Potrzebuję jakiegoś lapka co uciągnie Pro Tools, EZ Drummer czy Hypersonic. Żadne cuda mi są nie potrzebne. Mam do wydania jakieś 1600 zł, ale jak będzie warto to mogę dołożyć. Może doradzicie coś, jakieś oferty z allegro zarzucicie ? Z góry dzięki.
Rozejrzyj się za używanym MacBook Pro, bo z doświadczenia wiem, że jest z nimi najmniej problemów. Ja mam jeszcze PowerBook G4 (1,67 Mhz, 2GB RAM, na Power PC a nie na Intelu) i PT + EZ śmiga bezproblemowo, choć wolę Logica. Płytę OS nagrywaliśmy na MBP (Dual Core 2,4 Mhz) ale potem przerzuciliśmy ją na białaska czyli MacBook dual 2,0 Mhz, 2 GB RAM i 30 torów z pozapinanymi wtyczkami chodziło stabilniej niż na tym teoretycznie lepszym MBP. Prawdopodobnie chipset płyty głównej lepiej dogadywał się z Focusritem, którego używaliśmy.
Zresztą moje ostatnie obserwacje kierują mnie ku teorii, że najlepiej najpierw wybrać DAW i interfejs a potem pod to kupować/budować komputer.
11r nie wystarczy żeby odpalić PT. Potrzeba do tego jakiegoś hardware'u, który został przez Digi namaszczony. Najtaniej jakieś M-Audio, ale wtedy masz wersję M-Powered.
Obawiam się, że 1600 zł to troszkę za mało na dobrego laptopa i interfejs.
Eleven Rack jest interfejsem audio. Chyba, że mówisz o samym pluginie.