gratulować się muszę w końcu wybrać
...Na Skervesenie 7 z BKP Warpigs (drop A), wszytstkie brzmiały naprawdę dobrze i potężnie, selektywnie...
Następnie podłączyłem swojego 7680 z BKP Painkiller (drop G) i ... Higainowe presety przestały nagle gadać, praktycznie były żałosne.
wiem, że wyrywam z kątekstu, ale przekornie się uśmiechnąłem jak przeczytałem
Nie ma co się usmiechać, doskonale sobie zdaje sprawę jak brzmią moje gitary i wiem, że to nie była wina 7680 bo ona brzmi ostro i selektywnie a presety pod nią zaczęły mulić i być jakby spod koca
A Skervesen z Warpigami jak brzmi bułowato na akordach to ciągle brzmi buławato na akordach ale generalnie presety gadały b.dobrze. Pozatym, nie mam się co oszukiwać, wczoraj ogarnąłem jakieś maks. 15 presetów. To jest nic w stosunku do tego co to urządzenie oferuje.
Lothar to co piszesz -> bardzo dużo zależy od gitary- tylko odniosłem wrażenie, że to nie kwestia refinie'ingu czy jak to tam, ale po prostu każda gitara gra inaczej (inne przystawki etc.)
Tak jak napisałem wyżej, przy 7680 powinny zabrzmieć odwrotnie niż to jak zabrzmiały
Natomiast możesz próbować sprofilować sobie wzmaki tak jak potrafisz, a później zmienić kolumny, na któreś z Tills -> nie wierzę, żebyś potrafił lepiej ustawić mikrofon od tego człowieka (dodatkowo np. takiej samej paczki recto od niego jest chyba z 40 pozycji mikrofonu) Poza tym większość presetów ssie ponieważ mikrofon był kiepsko ustawiony, natomiast po zmianie w tym presecie paczki okazuje się, że to zajebisty preset -> ponieważ zmieniamy tylko kolumnę
A i bardzo ważne -> jest tak samo jak w życiu-> nie każdy amp gada z każdą kolumną i to naprawdę słychać
oto moje 12 groszy...
edit: swoją drogą niektórzy użytkownicy robią proces Refine na np. 5 gitarach z różnymi przetwornikami od singli do emg w wielu możliwych pozycjach na gryfie
Jeszcze nie ogarniałem zmian paczek, muszę się w to wgłębić. Wczoraj po prostu podłączyłem, szybka nauka i już grałem.