Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318201 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Ale Bronek jak był ministrem obrony narodowej w latach  2000–2001 też kupował samoloty Casa bez żadnego przetargu i jakoś nikogo to nie bulwersowało, coś bardzo ich ciągnie do tego Airbus-a, przecież jest tyle firm.

cytat wiki.....Polska była pierwszym klientem eksportowym na C-295M. W 2001 roku zamówiono osiem sztuk.....
« Ostatnia zmiana: 16 Paź, 2016, 17:34:07 wysłana przez Algiz »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
To wg ciebie @theremin lepiej jest kiedy politycy biorą w łapę za ustawiony przetarg, a kiedy ministrowie z rozdania PiS mówią deal off, wybucha panika, bo to co się przytuliło na boku, trzeba będzie oddać?

Co jest złego w robieniu świadomych zakupów? Lepsze byłoby ustawianie fałszywych przetargów za łapówki? Czy przepłacanie (patrz tabelka, którą wstawił wrobelsparrow, czy kontrakt z Airbus na zakup samolotów CASA przepłaconych po 20 mln € za szt.), bo nie rozumiem.

Ale masz jakieś konkretne dane kto przytulił i ile? Bo jak nie, to to tylko spekulacje i równie dobrze można twierdzić, że pisowcy też przytulili kupę kasiorki - tylko że od producenta BH.
« Ostatnia zmiana: 16 Paź, 2016, 17:51:28 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Nie mam żadnych danych, i oczywiście poruszam się w sferze spekulacji... staram się wyciągnąć logiczny wniosek na podstawie przesłanek, którymi dysponuję (to o czym pisałem wyżej), ale mam nadzieję, że każdy jeden wał PO powoli wyjdzie na jaw, a winni zostaną postawieni przed trybunałem stanu, czego wszystkim polakom i sobie serdecznie życzę.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
W międzyczasie świątynia opaczności dostała kolejną wielomilionową dotację, tym razem z ministerstwa kultury...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 jeśli byś myślał logicznie to zwróciłbys uwagę na fakt ze do przetargu na te niesczesne smigłowce tylko Airbus przedstawił odpowiednią adekwatną do wymogów ofertę. Sikorsky ma w swojej ofercie również odpowiednie i zdecydowanie lepsze smigłowce niż Caracall, powiedz mi dlaczego zatem nie przedstawili oferty  właściwej zgodnej z wymogami , tylko próbowali nam wcisnąć   smigłowiec bez uzbrojenia, na dodatek nie mający wiele wspólnego z prawowitym BH,  jakiś marny okrojony jak to mówicie złom, bez mozliwości lotów nocnych i tp szczegółów, ktorych Ty niestety jak widac po tym co piszesz nie chcesz poznać. To samo dotyczy Augusty także maja odpowiednika Caracalla i tez nie przedstawili go do przetargu. Pozwól zatem za ja wyciągnę swój logiczny wniosek z takiej sytuacji.
Otóż lobby związkowe jest tak silne i ma taki silny wpływ ze reszta zwyczajnie sie nie liczy. Augusta nie sprzedała jeszcze ani jednego takiego smigłowca, coś tak jak "Twoja" wspomniana CASA, na temat ktorej wiem niewiele wiec sie nie wypowiem.
To samo dotyczy tej cywilnej wersji BH którą wspaniałomyślnie zaproponował nam Sikorsky. Te BH ktore miały byc dla nas mają gorsze silniki, wirniki, awionike i opancerzenie.
Przyjacielem Antoniego jest lobbysta działający na rzecz Sikorsky i razem prezesują w fundacji Antka, czy to nie budzi u Ciebie zadnych wątpliwości ?
Jak dla mnie, zdajesz sie być bardziej zaślepiony niż ja gdy wierzyłem w Bronka.
« Ostatnia zmiana: 17 Paź, 2016, 09:54:14 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Ale ja mam gdzieś te śmigłowce, sprawą bardziej istotną są niepokoje społeczne, które za wszelką cenę próbują wzbudzić PO do spółki z Petru (to ten od sześciu króli).
Umówmy się co do jednej rzeczy, PiS to była złota opozycja w porównaniu z tym co wyprawia obecna.

PiS to polska, wszystkie sankcje nałożone na PiS szkodzą Polsce, Rząd i Prezydent muszą być wiarygodni, jeśli jakieś komisje europejskie z polską opozycją na czele wypowiadają się negatywnie o większościowym, wybranym w demokratycznych wyborach rządzie, to tracą na tym wszyscy Polacy. WSZYSCY, łącznie z tobą.
Mieszanie aspektów moralnych z argumentami politycznymi prowadzi do zniekształcenia każdego jednego problemu i wywołuje chaos, o co opozycji chodzi, dokładnie tak samo jak w 2007 roku, kiedy durny PiS oddał władzę.

To wszystko co robi opozycja służy jedynie zaciemnieniu obrazu sytuacji. Nie jest to żaden język dialogu jak próbują na wmówić.

Brzydzę się nimi, dla mnie dzisiejsza opozycja to współczesna targowica.
Stalinowski prokurator Wacław Krzyżanowski był chowany z honorami w październiku 2014 roku, to on chciał kary śmierci dla Inki...
Inka i Zagończyk są chowani 27 lat po rzekomym upadku komuny, przez 27 lat nie było woli szukania ich szczątków, dopiero kiedy do władzy doszedł PiS "Niezłomni" doczekali się uhonorowania.
To i jeszcze kilka innych faktów powoduje u mnie bardzo silną niechęć do tych sprzedawczyków z PO, KOD'ów i wszystkiego co jest działaniem na szkodę ojczyzny, pod sztandarem ratowania zagrożonej demokracji.

Demokracja w Polsce ma się świetnie, inaczej KOD'y byłyby rozpędzane policyjnymi pałami tak, jak PO rozpędzała marsze niepodległości, albo prefabrykując dowody, albo pałując spokojnie maszerujących ludzi, prowokując tym samym do burd.

Jeśli tego nie rozumiesz, to nie chcę już o niczym z tobą dyskutować.

Powtórzę raz jeszcze, głosowałem na Kukiz 15, ale rządzi PiS, i tak jak siedziałem cicho kiedy rządziło PO, tak będę siedział cicho kiedy rządzi PiS, a nie będę starał się ich rozliczać po roku rządów, drąc się "zagrożona demokracja"...

Bez odbioru.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Ale ja mam gdzieś te śmigłowce, sprawą bardziej istotną są niepokoje społeczne, które za wszelką cenę próbują wzbudzić PO do spółki z Petru (to ten od sześciu króli).
Umówmy się co do jednej rzeczy, PiS to była złota opozycja w porównaniu z tym co wyprawia obecna.

PiS to polska, wszystkie sankcje nałożone na PiS szkodzą Polsce, Rząd i Prezydent muszą być wiarygodni, jeśli jakieś komisje europejskie z polską opozycją na czele wypowiadają się negatywnie o większościowym, wybranym w demokratycznych wyborach rządzie, to tracą na tym wszyscy Polacy. WSZYSCY, łącznie z tobą.
Mieszanie aspektów moralnych z argumentami politycznymi prowadzi do zniekształcenia każdego jednego problemu i wywołuje chaos, o co opozycji chodzi, dokładnie tak samo jak w 2007 roku, kiedy durny PiS oddał władzę.

To wszystko co robi opozycja służy jedynie zaciemnieniu obrazu sytuacji. Nie jest to żaden język dialogu jak próbują na wmówić.

Brzydzę się nimi, dla mnie dzisiejsza opozycja to współczesna targowica.
Stalinowski prokurator Wacław Krzyżanowski był chowany z honorami w październiku 2014 roku, to on chciał kary śmierci dla Inki...
Inka i Zagończyk są chowani 27 lat po rzekomym upadku komuny, przez 27 lat nie było woli szukania ich szczątków, dopiero kiedy do władzy doszedł PiS "Niezłomni" doczekali się uhonorowania.
To i jeszcze kilka innych faktów powoduje u mnie bardzo silną niechęć do tych sprzedawczyków z PO, KOD'ów i wszystkiego co jest działaniem na szkodę ojczyzny, pod sztandarem ratowania zagrożonej demokracji.

Demokracja w Polsce ma się świetnie, inaczej KOD'y byłyby rozpędzane policyjnymi pałami tak, jak PO rozpędzała marsze niepodległości, albo prefabrykując dowody, albo pałując spokojnie maszerujących ludzi, prowokując tym samym do burd.

Jeśli tego nie rozumiesz, to nie chcę już o niczym z tobą dyskutować.

Powtórzę raz jeszcze, głosowałem na Kukiz 15, ale rządzi PiS, i tak jak siedziałem cicho kiedy rządziło PO, tak będę siedział cicho kiedy rządzi PiS, a nie będę starał się ich rozliczać po roku rządów, drąc się "zagrożona demokracja"...

Bez odbioru.

A jak się zapatrujesz na planowaną reformę systemu podatkowego dla przedsiębiorców?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 weź Ty zluzuj poślady. Co Ty wpierdzielasz teksty o zagrozonej demokracji. Rozmowa toczyła sie o zamowieniach MON wrzuciłeś jako przykład zamówienie na CASA a teraz nagle nic nie obchodzą Ciebie smigłowce. Chłopie nie zamierzam z Toba nawet podnosić dyskusji o niepokojach społeczny, poniewaz wg mnie jestes tak sfokusowany ze to nie ma sensu.Mało tego nie czytasz co pieszę bo wielokrotnie pisałem ze KOD to dal mnie idiotyzm. Nie próbuje tez rozmawiać z Tobą o niczym innym do czego nie mam przekonania ale jak mi wyjezdzasz z pomowieniami i ogolnikami bez analizy szczegółow, chodzi o przetargi, to trudno mi takie cos ominąc bo zwyczajnie powielasz obiegowe kłamstwa w tej sprawie.
A co do niezłomnych to uważam ze to tez warto byłoby co nieco uspokoić, bo wsród prawdziwych niezłomnych niestety zaczynamy hołubić zwykłych morderców, patrz Zygmunt Szendzielarz "Łupaszka" .
Stalinowski prokurator było chowany z honorami , zgoda, to jakieś kurestwo, ale niestety dzisiejsza władza nie jest nic lepsza, Piotrowski i jemu podobni. Bądź ze chlopie odrobine obiektywny.

Posty połączone: 17 Paź, 2016, 16:17:34
Ale Bronek jak był ministrem obrony narodowej w latach  2000–2001 też kupował samoloty Casa bez żadnego przetargu i jakoś nikogo to nie bulwersowało, coś bardzo ich ciągnie do tego Airbus-a, przecież jest tyle firm.

cytat wiki.....Polska była pierwszym klientem eksportowym na C-295M. W 2001 roku zamówiono osiem sztuk.....

I to warto w koncu wyjaśnić, ale nikt nic z tym nie robi, to mnie trochę zastanawia dlaczego.
Z drugiej strony, być pierwszym klientem to jeszcze nie przestepstwo, i ocenianie wg takich kryterów to wg lekka przesada.
« Ostatnia zmiana: 17 Paź, 2016, 16:17:34 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła

Oj tam, nie było aż tak źle ! jakaś tam demokracja była  :D
Strach pomyśleć co by było gdyby tak policja potraktowała jakiegoś KOD-owca.
Wszystkie telewizje świata by grzmiały.

« Ostatnia zmiana: 19 Paź, 2016, 15:36:10 wysłana przez Algiz »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Pronounce

• Pr0
A jak wygra to będzie równie wielka nagonka jak na PiS ;)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Bez odbioru.
Myślę, że to jest największy nasz problem. 13-ty - nie unoś się, bo generalnie mam podobny problem z komunikacją społeczną. Pogubiłem przez moje wybory kilku przyjaciół i znajomych, ale powiem, że nie żałuję. Jednocześnie nie będę się tu z Tobą licytował kto jest bardziej liberalny, ale o wynik jestem spokojny. Po prostu wciąż nie umiemy się z sobą dogadać. TO jest nasz problem.

Nie wywołuje we mnie lęku nowoczesna.pl, czarne marsze, ani komisja wenecka. Wręcz przeciwnie - przyjmuję to ze zmrużeniem oka - im bardziej żydobolszewicy wyją - tym moje sny są weselsze. Ale paradoksalnie - im bardziej wyją - tym bardziej uważam, że mają do tego prawo, pomimo rozsądku. Trudno, damy sobie radę. Niech sobie maszerują. Nie ma to jak widok starych pudeł po 50-siątce, które sobie przypomniały rozkosze skrobanki. Daj im ten luksus :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
..... Nie ma to jak widok starych pudeł po 50-siątce, które sobie przypomniały rozkosze skrobanki. Daj im ten luksus :D

Moja żona bedzie Tobie niezmiernie wdzięczna ;) Pamieta do dzisiaj usuniecie martwej ciązy i dlatego całe to prawo, które probuje byc tworzone, nie bardzo sie jej podoba. Oczywiście jak większość ostatnio projektów rzadowych jest niejasne i mocno zaciemnione, no bo przecież sa to albo projekty społeczne albo propozycje parlamentarne lub inne cuda na kiju.
Nie mniej patrzac na to z drugiej strony nie bawi mnie nic a nic gdy stary kawaler mówi o tym co i jak mają rodzić kobiety, ale juz bawi okrutnie, i jak Ty nie mogę odmówić im tego luksusu, wszak wiedzą przecież o czym mówią, gdy biskupi i ksieża mówia o tym jak to niemożliwe jest zajscie w ciąże po gwałcie, musi mają w tym względzie doświadczenie i wiedzę.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Jarek, ustawa nie blokuje możliwości usunięcia martwej ciąży i zaśniadu.
Bełkot medialny całkowicie zagłusza fakty. Poczytaj hasła z jakimi wychodzą na ulice kobiety, najlepszy przykład męczennica małego metrażu N.Przybysz.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Po pierwsze jeszcze nie ma zadnej ustawy , po drugie na serio w dupie mam takie panie co tam krzyczą, bo jakos to do mnie nie trafia, ale trafia mnie jak słysze co pierdoli Kaczyński i do czego będą dążyć.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
No przecież między wierszami napisałem że wolałbym żeby się można było skrobać choćby i wieszakiem do koszul, a najlepiej żeby można było usuwać także ciąże "zaniedbane" 20-30 letnie nawet :D Temat dęty, sztuczny, dotyczący promila społeczeństwa, chuj wie po co wypłynął akurat teraz. Mam nadzieję, że chłopcy nie majstrują nad czymś bardziej przykrym.

Po drugie, jak sam słusznie zauważyłeś - nie ma żadnej ustawy, a jej projekt był projektem "obywatelskim", który pis uwalił, co było zabiegiem mistrzowskim. Po prostu zajebiście się bawię, kiedy widzę smutne oczy Kaji, Kopaczowej, jakichś aktorek pod 50-tkę  których nazwisk sobie nie przypomnę, tęskniących za tym i owym, ale cóż - czas płynie nieubłaganie :D Nie uderzył Cię brak młodzieży w tych komicznych pochodach?  A Mały niech sobie pierdoli co chce. W pierdoleniu głupot i tak nie ma szans z Petru :P

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tylko Petru wydaje sie byc "niegrożnym" kolesiem w przeciwieństwie do tego niewysokiego ;)
Co do braku młodzieży to chyba mnie nie uderzył ten brak, raz, ze nie specjalnie śledzę, tylko tyle co gdzieś jakieś foto lub migawka, dwa wydaje mi sie, i to tylko moja ocena, ze organizatorom wydaje sie, ze jak pokażą osoby "poważne" to bedzie lepsze oddźwięk społeczny a drugiej stronie to na reke i tez pokazuja starszych by móc wyśmiac jako i Ty to czynisz, więc przyznam sie nie wiem, nie byłem nie widziałem. Natomiast słuchając co mówią młode dziwczyny ( z drugiej strony co one mogą wiedzieć o przerywaniu ciązy i całym tym problemie, kto ma je ostrzegac jak nie te starsze od nich kobiety które przeszły być może i przez swoje własne piekło ) nie mam wątpliwości gdzie jest większość i nie chodzi o skrobanki jako o prawo tylko o możliwość zadecydowania o sobie samej a nie ze ten niewysoki człowiek bedzie im mówił ze mają urodzić i cierpiec bo on i jego kolesie mają taką wizje i chuj. To zwyczajnie wkurwia. Był spokój, był zgniły ale kompromis, nie, musieli zaczac gmerac i jak móówisz mam nadzieje ze nie jest to smutna przykrywka do czegoś bardziej smutnego.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Jestem w stanie się zgodzić. Poza tym po co babom prawo do decydowania? Jeszcze która premierem zostanie.
« Ostatnia zmiana: 24 Paź, 2016, 16:12:41 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
  A Mały niech sobie pierdoli co chce. W pierdoleniu głupot i tak nie ma szans z Petru :P

Karakan od tego ma Antka, żeby pierdolił za niego.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline selfslave

• Gaduła
Temat dęty, sztuczny, dotyczący promila społeczeństwa, chuj wie po co wypłynął akurat teraz. Mam nadzieję, że chłopcy nie majstrują nad czymś bardziej przykrym.

Po drugie, jak sam słusznie zauważyłeś - nie ma żadnej ustawy, a jej projekt był projektem "obywatelskim", który pis uwalił, co było zabiegiem mistrzowskim.
Otóż to. Powiedzieli, że projekt zostanie odrzucony zanim jeszcze zaczęły się marsze. Osobiście jestem zupełnie przekonany, że miało to odciągnąć uwagę od innych spraw i/lub pokazać twardemu elektoratowi PiS, że walczą o zaostrzenie ustawy, ale nastroje społeczne nie pozwalają na działanie.

A od czego mogli odciągać uwagę? Akurat w tym samym czasie pojawił się np. temat CETA albo podniesienia podatku dochodowego dla przedsiębiorców od 2018. Oczywiście te tematy nie zostały zupełnie pominięte, pisano o tym, ale jednak cała para poszła w "aborcję". A gdy już trochę się nastroje uspokoiły to nagle Jarek dojebał o tych zdeformowanych dzieciach.
Jak dla mnie Jarek nie jest idiotą, który znowu coś pierdoli, tylko pierdoli w jakimś celu. I tak jak wspomniałem wyżej, może wcale nie odciągają uwagi, tylko uśmiechają się do betonowej części swojego elektoratu i kleru.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Syndrom: "mamy Madzi" w mediach. Tak samo było z ustawą 1066

Offline Algiz

• Gaduła
Zakładam się o czapkę śliwek, że Bolek dla PO będzie tzw: pocałunkiem śmierci, podobnie jak Kwaśniewski
był dla ruchu Palikota.

« Ostatnia zmiana: 26 Paź, 2016, 04:44:01 wysłana przez Algiz »