Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318676 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Chyba nie zupełnie o to chodziło Dudzie. Tak samo jak Kaczyńskiemu z gorszym sortem.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Algiz

• Gaduła
No właśnie Inka 70 lat leżała pod chodnikiem, a później jej kości leżały dwa lata na półce i pewnie dalej by tam leżała bo nikt nie miał czasu jej pochować. Badania DNA można zrobić w ciągu doby, tym bardziej, że jest materiał porównawczy (jej rodzina żyje)

A tym czasem 13 października 2014 w moim rodzinnym mieście pochowano z honorami wojskowymi tego huja pułkownika Wacława Krzyżanowskiego który był stalinowskim prokuratorem i to on był katem INKI.
Zestawiając te dwie daty wychodzi na to, że miesiąc wcześniej odnaleziono kości Inki.  Może nie chcieli stalinowskiemu oprawcy psuć śliny w ostatnich latach życia i  po honorowym pogrzebie tego huja oznajmiono, że odnaleziono ciała jego ofiar, to jest jakaś kurwa kpina.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wac%C5%82aw_Krzy%C5%BCanowski_(prokurator)
Zwróćcie uwagę jak długo kształcił się na prokuratora wojskowej bezpieki   :tak:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja jednak byłbym skłonny myśleć, że wydźwięk słów Dudy jest taki, jak wydźwięk całego "dobrozmianowego" tłuczka światopoglądowego PiS - "platforma dopuściła się takich a takich niedopatrzeń" czy "platforma robiła świadomie to i to źle". W ostatnich miesiącach nasłuchałem się tyle bzdurnych insynuacji, które bezkrytycznie ginęły w potoku mniej lub bardziej rzeczywistych zarzutów, że nie wierzę, że dobór słów był przypadkowy. Bo po roku tych rządów sądzę, że można by było zrobić mocniejszy audyt niż ten, który oni zorganizowali Platformie po ośmiu.

Niedawno czytałem dobry komentarz do jakiejś wypowiedzi ministra kultury, prof. Glińskiego. Mnóstwo ludzi łapie się za głowę - co się z tym Glińskim stało, co on wygaduje. A gdy ująć to w szerszy kontekst - nie tylko tego, w jaki sposób się wypowiada i co robi on, ale także właśnie Andrzej Duda i wielu innych polityków PiSu - jasno widać, że to gra na "twardy elektorat". Tak samo, jak Fidesz Orbana na Węgrzech: robią co chcą i liczą na to, że dotychczasowi wyborcy się ich utrzymają, dlatego ich działania są nakierowane tylko i wyłącznie na wzmocnienie poczucia przynależności swojego elektoratu do ich partii. Często właśnie pozornie głupie posunięcia, wymagające daleko idących racjonalizacji ze strony przychylnego obserwatora to to, co działa najlepiej. Szczególnie wzmocnione całym ściekiem informacyjnym ze strony "swoich mediów".

Oczywiście, że ciała znaleziono relatywnie niedawno, ale słowa Dudy i tak wzmocnią w wyborcach poczucie wyjścia spod buta poprzedniej, mniej słusznie opresyjnej "władzy". Niedawno czytałem fajny zwrot na komentarz "gry na faktach" PiS, w którą wpisuje się ta "pomyłka" Dudy: unarodowianie narodowej polityki historycznej - wszyscy sobie teraz jęczcie, ale my się stąd nie ruszymy nawet za sto lat.

BTW Czemu Błaszczak nie podał się do dymisji po ostatniej aferze z PESELami? Ludzie wyjdą na ulicę dopiero, jak na ich dane wezmą chwilówki?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jestem przekonany o tym co chciał przekazac P.D, to jest dla PIS bardzo typowe. To jest zdecydowanie ukierunkowane a "głupi lud" to kupuje.
A odnosnie audytu np Bronka. NIK obalił ten audyt sie okazuje nie było kradzieży i defraudacji. Tak wiem, prezes został wybrany w 2013 wiec jest ten ze złej zmiany.
Ale cóż dobra zmniana chce likwidacji orlików , czy to jest normalne ?

Offline Algiz

• Gaduła
Gizmi niedawno się chwaliłeś, że za 500+ składacie z bratem komputer, więc nie narzekaj na cyca którego doisz, Platforma nie dała ci nawet na struny ;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Widocznie Kaczafi w przeciwieństwie do Donka, nie przepada za piłką...

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Idea przepychanego przez NSZZ Solidarność przy życzliwości PiS zakazu handlu w niedzielę jest taka, żeby pracownicy sklepu mieli dzień święty dla siebie. Żeby w niedzielę mogli pójść całą rodziną do restauracji, na mecz, do kina, zabawić się na festynie albo nawet wyjechać gdzieś na weekend. I niech ich tam obsługują kelnerzy, kucharze, bileterzy i inni frajerzy, którzy nie należą do związków zawodowych, a w każdym razie nie stali się ostatnio jedną z głównych grup płacących w tej anachronicznej instytucji składki.

Przecież wiadomo, że sklepy nie są dla kupujących, tylko dla pracowników. Tak jak fabryki nie są po to, by produkować rzeczy potrzebne konsumentom i atrakcyjne dla nich, tylko po to, by zabezpieczyć byt robotników. A szkoły nie po to, by dobrze uczyć, tylko po to, żeby zatrudniać nauczycieli i dawać im przywileje zagwarantowane stosowną kartą. Odkąd komuna postawiła świat na glowie, są to rzeczy oczywiste dla każdego socjalisty - obojętne, bezbożnego z PO czy pobożnego z PiS.

Nie przepadam za tym panem, ale tutaj jest bezbłędny :)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ziemkiewicz :/ Ale fakt, że ma rację w tym, że zakaz handlu w niedzielę to debilizm. Choć zdecydowanie nagina rzeczywistość, myśląc, że związki zawodowe w Polsce to jakaś grupa z którą ktokolwiek się szczególnie liczy. Są małe, słabe i dotyczą bardzo niewielu branż.

Gizmi niedawno się chwaliłeś, że za 500+ składacie z bratem komputer, więc nie narzekaj na cyca którego doisz, Platforma nie dała ci nawet na struny ;)

Złożyłem bratu komputer, fakt - jest z niego zadowolony. Sam nie korzystam, bo starcza mi stary laptop. Który rząd zrobi lepiej w budżecie rodziców (ja studenciak przez najbliższe parę lat i tak wyżyję komfortowo ze stypendiów, choćby skały nie wiadomo, co robiły i dodatkowo poinwestuję z kredytu studenckiego, że bez problemu go potem spłacę), to czas pokaże. Zresztą, żeby móc brać takie 500+ i tego nie robić, to trzeba być a) bardzo bogatym, jak na tutejsze standardy b) wyjątkowo głupim c) ewentualnie robić na czarno, nie płacić podatków i mieć z tego powodu wyrzuty sumienia. Komentować "nie krytykuj cyca z którego doisz" mam nadzieję, że nie muszę, bo to chyba oczywiste, jak złe jest takie myślenie :P

Offline Algiz

• Gaduła
Masz rację ! niebranie byłoby głupotą, ale z drugiej strony branie i narzekanie jest hipokryzją.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Masz rację ! niebranie byłoby głupotą, ale z drugiej strony branie i narzekanie jest hipokryzją.

Innymi słowy

Niestety nie znalazłem wersji z Kaczafim ;)

A tak całkiem poważnie, to programem 500+, PiS trzyma w szachu sporą część elektoratu, jako, że koszula bliższa ciału...
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2016, 08:06:53 wysłana przez lwronk »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...
... Zresztą, żeby móc brać takie 500+ i tego nie robić, to trzeba być a) bardzo bogatym, jak na tutejsze standardy b) wyjątkowo głupim c) ewentualnie robić na czarno, nie płacić podatków i mieć z tego powodu wyrzuty sumienia. Komentować "nie krytykuj cyca z którego doisz" mam nadzieję, że nie muszę, bo to chyba oczywiste, jak złe jest takie myślenie :P

Z całym szacunkiem, wg mnie zapomniałeś o zwykłej przyzwoitości, honorze, oczywiście pod warunkiem ze przez to 500 zł ani nie zbiedniejsz ani sie wzbogacisz. IMo nie trzeba być bogatym. Jedno co przyjme od PIS to obniżenie ZUS podatku VAT itp. A, jeszcze przyjme ich dymisję ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

WTF. Ja sam tych pieniędzy nie biorę, mam decydować za moich rodziców, czy skorzystają z 500+ na mojego młodszego brata? :D Zresztą, mimo że zdecydowanie się nie przelewa, to i tak to by ich nigdy nie skłoniło, żeby przyklaskiwać temu, co robi PiS albo broń borze olchowy, na nich zagłosować. Hipokryzja to właśnie przymykanie oka na to, co robi PiS, bo "nie gryzie się ręki, która karmi".

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

WTF. Ja sam tych pieniędzy nie biorę, mam decydować za moich rodziców, czy skorzystają z 500+ na mojego młodszego brata? :D

Może niech brat sam przekona rodziców, że źle robią biorąc te pieniądze? Przecież taki świadomy jest i dostaje 6tki w szkole za wypracowania o "wolnorynkowym betonie" :P

Co ciekawe, spotkałem się z jeszcze jednym przekomicznym dla mnie podejściem przeciwników PIS: "biorę 500+, żeby pokazać, że to nie działa". :D

Polska sprzedana za 500zł, demokracja wygrała.
« Ostatnia zmiana: 05 Wrz, 2016, 06:54:04 wysłana przez pivovarit »

Offline theremin

• Pr0
 W kwestii kasiory przekomiczny jest już sam PiS, jeśli się weźmie pod uwagę za co kiedyś wypierdolili Hoffmana i kolesi oraz przypomni się akcję "300zł" - toż to partia samych Hoffmanów. Prezes powinien już dawno wywalić wszystkich poczynając od siebie.
« Ostatnia zmiana: 05 Wrz, 2016, 09:18:59 wysłana przez theremin »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Co? XD Gdyby był obowiązkowy głos na PiS za korzystanie z 500+, to by wtedy Polska nie była sprzedana? o.O Gdzie tu logika?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Co? XD Gdyby był obowiązkowy głos na PiS za korzystanie z 500+, to by wtedy Polska nie była sprzedana? o.O Gdzie tu logika?

To nie była uwaga kierowana do Ciebie. "Uderz w stół..."

W nagrodę wyśmieję Twoich idoli:

Offline theremin

• Pr0
 Wczoraj była premiera "Smoleńska". Termin nieprzypadkowy - zaczął się rok szkolny, więc wycieczki klasowe nabiją oglądalność.
Piszecie swoim dzieciom usprawiedliwienia nieobecności czy pozwolicie wysłać na tego propagandowego gniota w sowieckim stylu, tylko z gorszym aktorstwem?
W roli głównej kobieta brata ciotecznego Mściwie Nam Panującego Prezesa.
« Ostatnia zmiana: 06 Wrz, 2016, 11:52:45 wysłana przez theremin »

Offline selfslave

• Gaduła
Wczoraj była premiera "Smoleńska". Termin nieprzypadkowy - zaczął się rok szkolny, więc wycieczki klasowe nabiją oglądalność.
Piszecie swoim dzieciom usprawiedliwienia nieobecności czy pozwolicie wysłać na tego propagandowego gniota w sowieckim stylu, tylko z gorszym aktorstwem?
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś na tych wycieczkach do kina nikt nie skupiał się na filmie ;) A jeśli już się zdarzyło to oczywiście śmieszki-heheszki.
Tutaj tym bardziej ze względu na temat i słabą grę aktorską, spodziewałbym się raczej, że młodzież szkolna nie pozwoli innym obejrzeć filmu w spokoju ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Cytat:  J.Kaczynski
"Korupcja, nepotyzm i kolesiostwo rozlały się dzisiaj po Polsce w rozmiarach wcześniej nieznanych"
vs nominacje z dzisiaj tzn z rzadow PIS a ostatni Misiewicz na czlonka rady zarzadu PGZ . Dobra zmiana , kurde jak trzeba uważać na slogany które sie proponuje.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Dobra, dla nich dobra, a dla Polaków bez zmian
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Patrzcie. Pomyliliśmy się. Oni jednak się asymilują i przejmuja lokalną kulturę.
Spoiler

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
 Henryk Kowalczyk, gospodarczy mózg PiS po raz pierwszy przyznał otwarcie, że obniżka wieku emerytalnego oznacza obniżenie świadczeń. I to nawet o 30 procent. Na pocieszenie dodał ze ta maksymalna róznica dopiero za kilkanaście lat . A tak sie darli i oburzali.
Nadchodzi moment kiedy zajrzą  do kieszeni "przeciętnego kowalskiego" i sie skonczy rumakowanie, patriotyzm, odzyskiwanie Polski i inne wzniosłe hasła z dupy wziete.

Offline Badyl81

• Prawie użytkownik
  • Octy chlory
Nie bój nic, i tak to będzie wina Tuska, KOD, TK, PO, lewaków, muslimów, ruskich, bo tupolewa nie oddali i pewnie chuj wie jeszcze czyja wina, ale na pewno nie chujowych obietnic. Oni to wszystko mieli policzone, pani Szydło miala teczkę z ustawami, tam były szczegóły. W każdym bądź razie cały elektorat pis chyba w to wierzy, bo poparcie zdaje się drastycznie jeszcze nie zmalało.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie może być. Mniej lat składkowych i niższa emerytura. Jestem zaskoczony :)
Teraz dostanę już tylko jakieś 90% z niczego.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan