Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318531 razy)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Czytam sobie dalej niemiecka prase z nudów w robocie. I kolejny ciekawy artykul z die Welt. Zrobili porównanie wyborcy Alternative für Deutschland (cos jak Korwin, tylko rośnie w siłę z dnia na dzień) do przeciętnego uchodzcy.  I sie okazalo ze wiele punktów jest bardzo podobnych. Niechęć do związków homoseksualnych. Rządy silną ręką. Pogarda dla poglądów lewocowych itd. I teraz niech mi jakiś lewicowiec wytłumaczy (halo Gmizi) jak to sie ma do wpuszczania tego typu ludzi do kraju. Będąc lewicowym gejem czulbym sie lekko niebezpiecznie. Hmm. Mój prawicowy mózg tego nie ogarnia.
007

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Prawdopodobnie nie uzyskasz poważnego komentarza, bo wyrażenie "profil przeciętnego uchodźcy" jest co najmniej niepoważne - prawica tak klnie na braki kontroli granic, a tu nagle wyrobiono im profile psychologiczne? Uchodźcy są z tak zróżnicowanych między sobą i wewnętrznie zakątków świata, że ja bym się mocno zastanowił nad poziomem czytanej literatury, zanim bym wziął tego typu teksty choć w najmniejszym stopniu na poważnie - die Welt to odpowiednik naszego Faktu (chyba nawet właściciel albo "inspiracja", o ile dobrze kojarzę). Dla zarysowania tematu, niedawno trafiłem na fajny wpis od czytelnika daily mail, tu polskie tłumaczenie:

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Die Welt hłe hłe ... profil przeciętnego uchodźcy .. koń bby sie uśmiał. Chyba profil przeciętnego uchodźcy widziany oczami przeciętnego wyborcy Alternative für Deutschland, wtedy by to sie mogło zgadzać.

A tak z naszego podwórka :
- Wzrost w ciągu ostatnich ośmiu lat to nie był wzrost za nasze zasługi, tylko wzrost za nasze długi - oskarżał rząd PO-PSL wicepremier Mateusz Morawiecki podczas "audytu państwa" w maju. I wyliczał, że poprzednia ekipa przez osiem lat podwoiła zadłużenie Polski.
Teraz okazuje się, że rząd PiS zadłuża kraj nawet szybciej niż poprzednicy.
Przez pięć miesięcy 2016 roku dług Skarbu Państwa powiększył się o 56 mld zł, a przez pierwsze pół roku, jak wynika z szacunków "Rzeczpospolitej", nawet o 60 mld zł. Swoje dane resort finansów przedstawi w poniedziałek. Obie kwoty są rekordowe co najmniej w ostatnich 15 latach.

Offline Pronounce

• Pr0
Die Welt to taka Rzeczpospolita.
Fakt jest odbiciem lustrzanym Bild'a, może bardziej przegiętym.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Die Welt to taka Rzeczpospolita.
Fakt jest odbiciem lustrzanym Bild'a, może bardziej przegiętym.
Biję się w pierś, faktycznie pomyliłem. Nie zmienia to faktu, że sam koncept artykułu brzmi mało poważnie. :D

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Gizmi7, ja nie musialem przeczytać tego artykułu,  żeby wiedzieć, ze przecietny arab (w tym wypadku akurat chodzi glownie o Syrie) ma w głębokim poważaniu homoseksualistów, gardzi lewakami i ciągoty niekoniecznie demokratyczne. Integrujemy? Buahaha.
007

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak widzę ta morde Tarczyńskiego jak opowiada o praworzadności i patriotyzmie to mnie chuj strzela. Bezczelny kutas.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline october

• Pr0
  • Oct.
007

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A nie chcesz tego pisu wziąć sobie do siebie, do dojczlandu, z całym jego dobrodziejstwem ? oddam i dopłace.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Nie, wolę niemieckich socjalistów z ich socjalem. Danke sehr.
007

Offline blendamed

• Gaduła
Cytat: cały świat
Cały świat ma gdzieś wasze podlaskie zadupie.
no :D

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
LOL, buspasa i obwodnicę między proboszczem a sołtysem powinni jeszcze zrobić. Poza tym, to nie ścieżki rowerowe są problemem, tylko rowerzyści :D

BÓG NIENAWIDZI PEDAŁÓW!
« Ostatnia zmiana: 25 Sie, 2016, 12:22:08 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Algiz

• Gaduła

A co on złego zrobił w ogóle?

Przyjechał do europy.

Spoiler

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Pan Lis tak bardzo się z tego hejtu zagotował, że aż zapomniał jak działają reklamy spersonalizowane.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
Widać co szuka jak twitterka wyłączy ;) samozaoranie level expert.
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
  O ile pamiętam personalizowanie reklam można wyłączyć w ustawieniach google. A i tak najlepiej zapodać adblocka.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen