Spoiler Dla mnie PO zrobiło jedno - stabilność i że od prawie trzech lat po prostu był progres. Chyba tylko w twojej branży ?A teraz, napiszcie co Wam PiS naprawił? Czy oddał pieniądze z OFE czy przypadkiem nie ostrzy pazurów na resztę? Czy cofnął wkurwiające przepisy? A co mają oddać ? tamtej kasy już nie ma, poszła na zmniejszenie długu publicznego, żeby PO mogło dalej zadłużać kraj. Co do wkurwiających przepisów to zdaje się odkręcają wiek emerytalny i obowiązek szkoły dla sześciolatków.Co dla mnie PiS zrobiło? Dla mnie zrobili dużą niestabilność i mam w firmie regres. Albo po kilku miesiącach rządów PIS ludziom wyzdrowiały zęby, albo za mało borujesz, a za dużo siedzisz na SS.pl Zdolność nabywcza pieniądza spadni przez rozdawnictwo, Nic nie spadnie, tak kasa wróci do budżetu tak czy siak, nawet jak opiekunowie przepiją 500+ to kasa wróci w postaci podatku akcyzowego.Do tego obciachowe zachowania publicznie i na arenie międzynarodowej. No co Ty ? nie widziałeś skeczu pod tytułem ...Chodź tu szogunie albo słynnego przemarszu pani Kopacz i MerkelBrak realnej polityki zagranicznej. Brak zdolności dyplomatycznych. Właśnie dobrze robią ! nie zginają karku przed byle frajerem z Luksemburga co wszystkich klepie po mordzie jak Beny Hill. Gdyby nie ich ostry sprzeciw to już byśmy mieli kilkadziesiąt tysięcy arabów na ulicach.Ochrona przestępców wśród siebie (np. moja była burmistrz jest w PiSie i komisji sprawiedliwości. Jej urzędowanie pogrążało gospodarczo moje miasto. Są śledztwa w sprawach nadużyć i korupcji np. nielegalne składowanie odpadów - paru ludzi już umarło). Daj spokój bo bym musiał się rozpisywać o Hani co jest prezydentem Wawy i bawi się w zwracanie kamienic spadkobiercom spadkobierców na podstawie ksera zrobionego z kopii która była odpisem z kopii. Oczywiście jednym ze spadkobierców tych kamienic okazał się szwagier ciotki byłej żony ze strony babci po trzecim mężu pani Hani ( czy jakoś tak) A jak piszesz, że parę osób umarło, to możemy pogadać o zbiorowym samobójcy który od 2010 r uśmiercił kilkadziesiąt wpływowych osób.Wycinka lasów. Itd. Dobrze, że jest co wycinać ! bo Bronek z Donaldem chcieli sprywatyzować lasy państwowe , aby spłacić roszczenia żydowskie Szkoda, że nie wpadli na pomysł zwrócenia się do pani Merkel, żeby zrobiła nam zadośćuczynienie za drugą wojnę światową. Co to ma wspólnego z Bartoszewskim i Oświęcimiem? Przestańmy opluwać ludzi zasłużonych. Nie ma ludzi bez skazy. .....Prosiłem o umiar i zastanowienie się czy ktokolwiek z nas zrobił tyle dla naszego kraju. Jest taki jeden ! też jest autorytetem KODu L. Balcerowicz się nazywa, w dwa lata rozjebał w perzynę cały polski przemysł i gospodarkę. Ale może to nie jego wina ? słowo restrukturyzacja był wtedy mało znane, ludzie za to nauczyli się nowych słów...upadłość i zmiana zawodu. ps: Wiem, że moje argumenty mogą wydać się śmieszne, ale takie właśnie miały być zresztą chyba nie są bardziej śmieszne niż Twoje @Algiz , widzę, że masz różowe okulary. Wszystko co złe jesteś w stanie interpretować po swojemu. To jest skutek biasu. Ja niestety jestem krytyczny - zarówno wobec PiSu jak i PO.
Wiem jak POwcy potrafili być obciachowi, ale do pięt nie dorastają PiSowi.
O wycince drzew wspomniałem, bo jest tam spory konflikt interesów, nieprawdaż?
Ale wierni wszystko wytłumaczą, nawet patologię księży
Takie wyparcie na prawdę.
Na prowadzeniu biznesu znasz się jak mało kto i podstawy ekonomii masz w małym palcu
To taka uwaga personalna na poziomie Twoich powyższych i zakończona oczywiście emotką "
"
Każdy ekonomista z dostateczną wiedzą wie czym się kończy socjal i rozdawnictwo. To jest właśnie to Twoje "lewactwo" i komunizm (dodaj kult jednostki). "Chęć" spotkań z innymi partiami- tja. Za krótko żyjesz, żeby wiedzieć/pamiętać jak było za komuny.
Odnośnie aspektu ekonomicznego:
Zastanów się jak te pieniądze mają wrócić do budżetu? Ludzie będą kupować obligacje?
Odnośnie szkolnictwa i likwidacji gimnazjów:
Jest burdel na resorach. Drogi burdel i jego posprzątanie też będzie kosztowało. Pewnie nawet się nie zastanawiali po co te gimnazja utworzono. Mimo, że mi się ten system nie podobał, to uważam, że był potrzebny dla kompatybilności z innymi krajami. Młodzi mieli możliwość wyjazdów "na wymianę". Teraz jest burdel. Polska lubi rozpierdalać kasę, bo jest nieudacznym rozrzutnym biedakiem.
Odnośnie polityki zagranicznej PiSu:
Trzeba umieć robić biznes nawet z ludźmi, których się nie lubi. Gówno nam daje machanie szabelką. Tak samo gówno nam daje lizanie dupy (docinek do PO).
Odnośnie uwag do mojej pracy:
Teraz siedzę sobie na Karaibach (a nie w pracy) i w okolicach jedzenia sobię internecę. W tygodniu mam dwa dni luźne i pracuję kompie i m.in. zaglądam tutaj. Jak Ciebie to boli, to weź maść na ból dupy
Regres w firmie (który definiuję spadkem dochodu na godzinę pracy) zależy od pierdyliona czynników, których nawyraźniej nie ogarniasz i nie chce mi się tego tłumaczyć. Wszystko jest echem gospodarki i sytuacji politycznej. Tak już to zdążyłem zauważyć, bo robię statystyki firmy od 10 lat.
BTW nikt z Plaków tu na wyspie obecnych nie lubi PiSu. Przypadek? Nie sądzę
PiS wspiera bałtyckich parawaniarzy
BTW zacząłem dyskusję z Wróblem...
Posty połączone: 28 Lip, 2016, 13:22:06 Jak powstrzymać nienawiść leukocytów do wirusa? Zablokować CD4