Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 324019 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
@gizmi7 Ty serio uważasz że ten emeryt z aparatem powinien się rzucić na typa z pięściami? ;D Coś Ci konkretnie siadło na czambuł. Oni na tym nie stracili nic, przede wszystkim godności. W stronę turasa nie poszły żadne wulgaryzmy tylko odbyło się zwykłe przemilczenie zachowania typa, który z patusiarską manierą próbował coś tam na miejscu wskórać rzucając w kierunku nagrywających obelgi i wciskając im swój telefonik w twarz. Nie widzę żadnego powodu, przez który mieliby nie publikować tego nagrania. Dla nich to kolejny argument przeciwko imigrantom a dla turasa to solidny strzał stopę bo każdy kto widzi tego typu zachowanie zaczyna je w jakimś stopniu kojarzyć z patologią imigrantów ze wschodu.

Zdaję sobie sprawę, że typ nie jest reprezentantem każego turka na ziemi ale mam nadzieję, że sedno mojego przekazu jest raczej oczywiste :v

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tamten koleś zachował się jak burak, to fakt, ale jaki znowu emeryt? Np. pani jęcząca w tle to Dziamborowa, to nie są żadne słabe owieczki zaatakowane przez strasznego Otomana. Koleś nie świeci przykładem, ale IMO to ten sam poziom, który reprezentują nasi narodowi kibole. A co do Turcji jako wspaniałego miejsca na wakacje - moja ciotka też była w te wakacje w Stambule; koło jej hotelu walnęła bomba. Poza tym faktycznie też jej się podobało. Polecam zobaczyć bilans czystek ostatniego kontrolowanego przez Erdogana "puczu" - tysiące sędziów won, zamykane uniwersytety, szkoły, tysiące osób już dzień później dostało zarzuty. A to tylko element procesu, który już tam trwa latami.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Polecam zobaczyć bilans czystek ostatniego kontrolowanego przez Erdogana "puczu" - tysiące sędziów won, zamykane uniwersytety, szkoły, tysiące osób już dzień później dostało zarzuty. A to tylko element procesu, który już tam trwa latami.
I twoje urojenia widzą podobieństwo do sytuacji w Polsce? :D

Podoba mi się że za każdym razem jak piszesz o narodowości i obronie kulturowej od razu wrzucasz wszystko w worek kibolsko/faszystowski.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Algiz

• Gaduła
Turcy są zawsze bardzo mili, ale tylko u siebie w kraju, jak widzą, że mogą wycisnąć od ciebie trochę szekli, w Niemczech już nie są tak mili i przyjacielsko nastawieni.
Wracając do Erdogana to oświadczył, że właśnie szykują dla zdrajców specjalne cmentarze. Ciekawostką jest to, że jeśli wprowadzą kare śmierci to będzie to przykład prawa które działa wstecz  :o
Bardzo ciekawa jest turecka logika którą szantażują Europę, że jak nie przyjmiemy ich do unii, to nas zaleją uchodźcami, a jak
ich przyjmiemy to uchodźcy sami sobie wjadą na Tureckich paszportach :lol:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Polecam zobaczyć bilans czystek ostatniego kontrolowanego przez Erdogana "puczu" - tysiące sędziów won, zamykane uniwersytety, szkoły, tysiące osób już dzień później dostało zarzuty. A to tylko element procesu, który już tam trwa latami.
I twoje urojenia widzą podobieństwo do sytuacji w Polsce? :D

Podoba mi się że za każdym razem jak piszesz o narodowości i obronie kulturowej od razu wrzucasz wszystko w worek kibolsko/faszystowski.

Moje urojenia widzą podobieństwo w tym, że Polska za PiS idzie w mniej więcej tym samym kierunku, co Turcja za Erdogana, który już tam rządzi ile lat...? 13? 14? Jaką Polskę byśmy zastali w roku 2028, gdyby tu cały czas mógł rządzić Kaczyński?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Kaczyński będzie rządził maks 2 kadencje tak jak PO. Ma ekipę która popełnia już te same błędy.
Póki co nic nie robi co by wskazywało na poparcie twoich lęków.
Ma w dupie TK który by blokował obiecane zmiany w prawie.
Unię która chciała zachwiać stabilność w Polsce a już 3 miesiące później sama się zastanawia w jakie gówno się wpakowała na własne życzenie (aż mi się szczepionki na grypę przypomniały.
Dał ludziom po 500zł żeby z głodu nie zdechli od zajebistości dnia codziennego na niemieckiej montowni albo biedrze.
Faktycznie tyran po zbóju.

I jeszcze KOD który może szczekać w każdym mieście o tym jaka to jest w kraju dyktatura.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline blendamed

• Gaduła
Tamten koleś zachował się jak burak, to fakt, ale jaki znowu emeryt? Np. pani jęcząca w tle to Dziamborowa, to nie są żadne słabe owieczki zaatakowane przez strasznego Otomana.
No a ja dalej się pytam, jakie to ma znaczenie? :D Nawet gdyby to były jurne 20-sto paro letnie chłopy to gdyby zachowali się tak samo miałbym do nich taki sam szacun. Opanowanie na tle impulsywności i agresji to bardzo złota cecha.
I nie pierdolcie, że gdzie tu sie podziały okrzyki młodzieżówek typu "jebać turasów" czy coś w ten deseń i że niby kozak w necie pizda w świecie. To już durne przylepianie etykietki bezmózga każdemu przeciwnikowi imigrantów ze wschodu. Takie typowe medialne zagranie czyli operowanie samymi ekstremami oczywiście tylko w negatywnym świetle. Mnie też jakoś niespecjalnie bym powiedział nosi żeby każdego ciapatusa na mojej drodze wyspawać a poglądy jakie mam każdy chyba widzi :v Montowanie się po mordach to narzędzie prymitywów i ci "faszyści" z tego filmiku ewidentnie zdają sobie z tego sprawę.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Heheszki:
http://joemonster.org/mg/178068,lastup,Plac_de_la_Republique_w_Paryzu
W temacie patriotyzmu:
http://joemonster.org/mg/178040,lastup,Patriotyzm_70_lat_pozniej
https://prezi.com/m/dcdu3mm6rxu-/patriotyzm-kiedys-i-dzis/

W temacie postępującej nacjonalizacji kraju: PiS to robi małymi krokami. Zaczyna od zmiany mentalności i liczą na jeszcze większą naiwność i zidiocenie narodu. Przykładem potencjalnie niebezpiecznych kroków jest chęć centralizacji władzy. Ziobro (nieukarany przestępca) wprowadza swój plan sterowanej od góry władzy sądowniczej. Na szczęście przez ponad dwie dekady niepodległości Polska "obrosła" przepisami ograniczającymi możliwość legalnej dyktatury. Pogadajcie z lekarzami i prawnikami jaką mamy dobrą zmianę.
Program 500 plus to kupczenie głosami i początek zarzynania klasy średniej.
Dalej nie otrzymałem konkretów jak osobiście odczuliście pozytywne aspekty dobrej zmiany. Co dobrego dla Was zrobił PiS, że go wspieracie?
Tylko nie piszcie o uchodźcach, pliz nikt z parlamentu ich nie chce.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Algiz

• Gaduła

Oczywiście z wyjątkiem PO,  PSL i Nowoczesnej.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dalej nie otrzymałem konkretów jak osobiście odczuliście pozytywne aspekty dobrej zmiany. Co dobrego dla Was zrobił PiS, że go wspieracie?
Gdzie wyczytałeś że ktoś wspiera PiS? Od wyczekiwania na efekty i chęci oceny zmian, do czynnego poparcia jeszcze daleka droga.

Oczekujesz patriotyczne postawy i ofiar za kraj? Jak nas III RP rozbroiła to będziesz miał ich sporo ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2016, 17:12:37 wysłana przez nikt »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Oczywiście z wyjątkiem PO,  PSL i Nowoczesnej.

Pitu pitu. Papież ma świetny pomysł: niech kościół się zajmie imigrantami. Weźmie ich pod swoje troskliwe skrzydła, nawróci i zintegruje... ale ci źli biskupi.. ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ale niech to robi w Watykanie a nie w Polsce ;)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Gdzie wyczytałeś że ktoś wspiera PiS? Od wyczekiwania na efekty i chęci oceny zmian, do czynnego poparcia jeszcze daleka droga.

Oczekujesz patriotyczne postawy i ofiar za kraj? Jak nas III RP rozbroiła to będziesz miał ich sporo ;)
Ach ten prawicowy radykalizm  ::)
Chyba nie zrozumiałeś przytyku do obecnego pseudopatriotyzmu.
Odnośnie dobrych zmian: z Wróblem podjąłem ten temat, ale widzę, że wielu tutaj ich popiera. Przynajmniej mentalnie ;)
Ale zgoda, że poparcie a oczekiwanie na efekty to dwie różne rzeczy.
Ja widzę tylko pogorszenie w wielu aspektach i brak wszelkich napraw po PO :(

Posty połączone: 30 Lip, 2016, 17:46:40
Ale niech to robi w Watykanie a nie w Polsce ;)
A może i w PL pod warunkiem kontroli, a nie na hurra jak w Niemcach.

Offline Algiz

• Gaduła

Pitu pitu. Papież ma świetny pomysł: niech kościół się zajmie imigrantami. Weźmie ich pod swoje troskliwe skrzydła, nawróci i zintegruje... ale ci źli biskupi.. ;)

Ten 86 letni ksiądz któremu ostatnio podcięto gardło we Francji, rok, czy dwa lata temu przekazał ziemie pod budowę meczetu.
Na tym polega nasz problem ich religia każe obcinać głowy, a nasza nadstawić drugi policzek, niestety Europa już wielokrotnie nadstawiała drugi policzek, teraz cytując klasyka może nadstawić tylko dupy.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Ten 86 letni ksiądz któremu ostatnio podcięto gardło we Francji, rok, czy dwa lata temu przekazał ziemie pod budowę meczetu.
Na tym polega nasz problem ich religia każe obcinać głowy, a nasza nadstawić drugi policzek, niestety Europa już wielokrotnie nadstawiała drugi policzek, teraz cytując klasyka może nadstawić tylko dupy.
No właśnie. Arabusy nie grają fair. Naiwnością jest sądzić, że jak my będziemy fair to oni również.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline blendamed

• Gaduła
Strzelam, że chodzi tym razem o powszechny dostęp do broni, który forsowany jest głównie przez prawicę. Choć fakt faktem...radykalizm :D??

Offline Algiz

• Gaduła

No właśnie. Arabusy nie grają fair. Naiwnością jest sądzić, że jak my będziemy fair to oni również.

W dzisiejszych czasach samo bycie fair też pewnie nie wystarczy. Jak się prowadzi walkę z przeciwnikiem trzeba mieć przewagę żeby wygrać, trzeba być lepszym, a póki co oni mają przewagę bo działają z zaskoczenia i atakują słabe punkty. Odpowiedzią europy na takie ataki są jakieś marsze i malowanie kredą na asfalcie.
Kiedyś papież jak ogłaszał krucjatę to dobrze wiedział, że sam kwiat europejskiego rycerstwa sobie nie poradzi i ogłaszał amnestie, wysyłał tam oprócz rycerzy największych zwyrodnialców jacy tylko byli. Każdy dostawał w zamian wolność odpuszczenie grzechów i prawo do łupów. Dzisiaj papież obmywa im nogi i każe przyjąć ich pod swój dach.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

W dzisiejszych czasach samo bycie fair też pewnie nie wystarczy. Jak się prowadzi walkę z przeciwnikiem trzeba mieć przewagę żeby wygrać, trzeba być lepszym, a póki co oni mają przewagę bo działają z zaskoczenia i atakują słabe punkty. Odpowiedzią europy na takie ataki są jakieś marsze i malowanie kredą na asfalcie.
Kiedyś papież jak ogłaszał krucjatę to dobrze wiedział, że sam kwiat europejskiego rycerstwa sobie nie poradzi i ogłaszał amnestie, wysyłał tam oprócz rycerzy największych zwyrodnialców jacy tylko byli. Każdy dostawał w zamian wolność odpuszczenie grzechów i prawo do łupów. Dzisiaj papież obmywa im nogi i każe przyjąć ich pod swój dach.

Wiesz co, jak dzisiaj przeczytałem co Ziemkiewicz pisze o Papieżu to jakoś ci wspomniani przez Ciebie zwyrodnialcy idelanie mi sie w to wpisują. PIS obudził demony i pozwolił im na totalne panoszenie sie pod płaszczykiem patriotyzmu i wiary katolickiej. Począwszy od ONR po takich ludzi jak Ziemkiewicz. Z jednej strony Tarczyński wrzuca foto jak Antoni całuje pierscien z podpisem o należnym szacunku z drugiej Ziemkiewicz pisze ze Papiez to idiota. Smutne to sie robi i dziwie sie ze zaden z kleru nie reaguje na teksty tego człowieka. Za kogo on sie uważa zeby oceniać . Za kogo uważa się IPN by sądzić osądzać powstańca 99 letniego generała. Ciekawe słowa powiedzaiła Prezydent i mam wrazenie ze facet ma rozdwojenie jaźni. Raz mówi, ze sprawe rozsądzi sąd a w przemówieniu ze nie ma równych i równiejszych, ze nie ma bardziej lub mnie zasłużonych dla powstania i tu uwaga : bo nikt z nas nie wie jakby sie zachował w obliczu bestialskiego zagrożenia stajac oko w oko z SS. Gdy słysze takie słowa to zastanawiam sie nad osądzaniem ew współpracujących z SB czy UB, jakby on sie zachował w obliczu bestialstwa komunistycznych stalinowskich oprawców. Obłuda obłuda i jeszcz raz obłuda, tak ja to widzę, tak widzę PIS i ich chrzescijaństwo patriotyzm i cały ten patos.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Apropo Turków to nie będzie fair wrzucać ich do jednego worka . To są różni ludzie. Ale jest ten ciemny, dominujący obraz. Niestety.  Obserwując ich w DE to widać,  ze powstało trochę panstwo w państwie.  3 pokolenia a Niemcem nikt z nich sie nie stał.  Raz religia. Islam a kto nie wyznaje ten drugiej kategorii.  Dwa kolor skóry. W erze poprawności politycznej pewnie ktos powie - nie ma znaczenia.  A wystarczy popatrzeć na rynek pracy. Srogo weryfikuje pochodzenie.  Media mówią, ze obcokrajowiec w DE musi wysłać masę wiecej CV zeby dostać pracę (często kilkaset).  A co dopiero turek czy murzyn. I o kant dupy można rozbić całą tą piękną ideologię o równości. Na rynku pracy nie ma. Trzy jedzenie. Europejczycy jedzą kielbase i schabowego. Spróbuj araba tym nakarmić. Cztery mentalność. Tam facet musi byc hmm kozak. U nas by sie powiedzialo pener. I takich Turków widać całą mase w De. Dlarego europejskie dzieci maja problemy w szkole. Inna mentalnośc, inne wychowanie, inne wzorce. I niekoniecznie nóż w kieszeni.  I następuje separacja. O kant dupy rozbić tą poprawność polityczną. Od jakiegos czasu zmieniłem pracę.  I parkuje auto w pobliżu komisów samochodowych. Wszystkie tureckie. Wszystkie bardzo podejrzane. Patrząc na właścicieli (hmm typ srogi hiehie) to sie zastanawiam kto tam to kupuje.  Moze Gimizi sie skusi w ramach poprawności politycznej.
007

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Strzelam, że chodzi tym razem o powszechny dostęp do broni, który forsowany jest głównie przez prawicę. Choć fakt faktem...radykalizm :D??
6 lat trenowania aikido od smarka i 3 lata w LOK na strzelnicy. W 8 klasie prowadziłem zajęcia PO jako instruktor dla techników i szkół zawodowych. W moim rodzinnym mieście bardzo rozwinięte są organizacja typu Strzelec, harcerstwo i samoobrona. Nie przypominam sobie żebym kogoś zastrzelił, a okazji było sporo i kilku na liście by się znalazło ;)

Jak będziesz chciał komuś zrobić krzywdę to nawet deska może być śmiercionośnym narzędziem. hohoho a ilu ginie pod kołami samochodów. Też ich trzeba zakazać.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2016, 21:00:16 wysłana przez nikt »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Apropo Turków to nie będzie fair wrzucać ich do jednego worka . To są różni ludzie. Ale jest ten ciemny, dominujący obraz. Niestety.  Obserwując ich w DE to widać,  ze powstało trochę panstwo w państwie.  3 pokolenia a Niemcem nikt z nich sie nie stał.  Raz religia. Islam a kto nie wyznaje ten drugiej kategorii.  Dwa kolor skóry. W erze poprawności politycznej pewnie ktos powie - nie ma znaczenia.  A wystarczy popatrzeć na rynek pracy. Srogo weryfikuje pochodzenie.  Media mówią, ze obcokrajowiec w DE musi wysłać masę wiecej CV zeby dostać pracę (często kilkaset).  A co dopiero turek czy murzyn. I o kant dupy można rozbić całą tą piękną ideologię o równości. Na rynku pracy nie ma. Trzy jedzenie. Europejczycy jedzą kielbase i schabowego. Spróbuj araba tym nakarmić. Cztery mentalność. Tam facet musi byc hmm kozak. U nas by sie powiedzialo pener. I takich Turków widać całą mase w De. Dlarego europejskie dzieci maja problemy w szkole. Inna mentalnośc, inne wychowanie, inne wzorce. I niekoniecznie nóż w kieszeni.  I następuje separacja. O kant dupy rozbić tą poprawność polityczną. Od jakiegos czasu zmieniłem pracę.  I parkuje auto w pobliżu komisów samochodowych. Wszystkie tureckie. Wszystkie bardzo podejrzane. Patrząc na właścicieli (hmm typ srogi hiehie) to sie zastanawiam kto tam to kupuje.  Moze Gimizi sie skusi w ramach poprawności politycznej.
^ gdyby nie ostatnie zdanie, to zalajkowałbm. Po co ta zaczepka? Myślę, że Gizmi nie jest ślepy i radykalny.

Posty połączone: 30 Lip, 2016, 20:58:24
6 lat trenowania aikido od smarka i 3 lata w LOK na strzelnicy. W 8 klasie prowadziłem zajęcia PO jako instruktor dla techników i szkół zawodowych. W moim rodzinnym mieście bardzo rozwinięte są organizacja typu Strzelec, harcerstwo i samoobrona. Nie przypominam sobie żebym kogoś zastrzelił, a okazji było sporo i kilku na liście by się znalazło ;)
Bo to jesteś Ty. Nie oznacza to automatycznie, że inni tacy będą. To, że nie zaatakujesz lwa, nie oznacza, że możesz się czuć bezpieczny.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2016, 20:58:25 wysłana przez Wolfhorsky »

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Wolfhorsky jakbym od Cb dostał lajka to bym musial jeszcze raz zweryfikować co napisalem hyhy
007

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Wolfhorsky jakbym od Cb dostał lajka to bym musial jeszcze raz zweryfikować co napisalem hyhy
Ci się wydaje, że mamy skrajnie różne zdanie ;)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Właśnie dowiedziałem się, że umowa śmieciowa to również UoP zawarta na bardzo długi okres :D

https://pl.wikipedia.org/wiki/Umowa_%C5%9Bmieciowa