Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 324051 razy)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
"Nie znam się, to się wypowiem"

Dokładnie tym jest twoja wypowiedź. Cały raban z PB polega na tym, że to ostatni zachowany naturalny kawałek pierwotnej  puszczy, a minister i santaniści chcą go zamienić w las gospodarczy - zwyczajną plantację desek.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Tzw. "organizacje ekologiczne" niewiele mają wspólnego z ekologią. Tak jak z wyrębem lasu (znam temat od znajomych leśniczych) jest też z wypalaniem traw. Kolega, który jest weterynarzem, powiedział mi że należy się spodziewać dużej fali boreliozy w Polsce. Podziękujmy ekologom.
Co do wycinki i pana ministra - nazywam to delikatnie: konflikt interesów, ale wszyscy wiemy o co kaman ;)
Tak sobie myślę, co by było gdyby nagrano wewnętrzne ustalenia PiSu... Hehehehe.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline theremin

• Pr0
Tzw. "organizacje ekologiczne" niewiele mają wspólnego z ekologią. Tak jak z wyrębem lasu (znam temat od znajomych leśniczych) jest też z wypalaniem traw. Kolega, który jest weterynarzem, powiedział mi że należy się spodziewać dużej fali boreliozy w Polsce. Podziękujmy ekologom.

Pewnie, najlepiej wszystko wypalić do gołej ziemi - jebać to, że w płomieniach giną płazy, jeże, krety czy młode zające i miliony innych stworzeń... 

Offline Page_Hamilton

• Pr0
, który jest weterynarzem, powiedział mi że należy się spodziewać dużej fali boreliozy w Polsce. Podziękujmy ekologom.
Możesz rozwinąć? Akurat kumpel i jego żona się z tym zmagają właśnie i to dość ciekawa choroba bo bardzo słabo zbadana jestem ciekaw co ma do tego akcja eko terrorystów?
wearehelp.bandcamp. com

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Pewnie, najlepiej wszystko wypalić do gołej ziemi - jebać to, że w płomieniach giną płazy, jeże, krety czy młode zające i miliony innych stworzeń...
Pożary i intencjonalne/kontrolowane wypalanie traw mają się do siebie dokładnie jak obumieranie lasu i kontrolowany wyrąb. Trawy powinno się wypalać raz na pięć lat. Pasami, aby była ciągłość gatunkowa a jednocześnie wyplenienie dziadostwa i chorób. Z "jakiegoś" powodu temat jest a właściwie był wymyślony i działał od wieków. Go figure ;)

Posty połączone: 28 Lip, 2016, 22:38:55
, który jest weterynarzem, powiedział mi że należy się spodziewać dużej fali boreliozy w Polsce. Podziękujmy ekologom.
Możesz rozwinąć? Akurat kumpel i jego żona się z tym zmagają właśnie i to dość ciekawa choroba bo bardzo słabo zbadana jestem ciekaw co ma do tego akcja eko terrorystów?
Boreliozę trudno się diagnozuje. Najczęściej stosuj się test Western-Blot, czasem Elisa. Najpewniejsza jest metoda real-time PCR i jest lab w Poznaniu, który się tym zajmuje.
Rozpoznanie zwykle jest jak są jakieś objawy neurologiczne lub stawowe.
Leczenie to zwykle długa (nawet kilka miesięcy) i wyczerpująca antybiotykoterapia. Najczęściej stosuje się doksycyklinę i amoksycylinę.
Jak to się ma do wypalania traw?
Boreliozę łapiemy od kleszczy a te z kolei od gryzoni. Resztę chyba się domyślasz. Nie wypalamy traw, sadzimy lasy i bakteriologicznie wpuszczamy las do naszego życia. Słowianie dawno temu sobie z tym radzili, a my się cofamy, no jest zdebilające prosperity.
« Ostatnia zmiana: 28 Lip, 2016, 22:38:55 wysłana przez Wolfhorsky »

Offline theremin

• Pr0
Pożary i intencjonalne/kontrolowane wypalanie traw mają się do siebie dokładnie jak obumieranie lasu i kontrolowany wyrąb. Trawy powinno się wypalać raz na pięć lat. Pasami, aby była ciągłość gatunkowa a jednocześnie wyplenienie dziadostwa i chorób. Z "jakiegoś" powodu temat jest a właściwie był wymyślony i działał od wieków. Go figure ;)

Aha, czyli to działa zupełnie jak z ludzkością i  wojnami...  Tylko ci jebani ekolo... tfu... pacyfiści wszystko psują w tym odwiecznym porządku.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Aha, czyli to działa zupełnie jak z ludzkością i  wojnami...  Tylko ci jebani ekolo... tfu... pacyfiści wszystko psują w tym odwiecznym porządku.
Ekologia jako idea jest świetna. Problemem są nadużycia i organizacje. Sponsoring musi być :) np. Bardzo ekologiczny prius II generacji: bilans dwutlenku węgla (trudna i nieekologiczna produkcja) w porównaniu do prostego jeepa z v8 (prosty jak cep) równa się po przejechaniu ponad 200 tys. km :D przykładów można mnożyć. Pod przykrywką ekologii lansuje się technologie lub prawo, które nie zawsze są korzystne dla naszej planety ale są korzystne dla wybranych.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Ekologia, to wymysł chorych dekadentów, co myślą że wszystkie rozumy pozjadali. Gdyby na Ziemi nie byłoby tych mentów, świat by od tego się wcale nie zawalił.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Ekologia, to wymysł chorych dekadentów, co myślą że wszystkie rozumy pozjadali. Gdyby na Ziemi nie byłoby tych mentów, świat by od tego się wcale nie zawalił.
To Twoja opinia a nie sformułowany fakt. To jest różnica  :P

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Leczenie to zwykle długa (nawet kilka miesięcy) i wyczerpująca antybiotykoterapia. Najczęściej stosuje się doksycyklinę i amoksycylinę.

Te wielomiesięczne antybiotyki to nie jest ta znachorska metoda, której nikt nie uznaje?

Offline Algiz

• Gaduła
Szkoda, że ta ustawa już nie obowiązuje, trochę by się przerzedziło wśród urzędników na wszystkich szczeblach i z wszystkich opcji politycznych.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
To Twoja opinia a nie sformułowany fakt. To jest różnica  :P
Niesamowicie jednak trafiasz w sedno. W dodatku biorąc fakt, że to fragment tekstu piosenki :D

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Te wielomiesięczne antybiotyki to nie jest ta znachorska metoda, której nikt nie uznaje?
A no właśnie. Część ludzi, jak słyszy o antybiotykach przez dwa-trzy miesiące, szuka "pomocy" w medycynie alternatywnej. W ten sposób tylko pogarszają swój stan zdrowia. Ale kto idiotom zabroni skakać bez spadochronu? ;)

Posty połączone: 29 Lip, 2016, 12:49:12
Niesamowicie jednak trafiasz w sedno. W dodatku biorąc fakt, że to fragment tekstu piosenki :D
:-*
Co to za piosenka?
« Ostatnia zmiana: 29 Lip, 2016, 12:49:13 wysłana przez Wolfhorsky »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
O zgubnym wpływie ekologii na ludzkość :)

Nietoperze we włosy wplątują się chętnie,
A pająki we śnie człowieka kąsają.
Komary krew wysysają namiętnie,
A piranie ręce i nogi odgryzają.
Grzechotniki swym jadem ludzi zabijają,
Złośliwe tasiemce penetrują jelita,
Konie śmierdzą, gryzą i wierzgają
W głowy ludziom wbijając kopyta.
Obrzydliwe mole ubrania zjadają,
Śmiertelne choroby przenoszą króliki.
Po kątach ohydne karaluchy biegają,
Świat jest okrutny, podstępny i dziki.
Zwierzęta są miłe, ale tylko wypchane,
Gdy chytrym spojrzeniem nie świecą szklane oczy,
Gdy mordercze myśli zastąpi się sianem
I wszystko w formalinie dokładnie wymoczy.
Ekologia to wymysł głupich dekadentów
Co myślą, że wszystkie rozumy pozjadali.
Jeżeli na świecie nie byłoby tych mętów,
Świat by się wcale od tego nie zawalił.
« Ostatnia zmiana: 29 Lip, 2016, 12:58:00 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
O zgubnym wpływie ekologii na ludzkość :)

Nietoperze we włosy wplątują się chętnie,
A pająki we śnie człowieka kąsają.
Komary krew wysysają namiętnie,
A piranie ręce i nogi odgryzają.
Grzechotniki swym jadem ludzi zabijają,
Złośliwe tasiemce penetrują jelita,
Konie śmierdzą, gryzą i wierzgają
W głowy ludziom wbijając kopyta.
Obrzydliwe mole ubrania zjadają,
Śmiertelne choroby przenoszą króliki.
Po kątach ohydne karaluchy biegają,
Świat jest okrutny, podstępny i dziki.
Zwierzęta są miłe, ale tylko wypchane,
Gdy chytrym spojrzeniem nie świecą szklane oczy,
Gdy mordercze myśli zastąpi się sianem
I wszystko w formalinie dokładnie wymoczy.
Ekologia to wymysł głupich dekadentów
Co myślą, że wszystkie rozumy pozjadali.
Jeżeli na świecie nie byłoby tych mętów,
Świat by się wcale od tego nie zawalił.
Tekst zabawny :) Podoba mi się.
Czy się utożsamiasz z tymi słowami?

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Oczywiście, jako entuzjasta Pisu, kazałem to sobie wyryć w marmurze. Konie mnie wkurwiają w szczególności. Piranie w następnej kolejności.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Oczywiście, jako entuzjasta Pisu, kazałem to sobie wyryć w marmurze. Konie mnie wkurwiają w szczególności. Piranie w następnej kolejności.
Nie jestem w stanie nic na to poradzić, tylko współczuć ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

W sumie zaczynam rozumieć, że myśl o 7000 uchodźcach z Syrii przeraża polskich narodowców, gdy na widok jednego Turka miękną im faje przy zbieraniu podpisów antyemigracyjnych. Obczaja ich w necie, wyzywa od Ubeków, a oni nie mogą zrobić nic. Teraz internetowe Sebki planują ustawki, by go zlinczować - co za paranoiczne robaki :o

Spoiler

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

W sumie zaczynam rozumieć, że myśl o 7000 uchodźcach z Syrii przeraża polskich narodowców, gdy na widok jednego Turka miękną im faje przy zbieraniu podpisów antyemigracyjnych. Obczaja ich w necie, wyzywa od Ubeków, a oni nie mogą zrobić nic. Teraz internetowe Sebki planują ustawki, by go zlinczować - co za paranoiczne robaki :o

Spoiler

Chyba nie rozumiem tej sytuacji...(?)
Ale że co? Mieli mu wpierdolić, bo kręcił film? Takie komentarze pokazują kto tak naprawdę jest "faszystą". Nie są nimi prawicowcy ani lewicowcy, są nimi osoby, które kryją w sobie pokłady nienawiści, a politykę wykorzystują jako usprawiedliwienie. Właściwie to jeżeli sugerujesz, że powinni mu wpierdolić, to w moich oczach należysz właśnie do takiej grupy. Życzę więcej spokoju i pogody ducha, przerwa w czytaniu wyborczej powinna pomóc.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2016, 00:23:52 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła

W sumie zaczynam rozumieć, że myśl o 7000 uchodźcach z Syrii przeraża polskich narodowców, gdy na widok jednego Turka miękną im faje przy zbieraniu podpisów antyemigracyjnych. Obczaja ich w necie, wyzywa od Ubeków, a oni nie mogą zrobić nic. Teraz internetowe Sebki planują ustawki, by go zlinczować - co za paranoiczne robaki :o

Spoiler

Masz pretensję, że nie dali się sprowokować ? Jak by mu wjebali to dopiero napisałbyś elaborat ! Poza tym jakiś arab obraża Polaków
a ty trzymasz jego stronę ? 

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
No bo taką mamy lewicę. Najpierw pseudoteoretyczne wywody na całe strony, setki przeczytanych książek, żeby podbudować swoje poczucie wartości a potem i tak kończy się na: "hehe, nie wpierdolili mu, bo się boją robaki xD xD".

Offline theremin

• Pr0

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Historia kołem się toczy, a ludzie wciąż nie wyciągają wniosków  :facepalm:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No gdzie niby mu mieli wlać o.O Właśnie żałosne jest to, że wrzucili filmik do sieci, ogarnęli kto to i teraz chcą go gdzieś dużą grupą zajść.

Śmieszy mnie to, że nie pisnęli nawet słówkiem - na forach w necie planują holokausty, pierdzielą bzdury bez konsekwencji, a gdy jeden koleś do nich podchodzi na żywo, to nie potrafią nawet się odezwać na to, jak ich wyzywa od ubeków (a faszysta to chyba już komplement dla narodowców :v), tylko go nagrali (bo tak strasznie ich napastował) i świadomie załatwili mu witch hunt. Oprawcom braknie języka w gębie, gdy spotykają się z ofiarą spirali nienawiści, którą nakręcają. Ba! Teraz zgrywają ofiary i myślą, że to argument za potwierdzeniem ich rasistowskiego widzimisię.

Posty połączone: 30 Lip, 2016, 14:18:38
A co gizmi powiesz na to?

http://www.poranny.pl/wiadomosci/bialystok/a/pobicie-na-ul-malmeda-obcokrajowcy-z-turcji-pobili-szesciu-polakow,10338598/

Turcja Erdogana to dla mnie obecnie piekło na ziemi i za paręnaście lat możemy się obudzić w identycznym. Przecież on (a za nim Orban, a w Polsce małymi kroczkami PiS Kaczyńskiego) gra dokładnie na tych strunach: ciągoty imperialistyczne, nacjonalizm, mieszanie państwa z religią, a zarazem nadmuchiwanie mitu "zgniłego zachodu", podział społeczeństwa na "my" i "oni" - w dużej mierze wewnętrzny, co utwardza elektorat i zapewnia kolejne kadencje rządów.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2016, 14:18:38 wysłana przez gizmi7 »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Turcja Erdogana to dla mnie obecnie piekło na ziemi i za paręnaście lat możemy się obudzić w identycznym.
Żebym tylko dożył! :) Wróciłem niedawno z tego "piekła".