Autor Wątek: Gitary Dina - DinoCazares.com  (Przeczytany 38555 razy)

Offline Sebastian

• Gaduła
Gitary Dina - DinoCazares.com
« 07 Cze, 2012, 14:57:18 »
W tym samym dniu co amerykanska premiera nowej plyty FF ruszyla tez nowa/oficjalna strona Dina  :headbang:
http://dinocazares.com/

W dziale Gear sa zdjecia jego gitar ktore mial... ale jest informacja "more guitars coming soon" wiec nie jest zle :)

i kolumna:

Szkoda ze wiecej muzykow nie ma takiej galerii :/ przydaloby sie...

New!

Dino Cazares Gear Section

:headbang:
This just came up on the site!
Nice!

I jest RGA8 :)

Xiphos 7 :)

« Ostatnia zmiana: 07 Sie, 2012, 18:12:30 wysłana przez Sebastian »

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Odp: Gitary Dina - DinoCazares.com
« Odpowiedź #1 07 Cze, 2012, 16:45:44 »
Laboga chyba ostro ciśnie z promocją, bo widzę już u którejś z kolei gwiazdy metalowej kolumny Dawida Labogi.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #2 07 Cze, 2012, 16:53:48 »
Tylko to chyba jest jego syn i z tego co mi wiadomo nie ma nic wspólnego z firmą swojego ojca.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #3 07 Cze, 2012, 21:00:09 »
Zdecydowanie nic nie ma wspólnego, no może po za tym że sa konkurecją. Oprócz tego Dawid to przesympatyczny i otwarty człowiek o sporych znajomościach więc nie ma sie co dziwić że jego sprzet jest na największych scenach.

A w temacie tę pierwsza siódemkę kochałbym
B ( o ) ( o ) B S

Offline crowley

• Gaduła
« Odpowiedź #4 08 Cze, 2012, 15:43:22 »
piękny sprzęcik ma
"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości." Fryderyk Nietzsche

Offline Sebastian

• Gaduła
« Odpowiedź #5 09 Cze, 2012, 07:48:52 »
Nowa gitara w pierwszym poście :) chociaż narazie na stronie same gitary, które już nie należą do Dina :lol:

Offline heartquake

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #6 15 Cze, 2012, 22:25:48 »
Cztery zjebanezy i paczka młodego labogi. O co ten szum?
gg: 7450270

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #7 15 Cze, 2012, 23:50:46 »
Cztery zjebanezy i paczka młodego labogi. O co ten szum?

Szum nie szum, na pewno ciekawostka. Kup sobie takiego Ibaneza ;) Dla mnie bardzo fajna rzecz zobaczyć co mają w arsenale gitarzyści których słucham i cenię lub tylko słucham :)
power to a being never dies

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #8 16 Cze, 2012, 00:00:01 »
A gdzie Kamecki Custom z 11 strunami?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #9 16 Cze, 2012, 00:28:25 »
A gdzie Kamecki Custom z 11 strunami?

WTF?
power to a being never dies

Offline heartquake

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #10 16 Cze, 2012, 11:35:29 »
Kup sobie takiego Ibaneza
Po pierwsze, brzydzę się. Ajbanezami, nie grubym. Za dotykanie Ibanezów zwykle pobieram opłaty.
Po drugie, cena. Ola miał tę wiśniową i sprzedał. Skoro taaaaki fanboj uznał, że nie warto jej trzymać, to nie mam czego żałować.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #11 16 Cze, 2012, 11:45:01 »
Skoro taaaaki fanboj uznał, że nie warto jej trzymać, to nie mam czego żałować.

Em...
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #12 18 Cze, 2012, 08:44:38 »
Ola miał tę wiśniową i sprzedał.

Pierwsze słyszę żeby Ola był właścicielem tej gitary.

Czekam w końcu na jakieś wiosła Dina w tej galerii a nie praktycznie tylko kopie Kameckiego...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Sebastian

• Gaduła
« Odpowiedź #13 20 Cze, 2012, 19:59:43 »
Nareszcie jakies dobre zdjecie gitary Demanufacture! (na stronie i pierwszy post) :)

Teraz to juz chyba beda wysylac zdjecia gitar ktore Dino ma... chociaz tych ktorych nie ma - jeszcze kilka jest gdzies na swiecie...
« Ostatnia zmiana: 20 Cze, 2012, 20:04:06 wysłana przez Sebastian »

Offline heartquake

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #14 20 Cze, 2012, 20:00:17 »
Aż sprawdziłem, i faktycznie, czerwony badyl tylko do zdjęć pozował. Świat wiele się przez to nie zmienił, a stał się jedynie odrobinę piękniejszy. Chwała ci za naprostowanie moich koślawych wyobrażeń, co do gitary, którą nie wiadomo, kto zrobił, a która robi za materiał reklamowy gumowo kartonowych paździerzy z Hoshino. Ja mam jednego posta więcej, ajbenez ssie jak ssał, hejterzy hejtują. Fakje.

Offline Lechu_

• Pr0
« Odpowiedź #15 21 Cze, 2012, 13:09:03 »
heartquake , rzucił Cie kiedyś jakiś Ibek? Masz zadrę bo nie dali Ci sygnatury? Nie czaje , grałem na wielu wiosłach w życiu i mam zupełnie odwrotna sytuacje , nie leży mi Gib I Fender, ale nie zachowuje się jak parada gejowska i pokazuje jak to zajebiście jest być gejem i jaki to jestem dyskryminowany. Hetero jakoś nie robią manif...może są inteligentniejsi? A Dino od lat 90-tych nagrywa płyty jak myśmy jeszcze robili prace domowe z plastyki. Na Ibkach, i brzmiało i brzmi. Dla mnie zajebiście, ale wyluzuj , tego typu hejtowanie jest słabe :)
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Orange

• Gość
« Odpowiedź #16 21 Cze, 2012, 13:49:25 »
Noweźcie. Bo będzie mu przykro. nie raczetujcie gościa :D

Offline heartquake

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #17 22 Cze, 2012, 00:56:00 »
Otóż to. Popłakałem się z powodu braku aprobaty waszej i Hoshino.

heartquake , rzucił Cie kiedyś jakiś Ibek?
Na kolana jeszcze żaden.

Masz zadrę bo nie dali Ci sygnatury?
Cóż znaczy sygnatura? że siem gamonie bedom modlić do paździrza marki tesco, a korporacyję zarabiać na moim nazwisku?
Chuj im na czoło, jednym i drugim. Sam sobie radzę ze znajdowaniem dobrych wioseł, nie trzeba mnie trzymać za rączkę :)

Nie czaje , grałem na wielu wiosłach w życiu i mam zupełnie odwrotna sytuacje , nie leży mi Gib I Fender ale nie zachowuje się jak parada gejowska i pokazuje jak to zajebiście jest być gejem i jaki to jestem dyskryminowany.
Cieszę się, że dałeś się sprowokować do pomyślenia, sklecenia sensownej wypowiedzi, przywołania wspomnień i ekspresji opinii na temat Gibów, Fenderów i gejów. Jednak mimo twoich starań, nie polubiłem ajbaneza ani odrobiny bardziej.

A Dino od lat 90-tych nagrywa płyty jak myśmy jeszcze robili prace domowe z plastyki. Na Ibkach, i brzmiało i brzmi. Dla mnie zajebiście, ale wyluzuj , tego typu hejtowanie jest słabe :)
A Dino to śpi na lewym boku, a Dino to wypił wodę z kranu, a Dino to się podtarł liściem, a Dino to gra na tranzystorach i na line6 cyfrach, i na (licencjonowanych!) flojdach, chociaż nie używa. Dino wie, co jest dla niego dobre, a ty? Nie musisz mi odpowiadać na pytanie retoryczne :)

Słabe - to jest uleganie marketingowemu bełkotowi, owczemu pędowi, wzajemne cmokanie się po kloakach oraz strojenie focha w odpowiedzi na krytykę. Różnica zdań to normalna ludzka rzecz, i szczerze mówiąc, nie chciałoby mi się tu w ogóle zaglądać, by tylko przytakiwać i piać z zachwytu.

Prace domowe z plastyki to czad! :lol:

Offline Lechu_

• Pr0
« Odpowiedź #18 22 Cze, 2012, 08:06:18 »
Kto ci powiedział że uległem marketingowi? Uważasz że gram na Ibku ze względu na pęd? W obu przypadkach nie masz kompletnie racji. Przykład Dina dałem z prostego powodu - koleś gra na takich a nie innych wiosłach z różnych , między innymi wygody i soundu, względów. Podobnie jak ja. Hejtujesz wiosła , ok , ale pokaż coś w zamian. Nie wiem , może jakieś płyty które nagrałeś na gibolu czy czymś innym? Może grałeś gdzieś sesyjnie na wiosłach na jakiś płytach? Czy po prostu jesteś hejterem domatorem, który robi recki wioseł w pokoju nigdy nic w muzie nie osiągnąwszy? Stawiam na to ostatnie. Takie widzę bardzo powszechne ostatnio trolowanie.Z dupy, żeby tylko coś napisać i poczuć że ma się więź na ss.pl. I rzecz ostatnia , jaką chciałbym robić, to przekonywać cie do wiosła , masz love na innym punkcie ok, ale krytykuj z głową, nie z pizdą gimnazjalisty.
« Ostatnia zmiana: 22 Cze, 2012, 08:48:09 wysłana przez Yony »
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #19 22 Cze, 2012, 08:14:26 »
Hmm...
Ibanez - wiosła wygodne, wykonane perfekcyjnie, brzmiące solidnie-plastycznie, instrumenty które idealnie sprawdzają się w trasie jako "workhorse".

Hmm...

Rzeczywiście, gówno.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #20 22 Cze, 2012, 08:19:36 »
Fajnie rozmawiacie :D Podoba mi się! Serio! Nareszcie rozrywka na forum. Generalnie też mnie dziwi "jaranie" się tym, na czym ktoś tam gra, ale ja tego nie zrozumiem, bo jak wiadomo nie jestem gitarzystą. A moja przezajebista gita do nagrań czegoś w domu to zwykły Cort z lekkimi modyfikacjami, wstyd i hańba! :D
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
« Odpowiedź #21 22 Cze, 2012, 08:46:20 »
Heartquake, weźże się wyluzuj trochę, dobra? Ja też nie lubię Ibanezów bo 90% tych które miałem w łapach to plastiki, ale Twoje gadanie to mi przypomina hejtowanie kanapowego gitarzysty coś za bardzo. I w końcu ktoś się wkurzy, pół bidy jak Leon. Gorzej jak ja.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #22 22 Cze, 2012, 08:52:09 »
heartquake , rzucił Cie kiedyś jakiś Ibek? Masz zadrę bo nie dali Ci sygnatury? Nie czaje , grałem na wielu wiosłach w życiu i mam zupełnie odwrotna sytuacje , nie leży mi Gib I Fender, ale nie zachowuje się jak parada gejowska i pokazuje jak to zajebiście jest być gejem i jaki to jestem dyskryminowany. Hetero jakoś nie robią manif...może są inteligentniejsi? A Dino od lat 90-tych nagrywa płyty jak myśmy jeszcze robili prace domowe z plastyki. Na Ibkach, i brzmiało i brzmi. Dla mnie zajebiście, ale wyluzuj , tego typu hejtowanie jest słabe :)

Mów za siebie ;) W latach 90tych konkretnie 93' IRA nagrywała ( konkretnie Piotrek Łukaszewski ) płyte, na wieśle które im wraz z Giniolem robiliśmy w Mayo.
Pomine ze mi również Ibek zupełnie nie robi, i tez nie potrafię sie jarać tym na czym kto gra, Oooo no przepraszam jaram sie Terrorem na przykład :P
Jak tak sobie przypomnę jak mnie "przywitali" tutaj Yonek i Wroo to mi się śmiać chce.

Offline Sebastian

• Gaduła
« Odpowiedź #23 22 Cze, 2012, 08:58:04 »
Fajnie rozmawiacie :D Podoba mi się! Serio!
Zawsze fajnie poczytac czyjas (rowniez inna) opinie :)

Generalnie też mnie dziwi "jaranie" się tym, na czym ktoś tam gra, ale ja tego nie zrozumiem, bo jak wiadomo nie jestem gitarzystą. A moja przezajebista gita do nagrań czegoś w domu to zwykły Cort z lekkimi modyfikacjami, wstyd i hańba! :D

Ja osobiśćie bardzo lubie wiosła/sprzęt "sygnaturowy" gitarzystów których lubie (a czasem nawet tych których nie :D ), czy to tylko zdjecia, lub tez "prawdziwe" gitary itp. często jest tak, że ten sprzęt jest "lepszy" lub też lepsze określenie "ciekawszy" i to chyba właśnie to co mnie najbardziej przyciąga (niektóre sprzęty są też rzadkie, ale to mniej znaczący dla mnie dodatek haha, chociaż zawsze coś fajnego też w tym jest)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
« Odpowiedź #24 22 Cze, 2012, 09:08:49 »
Idąc zresztą dalej tym tropem, nie powinienem się jarać Plymouthem Barracudą '70 i nowym Challengerem bo to taki marketing, że stare auta są fajne...