Ej kupowanie skervesena żeby grać na THR to trochę dziwna akcja jak dla mnie. Interfejs + dobry plugin + monitory będzie brzmiał o wiele lepiej.
THR się sprawdza jako narzędzie do ćwiczeń, a nie pełnoprawne nagłośnienie gitary. Mam w domu lampę, używam pluginów (na słuchawkach) i miałem Yamahę - od kiedy kupiłem interfejs yamahy nie włączyłem ani razu. Wprawdzie wersję THR10X a nie tę nową, ale symulacje chyba mają te same. Obecnie sprzedałem yamahę i może sobie kupię monitory w przyszłości. Jest to plug and play w tym sensie że jak ustawiłem sobie brzmienie pluginu to tylko włączam reapera i jest plug and play. Ale kompa wkluczyć nada.
Tzn. fakt, że przy takich wymaganiach to chyba serio ta Yamaha jedyna spełnia wszystkie kryteria. Tylko mam wątpliwości czy dobrze kryteria sobie ustaliłeś...
Może rozwiązaniem byłby ironball SE - ma możliwość wgrania impulsów co daje szanse, że na słuchawkach będzie brzmiał dobrze. Jak tego nie ma we wzmacniaczu to miałbym obawy co do jakości grania w ten sposób. Tylko budżet się nie zepnie.
Coś w tym jest, też mam wątpliwości czy brak wyjścia audio do zewnętrznych głośników to najlepsza opcja, chcę uniknąć konieczności włączania kompa aby pograć na gitarze.
Z drugiej strony chcę możliwie zminimalizować rig, mieć coś wygodnego do grania/ćwiczeń co można bez problemu podpiąć do nagrywek.
Pomyślę i zobaczę, jak będzie możliwość to ogram Yamahę.