Autor Wątek: Laptop do home recordingu  (Przeczytany 21022 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Odp: Laptop do home recordingu
« 15 Lip, 2013, 10:25:40 »
Gry na Xboxa kupuję po roku/dwóch od premiery na allegro po 30-40 zł, często nówki, zwykle używki w idealnym stanie. Więc, khem... your argument is invalid, bo po przejściu mogę nawet sprzedać w podobnej cenie, itd. Na kompa rynek gier używanych jest mniejszy ze względu na klucze licencyjne, itp. Granie na konsoli jest tańsze. Period.

No dobra, 30-40 na konsole i to po roku-dwóch, a mi średnia na PC wyszła 10pln za grę. Paręnascie zł za najnowszego Hitmana który premierę miał kiedy? Pół roku temu? 10pln za Sniper Elite który premierę miał 4 miesiące temu. Po dwóch latach na PC gra jest już starociem i na allegro chodzi po kilka-kilkanaście zlotych
Przykład: Assassin's Creed II (premiera koniec roku 2010) - najtańsza używka na allegro na PC - 10 pln. Na konsole - 30pln. Ani jedna, ani druga nie jest jakoś rozchwytywana, więc zakładam że "łatwość" sprzedazy jest na podobnym poziomie
Grę możesz sprzedać, ale wiele osób tego nie robi. Serie Assassina, Hitmana, Splinter Cell, Thief, Deus Ex, czy dziesiątki innych to gry w które nie gra się raz. To gry do których wraca się po latach. W samego Hitmana Blood Money grałem jakieś 7 razy, za każdym razem kombinując inaczej. Splinter Cell i przejscie calej gry bez utraty zycia i używając tylko noża - bezcenne (całą serię przeszedłem przynajmniej 5 razy). Wiec kupowanie konsoli z nadzieją ze grę którą kupie być może uda mi się sprzedać jest bez sensu (bo i sama konkurencja raczej jest spora).
Nie wszystkie gry na PC sa powiązane na stale z jakimś kontem, a jak są to mozna je wyrejestrować i puszczac dalej do ludzi. Wyjątkiem jest steam, ale kto sie  decyduje na steama, wie z czym to sie wiąże i ewentualnie odsprzedaje cale konto.

Tak więc sorry, ale dalej granie na konsoli nie jest tańsze i nie będzie :)

Ale żeby nie było, faktycznie split screen jakiś tam sens ma. Tylko że to trzeba lubić. No i strategie na splicie? No chyba niee ;) W ogóle strategie na konsoli nie powalają

Prawda - jest cała masa gier (konwersje z konsoli), które po prostu lepiej chodzą na konsoli (pod kątem sterowania), ale do PC podłączenie pada nie jest problemem.

Dlatego osobiście wybrałbym PC pod gry i laptopa dla mobilności. Do konsoli robilem kilka podejść, ale nie umiem sie przekonać. Te same gry, co na PC, na konsoli nie sprawiały mi w ogóle frajdy wlaśnie ze względu na pada :)
B ( o ) ( o ) B S