Autor Wątek: [NGD] Les Paul Supreme made in China :)  (Przeczytany 52122 razy)

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Chciałbym nadmienić, że taką fazę na korpusie jak w BM robi na przykład Patrick Hufschmid, do którego generalnie nikt się nie przypierdziela. Każdy ma "wrażliwość kopiowania" na innym poziomie. Jak DoubleKat zaczął przypominać za bardzo Regiusa to go z tego powodu przerobiłem. I tak słyszałem dwa rodzaje głosów (podobnie jak Commelina w przypadku Raptora), że:
a). DoubleKat to zrzynka z Ibaneza RG
b). DoubleKat byłby lepszy, gdyby korpus był identyczny jak w RG

Tym niemniej robienie loga na główce i podrabianie papierów to przekroczenie jakiejkolwiek granicy. Być może Głowa go nie sprzeda, ale jeśli takie wiosło trafi do obiegu, to kolejny właściciel zrobi zdjęcia w taki sposób, żeby oszukać i ktoś to łyknie. Wystarczy pierdolnąć lekko poruszone zdjęcie główki i już dla 90% nabywców szafa gra. Argument pt "nieświadomy nabywca sam sobie jest winny, bo powinien się znać" jest w moim postrzeganiu na równi z "została zgwałcona bo miała kusą kieckę". Kiedyś kupiłem Poda XT na allegro, który miał nieostre foty (czasy podów xt to niekoniecznie czasy powszechnie dostępnych dobrych aparatów cyfrowych), który był tak przeorany jakby go ktoś ciągnął po asfalcie za samochodem, w zestawie było trafo z 110v/230v wielkości połowy poda. Zdjęcie było rozmyte, sprzedający uznał, że wiedziałem co kupuję, a jak nie wiedziałem to mogłem dopytać, fak ju i do widzenia.