Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Wszystko o ciasteczkach
Przy American Gods odpuściłem gdzieś w drugim sezonie, kiedy zaczeli bardzo zbaczać od książki.
Cytat: Pronounce w 16 Sie, 2022, 08:46:04Przy American Gods odpuściłem gdzieś w drugim sezonie, kiedy zaczeli bardzo zbaczać od książki.Czy tylko ja zacząłem sezon trzeci? Ale też szybko odpuściłem...
Oooo, to teraz poproszę o nową Darię, a przynajmniej dostęp do niej na streamingu w przyzwoitej jakości, bo w necie są tylko jakieś 240p z dźwiękiem z puchy.
Zdaje się, że w kolejnym odcinku jest przeskok czasowy i następuje zmiana aktorki. Pewnie i tak długo nie pożyje xd
A u mnie "babskie" Fleabag 😉 Średnia 150k ocen 8,7/10, Tomasz Raczek 10/10! (wykrzyknik). I u mnie to samo
Tej, czym oni kręcili tego Sandmana? Bo często-gęsto mają powyciągane mordy, jak w czasach gdy mój tata klikał tryb over-size na starym kineskopie, żeby nie mieć czarnych pasków i w rogach jest taka potężna winieta, jakby używali obiektywów cropowych na pełnej klatce. Poza tym fajny serial, polecam.
Cytat: gizmi7 w 04 Wrz, 2022, 00:46:11Tej, czym oni kręcili tego Sandmana? Bo często-gęsto mają powyciągane mordy, jak w czasach gdy mój tata klikał tryb over-size na starym kineskopie, żeby nie mieć czarnych pasków i w rogach jest taka potężna winieta, jakby używali obiektywów cropowych na pełnej klatce. Poza tym fajny serial, polecam.https://variety.com/2022/artisans/news/the-sandman-netflix-aspect-ratio-1235334453/
Dzisiaj na ruszt poszły Rings of Power.Produkcyjnie jest ok, aczkolwiek moim zdaniem LotR-a nie przebija.Przyznam, że póki co zaintrygował mnie bardziej niż House of Dragon, z innej strony nie podoba mi się to, że twórcy rzutują amerykańskie tzw problemy społeczne na cały świat i uprawiają inwersję pojęć/historii. Zobaczymy co będzie dalej.A tak poza tym to w końcu załapałem memy z Elrondem i o tym czy wiedział.
Cytat: Pronounce w 02 Wrz, 2022, 19:53:51Dzisiaj na ruszt poszły Rings of Power.Produkcyjnie jest ok, aczkolwiek moim zdaniem LotR-a nie przebija.Przyznam, że póki co zaintrygował mnie bardziej niż House of Dragon, z innej strony nie podoba mi się to, że twórcy rzutują amerykańskie tzw problemy społeczne na cały świat i uprawiają inwersję pojęć/historii. Zobaczymy co będzie dalej.A tak poza tym to w końcu załapałem memy z Elrondem i o tym czy wiedział.No i właśnie. Żeby nie mądrale z internetów, to bym nie wiedział, że "mamy problem". Produkcja jest wręcz wysublimowana, widać ten miliard (sic!) dolarów wsadzony w serial. Trochę postaci sztywne i mało opowieści skąd i kto jest, żeby bardziej zainwestować uczucia, ale po to są kolejne odcinki. Na razie elegancko. Wręcz cieszę się, że Amazon wygrał przetarg z Netflixem, bo by wszyscy na ekranie byli ze wszystkich mniejszości jakich się da, niezależnie od oryginalnego źródła i sensu tego w opowieści.
@gizmi7 Albo zrobili to w postprodukcji Tyle CGI jest w Sandmanie, że dodatkowe kilka dolarów niczego nie zmieniło Mnie osobiście męczyło dzielenie ujęć, jedne z winieta inne bez, jedne zamglone, inne ostre. (W tej samej lokalizacji ofc) Wiem że to miało pokazać, że to wszystko sen, ale imo wyszło aż za bardzo.