Autor Wątek: ENGL BLACKMORE, FIREBALL czy POWERBALL  (Przeczytany 58585 razy)

Offline sei.tahn

• Gaduła
Dziś na ogrywaniu Blackmore'a gościłem Mondo i Kubańczyka, może pisną słówko ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Może słówko pisnę, ale nie w tym temacie - nie mam jeszcze porównania do innych ENGLi...

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Peace. Love. Death Metal
mnie poki co intrersuje jak chodzi Sevydz...mysle nad opchnieciem Fireballa. Opony niedlugo bede zmieniac na zimowe to i wzmacha zmienie....

Offline Musza

• Pr0
Już biorę pod uwagę. Wierzę Wam bo słuchałem miliona próbek tego pieca, a ja właśnie chcę jebnięcie nie siarę.
Próbki co prawda z YouTube ale potrafię sobie wyobrazić to brzmieńsko. Mam bardzo rozwiniętą wyobraźnię :)

http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=887344&songID=7012821
http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=887344&songID=7012790

Posłuchaj i przestań jak baba zmieniać zdanie ;) Dodam tylko, że grałem nie raz na obu głowach i te próbki dobrze oddają różnicę między nimi.
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline harry_manback

• Gaduła
 ;D

Bardzo fajne próbki. Z jajem zagrane. Jeżeli faktycznie Blackmore to Blackmore to w to wchodzę. Już szybko wyjaśnię dlaczego. Ma przypierdol i nie ma siary...  ...przester jest mniej nasycony w porównaniu do Fireball'a czy Powerball'a co w efekcie daje efekt punch'u a nie nasyconego DŻY DŻY. Moim zdaniem Blackmore to taka mieszanka nowego zajebistego przypierdolenia z old school'owym wykończeniem. Głowa ma niesamowitą moc ale nie do przesady wypierdolony przester co daje mi właśnie tego czego chcę. Wiem, że trzeba grać na czymś takim niesamowicie dokładnie bo distortion nie przykryje niedociągnięć ale przynajmniej zmusi mnie to do ciągłego grania. Pasuje mi Blackmore "prawie" na całej linii bo chyba nie ma osobnej regulacji HI/MID/LOW dla każdego kanału i trzeba będzie kręcić gałami niestety. Ale zakochałem się w tym piecu już po próbkach z YouTube.

Dzięki Musza za próbeczki i wogóle !!!
« Ostatnia zmiana: 03 Paź, 2010, 01:02:34 wysłana przez harry_manback »

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
jeszcze parę zdań i napiszesz recenzję zanim go kupisz ;). od 6ciu stron nie możesz się zdecydować co kupić więc chyba najlepiej kupić używkę, pograć i zmienić na coś innego jak nie podejdzie..

Offline harry_manback

• Gaduła
już taki jestem niezdecydowany...   ...ale już jestem zdecydowany :)

Offline Matt-Carnage

• Pr0
ja odkrylem wczoraj, ze engl to jednak popowy head...

http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=924869&songID=9715924

(tak, wiem - zenada...hahahaha)

Offline harry_manback

• Gaduła

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
Engl to po prostu zajebiście uniwersalny head :D I ktoś mi nicka podjebał :D

Offline harry_manback

• Gaduła
Kurwa mać  sei.tahn   już ma...    ...a ja jeszcze nie i chyba to troszkę dłużej potrwa. Zesram się od tego czekania. Niestety przyjdzie mi jeszcze poczekać :evil:

Offline Vertigo

• Pr0
    • Good Girl Maggie
A mi przyszła wczoraj paka Engla 212VH Pro :> Nie żebym próbował Cię wkurwić ale wiesz ... :D

Offline Maciek

• Pr0
A mi przyszła wczoraj paka Engla 212VH Pro :> Nie żebym próbował Cię wkurwić ale wiesz ... :D

żeby kolega się nie zdenerwował to Tobie też się należy ;D

poczekałbyś dzień i miałbyś mese w super stanie ;D

Offline Musza

• Pr0

żeby kolega się nie zdenerwował to Tobie też się należy ;D

poczekałbyś dzień i miałbyś mese w super stanie ;D

Mówisz Mesa>ENGL? ...let me see:
http://www.speedyshare.com/files/24599403/2.mp3
czy
http://www.speedyshare.com/files/24599410/1.mp3
?

Offline Maciek

• Pr0
w ślepym teście ta robi mi lepiej coś obie zajebiste

Spoiler

Offline Musza

• Pr0
w ślepym teście ta robi mi lepiej coś obie zajebiste

Spoiler

MESA! Gratuluje wyboru ;)

Offline Maciek

• Pr0
tak btw to twoje nagrania na tej kuli mocy ?

Offline Musza

• Pr0
tak btw to twoje nagrania na tej kuli mocy ?

nie, z forum Sneapa je wziąłem, nagrywane na ENGL Road

Offline Maciek

• Pr0
bo brzmienie zajebiste

Offline harry_manback

• Gaduła
Nie nie VERTIGO...   ...nie wkurwiaim się o pakę :). Wiesz ja mam ciągoty do Marshalla więc zdecydowałem się na bardzo ciekawą paczkę 2x12. Ciekawą bo nie dużą a kopiącą.  16ohm 140W mono  JCM 2000 TSLC 212 z głośnikami HERITAGE i VINTAGE 30. To jest dokładnie to samo co model Marshall JVM C212.  Od razu poleciałem do sklepu po 18mm MDF'a i czarny spray. Docięli mi piknie co do milimetra. Ściągnąłem tylne śmieszne LISTEWKI Marshalla i założyłem całą pokrywę z MDF'u. Nawet przełożyłem blaszkę z info :) i nawierciłem otwór pod gniazdo. Mała ale mnie cieszy. Ja wiem, że brzmienie to rozmiar i waga ale  miałem dość dźwigania Marshalla 4x12. Nowa pięknie środkiem napierdala. Teraz tylko główka made by ENGL by się przydała.
Paka i głośniki w stanie idealnym. Tak dla hecy głośniki na najdłuższym okręgu pokrywałem jeszcze dwoma warstwami gumy NITRO. Tak sobie pomyślałem, że je wzmocnie :) Nie ma nawet wuja bata, żeby się wyjebały :) przez kolejne parę lat.

Tutaj fotki :)  widzicie tą świeżutką gumkę na obrzeżach głośników jak przebija przez grilla :)  a teraz trzymajcie się chopy...   ...bo... ...paka kosztowała mnie 740 zł  ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D

A tak na boczku mogę się już wygadać, że małymi krokami coś do mnie idzie kurrrrwwwwaaaaaaaaa aaaaaaa...    ...aaaa hahahahahahaha     i mam nadzieję, że w końcu dojdzie w całości.
« Ostatnia zmiana: 13 Paź, 2010, 16:50:10 wysłana przez harry_manback »

Offline harry_manback

• Gaduła
Pamiętam jak zakładałem ten wątek :)    Tak więc stałem się posiadaczem MUSZOWEGO   ENGL'a Powerball'a.  Niestety jest bardzo późno i nie mogę wycisnąć z niego soków ale wizualnie wygląda jak z półki sklepowej. Jutro próba więc pofolguję sobie troszeczkę.

Offline Vertigo

• Pr0
    • Good Girl Maggie
Nagraj nagraj :)

Ja czekam na ostatni element mojego nowego racka ;) I wtedy też zrobię małe NRD :D

Offline harry_manback

• Gaduła
Obecnie foty. Zamówiłem sobie customowego footswitcha, żeby móc się przełączać pomiędzy wszystkimi kanałami bo oryginalny Z5 to jakieś zdzierstwo :). Niestety, żeby przełączyć się z kanału 1 na 4 będę musiał dwa razy naciskać no ale lepszy wydatek 27 funtów wraz z kablem niż 150 :). Również Bossem poprzez AMP Control będę miał możliwość przełączania Master1 Master2. Wystarczy. Wzmacniacz kupiłem i jestem w 100% pewny, że nie wróci na giełdę !!!

Ciekawy wąski footswitch - łatwy dostęp, żeby nacisnąć w pionie szybko 2 przyciski

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140470919583&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
« Ostatnia zmiana: 02 Lis, 2010, 10:04:15 wysłana przez harry_manback »

Offline Musza

• Pr0
Zaczynam tęsknić ;)

Offline Maciek

• Pr0
Zaczynam żałować że wziąłem kranka ;D