Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314459 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
^^^ Ap ropo fundacji "otwarty dialog" i całego tego banderowskiego ścierwa.
Na filmie Jeden z banderowców wychwala Romana Szuchewycza dowódce upa, gloryfikuje cała organizację i w momencie gdy przywołuje na świadka Jezusa Chrystusa nagle .....  :o

I jak tu nie wierzyć w palec Boży ?

« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2017, 00:22:45 wysłana przez Algiz »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Co? Skąd wytrzasnąłeś tego Banderę i jakieś filmiki po Ukraińsku? Co to ma w ogóle do rzeczy???

Offline Pronounce

• Pr0
Mam takie wrażenie, że krzyczącym o postępującym autorytaryźmie i przekształcaniu Polski w kraj wyznaniowy przydałoby się faktycznie zamieszkać w takim kraju aby zobaczyć jak daleko jest od tego Polska i przekonać się, że wbrew różnym głosom wcale tam nie zmierza.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mam wrazenie ze albo nie miszkasz w Polsce albo nie zdajesz sobie sprawy dokąd to zmierza. Dzisiaj owszem jeszcze nic takiego nie ma, chociaż miesiecznice smoleńskie juz takie znamiona wg mnie dają.  Ustawy o pigułkach dzień po , całe to zamieszanie z przyrywaniem ciązy i odmowy lekarzy poparte klauzulą sumienia. Od takich rzeczy sie zaczyna a wiarą cały PiS wyciera sobie gebe. Jeśli doprowadziliby do wszelkich zmian w prawie jakie sobie uwidzili i po roku nic by sie nie zmieniło wtedy przyznam Tobie rację i stwierdze ze niesłusznie ich oceniałem. Po tym jednak co widzę twierdze ze Kaczynski do tego dązy. Do panstwa rzadzonego silną partią nie uznającą sprzeciwu i państaw gdzie ponad wszystko najważniejsze są wartości chrezscijańskie, nawiasem mówiąc cudnie by było gdyby takie prawdziwe wartości PiS przedtsawiał a nie tylko o nich mówił.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2017, 13:45:18 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Jak jest różnica w miesięcznicach smoleńskich od comiesięcznej masy krytycznej rowerzystów?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Zasadniczo nie wiem czy wiecie, ale na Marsie nie ma jeszcze żadnego polskiego, rzemieślniczego browaru.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Algiz

• Gaduła
.... Od takich rzeczy sie zaczyna a wiarą cały PiS wyciera sobie gebe.

To co powiesz o platformie, psl i nowoczesnej, które robią prostytutkę z logiki i non stop powołują się na słowa papieża w kwestii przyjmowania "uchodźców" ale kiedy chodzi np: o przerywanie ciąży, w dupie mają papieża, episkopat i nauki kościoła w tej sprawie. Religia to nie jest ciasto z którego wyżera się rodzynki. 
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2017, 15:36:00 wysłana przez Algiz »

Offline blendamed

• Gaduła
Religia to nie jest ciasto z którego wyżera się rodzynki.
Przede wszystkim, który pomyleniec wyżera tylko rodzynki z ciasta :L

Offline Algiz

• Gaduła
Religia to nie jest ciasto z którego wyżera się rodzynki.
Przede wszystkim, który pomyleniec wyżera tylko rodzynki z ciasta :L
No właśnie jakiś pomyleniec, albo łasuch. Ktoś kto uważa, że ciasto jest za mało słodkie i dlatego wydłubuje tylko rodzynki.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2017, 16:09:57 wysłana przez Algiz »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
^^^ Ap ropo fundacji "otwarty dialog" i całego tego banderowskiego ścierwa.
Na filmie Jeden z banderowców wychwala Romana Szuchewycza dowódce upa, gloryfikuje cała organizację i w momencie gdy przywołuje na świadka Jezusa Chrystusa nagle .....  :o

I jak tu nie wierzyć w palec Boży ?

O jednego nazistę mniej. To zawsze cieszy.

BTW - a nie przeszkadza ci, że u nas czcząc pamięć Żołnierzy Wyklętych, obok bohaterów gloryfikuje się różne bandyckie ścierwa?
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Algiz

• Gaduła

BTW - a nie przeszkadza ci, że u nas czcząc pamięć Żołnierzy Wyklętych, obok bohaterów gloryfikuje się różne bandyckie ścierwa?

Jak najbardziej mi to przeszkadza, podobnie jak to, że pis nie przyjął ustawy o ludobójstwie na Wołyniu, za to akcja "Wisła" która była konsekwencją tej rzezi jest traktowana jako zbrodnia.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak jest różnica w miesięcznicach smoleńskich od comiesięcznej masy krytycznej rowerzystów?

Nie wiem, nie biorę udziału, ale zakładam, ze w tej drugiej nie udają ze sie modlą tylko robią to o czym mówią.

Posty połączone: 30 Lip, 2017, 16:44:17

To co powiesz o platformie, psl i nowoczesnej, które robią prostytutkę z logiki i non stop powołują się na słowa papieża w kwestii przyjmowania "uchodźców" ale kiedy chodzi np: o przerywanie ciąży, w dupie mają papieża, episkopat i nauki kościoła w tej sprawie. Religia to nie jest ciasto z którego wyżera się rodzynki.

Powiem ze większośc z nich to paskudni hipokryci i wolałbym by mieli tyle rozumu w głowie by sie nie wypowiadali w tematach w których sami najebali tyle ze smutno sie robi. Cóz nie mam na co liczyć w tym względzie.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip, 2017, 16:44:17 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Już setny raz widzę to "PO i Nowoczesna taaaacy hipokryci, więc PiS" (a raczej samo zwątpienie, bo wprost przecież jest obciach to powiedzieć głośno, że jednak PiS), więc to z siebie wypluję - sorry, że trafia na Ciebie:

Kiedy nawołują do przyjmowania uchodźców (i to w konserwatywnej manierze "wypełnienia umowy" i przyjęcia tylko 6000 ludzi), to muszą się zwracać (o ironio) do "miłosiernych", polskich katolików, licząc na to, że sięgnęli też po nowy testament poza starym (albo w ogóle sięgnęli do książki, która rzekomo ma wyznaczać ich sens życia). Sporo się zmieniło od czasów Czeczenii (szczególnie w polskim internecie zdominowanym przez ruskie/redneckowe przeklejki) - wtedy to też dzisiejsi PiSowcy głośno namawiali ponad podziałami do przyjęcia uchodźców.

Kwestia aborcji to kwestia wolności obyczajowej niewtryniania się w to, czy wierzysz w duszę. Płód nie ma duszy, dusza to metafora naszej złożoności kulturowo-psychicznej, którą osiągamy wraz z kolejnymi latami rozwoju. Nikt Ci nie karze wykonywać aborcji, kością niezgody jest to, że jeśli wierzysz w duszę, to tę procedurę medyczną traktujesz jak morderstwo. Bogaci ludzie, często zresztą właśnie konserwatywni, skrobankę ogarną sobie zagranicą w prywatnej klinice. Z aborcją "walczą" przede wszystkim faceci i różnej maści baby po menopauzie czy inne cnotki-niewydymki, czyli przypadki, które potencjalnie nie padną ofiarą tego, że będą jej potrzebować, bo płód się źle rozwinie i np. dostanie bezmózgowia. Serio, mam za sobą kurs z neuroanatomii ze zdjęciami takich przypadków i dla mnie to zwyrodnialstwo (nawet jeśli z niewiedzy albo manipulacji, jak w 90% przypadków), żeby zmuszać kobiety, by musiały świadomie nosić takie dzieci, by je potem w bólach "urodzić". Tym bardziej mnie brzydzi konserwatywna idea walki z biedą tylko "oddolnie", charytatywnie - za to, takie rzeczy mają być w tę samą myśl KARANE z urzędu. Dla mnie to jest obrzydliwe. Najpierw kazać na siłę rodzić, a dalej niech się dzieje, co się dzieje. "Bóg dał dziecko, Bóg da na dziecko", "chcącemu nie dzieje się krzywda". Patologia heurystyki sprawiedliwego świata w swej obrzydliwej praktyce.

Posty połączone: 31 Lip, 2017, 01:26:58
Zmieniając temat, bardzo dobra wypowiedź prezes fundacji "Panoptykon" na temat sztucznego ruchu politycznych botów w polskiej sieci: http://krytykapolityczna.pl/kraj/polityczne-wojny-na-boty-astroturfing/
« Ostatnia zmiana: 31 Lip, 2017, 01:26:58 wysłana przez gizmi7 »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Gizmi przestań zamieniać znaczenie pojęć. Polska przyjęła największą ilość UCHODŹCÓW ze wszystkich europejskich krajów. Mamy prawie 1,2mln ukraińców i szacuje się że do końca roku będzie ich nawet 2mln.

Polska nie graniczy z żadnym innym krajem objętym wojną więc z definicji nie może przyjąć innych uchodźców. I cała propaganda UE i twoje wywlekanie katolickiego miłosierdzia nic nie zmieni. UE nie jest w stanie nałożyć też na nas żadnych sankcji bo Polska od razu domagałaby się wypłaty takich samych świadczeń na ukraińców jakie są przyznawane za przyjmowanie inżynierów z południa.
« Ostatnia zmiana: 31 Lip, 2017, 09:06:20 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ale czy idac tym tokiem myślenia niemcy nie przyjeły nas jako uchodźców politycznych jeszcze więcej, ze nie wspomnę o WB i Irlandii ? Wiekszość ukraińców to emigranci ekonmiczni i raczej nie byłbym taki szybki okreslać ich mianem uchodców.
Mnie w tym wszystkim martwi bardziej polityczna głupota rzadzących a wkurwia bezczelność Austriackiego prezydenta czy tam premiera jeden chuj. Austria przyjeła ok 100 uchodźców a pyszczy sie jakby pół świata uratowała, dlaczego zatem nasz rząd nie mogł zrobić podobnie, powiedziec przyjmiemy jak sprawdzimy przyjąć kobiety z dziećmi które za chwile i tak wypad zrobią do swoich w niemczech i byłby świety spokój. Niby takie geniusze a tak ta sprawe wg mnie zjebali.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
W Polsce nie było wtedy wojny więc też się na status uchodźcy nie łapaliśmy.

Trzeba się też zdecydować czy rozmawiamy o statusie prawnym czy o kwestiach molarnych i ekonomicznych. Bo albo dyskutujemy z UE na zasadzie: nie chcemy u siebie opalonych młodzieńców bo nam nie pasują kulturowo, albo opieramy się o prawo międzynarodowe i wtedy mamy to co napisałem wyżej w odniesieniu do Ukraińców. 
« Ostatnia zmiana: 31 Lip, 2017, 09:13:50 wysłana przez nikt »

Offline Algiz

• Gaduła
.....Austria przyjeła ok 100 uchodźców a pyszczy sie jakby pół świata uratowała, dlaczego zatem nasz rząd nie mogł zrobić podobnie, powiedziec przyjmiemy jak sprawdzimy przyjąć kobiety z dziećmi które za chwile i tak wypad zrobią do swoich w niemczech i byłby świety spokój. Niby takie geniusze a tak ta sprawe wg mnie zjebali.

Problem w tym, że przepisy unijne zabraniają dzielenia uchodźców na narodowość, rasę, płeć, wiek i wyznanie. Ci wszyscy politycy opozycji, którzy twierdzą, że mogliśmy wybrać chrześcijan, kobiety i dzieci mówią po prostu nieprawdę.
« Ostatnia zmiana: 31 Lip, 2017, 09:17:16 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To sie wszystko zgadza ale i tak nie zmienia mojego stanowiska, ze obecne władze chcą załatwiać wszystko za pomocą młotka i pały, nie chodzi mi o policyjną tak dla jasności, tylko o takie sztubackie bądź babskie nie no bo nie i chuj. Czy to u nas wew kraju, czy na arenie miedzynarodowej.

Offline Algiz

• Gaduła
Częściowo ich rozumiem, bo nie chodzi o te sto, dwieście czy tysiąc osób, chodzi o zasady. Umawialiśmy się jako wspólnota węgla i stali, zrzeszająca suwerenne państwa i oparta na traktacie nicejskim, gdzie Polska miała 27 głosów, a Niemcy 29. Niestety ten traktat przestał obowiązywać w2014 roku i teraz się okazuje, że UE to tak naprawdę Niemcy i państwa im posłuszne. Na dodatek cały ten kołchoz zarządzany jest przez unijnych urzędników, którzy nie mają żadnego mandatu do sprawowania władzy ponieważ nikt na nich nie głosował, sami się wybrali między sobą, a nimi wszystkimi tak naprawdę steruje pani makrela, która jest tylko kanclerzem jednego z państw członkowskich.
Myślę, że to było jedną z przyczyn wystąpienia z unii wielkiej Brytanii. Płacili krocie, a tak naprawdę mieli niewiele do powiedzenia w porównaniu z Niemcami.

Offline Bjørn

• Pr0
Płód nie ma duszy, dusza to metafora naszej złożoności kulturowo-psychicznej, którą osiągamy wraz z kolejnymi latami rozwoju. Nikt Ci nie karze wykonywać aborcji, kością niezgody jest to, że jeśli wierzysz w duszę, to tę procedurę medyczną traktujesz jak morderstwo.

Dusza to metafora, lol. :D Spoko.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
Myślę, że to było jedną z przyczyn wystąpienia z unii wielkiej Brytanii. Płacili krocie, a tak naprawdę mieli niewiele do powiedzenia w porównaniu z Niemcami.

Fajny film o Brexicie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Z tym patriotyzmem i wątkiem narodowo wyzwoleńczym kogos już pojebało dokumentnie.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Przecież jest napisane, że PGE jest Mecenasem Muzeum Powstania Warszawskiego. To jest plakat okolicznościowy.
Że też takie rzeczy w ogóle trzeba tłumaczyć...
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Gdyby mecenasem był McDonalds, to mogliby napisać "Powstanie BigMaca"? Kapitalizowanie PW jest obrzydliwe - przecież o to właśnie chodzi. O całą komercyjną popkulturę narosłą wobec męczeńskiej śmierci innych ludzi. Gdy z umierania w jakiejkolwiek sprawie robi się coś fajnego, to zawsze się źle kończy - bo zawsze ktoś ma w tym zły zamiar.

Posty połączone: 31 Lip, 2017, 18:11:38
Płód nie ma duszy, dusza to metafora naszej złożoności kulturowo-psychicznej, którą osiągamy wraz z kolejnymi latami rozwoju. Nikt Ci nie karze wykonywać aborcji, kością niezgody jest to, że jeśli wierzysz w duszę, to tę procedurę medyczną traktujesz jak morderstwo.

Dusza to metafora, lol. :D Spoko.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Myślenie_magiczne
« Ostatnia zmiana: 31 Lip, 2017, 18:11:38 wysłana przez gizmi7 »

Offline Bjørn

• Pr0
Oj gizmi, gizmi. :D oszczędzę komentarza, sam dopełniasz całości bez niczyjej pomocy. :D