Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314417 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
@Algiz a no widzisz, to sam nie wiesz czy jakikolwiek wybór rzeczywiście jest, o dziwo, nie ma. Obecnie sam już telewizor odpalam tylko po to żeby coś tam grało przy obiedzie.
Z jednym się zgodzę, w erze internetu telewizja jest już potrzebna głównie, jeżeli nie tylko, starszemu pokoleniu. Całe szczęście mamy taką wygodę, że zamiast jednego okna na świat mamy tych okien miliony w zależności od tego co wklepiemy w wyszukiwarkę. Dlatego też jak mniemam między innymi moi dziadkowie tak się dali tej propagandzie bo nie mają wiele źródeł do wyboru prócz telewizji czy gazet (w większości katolickich) i dla nich kaczafi wraz z rydzykiem na czele są pierwsi w kolejce do beatyfikacji zaraz po Janie Pawle II :L

Zgadzam się z ogólną myślą, że u mnie też telewizor gra do obiadu (żeby nie było wzajemnie słychać, jak wszyscy jedzą) i jest lipa, ale wbrew pozorom internet jest tylko gorszy, bo dużo łatwiej przechodzą tu różne wpadki i skandaliczne dziennikarstwo, a na dodatek każdy otacza się bąbelkiem targetowanych znajomych i źródeł informacji. Nawet, jak nie czytasz gazet, tylko oglądasz jakieś głupie TVN24 czy inną infostację, to masz mimo wszystko jakieś dziennikarstwo na żywo i ludzi z różnych środowisk zapraszanych do wypowiedzi. Ale TVP to już jest propagandówa "in your face".

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ty chyba serio nie oglądasz TVN'u.
Wczoraj powiedzieli, że 2mld polaków wyszło na ulice i Duda musiał ustąpić. Udało się i teraz jest rozłam w PiSie, i Petru ma już 107% poparcia w sondażu przeprowadzonym na próbie 70mln polaków. A Kaczyński to rosyjski agent.

TvPiS przedstawia fakty jednostronnie i wybiórczo, zaprasza tylko swoich speców i dobrze cenzuruje każdy materiał.
Natomiast TVN jest już na takim poziomie, że chyba nawet pudelek został daleko w tyle ze zmyślonymi sensacjami.
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2017, 18:23:18 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Widziałeś te paski TVP.info, które wrzuciłem stronę czy dwie temu? Zupełnie nie ten kaliber. Tak samo zaproszonych gości w panelu dyskusyjnym? TVN mimo wszystko zaprasza też ludzi ze środowiska PiS do dyskusji. Nie mówiąc o fakcie, że jedno jest telewizją prywatną i jakby chcieli, mogliby zostać drugim trwam, tylko w drugą stronę, a drugie ma autorytet mediów publicznych.

Spoiler

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ty chyba serio nie oglądasz TVN'u.
Wczoraj powiedzieli, że 2mld polaków wyszło na ulice i Duda musiał ustąpić. Udało się i teraz jest rozłam w PiSie, i Petru ma już 107% poparcia w sondażu przeprowadzonym na próbie 70mln polaków. A Kaczyński to rosyjski agent.

TvPiS przedstawia fakty jednostronnie i wybiórczo, zaprasza tylko swoich speców i dobrze cenzuruje każdy materiał.
Natomiast TVN jest już na takim poziomie, że chyba nawet pudelek został daleko w tyle ze zmyślonymi sensacjami.
:o  Johnny PLS  tak sie rodzą plotki i obiegowe półprawdy. Po kilku niezłych akcjach TVPiS przestałem to oglądac bo to bez sensu. Są tak nachalni w opiniowaniu ze az smutni. Tylko ten kto wyłączył myślenie może w to uwierzyc co tam podaja, a to co dzieje sie na pasku TVP info to juz dla mnie i w mojej opinii totalna żenada.
W którym to programie powiedzieli to co podajesz bo to niemożliwe, skoro podawali na pasku sondaze w których była mowa o spadku nowoczesnej abstrahując od zakładanego Twojego żarciku ze 107procentami  itd.  A to ze Macierewicz zaczyna być podejrzewany o współprace lub kontakty z ruską agenturą zaczynam czytać w różnych zakamarkach internetu.
Gdyby tak jednak zastanowić sie do czego prowadza zmiany i próby zmian proponowane przez PiS to mozna sie zastanowić czy nie czynia tego bardzo na reke putinowi. Macierewicz rozbraja armie ( to tylko moja opinia i mam na to kilka wg mnie dowodów czyli jego posunięć, jego czyny mówią za niego ) a nie wzmacnia, nadrabia to gębą i krzykami o komunistach resortowych dzieciach postkomunnie zdrajcach itd itd. Kaczyński jest dla mnie kryptopolexitem i to co robi robi by wyprowadzić Polskę z Unii. Wiem wiem wielu z Was nie maiłoby nic przeciwko. Cóż zyłem gdy byliśmy po za i wole ten aktualny układ. Swoboda rynku, podróży, telefony itd wielu z Was rodząc sie już to miało i nie docenia. Jednak gdyby zabrać internet na kilka dni zakładam ze byłby dramat.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ależ ja nie bronię w ten sposób PiSu. Na temat tego, co robią nie tak, mógłbym opowiadać przez rok i nawet nie liznąłbym tematu. Natomiast smuci mnie, że we wszystkim pomaga im "totalna opozycja". Ilekroć ludzie widzą te durne mordy na ulicach, to sobie myślą "Ale ich piecze dupa, bardzo dobrze im tak!". I gdyby PiS, na złość platformersom i całej tej zgrai przygłupów, chciał sprzedać ruskim Polskę, to bardzo dużo osób by im przyklasnęło, tylko po to, żeby zobaczyć jak Ci idioci się kompromitują i jaki mają z tym problem. Ja sam zauważyłem, że mam z tym duży problem. Ilekroć PiS wyjeżdża z jakimś durnym pomysłem, to przeklinam ich w duchu, ale niech tylko za chwilę zobaczę mordkę Petru, Schetyny, "na metr wgłąb" Kopacz i wszystkie te "gwiazdy" polskiej estrady, to przestaję się skupiać na tym co robi PiS, tylko zaczynam mieć radochę, że całe to towarzystwo HIV musi kręcić taki cyrk, żeby jeszcze trochę zaistnieć.
Im bardziej te platfusy drą mordę, tym PiS ma większe poparcie... I to jest przerażające...

Widziałeś te paski TVP.info, które wrzuciłem stronę czy dwie temu? Zupełnie nie ten kaliber. Tak samo zaproszonych gości w panelu dyskusyjnym? TVN mimo wszystko zaprasza też ludzi ze środowiska PiS do dyskusji. Nie mówiąc o fakcie, że jedno jest telewizją prywatną i jakby chcieli, mogliby zostać drugim trwam, tylko w drugą stronę, a drugie ma autorytet mediów publicznych.

Spoiler

To mamy inne telewizory, bo ja co przełączę na TVP, to Czarzasty kłóci się z Rachoniem i tym typem, który ciągle się przenosi i obecnie jest w nowoczesnej, ale imienia nie znam, bo nie przyznają się do niego nawet na oficjalnej stronie.
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2017, 19:47:03 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To sie zgadza, sam mam wzdrygi i nie mam ochoty słuchać Petru Schetyny Wałęsy, ale są jednostki , ta niestety jednostki.
(  oglądam właśnie wywiad z wiceministrem sprawiedliwości , mówi ze usłyszał ze bedzie siedział i mówi ze tak nie wolno mówić, normalnie parskłem jak sobie to porównam do tego co mówi Kaczyński Bonkiewicz i reszta.)
Mam wywalone na to czy ci ludzie juz spaleni na arenie politycznej, wiją sie czy cieszą, nie moge słuchac ich hipokryzji. Także przeraża mnie to ze niezależnie co PiS robi słupki rosną.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Tu przydałaby się pauza i jakieś podsumowanie...

Spoiler
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dla mnie podsumowanie jest takie, ze nie ma nikogo, kto zdołałby zatrzymać to szaleństwo a konieczne reformy zrobić po ludzku i dla Polski myśląc o niej przynajmniej na 20 lat do przodu, a nie na dzisiaj. AD w zasadzie to może i uratował dupe swoim kolesiom. Gdyby ta reforma sądów weszła w całości, marnie bym widział PiS po zmiaanie rzadów. Może nie za rok nie za dwa. No chyba ze wprowadziliby dyktat totalny, do czego prowadziły te zmiany, co mogłoby sie skonczyć źle.
Wyobrażacie sobie co by było po zmianie władzy ?  Jedyna rada dla Kaczystów to gdzieś sie dobrze schować, bo tak jak oni wykorzystali gmeranie w TK przez Rzeplińskiego i Komorowskiego tak Ci którzy przyjdą wykorzystaja to co oni przygotowali na dzisiaj, wykorzystaja przeciwko nim. Ta własnie postawa mówi mi ze nie dla dobra Polski Kaczynski to robi, a dla własnej obsesji władzy, by mozliwie nigdy jej nie oddać. Przestałem dlatego tez wierzyć w geniusz Kaczyńskiego , przed upadkiem zawsze idzie pycha i dziwie sie ze Ziobro jeszcze sie tego nie nauczył, po swoich własnych doświadczeniach.
Trudno mi tez uwierzc ze to wszystko co sie stało, czyli głównie weto ale i pomyłka w wersji ustawy, ze było ustawione. Nie robiłbym z Kaczyńskiego az takiego geniusza. Owszem jest sprawnym politykiem ale mówienie ze dostali rzecz najwaażniejszą jest dalekie od prawdy. SN był ważniejszy, ...wybory itd. Senat uchwalił inną wersje ustawy niż przegłosował sejm, Duda musiał to zawetować bo wyszedłby na totalnego idiote. Tutaj skłaniałbym sie raczej ze pośpiech i poczucie nietykalności PiSu doprowadziło do pomyłki. Tak przynajmniej większość z nich sie zachowuje, krzycząc o upiorach bolszewickich i ubeckich wdowach lub tez elementach animalnych, sami zywiąc i chowając takich gnoi jak Piotrowicz.
Ale im "wolno wszystko" i wszystko jest dobre jeśli tylko Jarek wszechmogący tak stwierdził. Normalnie sekta.

I jeszcze troche z gospodarki, cudu i sprawności zarzadzania

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nadwyzka-budzetowa-budzet-zwrot-vat-podatki,98,0,2348386.html
« Ostatnia zmiana: 26 Lip, 2017, 08:13:00 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
:)

Skoro wyłudzanie VAT polegało na wyciąganiu od skarbówki nienależnych zwrotów VATu to oczywistym jest że przy uszczelnianiu będą one niższe.
Nadwyżka budżetowa nie wzięła się tylko z niższych zwrotów VATu. Wzięła się też ze zwiększonych wpływów z tego podatku i mniejszych wydatków rządu.

Porównaj sobie jak zrealizowany powinien być zakładany deficyt na koniec lipca a co jest w kasie. To nie jest 10mld zł różnicy jakby wskazywał artykuł.

Na początku roku wszystkie portale straszył że wydłużony okres zwrotów powoduje sztuczną nadwyżkę i po 3 miesiącach to się wyrówna. Minęło 7 miesięcy. Tak na prawdę stan finansów będzie widać po zamknięciu roku.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Chyba nie doczytałeś do końca. W 2016 np. nie było żadnego uszczelnienia, ale to wyszło dopiero na koniec grudnia czym juz sie nie chwalili. Co bedzie w tym roku tez sie okaże. Widzisz tylko wyłudzenia ja widze i słyszę o makabrycznym przeciaganiu zwrotu. @benkai coś o tym wie, o ile tu jeszcze zagląda, a to tylko mały wierzchołek góry. Jestem za likwidowaniem patologii  w wyłudzaniu VAT jednak póki co to róznież odbywa sie kosztem mniejszych podatników, ze nie wspomnę o tym VAT odwróconym o czym juz pisaliśmy.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Z innej bajki.
http://www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/a/kghm-cuprum-oraz-wroclawskie-centrum-badan-eit-zaciesniaja-wspolprace-i-wspolnie-zawalcza-o-rynek,12303491/

Bardzo mnie to cieszy. EIT jest zaraz koło mnie. Jeśli KGHM zacznie pompować kasę w laboratoria i korzystać w pełni z kadry która jest tam zatrudniona to może w końcu zaczniemy rozwijać nowe technologie na własne potrzeby i faktycznie doczekamy się "polskiego CERN" jak żartobliwie niektórzy nazywają EIT. Trzymam kciuki za współpracę.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Kaczyński pozwał Wałęsę za wypowiedzi na fb od czerwca do wrzesnia 2016. No to sie zaczyna.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kaczyński pozwał Wałęsę za wypowiedzi na fb od czerwca do wrzesnia 2016. No to sie zaczyna.

Mnie to nawet cieszy, bo w sumie pokazuje, że coraz łatwiej puszczają mu nerwy i dzięki temu procesowi będzie miał mniej czasu na mącenie - już teraz ponoć mało sypia, więc będzie sypiał jeszcze mniej - z rozkojarzenia popełniał więcej błędów i łatwiej im się rozwali ta koalicja. Już dziś jeden głupi komentarz Jakiego wystarczył, że zawrzało w całym obozie Zjednoczonej Prawicy. Bliżej wyborów zacznie się walka o wyborców z Kukizem i z bufora może się zrobi członek faktycznej opozycji, jak jego elektorat przestanie być tak przychylny działaniom PiS.
« Ostatnia zmiana: 26 Lip, 2017, 17:29:08 wysłana przez gizmi7 »

Offline blendamed

• Gaduła
@Algiz a no widzisz, to sam nie wiesz czy jakikolwiek wybór rzeczywiście jest, o dziwo, nie ma. Obecnie sam już telewizor odpalam tylko po to żeby coś tam grało przy obiedzie.
Z jednym się zgodzę, w erze internetu telewizja jest już potrzebna głównie, jeżeli nie tylko, starszemu pokoleniu. Całe szczęście mamy taką wygodę, że zamiast jednego okna na świat mamy tych okien miliony w zależności od tego co wklepiemy w wyszukiwarkę. Dlatego też jak mniemam między innymi moi dziadkowie tak się dali tej propagandzie bo nie mają wiele źródeł do wyboru prócz telewizji czy gazet (w większości katolickich) i dla nich kaczafi wraz z rydzykiem na czele są pierwsi w kolejce do beatyfikacji zaraz po Janie Pawle II :L

Zgadzam się z ogólną myślą, że u mnie też telewizor gra do obiadu (żeby nie było wzajemnie słychać, jak wszyscy jedzą) i jest lipa, ale wbrew pozorom internet jest tylko gorszy, bo dużo łatwiej przechodzą tu różne wpadki i skandaliczne dziennikarstwo, a na dodatek każdy otacza się bąbelkiem targetowanych znajomych i źródeł informacji. Nawet, jak nie czytasz gazet, tylko oglądasz jakieś głupie TVN24 czy inną infostację, to masz mimo wszystko jakieś dziennikarstwo na żywo i ludzi z różnych środowisk zapraszanych do wypowiedzi. Ale TVP to już jest propagandówa "in your face".
Prawda, poniekąd, tylko z tą "gorszością" internetu bym polemizował. Internet ma taką przewagę, że na bieżąco - jeżeli sobie życzysz - na dany temat możesz przejrzeć sobie dziesiątki różnych relacji i na koniec wyciągnąć sobie z tego wnioski albo jakąś medianę. Telewizja podaje dwie maks trzy wersje i na tym koniec.
Oczywiście i tak zazwyczaj się kończy na przejrzeniu maksymalnie kilku źródeł z przymrużeniem oka no ale komu się chce wertować rzetelność informacji gdy chodzi o jakieś błahe polityczne przepychanki :D (mnie w każdym razie rzadko) no i głównie dzięki internetowi wychodzą takie kwiatki kiedy telewizja robi relację, że na pochodzie swetru było pierdylion osób kiedy w rzeczywistości tych osób było ze dwie dyszki maks. Albo ta chryja co BBC robiło fejk niusy z muslimami ;D suma summarum, telewizja chyli się ku upadkowi i nie zdziwiłbym się jeżeli za kilkanaście lat będzie takim samym przeżytkiem jak słuchanie muzyki na discmanie.

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
suma summarum, telewizja chyli się ku upadkowi i nie zdziwiłbym się jeżeli za kilkanaście lat będzie takim samym przeżytkiem jak słuchanie muzyki na discmanie.

No nie, prawdziwe media, może troche ograniczone, ale nigdy nie wyjdą z obiegu. To oni są najbliżej wydarzeń i oni najrzetelniej "zbierają" informacje. To jak to później będzie zmontowane w pakiecie wiadomości to inna sprawa. Ale programy na żywo mają dużą widownię. Teraz trochę przenosi się to na twittera, w telewizji jest powoływanie się na screeny itp. Co do rzetelności internetu to nie ma tutaj obiektywności. Chyba, że chcesz wyrabiać swoją własną opinię na podstawie dawek szczątkowych z twittera np. Dwie skrajności: wpolityce.pl (albo wpidździe jakby Stonoga powiedział) na pasku masz dział "smoleńsk" lub natemat.pl gdzie dużo beki z rydzyka, lifestylu kaczora, dużo owsiaka i LGBT. Co do tego swetru to nie zauwazyłem manipulacji. Początkowo było fajnie, gdzieś od ubiegłego czwartku, gdy walka toczyła się w Senacie. Poźniej przez tydzień były montaże już z politycznymi aluzjami. Ujęcia były prawidłowe, jest na facebooku jeden filmik który robi wrażenie i nawet przerasta to co było w TVN. Z drugiej strony na tvp.info w tym czasie miałeś pasek "nic się nie dzieje". Trzeba doceniać klasyczne dziennikarstwo, polecam obserwować na twitterze, często można spotkać ich prywatne opinie, najnowsze smaczki i wyrobić sobie zdanie przed głównym wydaniem o 19. Polsat News robił dobrą robotę. Nawet w ciągu nocy puszczali relacje live bez gadania "michnikowszczyzny".

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tak Przyłębska "Została ona sędzią TK z rekomendacji PiS; a prezesem – dzięki poparciu sędziów wybranych przez tę partię; dotąd nie rozstrzygnięto wątpliwości dotyczących legalności jej wyboru na to stanowisko."
Taaaa, usprawnienie pracy sądów ... koń by sie uśmiał. Oni nawet nie próbuja tego wyczekać, tylko tak bez żenady wszystko w pośpiechu, od ustaw po własne działania.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Najgorsze jest to, że ona wyraźnie nie zna swojego zakresu kompetencji albo jeszcze gorzej - w ogóle jej nie obchodzą. Jeden, wielki burdel - co wnerwia, to fakt, że ktokolwiek jeszcze ich popiera w działaniach.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Najgorsze jest to, że ona wyraźnie nie zna swojego zakresu kompetencji albo jeszcze gorzej - w ogóle jej nie obchodzą. Jeden, wielki burdel - co wnerwia, to fakt, że ktokolwiek jeszcze ich popiera w działaniach.

To może zostać nowym Tuskiem i Timmermansem bo oni mają dokładnie z tym samym problem :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Za to więszość rzadowa chciałaby sobie przyznać nieograniczone kompetencje, cóż w przyrodzie bilans wychodzi na zero ;)
Dzisiaj w trójce słyszełem fajne "motto "  i przemyślenie płynące z Makbeta, kto z lasem wojuje od lasu ginie :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Gospodarskie wizyty, długie wiec wrzuciłem w spoiler. Ze tez oni na mają wstydu, Bareja wiecznie zywy. Czy oni tak PO jak i PiS nic sie nie nauczyli innego niż to co było za prlu ?

Spoiler

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ciekawe, czy fundacja Rydzyka ("Lux Veritatis") wypełnia swoje "cele statutowe" choć w małym stopniu tak, jak ta z artykułu - podobnie fragment o "fejkach w sieci" jest taką ironią na tym "portalu" czy tam (tfu!) "gazecie", że nawet nie wiadomo, gdzie zaczepić. ;)

Polska wstaje z kolan i taka mocna, że byle fundacyjka to wielkie zagrożenie dla ich władzy. Kamiński i reszta spółki (tak samo, jak ich "media na wynajem") to żałosne, autorytarne śmieci.