Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316997 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Polityka so bagno. I lepiej do niego nie wchodzić.

Z giełdą wcale nie jest lepiej.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 09:31:32 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Coz muszą innego wymyślić bo inaczej totalnie sie zesraja z takim budżetem.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Rodzo sie teraz pytania, który z prezesów ma "wejścia" do RICOH  ;) Zapewne dostał po taniości z dozywotnią gwarancją.

No ale to jest firma i ma zarabiać więc cóż. Powiedz mi dleczego natomiast kupuje sie radary do okretów wojennych których jeszcze nie ma nawet na rys. Były plany i przetargi ale je wstrzymano nie wiadomo dlaczego. MW podaje sie do dymisji a łone twierdzą ze im podziękowli ot taki drobny dysonans w info ;).

Na serio, analizuje sobie po swojemu to co robi Antoni od wielu lat i mam duzo wątpliwości dla kogo i na czyją korzyść on pracuje.
Rozwalił słuzby wywiadowcze i nwet jeśli trzeba było zrobić porzadek, zrobił to jak przysłowiowy harcerz nie ubliżając harcerzom
Próbował uwalić Rosomaka, dzisiaj sie nim chwali
próbował uwalić zakup Leopardów, jak wyżej, dzięki temu mamy całkiem niezłe wojska pancerne.
Narzekał na F16 jak wyzej
wstrzymał wszystkie przertargi ze o Caracallu nie wspomnę. ( bzdury o przepłacaniu prosze sobie darować )
Zbudował swoją armię, swoją gdyż OT nie podlega dowództwu sił zbrojnych tylko bezpośrednio jemu.
OPL nie mamy do dzisiaj choć w dzisiejszym swiecie to powinna być podstawa, no ale mamy przecież OT, były przetargi te także wstrzymał.
Gdyby nie HSW nie mielibyśmy do dzisiaj KRABA RAKA i kilku innych rzeczy.
Stocznia MW w upadłości została nadrzednym organem do realizacji kontarktów dla MW , nie dopilnowali zadnego terminu ORP Orzeł rozjebany dwa lata w remoncie, gdy Gdanska remontowa oddaje statki przed terminem.

Co ten facet zrobił dobrego prosze o jeden sensowny argument.

E: Nie mogę nie dodać "info z pewnego źródła o mistralach za 1$" czym we wspaniały sposób nas ośmieszył

« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 12:43:59 wysłana przez commelina »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Aby zapobiec atakom na kobiety w sylwestra austriacka policja rozda 6 tys. alarmów kieszonkowych. Emitowany przez nie hałas ma za zadanie odstraszyć napastników

Jaja jak berety
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 12:45:43 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
https://www.washingtonpost.com/world/europe/at-least-9-dead-as-truck-rams-crowd-in-christmas-market/2016/12/19/a01c4968-c629-11e6-acda-59924caa2450_story.html

"Two senior German officials briefed on the matter told The Washington Post that the suspect is believed to be a Pakistani national who arrived in February as an asylum seeker. If the man is confirmed as the culprit, it is likely to fuel an already-heated debate in Germany over Chancellor Angela Merkel’s decision to open the door last year to nearly 1 million migrants, most of them fleeing war in the Middle East."

Niestety to nie on. Kolesia wypuscili. Poszukiwania kierowcy trwaja  :(
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Algiz

• Gaduła

Co ten facet zrobił dobrego prosze o jeden sensowny argument.

Trepy dostały po 400pln podwyżki, podobno teraz w wojsku pije się zdrowie Antoniego :)  Nie wiem ile w tym prawdy bo opowiadał mi to trep na emeryturze, ale mówił, że wcześniej Bronisława nie opijali ;)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Tutaj bardziej pasuje:
:D
Jak było to sory :P
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
Gdybym miał w zasięgu ręki pisiorów to bym wziął i tymi ręcoma zajebał  :evil:

Czy podpisanie w nocy pakietu ustaw o TK, wpierdolenie tam tej para sędziny, zwołanie nielegalnego posiedzenia i wybranie jej na prezesa w ciągu 2 dni

jest decyzją odpolitycznioną oraz rozwiązaniem w majestacie prawa i w jego względzie rozwiązującym kryzys wokół TK?

Wg komuszej propagandy TAK. Oczywiście co godzine zmieniają życiorys tej ... choć i tak mają info z pierwszej ręki. Polecam poczytać o jej wybitnych osiągnięciach. Podobnie wyrywkowe wycinanie Bielana który jako tako ma godność się wypowiadać.

Prezydent całkowicie odlatuje biorąc pod uwagę to że ma tytuł prawniczy.

Offline Algiz

• Gaduła
Trybunał Konstytucyjny powstał w 1982 roku na zlecenie Kiszczaka i Jaruzela po to żeby legitymizować stan wojenny. Zapewnili sobie skurwiele w ten sposób nietykalność. Pierdol tą instytucję skoro orzekała na twoją niekorzyść przyklepując podniesienie wieku emerytalnego i zajebanie twoich pieniędzy z OFE i w dziesiątkach innych spraw. Kto tam będzie rządził nie ma żadnego znaczenia bo jest to instytucja do odstrzału, chodzi o to żeby nie przeszkadzali póki jeszcze wegetują.
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 21:17:57 wysłana przez Algiz »

• Gaduła
TK nie orzeka sam z siebie tylko na wniosek. Nie jest to instytucja polityczna. Przytoczone przez ciebie przykłady były działaniem w ramach prawa dlatego nie zostało wydane żadne orzeczenie. Byle jakie decyzje ale w kompetencji tamtego rządu.

Do ostrzału? Jako jedyny organ mogą powiedzieć coś co ma moc prawną. Chodzi mi o łamanie praw obywatelskich oraz inne spory prawne. Możesz mieć opinie wszystkich ale żadna nie ma mocy prawnej, oprócz trybunału. Może się wypowiadać unia, helsinki, rpo, sąd najwyższy ale nic się na da z tym zrobić.

Pozatym, kto ma mieć autorytet prawny w Polsce? Piotrowicz?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Moc prawna do okradania obywateli z lat życia i oszczędności emerytalnych.
Nie jest instytucją polityczną? :) To o co całe zamieszanie? Po co obsadzanie stołków i walka o każdy głos?
Nazwijmy rzeczy po imieniu. PiS musi mieć TK bo inaczej nie wprowadzi zmian systemowych, tak samo działało PO.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

• Gaduła
chyba zmian ustrojowych

zamieszanie o to, że chce się trybunał upolitycznić. i robi się to skutecznie na siłę i od roku. w zwiazku z czym przekonuje sie polaków do tego, że nie da się i nie można inaczej.

a za PO. za PO nie było rozbiórki państwa i kompromitacji na każdym froncie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mam nadzieje ze za duzych zmian PiS nie wprowadzi. Póki co chyba jeszcze zadna ich zmiana nie przypadła mi do gustu, lub raczej nie mieści sie w moim postrzeganiu państwa. Te które miały na to szanse okazały sie mieć ukryte lub małym druczkiem dopisane chujstwa, patrz konstytucja dla biznesu.

Offline Algiz

• Gaduła

..... za PO nie było rozbiórki państwa i kompromitacji na każdym froncie.

Nie można było rozebrać czegoś co istnieje tylko teoretycznie, a cała reszta to huj, dupa i kamieni kupa.

Mam nadzieje ze za duzych zmian PiS nie wprowadzi. Póki co chyba jeszcze zadna ich zmiana nie przypadła mi do gustu, lub raczej nie mieści sie w moim postrzeganiu państwa. Te które miały na to szanse okazały sie mieć ukryte lub małym druczkiem dopisane chujstwa, patrz konstytucja dla biznesu.

Też mi się wiele rzeczy w PIS nie podoba. Olali sprawę banderyzmu i ludobójstwa na Wołyniu, kwota wolna od podatku itp itd, jeszcze
na dodatek przyznali Ukraińcom miliony na budowę dróg i autostrad, a tą kasą   będzie zarządzał nie kto inny tylko sam Sławomir Nowak "zegarmistrz światła purpurowy"  ( no kurwa mać !!!) Ale pokażcie mi inną, na tyle silną partię polityczną która mogłaby wyskrobać ten parkiet z zaschniętego gówna. Zobaczcie jak się do dziś nam odbija polityka grubej kreski wprowadzona przez Mazowieckiego, te wzmacnianie lewej nogi wprowadzone przez Wałęsę (fakt, że go ta lewa noga w dupę kopnęła wybierając Kwacha na prezydenta) a to jeszcze bardziej zabetonowało nasz kraj.
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 22:25:42 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak dla mnie to nieustanne powracanie do grubej kreski, szukanie demonów w postaci spisku swiatowego, złodzieja Tuska i całego zła jakie z niego wypłyneło na Polskę, ten jebany mesjanizm, i inne Konrady Walenrody, to tylko pozywka dla niestety durnego ludu zeby budować swoją zajebistość. Kurwa przez rok nie mogli nic zrobić ? Postawić zarzuty tym złodziejom i wichrzycielom ? Nic z tym nie robia i nie zrobią bo to jest wygodne. To juz dla mnie jakaś zenada i lemingopedia w drugą stronę, takie pisowskie ogłupianie ludzi. Rok czasu, ile można było zrobić z tym porzadku.
Gdybys tak zajmował sie pracą w swojej firmie nic bys nie osiagnał tylko szukał winnych wokół. Tak, nic nie mogli zrobić bo TK i inne takie. prosze Was przy bezczelności Jarka i niezdolności do kompromisu po prostu nie jestem w stanie w to uwierzyc. Wprowadzają to co jemu jest wygodne. Minister obrony nie liczy sie w zaden sposób z Prezydentem, a nad premier dzisiaj pokazał kto rzadzi. Gdyby chcieli to by zrobili.
A tak jeśli o Nowaka chodzi, to co wg Ciebie jest wiekszym przekretem jego zegarek czy "stodoła"  ministra Szyszki, to jest kurwa przewalacz. Ustawy robione pod siebie i swoich kumpli. Jakos nikt nie zgłasza oburzenia a tu o zegarek taki problem.
Wytną w Puszczy Białowieskiej wg własnego widzimisie i odstrzelą to co bedą mieli ochote. Ech, jego wnioski o chemtrails przy tym to pikuś.
Moje zdanie jest takie , nie można wiecznie zyc demonami przeszłości trzeba myslec o tym co dzisiaj i jutro, owszem pamieć o historii musi byc ale to nie może byc motorem napedowym bo nigdy nie bedzie. To rozdrapywanie ran, a tu trzeba zapierdalać.
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 22:54:57 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Jarek ale gdyby zaczęli realizację od tego o czym piszesz to w chwili obecnej już by były rozpisane nowe wybory. Przecież to co następuje jedno po drugim, jest już zaplanowane i odegrane na wszystkie możliwe sposoby. Kaczyński wbrew pozorom jest cholernie inteligentnym gościem. Na prawdę myślisz że oni coś robią chaotycznie?
Zauważ że w ciągu roku zrealizowali swoje populistyczne obietnice i zyskują w sondażach. Najpierw zabezpieczają sobie dupy a potem wprowadzają ustawy którymi dowalają starym układom.
Ja nie chcę tu wróżyć ale za 3 lata przy tak idiotycznym działaniu opozycji nikt nie będzie już pamiętał czym było PO i Nowoczesna. Sami się zniszczą a PiS im dokopie wyciągając wszystko co się da z IPN, obcinając finansowanie i utrudniając komunikację przez media.
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 23:04:52 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Algiz

• Gaduła
Jak dla mnie to nieustanne powracanie do grubej kreski,

Właśnie gruba kreska to było coś w stylu..dajmy spokój co było to było, patrzmy w przyszłość.
Pokłosie tego widzieliśmy ostatnio. Czy ktoś słyszał żeby NRDowskie  "Stasi" albo rumuńskie "securitate" protestowało ?
bo chcą im zmniejszyć emerytury. Nie bo tam od razu rozprawili się z gnojami. A w Polsce z roku na rok będzie coraz trudniej to zrobić. Po ostatnich zadymach wszyscy będą darli ryja, że to rewanżyzm i zemsta polityczna. Pewna posłanka Nowoczesnej której rodzice byli partyjnymi bonzami teraz krzyczy, że ta ustawa jest niesprawiedliwa bo godzi nawet w sprzątaczki które pracowały w SB !
tylko pipa się nie zastanowi która sprzątaczka ma 2000 emerytury, no chyba że sprzątała w ambasadzie Kataru.
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2016, 23:03:03 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Absolutnie zgadzam sie z tym ze gruba kreska a aspekcie rozliczenia aparatu ucisku to był bład. Zgadzam sie, ze to jakie esbecy otrzymuja emerytury to chichot Stalina z za grobu.To wszystko trzeba i warto wyprostować. Zwróccie jednak uwagę jak bardzo źle ta ustawa została napisana i jak równie niesprawiedliwie wrzuca wszystkich do jednego wora. Nie chodzi mi o sprzataczki a o np żołnierzy z jednostek specjalnych. Oczywiście ze pod te protesty podłaczaja sie i jedni i drudzy i robi sie syf. To trzeba zrobić ale niestety ta ustawa, ustawa o szkolnictwie, o lasach państwowych , gospodarka wodna ostatnio uchwalona pod którą m.in podłacza sie studnie głebinowe i podatki jakie z tego tytułu bedą, wszystkie te ustawy są po prostu pełne bzdur i kardynalnych błędów. Są pełne kłamstw lub niedopowiedzeń, tych w szczególności. Panowie to trzeba wszystko zrobić bezwzględnie tylko nie tak jakby nie obrażając Macka jak czowieka ale ten  przysłowiowy Maciek z klanu na zpt kleił to do kupy.
Krzyczy sie tyle o swiniach odtrąconych od koryta i cały czas podaje to jako argument podstawowy odnośnie wszelkich demonstracji. Panowie albo nie macie znajomych albo nie chcecie dopuścić do siebie informacji ze nie tylko ludzie powiązani z kodem czy ubecją są wkurwieni na to co sie dzieje. Mi sie nie chce jezdzić chodzić na zadne spedy i protestować bo uważam ze nie tedy droga. Ubekiem nie jestem ani mój dziadek ani ojciec ani nawet ojciec tescia nie był, a nie podoba mi sie stylówa pisu.
Dla mnie są bezczelni i głpa z ludzi robią odwracając kota ogonem. Ustawa o szkolnictwie zapewne wejdzie, zobaczycie jaki burdel sie zrobi. Owszem po roku dwóch to sie uspokoi ale podstawy programowe, to jak sie to pozmieniało , biologia , j.polski , matma to sa jakieś zarty i kpiny. Lekturą obowiązkową staje sie facet, który w swym repertuarze ma w wiekszości hymny i wiersze pochwalne na cześć Jarosława i Lecha, no kurwa panowie.  Mój znajomy pisze podreczniki do historii i za głowe sie łapie jak pomija sie wązne dla nas sprawy z ostatniej historii z ostatniego stulecia. To sie robi tak jednostronne jak za jedynie słusznej władzy, Wy na serio tego nie widzicie ?
Odwalili swinie od koryta i ok niech więc rządzą jak ludzie a nie jak świnie, tylko inaczej ubarwione.
Szyszko Jasiński Zalewska Piotrowicz co to za ludzie, to są ludzie na których miałbym głosować ? :o Porównując sitwe i osmiorniczki zaczynam odnoscić wrazenie ze to byli przedszkolaki. Popierając to co robi PiS popieracie także takich oszołomów.
Co do Kaczynskiego, nigdy nie watpiłem ze jest inteligentny choc ostatnio odnosze wrazenie ze nie wykorzystuje tej inteligencji a górę bierze nienawiść lub zawiść i egocentryzm nad zimnym politycznym kombinowaniem.
Ja wiem ze nadal bedą mieli duże poparcie, bo zwyczajnie cały czas działają jeszcze teksty o swiniach oderwanych od koryta o złodziejach z PO itd itd. Ludzie tym zyją i dla tej idei daja przyzwolene na tzw rzady silnej reki. Ale jak dla mnie to nie jest rzadzenie silna reką tylko bezczelną. Jakość ustaw pokazuje to idealnie. Po owocach ich poznacie. Do tego dokłada sie beznadziejna opozycja.
Kaczyński jeśli miałby na serio daleko idące patrzenie, ruszyłby dupe po europie i pogadał oko w oko z "sojusznikami" przedstawił swoją wizję a nie wysyłał niezrozumiałe sygnały z Mokotowa. Z ludżmi trzeba być trzeba rozmawiać trzeba dac sie poznać.
« Ostatnia zmiana: 22 Gru, 2016, 08:58:49 wysłana przez commelina »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Ostatnia zmiana: 22 Gru, 2016, 10:40:50 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
A ja tam ciągle czekam na 'kaczyzę 2017' i trzymam kciuki za rząd :)
Byle tylko nie podnieśli podatków, wtedy sam pójdę protestować :)
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Za szopka noworoczna zapowiada się wyjątkowo nieśmieszna. Mam tylko nadzieję, że nie będą jej robić panowie od studia yayo...

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
http://www.rp.pl/ZUS/312229951-Sad-choreografka-klubu-go-go-wygrala-z-ZUS.html#ap-1

Jeszcze historia z rodzinego podwórka:

U kolegi w pracy panie z ZUSu stwierdziła że programistka nie powinna tyle zarabiać i obniżyły jej zasiłek macierzyński do min krajowej

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!