Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317070 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
(...) Skąd w ogóle wziąłeś te "niemieckie media"? Że wszyscy, którzy niewygodni władzy i łatwi do usunięcia po poprawkach, to z "niemieckich mediów"? :D Nie powiem, wygodnie. Ale poza Newsweekiem (...)

:D

TVN, jak sądzę najbardziej opiniotwórcze medium dla ciebie, jak to już @wrobelsparrow zauważył (Miecugow, itd). - Właściciel: Scripps Networks Interactive USA.
RMF - Właściciel: Bauer Media DE.
Onet - Właściciel: Ringier Axel Springer DE/CHE.
Interia - Właściciel: Bauer Media DE.
Fakt - Właściciel: Ringier Axel Springer DE/CHE.
Radio ZET - Właściciel: Eurozet FR.
Antyradio - Właściciel: Eurozet FR.
Przegląd Sportowy - Właściciel: Ringier Axel Springer DE/CHE.

Tu masz tak na szybko listę, stacji, portali, gazet które są w rękach obcego kapitału.

Wyobrażasz sobie sytuację, że Polacy są właścicielami SAT1, albo mają jakąś gazetę w DE??
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2016, 20:52:44 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Tutaj na przykład jakiś straszliwy antysemicki nienawistnik podsumowuje tę wesołą kodziarską zbieraninę.

Przed lekturą warto przyswoić sobie po krótce przebieg wydarzeń marcowych, kto to byli "komandosi", "partyzanci" itp. Najzabawniejsze, że trudno te doniesienia podważyć, bo te twarze doskonale widać w pierwszych rzędach tych marszów. Dodajmy jeszcze do tego Misia Kamińskiego, który był lobbystą izraelskiej wywiadowni gospodarczej Prism Group, no i człowiek zaczyna sobie zadawać pytania o przedziwną nadreprezentację Szoszonów w Kodzie, której rdzeniem jej think-tanku, jest kolega Michnik i jego dzielni bojownicy o demokrację z GW.

Z góry przepraszam, że źródło nieprawilne (nielewilne?), ale lepszego nie urodzę. Zalecam podejście ostrożne i jednocześnie trzeźwe ;)
Szalom!
http://www.piens.pl/kto-jest-kim-piekne-opracowanie-postaci-kod/

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
(...) Skąd w ogóle wziąłeś te "niemieckie media"? Że wszyscy, którzy niewygodni władzy i łatwi do usunięcia po poprawkach, to z "niemieckich mediów"? :D Nie powiem, wygodnie. Ale poza Newsweekiem (...)

:D

TVN, jak sądzę najbardziej opiniotwórcze medium dla ciebie, jak to już @wrobelsparrow zauważył (Miecugow, itd). - Właściciel: Scripps Networks Interactive USA.
RMF - Właściciel: Bauer Media DE.
Onet - Właściciel: Ringier Axel Springer DE/CHE.
Interia - Właściciel: Bauer Media DE.
Fakt - Właściciel: Ringier Axel Springer DE/CHE.
Radio ZET - Właściciel: Eurozet FR.
Antyradio - Właściciel: Eurozet FR.
Przegląd Sportowy - Właściciel: Ringier Axel Springer DE/CHE.

Tu masz tak na szybko listę, stacji, portali, gazet które są w rękach obcego kapitału.

Wyobrażasz sobie sytuację, że Polacy są właścicielami SAT1, albo mają jakąś gazetę w DE??
http://www.teleskop.org.pl/zkdp/index.jsp?p=publicData
To jeszcze na dokładkę prasa drukowana.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tutaj na przykład jakiś straszliwy antysemicki nienawistnik podsumowuje tę wesołą kodziarską zbieraninę.

....

Wiesz co, tak przesiąknięte jest to tym kto jest czyim synem lub córką, ze momentami mozna mieć wątpliwość czy chodzi o tego syna, córkę czy raczej o pochodzenie, o rodziców.
A co by tak było jakbyśmy przytoczyli zyciorys rodziców a w szczególności ojca Kaczyńskiego ?
Faktycznie miałeś racje Piotr, pisał to nienawistnik. Rzygam takim podejściem do sprawy.

Ale zeby nie było tak smutno, rozbawiło mnie to ale i nic by mnie to nie zdziwiło:

http://aszdziennik.pl/119041,pilne-jaroslaw-kaczynski-nie-czekal-na-prezydenta-sam-w-jego-imieniu-podpisal-ustawe-budzetowa
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2016, 21:27:47 wysłana przez commelina »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
"Pan jesteś idiota, czy tylko udajesz?"

A co, masz duże doświadczenie w byciu idiotą i chcesz mi udzielić cennych porad?
« Ostatnia zmiana: 19 Gru, 2016, 23:50:58 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Ok, zgadzam się - podejście do sprawy mało eleganckie, możemy także założyć że wzrastanie w pewnym środowisku i przesiąkanie pewnymi wartościami nie ma żadnego wpływu na dalsze wybory ludzi, bo przecież tylko krowa nie zmienia poglądów, ale poza tym żadnych refleksji? Czy po prostu odpadłeś po pierwszym zwrocie "żydowski komunista" i stwierdziłeś, że takie określenie stanu faktycznego nie przystoi gentlemanom?

Czy może zakładamy, że przynależność etniczna (od której zainteresowani wcale się nie odżegnują i od lat nie stanowi dla nikogo żadnej tajemnicy) Michnika, Bratkowskiego, Rachtana, Holland, Grossa, Borowskiego, Modzelwskiego, Smolara w składzie kerowniczo-założycielskim jednej organizacji, to czysty przypadek? Bo wiesz, targają mną coraz większe wątpliwości.

EDIT:
Gizmi się tu kiedyś zapytywał co to jest "żydokomuna" i jak wygląda. No więc chciałem tylko udzielić odpowiedzi - ano wygląda zupełnie jak Kod ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2016, 21:50:01 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Niestety przeczytałem całość, i stad moje zniesmaczenie. Nie można ludzi szufladkować po ich pochodzeniu, to juz przerabialiśmy za PRLu. Nie iteresuje mnie jaki jest Twój stary tylko kim Ty jesteś i co robisz, to oczywiście nie bezpośrednio do Ciebie zeby nie było. Powtórze sie jeśli tak bedziemy postrzegać wszystkich kim jest zatem Kaczyński ! wiadomo wszak kim był jego stary.

Nie popieram tego co robi KOD i nigdy nie popierałem, od poczatku było to dla mnie sztuczny twór ale to nie zmienia faktu ze na tych manifestacjach jest mnóstwo ludzi którzy tak jak ja mają w dupie kto jest dzieckiem kogo a bardziej to ze nie podoba im sie sposób sprawowania władzy. Piotr zycie nie jest czarno białe, to są metody mafijne w stylu skoro nie jesteś z nami to jesteś przeciw nam, do dupy z taki podejsciem.

No to co Kaczynski to komuch tak ? pezetperowiec pierwszej wody no bo jak inaczej, przecież syn zajadłego komucha.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Sejm to nie zakład pracy - masz w pracy jakąś "opozycję"? Ta metafora jest obrzydliwie bzdurna.
W samym moim urzędzie, nie. Ale już pomiędzy urzędami tak. Każdy realizuje inną politykę i nie ma szans na kompromis.
To nie jest żadna metafora. W innych krajach to normalka. Wybierasz ryje którym płacisz za to że mają wprowadzać dla ciebie korzystne prawo lub załatwiać dla ciebie konkretne sprawy. Koniec kropka.
Tak samo jak jestem w urzędzie pracownikiem osób które obsługuję zawodowo. Sprowadzanie ich do roli petenta, który musi się prosić o zainteresowanie człowieka za biurkiem, któremu przeszkadzają w piciu kawy zupełnie oderwane jest od moich standardów. Tylko że mnie wychowano na poczuciu że praca w urzędzie to zawód zaufania publicznego. Moja Babcia pracowała w urzędzie miejskim całe życie, a po tym jak przeszła na emeryturę nadal spotykała ludzi którzy potrafili jej dziękować za pomoc... a nie utrudnianie życia.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Niestety przeczytałem całość, i stad moje zniesmaczenie. Nie można ludzi szufladkować po ich pochodzeniu, to juz przerabialiśmy za PRLu. Nie iteresuje mnie jaki jest Twój stary tylko kim Ty jesteś i co robisz (...)

@commelina... tym sposobem doszliśmy do sedna...

Spoiler
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
A kto go tam wie co mu w duszy gra? Dopóki nie reprezentuje interesów komuchów, jest dla mnie ok. Natomiast obecna sytuacja jest czarno-biała ewidentnie. Nie interesuje mnie kto z jakimi postulatami występuje pod sztandarami Kodu. Wszystko mi jedno czy dlatego, że nie lubi kleru, uwielbia pedalstwo, budżet mu się nie podoba czy fryzura Kaczyńskiego. Dla mnie jest to organizacja szkodliwa, godząca w dobre imię oraz interesy naszego państwa i dlatego uważam, że trzeba ją piętnować. Chwilowo wszyscy ci "manifestanci" siedzą w jednym worku, a wiadomo - wór do jeziora i jest to powtarzam sytuacja bardzo klarowna. Ja zawsze chętnie pogadam z peowiakiami, eseldowcami, ba z peeselowcami nawet :D Ale tym kolaborantom ręki nie podam NI CHUJA. Mam nadzieję że chcociaż część z tych nieszczęśników się opamięta.

No hard feelings, kończę obecność w tym temacie, przynajmniej do Nowego Roku, peace ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To ustaliliśmy ze kod pis i po na marsa ;) wiem Ty pis pozostawisz , ja nie dla mnie to chuje.

To nie jest lewackie prawackie a po prostu merytoryczne i krew mnie zalewa, tak dziala Antoni :
http://www.defence24.pl/508958,kolejne-opoznienia-w-modernizacji-polskiej-floty-mon-nie-wybral-uzbrojenia-okretow-opinia

Zakładam ze wiekszość nie przeczyta, zatrzymali przetargi na Miecznika i Czaplę ( patrolowce i korwety rakietowe ) nie wybrali uzbrojenia ale kupili radary na statki a stocznie nie wiedzą co mają projektować, zajebiście i oni kurwa chcą bronić kraju.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Pis pozostawię tylko dlatego że nie ma lepszego wyboru - na razie ;) Dobra, teraz serio out!

Zomballo

• Gość

Przed lekturą warto przyswoić sobie po krótce przebieg wydarzeń marcowych, kto to byli "komandosi", "partyzanci" itp. Najzabawniejsze, że trudno te doniesienia podważyć, bo te twarze doskonale widać w pierwszych rzędach tych marszów. Dodajmy jeszcze do tego Misia Kamińskiego, który był lobbystą izraelskiej wywiadowni gospodarczej Prism Group, no i człowiek zaczyna sobie zadawać pytania o przedziwną nadreprezentację Szoszonów w Kodzie, której rdzeniem jej think-tanku, jest kolega Michnik i jego dzielni bojownicy o demokrację z GW.

Z góry przepraszam, że źródło nieprawilne (nielewilne?), ale lepszego nie urodzę. Zalecam podejście ostrożne i jednocześnie trzeźwe ;)
Szalom!

Wroo ktoś pięknie wzorował sie na Silmarillionie Tolkiena. Najbardziej rozbawiły mnie teksty typu: "A teraz Pani Teresa Piczmaślińska! Nie wiem co ale na jej fejsbuku polubił jej post Rabin Jebtewie z Sodomina syn syjonistycznego bojownika Wowy Jewrejczuk z Kraju Rad, działacza na rzecz koszernych bolszewickich pasikoników okupujących wschodnią część Uralu przed wydobyciem rud plutonu."
Podejrzewam, że ten sam autor mógłby zrobić takie samo zestawienie prawicy. Ale po co? :D
To mi się spodobało:

Gościu wygląda jak pewien nasz już nie panujący generał. Świetnie zindoktrynował swoich studentów. Szacun!
« Ostatnia zmiana: 19 Gru, 2016, 09:46:08 wysłana przez Zomballo »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Spoiler

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Spoiler

@13 Nie obraź się, ale Twoje wypowiedzi w tym wątku niespecjalnie nawiązują do powyższego cytatu.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Dlaczego mam się obrażać, przecież widzę ile emocji wzbudza we mnie polityka, widzę jak nas dzieli, stąd ten cytat, który jak najbardziej pasuje do moich wypowiedzi w tym wątku... niestety...

Offline aciek_l

• Pr0
Właśnie w skrzynce znalazłem pismo, jak bardzo podwyższenie płacy minimalnej pomoga ludziom... Fakt, że często stawki sa żenujące, ale nie tędy droga... Long story short -  wspólnota mieszkaniowa, aby utrzymać koszt ochrony na podobnym poziomie u mnie na osiedlu, proponuje zredukowanie obsady właściwie o połowe. Czyli nic w przyrodzie nie ginie - połowa zarobi więcej, druga połowa nie zarobi nic.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Agencja pracy tymczasowej musi zarobić swoje...

Zomballo

• Gość
Cytatem 13 powinniśmy zamknąć ten wątek, głęboko zakopać i przykryć kamieniem. Straszny wodospad kału otworzyłem. Przepraszam i proszę o wybaczenie.

Edit.
Wroo tu masz jeszcze jeden ciekawy filmik apropos walki z Syjonistami:

« Ostatnia zmiana: 19 Gru, 2016, 21:13:35 wysłana przez Zomballo »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
TIR na gdańskich blachach zaparkował na jarmarku bożonarodzeniowym w Berlinie. 9 osób zginęło, 50 rannych...

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
TIR na gdańskich blachach zaparkował na jarmarku bożonarodzeniowym w Berlinie. 9 osób zginęło, 50 rannych...

Polski kierowca został zastrzelony, a jego ciało zostało znalezione w szoferce. W tłum najprawdopodobniej wjechał Pakistańczyk.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Polski kierowca został zastrzelony, a jego ciało zostało znalezione w szoferce. W tłum najprawdopodobniej wjechał Pakistańczyk.

Co to za faszyzm??? Oczywiście, że w tłum wjechał NIEMIEC*!!!

*pakistańskiego pochodzenia
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Nikt nic nie wie, a Wy już znacie jego narodowość*. :facepalm: Skąd macie to info? Z Reutersa? Niemieckiej telewizji? Raczej wątpię.

*pardon, przynależność etniczną

Spoiler

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
https://www.washingtonpost.com/world/europe/at-least-9-dead-as-truck-rams-crowd-in-christmas-market/2016/12/19/a01c4968-c629-11e6-acda-59924caa2450_story.html

"Two senior German officials briefed on the matter told The Washington Post that the suspect is believed to be a Pakistani national who arrived in February as an asylum seeker. If the man is confirmed as the culprit, it is likely to fuel an already-heated debate in Germany over Chancellor Angela Merkel’s decision to open the door last year to nearly 1 million migrants, most of them fleeing war in the Middle East."

Offline Choina79

• Nowy użytkownik
Polityka so bagno. I lepiej do niego nie wchodzić.
Plotka to rzeczywiście hydra lernejska o dziewięciu głowach. Nie sposób jej zniszczyć, bo na miejscu jednej odciętej głowy wyrastają dwie nowe.