Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316864 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wszystko ładnie pieknie, tyle ze TK potwierdził wiele bzdur, społecznych bzdur za rzadow PO a teraz z tymi obecnie wybranymi sedziami jest zwyczanie narzedziem w reku PiS. Taki trybunał nie ma wg mnie najmniejszego sensu i nie jest zadną ostoja demokracji.
Kaczynski przywołał ostatnio zwyczaje parlamentarne w Wielkiej Brytanii. Tam nie ma wielkich ustaw, są zwyczaje, szanowane i  niezmienne. Nikt nie robi na nie zakusów i traktuje jako swietośc, bo wie ze dzisiaj ma władze a jutro jej nie ma i takie cos stanowi bezpieczeństwo bezwarunkowe. Tymczasem to co sie dzieje wokól TK to kpina z demokracji za PO i PiS. Uważam ze wrecz PiS stworzył ostatnio tyle precedensów ze ma sie czego obawiać za kilka lat, no chyba ze Polska faktycznie bedzie w ruinie.
TK powinien byc ale na zasadzie swietości nadania sedziów po równo z rzadu i opozycji parlamentarnej. A nie wedle własnego widzimisie. Jesli nie bedziemy szanowali pewnych zasad, które dzisiaj bronia nas, jutro ich, nic nigdy z tego nie bedzie.
« Ostatnia zmiana: 23 Gru, 2016, 08:49:38 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Matko i córko, jaki ten filmik jest naiwny... Sprawdź sobie historię kariery politycznej Rzeplińskiego.
Zobacz z jakiej partii się wywodzi... Zresztą nie musisz sprawdzać, bo on sam wcale nie kryje swoich sympatii politycznych.
Trybunał Konstytucyjny zawsze był upolityczniony i zawsze siedzieli w nim ludzie, którzy mieli legitymizować kryminalne decyzje partii, z nadania której otrzymywali stołki, (patrz kradzież pieniędzy z OFE).
Czy to jest takie skomplikowane?
Co to za organ, który może orzekać we własnej sprawie? To w praktyce oznacza, że stoi ponad prawem.
Kto może być sędzią we własnej sprawie i kto może orzekać obiektywnie o sobie samym? Przecież to jest absurd... za wykroczenia przeciw Konstytucji skażą się na 15 lat więzienia?
Skoro już robicie takie wielkie larum wokół tego chorego tworu, to zwróćcie może uwagę co dzieje się w Trybunale Konstytucyjnym we Włoszech albo w Hiszpanii. Polska naprawdę wygląda różowo i kolorowo na tle tych państw jeśli chodzi o Trybunał Konstytucyjny, a ja jakoś nie słyszałem słowa w mediach na ten temat i nie słyszałem, żeby jeździły tam komisje weneckie i żeby debatowano na ten temat w Parlamencie Europejskim.
Prawda jest taka, że Polska jest neokolonią i wpływy, które utraciła Unia Europejska po wygranej PiS trzeba za wszelką cenę odzyskać... naprawdę trzeba być krótkowzrocznym, żeby nie widzieć prostych mechanizmów... jeśli nie wiadomo o co chodzi... to idź tropem pieniądza...
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Witajcie.
Ja chciałbym podzielić się spostrzeżeniami pana Gadowskiego... Po prostu nie do wiary jaki koleś ma zmysł ( albo dobrych informatorów) do racjonalnej oceny sytuacji...

Film z przed roku, ale nabiera kolorów w świetle tego co dzieje się w polityce:

https://m.youtube.com/watch?feature=iv&annotation_id=annotation_1372626973&src_vid=pH5BBKHKlQ8&v=xRFzCykuHLg

I dla kontrastu z przed kilku dni:

To tymczasem! Borem, lasem!
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Pierwsze słowa i już mam problem, bo może kolesia słucha ten rząd, niestety nie podzielam jego radości. Wszystkie poprawki nie bedące poprawkami PiS ida do kosza niemal z automatu, marszałek sejmu podliczając głosy stwierdza z na końcu ze : "widze nie widze i tak nie ma znaczenia" no faktycznie nie ma ale czyż to nie jest ta buta władzy ?. PiS zostało wybrane przez 18% uprawnionych do głosowania a zachowuje sie jakby to było przynajmniej 60. Owszem nie moge powiedzieć ze to był fatalny rok, osobiście póki co nie dotknęły mnie zadne pomysły PiS, niestety przymiarki jakie były ( w przepisach fiskalnych ) nie zapowiadają nic dobrego. Obronność wg mnie także leży a wszystkie kontrakty jakie podpisali, były wypracowane wcześniej, całą reszte uwalili lub wstrzymali. Nie podoba mi sie kierunek i metody działań Antoniego i nic na to nie poradze, że inaczej widzę strategie obronną takiego państwa jak nasze. I tutaj najważniejsze, czy aby to jest polski rząd. Oczywiście to moje subiektywne zdanie, ale sporo jest rzeczy, które ten nasz rząd robi tak jakby wymarzył sobie to Putin.
« Ostatnia zmiana: 02 Sty, 2017, 11:33:09 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Jarek błagam nie używaj argumentu z procentowym poparciem licząc niegłosujących. Jak ktoś nie głosował to przez 4 lata nie ma prawa się wypowiadać w ogóle na temat obecnej polityki. Na tym polega dorosłe życie że podejmując decyzję - nie idę na wybory - trzeba wziąć na siebie też jej konsekwencję, że ktoś będzie rządził wbrew moim/Twoim poglądom.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przemek, w porządku, policz zatem głosy tych którzy oddali go na inne partie niż PiS. Wg mnie to w zupełności wystarczy by taka partia rządząca choć sprawiała wrazenie ze słucha narodu.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Jak mają większość to nie mają słuchać tylko mają działać i realizować swoją politykę. W ogóle w żadne debaty nie powinni się wdawać. I piszę to chociaż nie popieram większości ich sztandarowych zmian ( obniżenie wieku emerytalnego które znów spowodowało skrócenie wieku dla kobiet zamiast zrównanie, 500+, akcyza).

Nie da się dyskutować o państwie jeśli opozycja ma jego tak skrajną wizję jak oddanie władzy i armii EU.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Po częsci sie zgodzę, owszem, ale oni nawet propozycje Kukizów odwalają, niezależnie czy dobre, sensowne, czy nie.
Mało tego, bez sensu mydla oczy obiecują pierdoły, po czym uwalają. To nie nikt inny jak oni stwierdzili, ze nie odwala zadnego projektu społecznego w pierwszym czytaniu ( czy cos w tym rodzaju) a co robią widać. Owszem opozycja w tej formie to dramat, najgorsze jest to, ze oni im w tym dramacie wg mnie wtórują brakiem ogłady.

Po za tym to w takiej formie, dla mnie przestaje być demokracją a staje sie  autkracją. Stąd już niedalego do totalitaryzmu biorac pod uwage jak Kaczyński nakazuje kobietom rodzic, nie tylko to o płodach uszkodzonych, ale nawet uwalili finansowanie programu rodzić po ludzku.
« Ostatnia zmiana: 02 Sty, 2017, 12:55:02 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Popcorn na szopkę 11 stycznia już kupiony? :)
Wykluczenie Szczerby i głosowanie budżetu to będzie pikuś.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Popcorn na szopkę 11 stycznia już kupiony? :)
Wykluczenie Szczerby i głosowanie budżetu to będzie pikuś.

Co będzie 11 stycznia?
Spoiler

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Pierwsze posiedzenie od czasu okupacji.
Dwuwładza.
PiS twierdzi że będą nowe obrady a opozycja że będą kończyli te zakończone głosowaniem budżetu z dnia 16 grudnia.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Wszyscy czekają co zrobi Wuc, ale na razie kopci swoje partyjne jebadło na Maderze :D

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Pierwsze słowa i już mam problem, bo może kolesia słucha ten rząd, niestety nie podzielam jego radości.(...)
Na tym polega problem ( to co wytłuściłem), Gadowski bardzo ostro jedzie po rządzie, po prostu jest obiektywny, ale przecież nie będę wklejał tu wszystkich filmów z jego kanału, żeby wykazać, że gdzie trzeba jedzie po PiS jak po łysej kobyle.
Celowo wkleiłem tylko te dwa filmy, bo scenariusz, który przewidział rok temu, zrealizował się na naszych oczach.
Chodzi mi tylko o to, że koleś ma doskonały przegląd sytuacji, wie o planowanej "drugiej nocnej zmianie", i o propozycji złożonej Gowinowi ( tak sądzę, że chodzi o Gowina, bo nie wymienia go z nazwiska), o "śpiochach" w PiS, na których są papiery, i którzy żeby ratować własną skórę stworzą "Rząd ocalenia narodowego" ( parafraza PZPR-owskiej rady ocalenia narodowego), itd.
No cała masa cennych i bardzo trafnych uwag, tylko trzeba sobie zadać troszkę trudu, żeby uważnie obejrzeć.

Nie wiem kto to powiedział, ale całkowicie się z tym zgadzam: "Trzecie pokolenie AK, walczy z trzecim pokoleniem UB."

Nie da się odeprzeć wrażenia, że Polska jest krajem, który faktycznie jest bliski obalenia komunizmu, bo UE i ZSRR to jest twór działający na tych samych zasadach.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu

Matko i córko, jaki ten filmik jest naiwny...

Raczej wyłożone prosto jak krowie na miedzy, żeby każdy, nawet o nieprzesadnie nachalnej inteligencji, co głosował na tą nazibolszewicką swołocz  zrozumiał o czym mowa. Musi ci być cholernie przykro, że mimo to ....
« Ostatnia zmiana: 02 Sty, 2017, 18:20:04 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A którzy to AK, a którzy to UB?

Spoiler

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
A którzy to AK, a którzy to UB?

Spoiler

A kim w Twojej interpretacji jest opozycja?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Opozycją, jak zawsze. Taką samą, jaką opozycją był PiS. Korzystającą z tych samych środków dla realizowania swoich politycznych celów. Z którą mi jednak bardziej po drodze niż z PiSem tak długo, jak to PiS zarządza burdelem.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
... szczególnie gdy większość świata poszła już mentalnie te sto lat do przodu?

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Matko i córko, jaki ten filmik jest naiwny...

Raczej wyłożone prosto jak krowie na miedzy, żeby każdy, nawet o nieprzesadnie nachalnej inteligencji, co głosował na tą nazibolszewicką swołocz  zrozumiał o czym mowa. Musi ci być cholernie przykro, że mimo to ....

Proste pytanie. Gdzie był KOD kiedy Rzepliński przyklepywał kradzież pieniędzy z OFE?
Co to za apolityczny twór, w którym 14 z 15 sędziów jest z nadania PO i jeden z PSL?
Nie ośmieszaj się już.
« Ostatnia zmiana: 03 Sty, 2017, 08:06:44 wysłana przez 13 »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Górski mistrzem kabaretu jest, to fakt... Ale rzeczywistość, którą mamy za sobą wcale nie mniej śmieszna jest: