Pierwsze słowa i już mam problem, bo może kolesia słucha ten rząd, niestety nie podzielam jego radości.(...)
Na tym polega problem ( to co wytłuściłem), Gadowski bardzo ostro jedzie po rządzie, po prostu jest obiektywny, ale przecież nie będę wklejał tu wszystkich filmów z jego kanału, żeby wykazać, że gdzie trzeba jedzie po PiS jak po łysej kobyle.
Celowo wkleiłem tylko te dwa filmy, bo scenariusz, który przewidział rok temu, zrealizował się na naszych oczach.
Chodzi mi tylko o to, że koleś ma doskonały przegląd sytuacji, wie o planowanej "drugiej nocnej zmianie", i o propozycji złożonej Gowinowi ( tak sądzę, że chodzi o Gowina, bo nie wymienia go z nazwiska), o "śpiochach" w PiS, na których są papiery, i którzy żeby ratować własną skórę stworzą "Rząd ocalenia narodowego" ( parafraza PZPR-owskiej rady ocalenia narodowego), itd.
No cała masa cennych i bardzo trafnych uwag, tylko trzeba sobie zadać troszkę trudu, żeby uważnie obejrzeć.
Nie wiem kto to powiedział, ale całkowicie się z tym zgadzam:
"Trzecie pokolenie AK, walczy z trzecim pokoleniem UB."Nie da się odeprzeć wrażenia, że Polska jest krajem, który faktycznie jest bliski obalenia komunizmu, bo UE i ZSRR to jest twór działający na tych samych zasadach.