Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316766 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Kocham te nagłówki ;) Ale przynajmniej bardzo ładnie rozmawiali, bez chamstwa i zbytecznych epitetów. Z drugiej jednak strony w moim przekonaniu to są rządy autorytarne Jarka K.
Kurde nawet inicjały mamy te same .
« Ostatnia zmiana: 09 Sty, 2017, 08:52:44 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Jarek, ona urodziła się w 1972 roku, w 1989 roku miała 17 lat, w jakiej demokracji ona mogła dorastać???
Chyba w demokracji ludowej :D

Lemingopedia FP:

https://www.facebook.com/Lemingopedia/photos/a.366202353510812.1073741828.366097316854649/943565109107864/?type=3&theater
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No tak to prawda, ale przyznam sie, ze mnie np cholernie irytuje gdy dzieci rocznika 90+, wypowiadają sie w trybie nie uznającym sprzeciwu, o Wałęsie i generalnie o  tamtych czasach, w których ja niestety dorastałem. Dzisiaj taki przyklad, zmarł syn Wałęsy, no dobra nie bede płakał, nie znam gościa jest mi tak samo obcy jak połowa świata ale czy to powód by gówniarz pisał " nie żal mi go był na pewno takim samy gnojem jak jego stary" , rece mi opadają po czymś takim.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kończyła ten sam ogólniak, co ja, chyba nawet miała tę samą wychowawczynię. W 2011 tam nie było demokratycznie, a co dopiero wtedy :D

Z drugiej strony, nie zmienia to faktu, że miała na myśli swój okres wchodzenia w dorosłość i czepianie się tego, to takie trochę nawet bardzo na siłę. BTW ten kanał jest na serio czy to jakaś parodia/performęs?

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
(...) ale czy to powód by gówniarz pisał " nie żal mi go był na pewno takim samy gnojem jak jego stary" , rece mi opadają po czymś takim.

Śmierć dziecka jest tragedią nie do opisania, i nie ma tu żadnego podziału na nas i ich, można kogoś bardzo nie lubić, być po przeciwnej stronie barykady, ale takie komentarze świadczą tylko o ułomności tego, który to napisał, nie musimy się specjalnie nad tym zastanawiać, bo ani ja, ani ty, nie posuniemy się do takiej podłości.

@gizmi7 to jest fan page na Facebook z różnymi memami itd, wiadomo, że charakter ma raczej prześmiewczy, piętnujący wpadki opozycji totalitarnej.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Kończyła ten sam ogólniak, co ja, chyba nawet miała tę samą wychowawczynię.

To wiele wyjaśnia :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Co za debile i PO i PiS po prostu ręce opadają jak sie czyta cos takiego. Kupują pociski z miliardy a nie ma jak nimi sterować  :facepalm:

http://www.space24.pl/521017,pociski-jassm-to-dopiero-poczatek-zakupow-mon-niezbedny-satelita

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
A ty myślisz, że po kiego czorta zaszczyciło nas swoją obecnością 4000 amerykańskich żołnierzy?
Wojna panie idzie, wojna...

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A ty myślisz, że po kiego czorta zaszczyciło nas swoją obecnością 4000 amerykańskich żołnierzy?

Przyznaje ze nie wiem jak obecność amerykańców ma sie do naszych idiotycznych zakupów ale wiem, ze spełnia sie marzenie Antosia o ich obecności.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Oni kupują coś, czym mogą posługiwać się amerykańce, proste. Nikt nie jest tak walnięty, żeby wywalić kilka miliardów na sprzęt bez zastosowania.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To nie jest tak do końca. Nie przeczytałeś artykułu albo tylko wyrywkowo. Mamy producenta radarów m.in wb elektronics ale PO to olała a Antoś uparł sie ze to musi być państwowe. Gdy kupowaliśmy norweskie rakiety obrony wybrzeża nikt nie myslał o sciąganiu amerykańców to soamo dotyczy korwet rakietowych. Gdy kupowaliśmy F16 z rakietami zdolnymi siegać celów 200km dalej, tez nikt wtedy nie myślał o tym.
To jest zwykłe zaniedbanie, i nie ma co akurat do tego, dorabiać zadnej ideologi. Gdyby to były rakiety taktyczne zdolne przenosić głowice jądrowe to co innego. Tylko Brytole kupując od jułesej takie coś do swoich podwodniaków mają chyba woną rękę a i to pewności mi brak. Przy tego typu uzbrojeniu to jest zupełnie inna rozmowa. Nikt nam nie zakazuje budowy radarów, mało tego nikt a na pewno nie jułesej nie broni nam wysłac satelity tylko o tym trzeba było myśleć znacznie wcześniej.
Zeby nie przepadła kasa z budzetu do wykorzystania na ten rok tzn 2016 ( ponieważ zwłoka była spora w podejmowaniu decyzji ) Antoni zdecydował sie wypłacić na Kraba, Raka Pilice i cos tam jeszcze ogromne zaliczki. To nie byłoby konieczne gdyby nie ich wstrzymane procedury. Pragne również przypomnieć ze wszystkie dotychczasowe kontrakty były niestety rozpoczęte przez poprzednią władzę a Antek zrobił tylko swoje szwadrony na które tez wydoił sporo kasy.
Niestety jak dla mnie Wszystkie ekipy od 2001 od Millera działają w tym względzie bardziej lub mniej jak dzieci we mgle, załatwiane są tylko jakieś swoje niejasne przesłanki co skutkuje tym co mamy dzisiaj.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Ja jestem tylko ciekawy co odwali dziś nasza totalitarna opozycja...
A co do uzbrojenia... zaczekajmy, może w tym szaleństwie jest jakaś metoda...

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Srojna. Od 3 lat idzie wojna i co? Nic.

A wiecie dlaczego nic? Bo to debilny pomysł i każdy, kto mógłby ją wywołać wie o tym.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
I tak i nie, gdyż debili niestety nie brakuje. Ilości konfliktów nie muszę chyba przytaczać, ani ich lokalizacji. Ale najbliższy nam na zachodzie Ukrainy, jest debilnym pomysłem, zniszczyli wszystko co mogli w imie czego, ale konflikt trwa, choc niby wszyscy wiedzą ze jest debilny. 

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
"Ucho prezesa" widzieli? Miała być parodia, a wyszedł dokument  ;)

! No longer available

! No longer available

Offline selfslave

• Gaduła
Ale najbliższy nam na zachodzie Ukrainy, jest debilnym pomysłem, zniszczyli wszystko co mogli w imie czego, ale konflikt trwa, choc niby wszyscy wiedzą ze jest debilny. 
Dziwne określenie tego się tam dzieje. Co to znaczy, że "jest debilnym pomysłem"? Debilnym pomysłem Rosji, Ukrainy czy obu stron? Która strona powinna odpuścić?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ty na serio masz wątpliwość ? Ty nie wiesz czyje to było-jest terytorium ?
Odnośnie Krymu to juz inna historia, ale nawet, takie rzeczy w cywilizowanym swiecie nie załatwia sie karabinem. To tak jakby dzisiaj Ruski weszli do Alaski no bo przecież była ich tylko sprzedali za dolara czyli za tanio, wyobrażasz to sobie ? Krym tez przekazali chuj wie czemu, tzn wiadomo bo uznawali całość za swoje.
« Ostatnia zmiana: 12 Sty, 2017, 10:59:53 wysłana przez commelina »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
I tak i nie, gdyż debili niestety nie brakuje. Ilości konfliktów nie muszę chyba przytaczać, ani ich lokalizacji.
Tak, ale pamiętasz jak ~rok temu(czy nawet dwa?) wspominałeś że głodny niedźwiedź cośtam cośtam?

Otóż 1/3 eksportu "niedźwiedzia" to była ropa naftowa oraz gaz i teraz rzeczony zastanawia się, co on z tym problemem zrobi. Tadam, nie ma wojny.

ISIS ma zresztą ten sam problem, bo dostało podwójnie - z jednej strony ceną ropy, z drugiej konsekwentnym pozbawianiem kontroli nad złożami przez swoich przeciwników.

Z ropą w ogóle jest ciekawie ostatnio - OPEC tym razem na serio zmniejsza produkcję, ale nic to nie da, bo W Stanach zapasy są tak wysokie, że podtrzymają te ceny przez rok. Tym porozumieniem wskórali tylko tyle, że cena baryłki nie spadła na poziom ~$30.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Oczywiście głodny niedźwiedź to niebezpieczny niedźwiedź, poki co udaje im sie to upchac, natomiast dopóki wew putin ma spokój to bedzie w miare spokojnie i na zew. Niech tylko jednak lud zacznie podnosić głowe bo nie bedą mieli czego do gara włożyc, to sie niestety może zacząc szukanie wroga zewnętrznego i przeniesienie cięzaru na zewnątrz. Teraz byli zajęci "walką z terroryzmem" co bedzie za chwilę, nie wiadomo. Bezczelność i co gorsza pomysłowość kremla, nie zna granic. Czy jednak ceny paliw miały jakikolwiek związek ze wejsciem Kremla na Krym ? Czy wspieranie separatystów w Donbasie ? Zagrabili fabryki, powywozili co sie dało. Kopalnie pracują w Donbasie ?
« Ostatnia zmiana: 12 Sty, 2017, 12:56:51 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
Ty na serio masz wątpliwość ? Ty nie wiesz czyje to było-jest terytorium ?
Odnośnie Krymu to juz inna historia, ale nawet, takie rzeczy w cywilizowanym swiecie nie załatwia sie karabinem. To tak jakby dzisiaj Ruski weszli do Alaski no bo przecież była ich tylko sprzedali za dolara czyli za tanio, wyobrażasz to sobie ? Krym tez przekazali chuj wie czemu, tzn wiadomo bo uznawali całość za swoje.
Nie jesteśmy z przeciwnych sobie partii politycznych, więc nie rozmawiajmy w takim tonie. Chciałbym poznać Twój punkt widzenia i stąd pytanie, bo dziwi mnie trochę określenie, którego użyłeś.

To nie tak jakby Ruski weszli nagle do Alaski. Zupełnie nietrafione porównanie.

Ukraina jest od Rosji bardzo uzależniona, oczywiste jest że nie jest to korzystna sytuacja i chcieliby zmiany. Rosja wykorzystywała to uzależnienie, więc mieli tam m.in. fabryki broni i przede wszystkim bardzo strategiczne punkty dla wojsk, a w zamian Ukraina miała niskie ceny gazu. Ta umowa miała trwać jeszcze kilka lat, ale przez perspektywę wejścia do UE co mogłoby potencjalnie polepszyć sytuację Ukrainy, nie chcieli tego uzależnienia od Rosji kontynuować. Putin raczej debilem nie jest, więc widocznie warto nie pozwolić Ukrainie na ten "rozwód" pomimo sankcji. Jest też oczywiście kwestia kontynuowania imperialistycznej polityki, więc Rosja nie może pozwolić na okazanie słabości pozwalając Ukrainie odejść. Stąd myślę, że ten konflikt był przy tych zmiennych nieunikniony i jest trudny do rozwiązania, więc nie bardzo rozumiem co jest w tym "debilnego". Dlatego pytam.

Offline Algiz

• Gaduła
Tylko alaska jest częścią Stanów które posiadają broń atomową, Ukraina tej broni się pozbyła (frajerzy) ponieważ Ameryka, Anglia i Niemcy zapewniali ich,  że w razie W ich obronią, jak widać obronili 😂 Putin już kiedyś powiedział że nie pozwoli aby na terytorium Rosji stacjonowały wojska amerykańskie. Tam chodzi tylko i wyłącznie o Krym, a  raczej o jego umiejscowienie które jest do celów militarnych jednym z najlepszych na świecie.
Putin ma u siebie dosyć biedoty, także Ukraina jako taka  nie jest mu do niczego potrzebna. Na co komu państwo  gdzie najniższa krajowa wynosi 220 zł.
« Ostatnia zmiana: 12 Sty, 2017, 15:09:19 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No i to własnie dla mnie są debilne posunięcia czyli siłowe, teraz ani jedni ani drudzy nic z tego nie mają. No ok rusek ma Krym w który musi sporo zainwestować ale widać to mu sie opłaca w skali globalnej i wartości militarnej. Debilne było rozwalenie w pył Donbasu. Jakoś ruskie jak chcą to potrafia wykupić ( stocznie w Niemczech )  i uzależnic od siebie nawet europe, próbowali z chinami ale coś nie pykło.
Wariant ukraiński jest dla mnie rozwiązaniem ewidentnie nastawionym na wyniszczenie a przez to idiotycznym. Niby ruski głupcem nie jest, ale w stosunku do Ukrainy musieli być wyjatkowo pazerni.  Nikt przy zdrowych zmysłach nie rezygnuje z dobrej symbiozy. Jeśli jednak po okresie dobrej współpracy pomalutku skaraca sie cugle to coś jest nie tak a to prosta droga do uzależnienia. Nie jestem specjalistą od spraw wschodnich ale Kreml to jeden z ostatnich ośrodków władzy do którego miałbym jakiekolwiek zaufanie. Ewidentne militarne zaangażowanie się rosji na Ukrainie jest dla mnie właśnie takim przykładem tego ze niby tylko głupcy siegaja po broń i rozpoczynają wojny.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Podejście do tematu przez kogoś z zewnątrz który siedzi w zupełnie innej branży.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan