Jak dla mnie to uogólnianie o niemieckich mediach ubekach zydach itd to jakaś ogolna językowa plaga.
Piątkowo łikedowa sytuacja to dla mnie jakaś paranoja i gdybym mógł wyjebałbym całe PiS i PO może i nowoczesną daleko w kosmos tak by tutaj juz nigdy nie wrócili. Kuchciński dał sie sprowokować jak mały chłopiec a reakcja jego tak nie współmierna i głupia ze az przykro patrzeć. Mają wiekszość i zrobili by co chcieli, to nie, musiał pokazać ze ma władze, ale tak to już jest z zakompleksionymi burakami sterowanymi za sznureczki przez nadpremiera, mającymi jednak swiadomość władzy pozornej. Druga strona równie durna i dająca wszelkie dowody na to ze nie interesuje ich kraj tylko rozgrywki. Wykluczony poseł ? no i chuj co to zmienia fizycznie, mieliby argument na pis jak chujowo poczyna, to nie, musieli rozpetac wojenkę, blokady jak za Leppera, ech. Kazde działanie tylko po to by pokazac wyzszość a nie mądrość, smutny widok.
Co do ludzi biorących udział w manifestacjach. Mam wielu znajomych którzy identyfikują sie lub tez biorą udział. Nie mają związku ani z mediami niemieckimi ani z partiami politycznymi, zydami, arabami i ki chuj sobie tam tutaj niektórzy wymyślą. Faktem jest jednak ze gdy zapytałem gdzie był kod jak Rzepliński z Komorowskim gmerali w TK a było to bardzo nie konstytucyjne i nie demokratyczne to nie potrafili nic powiedzieć. Nie znaczy to jednak ze są omamieni w jakikolwiek sposób przez PO czy kod. Czesc z nich to nauczyciele i wbrew temu co mówi rzad i pani minister, nie bedzie fajnie bo juz sie syf zaczal. Podstawówki maja połączyc z gimnazjami ale rodzice juz piszą listy i protesty by "ich"szkoły" nie łaczyć z tą tylko z tamtą. Zwolnienia są pewne, bo żadna ze szkół nie chce na dzisiaj nikomu nic zapewnić i sie nie dziwie. Jest to jednak w wielkiej sprzeczności z tym co twierdzi pani minister. Rzad wielokrotnie mydlił juz oczy i załatwia sprawy dokładnie tak, przeciw czemu sami protestowali, jak choćby w sprawie 6cio latków.
Mi także nie podoba sie to jak rzadzą i co robią i jak to planują, ale tez wolałbym by wystrzelali sie sami bo to jak rzadzą zmeczy ludzi a po za tym nie widzę nikogo sensownego, kto mógłby poprowadzić kraj, więc trzeba spokojnie poczekać.
A tak przy okazji ktoś wie jaki budżet uchwalili ? nie ? marne -59mld najwyższy deficyt jak do tej pory od 90r. Oj jak dobra ta zmiana.