Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 319812 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przyznaje sie bez bicia, jestem zaskoczony tym co mówicie. Po prostu do mnie nie przemawia rozpierdol wszystkiego jak leci. Zanim posprzątam lubie sprawdzić czy nie wylewam dziecka z kąpielą. Nie chce zamordyzmu, nie chce by mi mówiono co jest dobre a co nie, lubie widocznie sie sam sparzyć, ale przynajmniej wiem dlaczego, a nie jak dziecko we mgle prowadzony przez wątpliwej jakości przewodnika iśc ze ślepą wiarą ze może gdzieś dojdę.

No dobra zobaczymy co to będzie, bo zdaje sie ze i tak załapałem sie na tą wycieczkę we mgle, czy mi się to podoba czy nie.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Górnik Olgierd i jego ślunska żona jedzą ze smakiem wodzianko ze chlebem, gdy nagle w drzwiach staje ich czwarte dziecko - czteroletni Gabryś - upierdolony jak nieboskie stworzenie we wenglu, ziemi, pyle, żużlu, smarkach i gruzie. Olgierd odłożył łyżkę, tak sie tylko spojrzał na swoją żonę i zapytał:
- Myjemy to, czy robimy nowe?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Przyznaje sie bez bicia, jestem zaskoczony tym co mówicie. Po prostu do mnie nie przemawia rozpierdol wszystkiego jak leci.

Ale w sumie co takiego zostało "rozpierdolone" oprócz naszego kraju przez ostatnie 8 lat? Dostęp do koryta dla ex-rządu? PO-TK, który poklepał ex-rząd za zapierdolenie 150mld? Przegapiłem coś?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Chyba coś ważnego jebło skoro się UE i ONZ interesują a nic się nie zmieniło dla szarego obywatela.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Rozjebała mnie dzisiejsza reakcja w parlamencie UE na to, co się dzieje w naszym kraju. Cytatem nie zapodam, ale kontekst był taki: "Trzeba powstrzymać to, co się dzieje w Polsce. Europa już przegapiła jedne tyrańskie rządy - Victora Orbana na Węgrzech". :D Cycki więdną od takiego pierdolenia.

@commelina
Po prostu do mnie nie przemawia rozpierdol wszystkiego jak leci.

Drogi Panie, przez 8 lat to tu taki był rozpierdol, że ja się dziwuję, że jeszcze to się kupy trzyma. Teraz to jest odwilż. Śnieg topnieje, psie gówno wypływa na powierzchnię. Obywatel widzi i co gorsza czuje od niego bijący smród, pomimo iż zmrożone. I w ogóle to kto pamięta, że psy srały późną jesienią, odmrażając sobie dupy?

Koryto odsunięte to kwik.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przyznaje sie bez bicia, jestem zaskoczony tym co mówicie. Po prostu do mnie nie przemawia rozpierdol wszystkiego jak leci.

Ale w sumie co takiego zostało "rozpierdolone" oprócz naszego kraju przez ostatnie 8 lat? Dostęp do koryta dla ex-rządu? PO-TK, który poklepał ex-rząd za zapierdolenie 150mld? Przegapiłem coś?
Ironizujesz i nie mów mi ze nie wiesz do czego zmierzam, przecież miała byc dobra zmiana, naprawianie. Czy z powodu tego ze TRZEBA ODJEBAC STARE UKŁADY to tak zeby było jasne moje stanowisko, mam sie zgadzać na zamordyzm który nam wg mnie ewidentnie szykują ? To co sie dzieje dla mnie jest chore lub inaczej, podejscie do tematu, kurde nie wiem jak to ując. To dla mnie nie jest naprawianie, to nie jest ustawa naprawcza tylko rozpierdol bo to co stworzyli czyli tą ustawe doprowadzi do paraliżu i nawet jeśli tego chcieli bez uwalenia na amen to to jest dla mnie  destrukcja bez próby stworzenia czegoś wartościowego i obym się mylił, a to dopiero początek.
Tu nie widać chocby promyczka chęci naprawy tu jest chęć ewidentnego uwalenia TK. Ja to widze tak 8 lat poszło się jebać, namotali nakombinowali ogolnie chujnia 100% racji, PO powinni zaorac, a wczesniej  powinni oddac subwencje.
ALE jeśli 8 lat poszło w chuj to dwa tygodnie niczego nie zmienią, i gdybym miał o takich ruchach decydować dałbym szansę teoretyczną opozycji mało tego wykorzystałbym słuszne uwagi, bo były i starał sie doprowadzić do faktycznego naprawienia TK by działało to jak Pan Bóg przykazał. Oczywiście jeśli by sie okazało ze opozycja harcuje uwaliłbym to, ale miałbym konkretną podkładkę ze inaczej sie nie dało ze to buce itd.  I to jest dla mnie polityczne podejscie do sprawy. Tutaj nie widze nic takiego tylko chęc zaorania. Nie uważam by odcięcie skorumpowanych polityków PO i SLD musiało być zwiuązane z rozwałką wszystkiego po kolei. Ok na razie TK ,pamiętajcie, jednak ze apetyt rosnie w miare jedzenia, dzisiaj zgadzacie sie na "trochę zamordyzmu" a jutro to może byc standard.
Taki sposób postepowania jak przy TK niczego dobrego mi nie wróży. Może tak bym nie reagował gdybym tego cyrku wczoraj nie oglądał. I ze sie powtorze to dopiero poczatek. Jesli władza przywyknie to zamordyzmu to nie puści i beda testować jak daleko mogą sie posunąć. Każde grabie grabią do siebie to sie od wieków nie zmienia a tym bardziej na takich stołkach.  Ja już miękłem i nawet zastanawiałem sie czy w razie " w" nie głosowac na PIS ale sami mnie z tego wyleczyli tzn konkretnie marszałek Kuchciński i szydercze miny prezesa.  No sorry mam jakiś uraz psychoiczny do mojego imiennika.
Nigdy z nikim sie nie liczył i nie uznawał zadnych kompromisów.
W sumie to nawet zaczynam sie dziwić ze dostrzegliście w N. tratwe ratunkową i inne takie a nie dostrzegacie systemu pracy i dążeń aktualnie rządzacych i jeszcze zgadzacie sie na zamordyzm. Chyba nie doswiadczyliscie zycia w takim systemie i za cholere tego wam nie zyczę i obym sie mylił.

Offline Bjørn

• Pr0
Ale jaki zamordyzm... nikt tu za mordę jeszcze nikogo nie trzyma. A szkoda! Bo niektórym prężnym socjalistom to nic tylko haki zasadzić w chrapy i wytrzepać dupsko jak dywan na trzepaku przed Wielkanocą.

Serio nie wiem czego Ty się boisz. No naprawdę nie wiem. Religii w szkole? Proszę, wypunktuj, bo serio nie wiem czym tam straszą ludzi w mediach.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
 Ironia  cynizm i spłycanie ,to co widze  oraz to ze był rozpierdol, no  bo był.
Miałem nadzieje na zmianę, ok może i byłem naiwny może chciałem wierzyć ze nie było aż tak źle jak było ale trzynasty mnie nawrócił lub pomógł bym pare rzeczy inaczej zobaczył. To niestety nie zmieniło mojego podejscia do załatwiania spraw w zyciu. A może i dobrze ze nie.
Czego się boję ? Ok boje sie tego ze zamiast dobrej zmiany bedzie wtłaczanie mi co jest dobre dla mnie.
Ze zamiast zając sie gospodarką i obronnością bedą warty honorowe na miesiecznicach i dorabianie ideologi oraz praw matematyki dla potrzeb realizacji własnych obietnic nie liczac sie z nikim i niczym ( nadzieja w Morawieckim ale czy postawi sie prezesowi ? ) I nie mówcie mi ze PO bardziej czy więcej zajebała, to juz nie jest tłumaczenie, to mineło tego nie ma i ma nie wrócić.  miala byc zmiana dobra zmiana. Jest pierdolenie ze jesli nie uwala  TK to ten ujebie im 500+ a to byzydyura.
Jeśli podobne reformy zaprowadzą w sądownictwie ok tam taz sa potrzebne ale zmiany a nie rozpierdol, to wg ic propozycji zniknie niezawisłość sedziów a komitety obywatelskie  beda mogły podważyc wyroki.
Jeśli takie rzeczy przejdą, przejdą i inne a o zusach i podatkach to juz nawet nie chce mi sie pisac.
Jest taka sama hipokryzja po jednej jak i drugiej stronie. Oczywiście wkurwia mnie ze nam sie wpierdalają komisarze i inne mendy z EU i dziwie sie dlaczego nasz MSZ nie wyraził sprzeciwu i nie zawnioskował do władz Austrii i Niemiec o wstrzymanie druku Mein Kampf adolfa

Religia w szkołach hłe hłe,  nie bądź smieszny Bjorn, chociaz jak pamietam strasznie sie burzyłeś i kurwowałeś na kler i to jak sie we wszystko wpierdalaja więc Ty faktycznie masz się czego obawiać. No chyba ze coś sie zmieniło z Twoim nastawieniem do kleru. Mam sporo kleru w rodzinie i jakoś mi to nie robi ani w jedną ani drugą stronę. 

Offline Bjørn

• Pr0
Religia w szkołach hłe hłe,  nie bądź smieszny Bjorn, chociaz jak pamietam strasznie sie burzyłeś i kurwowałeś na kler i to jak sie we wszystko wpierdalaja więc Ty faktycznie masz się czego obawiać. No chyba ze coś sie zmieniło z Twoim nastawieniem do kleru. Mam sporo kleru w rodzinie i jakoś mi to nie robi ani w jedną ani drugą stronę. 

Panie, zacytuj mnie, bo ja nie pamiętam takiego psioczenia. Ja do kleru poza hipokryzją wiary, pedofilią i defraudacją nic nie mam. :D Nie każdy ksiądz jest wszakże zły. ;) Obawiać się też nie mam czego, bo moja wiara (w cokolwiek tam sobie wierzę) jest silna i nie koliduje z nikim dobrym. :)

A co do tej ważniejszej merytorycznie części Twego posta - zamiast trząść portkami przed katolibanem po prostu obserwuj. Bo wiesz, takie samonakręcanie się dobre nie jest. Sam PiS mam osobiście głęboko w dupie, siedzi gdzieś niedaleko PO, bo jedni i drudzy to socjaliści, znaczy się czerwone mordy. Partiokracja to gówno i oni będą bronić tego po sam grób, no ale chcę chociaż poczuć ten lekki powiew satysfakcji, kiedy zaczną wpierdalać członków PO do więzień za całe to gówno.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Odpowiem smutno i krótko: nastroje emigracyjne już we mnie zaczęły kiełkować jakiś czas temu. Zjechałem bardzo dużo świata i moje zapędy poznawcze zostały zaspokojne dawno temu, więc nie miałem specjalnych ciągot na zachód zwłaszcza, że tutaj sobie radzę sobie przyzwoicie (kalkulator Razem uznaje, że niedługo mogę zacząć wykupywać inne kraje), ale jednak coś tam kiełkuje... Nie pomagają rekruterzy, którzy nawet szeregowemu inżynierowi oferują po prostu cuda łącznie z ogarnięciem całych przenosin.

Ten wszechobecny kwik i świnie na przedzie demonstracji zwiastują duże zmiany. A jakie to będą zmiany, to jeszcze nie wiemy.
Z robieniem transparentów wstrzymam się do czasu aż zaczną pojawiać się jakieś KONKRETY.
Wiemy, że każde kolejne kontrowersyjne posunięcie obecnego rządu będzie owocowało jeszcze większym kociokwikiem i prawdopodobnie wcześniejszymi wyborami. Oby tylko nie zaowocowało zrobieniem nam demokracji przez USA.

Jeśli z tego wszystkiego nie wyniknie nic pozytywnego to cóż... i tak mnie korciło, żeby się zawijać.
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 00:22:40 wysłana przez pivovarit »

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Hipokryzja i bezczelność POpaprańców osiągnęła już taki poziom, że nawet ludzie sceptycznie nastawieni do PISiorów są gotowi przyznać im trochę racji. Jeżeli KOD ma ma przyczynić się do ponownego przeprowadzenia wyborów parlamentarnych, to opozycja może się lekko zdziwić, bo elektorat maszerujący w obronie demokracji może okazać się zaledwie garstką desperatów na tle całego narodu. Może nawet ci, którzy poprzednie wybory olali, tym trazem pofatygują się do urn żeby ostatecznie zaorać PO wraz z POmagierami. Może Korwin wreszcie by przekroczył próh wyborczy. Tak sobie gdybam...

ED. Fajnie jest wejść np. na stronkę Gazety Wyborczej i poczytać tam artykuły, oraz komentarze pod nimi,
       następnie zrobić to samo na Fronda.PL, albo Niezależna.PL. Zupełnie inne światy. Psychodela fhuj.
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 01:06:13 wysłana przez ChopZeWsi »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Nie będzie wcześniejszych wyborów tylko dlatego, że Michnik i grupka skołowanych oszołomów tak chce. Sytuacja jest radykalnie inna niż 10 lat temu. Kaczafi nie ma garba w postaci "koalicjantów", czyli Romka i Jędrka. Teraz doskonale widać zresztą dla kogo gra Giertych i co mu przyświeca. Plugastwo, tfu...

A tak z innej beczki - Unia za chwilę się nam rozjebie na kawałki i wtedy w ogóle będą jaja. Do tego kolejne pierdolnięcie jankesów w hitl... Znaczy w Niemcy i to znów bardzo boleśnie - w Deutsche Bank. Niemiaszki tracą oddech i radzę im żeby się nie wpierdalali do cudzej zupy, no bo kurwa granice bezczelności mają jakieś granice.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Nie będzie wcześniejszych wyborów tylko dlatego, że Michnik i grupka skołowanych oszołomów tak chce. Sytuacja jest radykalnie inna niż 10 lat temu. Kaczafi nie ma garba w postaci "koalicjantów", czyli Romka i Jędrka. Teraz doskonale widać zresztą dla kogo gra Giertych i co mu przyświeca. Plugastwo, tfu...

A tak z innej beczki - Unia za chwilę się nam rozjebie na kawałki i wtedy w ogóle będą jaja. Do tego kolejne pierdolnięcie jankesów w hitl... Znaczy w Niemcy i to znów bardzo boleśnie - w Deutsche Bank. Niemiaszki tracą oddech i radzę im żeby się nie wpierdalali do cudzej zupy, no bo kurwa granice bezczelności mają jakieś granice.

Rozwiniesz drugą część? Brzmi ciekawie.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
W skrócie - szkopski bank prał kasę ruskich oligarchów i teraz będzie kara regulaminowa.
http://www.reuters.com/article/us-deutsche-bank-russia-probe-idUSKCN0SK00J20151026

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Pozwolę sobie dodać coś od siebie w kwestii Twojego pytania.
Chodzi tu o geopolitykę które rozciągnięta jest w czasie i działaniach nie na kilka miesięcy, nawet nie kilka lat a na kilkadziesiąt.
Niemcy po II WŚ powróciły do doktryny Otto Bismarcka czyli "Europeizacji Europy". Nie po myśli im było, że w sprawy Europy wtrąca się USA.
Projekt Unii Europejskiej został stworzony w/g właśnie tej doktryny aby wzmocnić Europę i wyprzeć konkurencyjnie bardzo mocną wtedy gospodarkę USA. Oczywiście projekt Unii Europejskiej pod niemieckim przewodnictwem. To się im udało.
Obecnie widać mocny powrót Jankesów. Myślę, że to co się dzieje w UE (np.problem imigrantów) to sprawka USA i ich wasali.
USA chce "podpalić" Europę bo jest to dla nich korzystne. Jak już pisałem wcześniej mają dość problemów (bardzo poważnych problemów) z Chinami jako gospodarką i graczem globalnym który w mojej opinii już jest mocniejszy od nich i stanowi ogromne zagrożenie.
Podsumowując USA chce załatwić Europę a Europa pod przewodnictwem Niemiec chce załatwić USA. Do tego jeszcze istotnym jest sztama pomiędzy Niemcami i Rosją a to już znowu powrót do doktryny szanownego Ottona.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A Wy bab w domu nie macie żeby Was do roboty w święta zagoniły tylko o polityce będziecie pitolić? :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Babę pogoniłem z domu więc nie mam roboty ;-) A tak BTW siedzę w pracy...więc pracuję.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ja fogle zastanawiam sie jak Niemce Francuzy i Włosi tak bardzo pałają miłością do ruska. Niemcy przez palce patrza na to jak kreml wykupuje ich stocznie i inny przemysł i co ciekawe nie słychać nic o protestach społecznych w tym temacie. Budują sobie ten Nord Stream II po naszym dnie i wyjebane mają ze chcemy pogłębiać tor wodny do portów w Szczecinie, a sąd w Hamburgu oddala sprzeciw Polski, tak sie kurwa o nas martwią i naszą demokrację. Kasa kasa i jeszcze raz kasa. Miał rację  Lenin mówiąc : " Oni dla zysku sprzedadzą nam sznurek a my ich na nim powiesimy"

Offline Bjørn

• Pr0
Obecnie widać mocny powrót Jankesów. Myślę, że to co się dzieje w UE (np.problem imigrantów) to sprawka USA i ich wasali.
USA chce "podpalić" Europę bo jest to dla nich korzystne. Jak już pisałem wcześniej mają dość problemów (bardzo poważnych problemów) z Chinami jako gospodarką i graczem globalnym który w mojej opinii już jest mocniejszy od nich i stanowi ogromne zagrożenie.
Podsumowując USA chce załatwić Europę a Europa pod przewodnictwem Niemiec chce załatwić USA. Do tego jeszcze istotnym jest sztama pomiędzy Niemcami i Rosją a to już znowu powrót do doktryny szanownego Ottona.

To jest bardzo trafne, co piszesz. ;) George Soros (ten sam, co podobno dał $150mln na finansowanie Petru i mu podobnych kłamców i ten sam, co się chwalił, że majdan na Ukrainie kosztował go ledwie kilkanaście milionów dolarów) finansuje także migrację ludzi z Syrii i okolic do Europy. Jak? A, chociażby tak, że z jego pieniędzy wydawana jest książeczka "Welcome to UE", gdzie są po arabsku instrukcje w jakim kraju gdzie szukać jakiej pomocy, aby się tam osiedlić i ssać socjal. :D Czemu Żyd wspiera muzułmanów pozostaje w kwestii domysłów...

A co do Chin taka ciekawostka - bodajże w tym tygodniu Chiny zgodziły się spłacić dług Zimbabwe. Od teraz w Zimbabwe za spłacenie długu obowiązywać będzie chiński juan jako oficjalna waluta. :D Handluj z tym.

http://wmeritum.pl/zimbabwe-przyjmuje-chinska-walute-jako-legalny-srodek-platniczy/

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Chyba dobrze, że moja siostra studiuje sinologię. Jeszcze trochę i jako trzeciego języka będę się uczył chińskiego, bo podstawy rosyjskiego ogarniam.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Czemu Żyd wspiera muzułmanów pozostaje w kwestii domysłów...

Bjorn, ta kwestia nie pozostawia dla mnie wątpliwości.
1.Podpalenie europy = wojna w europie = $ i przy okazji NWO na świecie o czym żyd Soros mówi wprost.
2."Sprzątanie okolicy" w myśl syjonistycznych zakusów na wielki Izreal. Syria, Irak itd...to wszystko ma być kiedyś ich.Patrz wyżej...długofalowa goepolityka.Oczywiś cie wszystko robione czyimiś rączkami...USraela ;-)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
O kurwa nieźle :D a już gdzies słyszałem o wstawieniu Juana jako waluty rezerwowej, a teraz jeszcze  w  MFW.
Coraz ciekawiej, chciało by sie rzecz popcorn prosze ale sie chyba zadławić zyt szybko przyjdzie ;)

Offline Bjørn

• Pr0
Czemu Żyd wspiera muzułmanów pozostaje w kwestii domysłów...

Bjorn, ta kwestia nie pozostawia dla mnie wątpliwości.
1.Podpalenie europy = wojna w europie = $ i przy okazji NWO na świecie o czym żyd Soros mówi wprost.
2."Sprzątanie okolicy" w myśl syjonistycznych zakusów na wielki Izreal. Syria, Irak itd...to wszystko ma być kiedyś ich.Patrz wyżej...długofalowa goepolityka.Oczywiś cie wszystko robione czyimiś rączkami...USraela ;-)

Tak, też o takich rzeczach wiem, aczkolwiek sam osobiście troszkę podchodzę do tego z dystansem. Teoria pozostaje teorią a Judeopolonia Judeopolonią. :D

Generalnie to myślałem, że Orwell pisał '1984' jako przestrogę, a nie jako poradnik. :D

Offline selfslave

• Gaduła
Umieścił bym w temacie "co nas cieszy", ale jest politycznie, więc muszę tutaj.
Otóż mój znajomy był działaczem w .Nowoczesnej
Agitował strasznie, w trakcie kampanii nie dało się z nim spotkać, bo oczywiście nie było innego tematu niż "Głosuj na Petru", "Dlaczego Petru to jedyny słuszny kandydat" itp. Facebook oczywiście też cały zasrany jego agitacyjnymi wpisami. Gość jest ogólnie bardzo ogarnięty i w porządku, ale zrobił się w tym okresie męczący. Później oczywiście PiS dochodzi do władzy, pojawia się Macierewicz, później ta sprawa TK, więc znajomy napierdala wszędzie gdzie się da o niszczeniu Polski przez PiS i oczywiście, że Petru to wszystko świetnie komentuje.

W końcu pojawił się KOD... a znajomy nic... cisza. Po drugim tygodniu tych demonstracji, znajomy się odzywa, że dopiero przy tych KODach zobaczył jak to wszystko śmierdzi, kto za tym wszystkim stoi i że w zasadzie sprawa TK to nie powód do robienia takiej afery. Cieszy mnie to i ciekawi mnie ile jeszcze osób zniechęci się do Petru/PO przez ich przesadne działania opozycyjne.

Pokazuje to też jak bardzo te partie traktują ludzi jak upośledzonych. Przecież można było rzeczywiście to wszystko zaprojektować tak, że niby KOD to ruch oddolny, nie wpierdalać się tam se swoimi znanymi mordami, skomentować umiarkowanie, że to głos społeczeństwa, nie nadużywać haseł o niszczeniu demokracji. Ludzie są już trochę bardziej świadomi, oprócz TV mają też internet. Ale chyba te czerwone ryje już się przyzwyczaiły do takich starych metod i nie ogarniają, że to już nie działa, że niektórzy są już na taki nachalny marketing wyczuleni, jak na sztuczne zdjęcia stockowe z uśmiechniętymi pajacami. Wiem, że i tak dużo ludzi dało się na to złapać, ale Ci co się ogarną też zaraz przekonają część znajomych i niewykluczone, że razem z KODami odejdzie zaufanie i poparcie.

Offline Bjørn

• Pr0
Pokazuje to też jak bardzo te partie traktują ludzi jak upośledzonych. Przecież można było rzeczywiście to wszystko zaprojektować tak, że niby KOD to ruch oddolny, nie wpierdalać się tam se swoimi znanymi mordami, skomentować umiarkowanie, że to głos społeczeństwa, nie nadużywać haseł o niszczeniu demokracji. Ludzie są już trochę bardziej świadomi, oprócz TV mają też internet. Ale chyba te czerwone ryje już się przyzwyczaiły do takich starych metod i nie ogarniają, że to już nie działa, że niektórzy są już na taki nachalny marketing wyczuleni, jak na sztuczne zdjęcia stockowe z uśmiechniętymi pajacami. Wiem, że i tak dużo ludzi dało się na to złapać, ale Ci co się ogarną też zaraz przekonają część znajomych i niewykluczone, że razem z KODami odejdzie zaufanie i poparcie.

Myślę, że to nie jest kwestia starych metod. Im naprawdę zaczęło się palić pod dupą, gdy odsunięto koryto. Lis wypełzł na ulicę - "to jeszcze dziennikarz czy już polityk?" - rzekł Szymon Majewski. ;)

Skurwysyny mają czelność jeszcze donosić na Polaków i na, czy tego chcemy czy nie, demokratycznie wybraną władzę. Donoszą w Berlinie, Brukseli i Waszyngtonie. Mentalność jebanych targowiczan, współczesna 'magnateria' traci wpływy i pieniądze - ot, wielka tajemnica, kurwa ich mać.