Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 319634 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Dziewczynki z zapałkami...

Chciałem zrobić wrzutkę z tego... miałem się już nie udzielać w tym temacie, ale powiem wam szczerze, że jednak serce boli, kocham ten kraj, a ten odcinek z Podziemnej TV zamieszczony przez @Saint2013 powinien obejrzeć każdy, kto kocha Polskę tak samo jak ja...

Bywajcie zdrowi...
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
Tutaj jeszcze tekst o Majdanach w Warszawie w wykonaniu Petru i innych:
http://pressmania.pl/?p=23533&cpage=1#comment-8218
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Lubię lekką dawkę humoru w fekietonach tego starszego pana

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Wyjdę an ignoranta zapewne czy coś, ale, ale, ale!!

Serio chciałbym wiedzieć co się ostatnio odpierdala czy ktoś zorientowany w temacie mógłby mi to jakoś przystępnie krótko wytłumaczyć ewentualnie podrzucić link który by mi jakoś OBIEKTYWNIE dał pogląd na TK i ogólną sytuację ostatnimi czasy? :)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Serio chciałbym wiedzieć co się ostatnio odpierdala czy ktoś zorientowany w temacie mógłby mi to jakoś przystępnie krótko wytłumaczyć ewentualnie podrzucić link który by mi jakoś OBIEKTYWNIE dał pogląd na TK i ogólną sytuację ostatnimi czasy? :)

PO wprowadziło swoich ludzi do TK w nocy - nikt nie protestował. PIS wypierdolili tamtych i wprowadzili swoich - wszyscy płaczą.

Offline ChopZeWsi

• Pr0

Obczaj kanał

Trybunał konstytucyjny orzeka o zgodności ustaw z konstytucją, więc ważnym jest by partia rządząca miała "swoich" sędziów w trubunale, którzy będą interpretowali konstytucję tak, żeby było dobrze. PO-PSL miało trybunał ustawiony pod własne potrzeby, teraz PIS-iory robią przemeblowanie na własne potrzeby.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

PO, łamiąc konstytucję, wprowadziło swoich ludzi do TK w nocy - nikt jego w to nie mieszajmy :P  KOD nie protestował. PIS wypierdolili tamtych i wprowadzili swoich - wszyscy płaczą.

;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Najśmieszniejsze jest to, że parę miesięcy temu PiS krzyczał i płakał rzewnymi łzami tym jak to jest niezgodne z konstytucją, gdy miała wejść ustawa antyprzemocowa - toż tej galopującej hipokryzji nie da się nijak racjonalnie pogodzić.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Kurde, jak dla mnie pierwsze sensowne podejscie do sprawy przez  Antoniego, przynajmniej sa pozory kompromisu.
Obym nie pochwalił kobiety za dnia, a dnia przed zachodem słońca ;)

http://www.defence24.pl/285804,szef-mon-mowimy-tu-o-osmiu-moze-dziesieciu-smiglowcach-zwrot-w-przetargu-na-wiroplaty-dla-wojska

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
No i dobra TK pozamiatany. Teraz zobaczycie jaki będzie wrzask jak się zabiorą za telewizję publiczną. Rafalala na znak protestu włoży se do dupy Kolumnę Zygmunta.

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Robić szybko te śmigłowce w Mielcu.Mogą być potrzebne do odparcia bratniej pomocy zachodu w obronie polskiej demokracji.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak to trzeba uważać co sie mówi ;)
Wczoraj przez chwilę oglądałem "prace" nad TK, zrobili co chcieli. Niby pewne rzeczy muszą zrobić, ale stylówa godna faktycznie dyktatury. Owszem niektóre poprawki były z dupy i na przeciaganie itd, ale było kilka absolutnie słusznych, niestety jak widać TK jest zbyteczny pisowi i nawet chyba dziecko widzi, ze tym co przeszło własciwie już uwalili sensownośc tego organu. Szkoda bo mogli uzyskac swoje bez takiej bezczelności i odrobine choć pokazać chęć na  dobrą zmianę a nie zmianę "dobrą bo mojszą".

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Polityka, to nie jazda figurowa na lodzie, ani taniec z gwiazdami. Styl mnie serdecznie wali, liczy się skuteczność i wykonanie posunięć na które otwarcie liczy jakieś 80% społeczeństwa.

Offline Badyl81

• Prawie użytkownik
  • Octy chlory
80%(ze zwolenników PIS) z 38%(taki był wynik wyborów zdaje się) z 50% (tych co poszli na wybory)? ;)

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Zgadzam się z wrobelsparrow. Poza tym ludzie szybko zapominają...będą się liczyć wymierne efekty. Trochę bólu i zadymy na początku. Dlatego bardzo ważne jest żeby zmiany które umożliwią im (PIS) pracę wykonać jak najszybciej.Trochę się martwię tym co się może dziać przy reformowaniu mediów.To temat zdecydowanie bardziej zrozumiały dla zwykłych ludzi i jeszcze bardziej nośny niż TK.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@wrobelsparrow  ale czy nie polityka jak sama nazwa wskazuje objawia sie tym ze robi sie coś "politycznie" a nie na hurra i na chama. Owszem to jest ostra jazda bez trzymanki jednak jak wspomniałem "politycznie", i  tak jak jestem za zmianami, tak to nie ma dla mnie nic wspólnego z polityką o której mówią- mówili. Oni nawet dobrych uwag nie przyjmowali, więc niech mi nikt nie mówi o dobrej zmianie. Oni po prostu to chcieli uwalić i to zrobili i faktycznie skutecznie i tylko z tym się zgadzam w 100% .
Myślę też ze jesteś nadmiernym optymistą i niczym te cudowne sondaże podajesz te 80% społeczeństwa które liczy na takie zmiany.
Media  i to co z nimi zrobią to akurat mnie wali i powiewa, niech sobie tam wsadza kogo chcą a nawet wyjebią w kosmos, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Byle nie ruszali Comedy Central, no i Kevin w każde święta w Polsacie. Dopiero wtedy mogą robić co chcą.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
80% (tak plus minus) to akurat PiSowi pokazało środkowy palec. No chyba że 38% głosów z 50% uprawnionych do głosowania = 80% Polaków, wtedy przepraszam... A może mówimy o prawdziwych POLAKACH, wtedy rachunek się zgadza. ;]

Ja tam sobie poczekam i popatrzę co z tą władzą PiS zrobi. Za 4 lata nie będzie już wykrętów, że nie zrobili bo PO, bo TK, bo zamach, bo Alik miał biegunkę. I bardzo dobrze, że nie będzie. Jednak ten hurraoptymizm u niektórych mnie trochę zatrważa, bo politycy to pragną jednego - władzy. A jak już władzę mają, to pragną jeszcze więcej władzy. I to się nie zmienia od tysiącleci. Dlatego też nie ufam żadnemu z tych tam na Wiejskiej i to samo zalecałbym innym, gdyby ktoś mnie o zdanie pytał.

Anyway, tak na Święta, życzę sobie i Wam, aby jednak zmiana wyszła Polsce na lepsze.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Idźcie i się spytajcie - ot tak od chaty do chaty: "czy chcesz żeby chleb kosztował jak w Niemczech, ale żebyś ciągle zarabiał 1600 zeta?"

Nie piszę o WYBORCACH, tylko o wszystkich obywatelach. Głosujący na Kukiza jak i na całą resztę też chcieli zmiany. Również ci, którzy niechcący uwierzyli Petru. Niegłosujący również, jakby ich tak spytać. Pozostają kwestie "herbertowskie" i estetyczne, które mnie od jakiegoś czasu pierdolą. Też nie mam mokrych snów o Jarku, ale chwilowo innego nie ma. Handlujcie z tym ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Idźcie i się spytajcie - ot tak od chaty do chaty: "czy chcesz żeby chleb kosztował jak w Niemczech, ale żebyś ciągle zarabiał 1600 zeta?"

Nie piszę o WYBORCACH, tylko o wszystkich obywatelach. Głosujący na Kukiza jak i na całą resztę też chcieli zmiany. Również ci, którzy niechcący uwierzyli Petru. Niegłosujący również, jakby ich tak spytać. Pozostają kwestie "herbertowskie" i estetyczne, które mnie od jakiegoś czasu pierdolą. Też nie mam mokrych snów o Jarku, ale chwilowo innego nie ma. Handlujcie z tym ;)

Idź teraz i sie pytaj : Czy chcesz w telewizji oglądać tylko TV Trwam i słuchać jedynie słusznego Radia Maryja z całym szacunkeim dla RM i tego co robi dla ludzi chorych ?
To tak samo fajnie sformułowane pytanie jak Twoje ;)
Wroo prosze Cie chociaż Ty nie bądź aż tak tendencyjny.
Co do estetyki powiedz mi, czy na serio jebie cie estetyka i jeden wafel Tobie czy na Ciebie naplują czy deszcz pada byle cera  była wilgotna ?
Otóż dla mnie cel nie uświęca środków, nie i chuj. Jestem za tym zeby zrobili porządek niestety zaczyna wyglądać to dla mnie tak, ze pielenie chwastów w przydomowym ogródku, wykonują przy pomocy buldożera.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Otóż dla mnie cel nie uświęca środków, nie i chuj. Jestem za tym zeby zrobili porządek niestety zaczyna wyglądać to dla mnie tak, ze pielenie chwastów w przydomowym ogródku, wykonują przy pomocy buldożera.

Jak PIS zaczną odpierdalać podobne rzeczy jak PO, to wtedy będzie kolejna okazja do odpalenia buldożera. Ciekawe co KOD na to :D

Daję ciche przyzwolenie na obecne buldożerowanie PIS. Trochę jest to smutne, że poprzednie rządy doprowadziły do takiej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: 23 Gru, 2015, 14:32:11 wysłana przez pivovarit »

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Commelina, pielenie chwastów ? W mojej ocenie, ten nieszczęśliwy kraj jest w takiej kondycji, że należy "wejść, odpalić 2 granaty, wyjść, zamknąć drzwi a po detonacji wejść znowu i posprzątać". Następnie można zacząć remont generalny. PiS jest na etapie wyciągania zawleczek.Tak, cel uświęca środki. Piłsudski się nie pierdolił, zrobił zamach stanu, posprzątał i zaczął tworzyć nową dumną Polskę.Tak chcę drugiego Piłsudskiego ale mam Kaczyńskiego...jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
« Ostatnia zmiana: 23 Gru, 2015, 14:56:09 wysłana przez Saint2013 »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Idź teraz i sie pytaj : Czy chcesz w telewizji oglądać tylko TV Trwam i słuchać jedynie słusznego Radia Maryja z całym szacunkeim dla RM i tego co robi dla ludzi chorych ?
To tak samo fajnie sformułowane pytanie jak Twoje ;)
Nie mam nic przeciwko. Mam na dekoderze 400 kanałów, których i tak nie oglądam :D Dla mnie mogą dziennik zaczynać od pokłonu w stronę Częstochowy, bylebym już więcej nie oglądał na oczy Lisów i Komorowskich jak chodzą, siedzą, śpią, przecinają wstęgę, srają leżą i pierdolą jaki to ze mnie ciemniak - głupi zacofany dureń - a zwykły Francuz to przy mnie wicehrabia, a Niemca to w dupę powinienem całować oraz holokaust przeżywać boleśnie codziennie.