To jest właśnie mentalność Kalego. Jak Kali ukraść krowę to wszystko ok, ale jak Kalemu ukraść krowę to raban na cały świat.
Nie chodzi mi o to, żeby czytać wszystkie komentarze i się nakręcać, tylko te, które są wyróżnione, i tylko po to, żeby zobaczyć jaka jest przepaść pomiędzy przekazem płynącym z mediów, a prawdziwymi nastrojami społecznymi.
PO tak obrzydziła się zwykłemu obywatelowi, że żółć wylewa się wszystkimi dziurami, i trudno się dziwić.
Teraz tą samą arogancję widzę u Petru... wystarczył jeden nagłówek promujący ich posłankę, o wdzięcznym tytule; "Narodziny Gwiazdy"... i tada! I mamy Kamilę Gasiuk-Pichowicz. Jest wszędzie, mojej lodówki nie wyłączając.
Tak media kreują autorytety w Polsce.
PiS niczego nie osuszy. Polakom potrzebna jest zmiana ustroju, na np. prezydencki.
Polacy potrzebują kogoś, kto mocno złapie ich za mordę, zadba o polską gospodarkę, i zadba interesy polaków na arenie międzynarodowej, kto jest nieprzekupny, kogo żadne lobby nie kupi za żadne pieniądze.
Polacy potrzebują dyktatora, ale polaka z krwi i kości, patrioty, człowieka chorego z miłości do polski...
Nie wiem czy to jest możliwe, to jest moje życzeniowe myślenie.
Na razie muszę zadowolić się PiSem. Mam nadzieję, że są polakami, że Jarek wie co robi, że nie będzie już kilometrówek, puchaczy, afer, zdrajców, (pomijam jakieś sztuczne spory o TK, na których dzięki obrzydliwie jednostronnym mediom, ktoś zbija kapitał polityczny) i że niemcy i ruscy wyprowadzą się w końcu z Polski raz na zawsze.