Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318641 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Byle nie ignorowali niemal połowy społeczeństwa narzucając swoją wolę jak przy okazji in vitro, bo będzie ze przyganiał kocioł garnkowi.

Uważasz, że połowa społeczeństwa ma problemy z zajściem w ciążę?? :D I don't think so :D
Wiesz coś o projekcie "Zmieleni"? Jak wiesz to nie będę rozwijał tematu, a jak nie wiesz to napisz.
Nie może być tak, że dwoje zdrowych ludzi, którzy mogą sobie zarobić na zabieg in vitro, dostaje 15k od państwa, a kobieta z niepełnosprawnym dzieckiem, bez żadnej możliwości wyjazdu, czy dorobienia sobie, żyje z zasiłku 800 PLN, nie uważasz?
Jak rozwiążą problemy samotnych matek i skandalicznych zasiłków, to mogą sobie finansować in vitro do woli.
I to nie jest żadne olewanie połowy polaków, chyba że wg TVN.
Nie wiem jaki procent społeczeństwa dotyka ten smutny problem, ale domyślam się, że to jakiś promil. Oczywiście ani trochę nie zamierzam marginalizować ich problemów.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Przepraszam za porównanie które może niektórych urazić ale "problem" (czytaj z dupy wyimaginowana sprawa) in vitro w Polsce przypomina mi sprawę zwierząt w schronisku.

Osoby które nie dostaną dofinansowania lub refundacji in vitro strasznie sobie mordy wycierają że to egoizm ze strony społeczeństwa i brak zrozumienia potrzeb drugiego człowieka, bo przecież każdy chce mieć dzieci. Oni tak cierpią, tak się starają.

Kurwa mać.

To idź i zaadoptuj jedno z tych które nie miało tyle szczęścia w życiu żeby wydawać po 10k na robienie dzieci z probówki a też chce mieć jakąś przyszłość i kochających opiekunów.
Myślisz że ci nie odpłaci miłością? Że nie jest warte twojego zaangażowania? W takim razie twoje dziecko z in vitro nie jest warte moich podatków bo nie dorosłeś/łaś do rodzicielstwa.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Cóż znam ludzi którzy skorzystali z tego i nie sądze by byli w stanie ot tak zarobić 15k. Jeśli to promil spoleczenstwa tym bardziej nie widzę problemu by chociaż w ten sposób pomóc tym ludziom. Urodziło sie dzięki temu około 3 tys dzieciaków. Gdyby to chodziło o względy finansowe zrozumiałbym ale niestety chodzi tylko o swiatopogląd i o takie ignorowanie mi chodzi. Czy zatem to 500zł tez nie jest przejawem nadgorliwości ? Niech najpierw zrobią porządek z zasiłkami , problemem samotnych matek itd. sciągalnością alimentów. Kązdy kij ma dwa końce ... niestety

@nikt  chyba niewiele wiesz o adopcji albo jesteś mocno przez nią dotknięty, skoro piszesz takie rzeczy.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Uświadom mnie.

Że mamy huiowe przepisy czy że Ci się może dzieciak z choroba alkoholową trafić? A może to że porzucone dziecko nadal ma rodziców i nie może być adoptowane?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
Ciekawe czy będzie sobie kupował nowy co miesiąc przez kolejne 4 lata :)
Jakąś prenumeratę pewnie wykupi żeby za dużo szekli nie uciekło z konta żony z którą sobie zrobił rozdzielność majątkową po wyborach :>

Powiedz mi co to ma do rzeczy wg Ciebie ? Jeśli myślisz ze kasa na koncie żony nie bedzie dzieki rozdzielności uchwytna dla komorników i prokuratury to jesteś w wielkm błędzie lub próbujesz dorobić ideologie jeno lekko nie trafioną.  Otóż dla banków, dla prokuratorów itd. nie ma to znaczenia do około dwóch lat wstecz, więc nie martw sie jak bedą chcieli to się dobiorą. Skąd wiem ? bo sam jestem teraz w takiej sytuacji, ze względu na moje szczesliwie minione  przeboje, na niepewnośc sytuacji na rynku,  by nie zabrali nam mieszkania itp po wyczyszczeniu zus robimy z żoną rozdzielność. W tym doprawdy nie ma nic dziwnego ani sensacyjnego i też bym tak zrobił na jego miejscu, w tym kraju. Prawnik uświadomił mnie ze dwa lata muszę wytrzymać zeby rozdzielnośc nabrała mocy na 100%
Tu zupełnie nie o to chodzi. Chodzi o przejżystość i uczciwość. Może ktoś doliczyłby się ile Petru był w stanie zarobić pełniąc przez lata swoje stanowiska i mogłyby pojawić się jakieś rozbieżność ? Szekle mogłyby wyskoczyć jak procenty z sondaży. I co wtedy biedak by krzyczał w TV ? A tak to żony nikt nie będzie lustrował.
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Uświadom mnie.

Że mamy huiowe przepisy czy że Ci się może dzieciak z choroba alkoholową trafić? A może to że porzucone dziecko nadal ma rodziców i nie może być adoptowane?

Zupełnie nie o to chodzi, chodzi o psychikę psychologie i takie tam. Chęć i pragnienie posiadania wlasnego dziecka trauma patrzac na adoptowane ze nie spróbowalismy powalczyc o własne, oj dużo tego i nie sposób tego jednoznacznie oceniac w kryteriach kasy. Dzieci te niekochane lub skrzywdzone przez los nie są tu niczemu winne to ofiary głupoty dorosłych. proces adopcyjny jest tak trudny i skomplikowany u nas ze nie jedna para wymiekła. To rodzicielsko niełatwy temat i nie każdy może byc rodziną adopcyjną i nie kazdy powinien i nie dlatego ze jest nieodpowiedzialny ale nasza psychika jest tak złozona i nic na to nie poradzisz. Mało tego wiele rodzin by chciało ale ze względów proceduralnych nie mogą. Dobra koleżanka przechodziła przez to, szkoda słów.
Z tym tematem na pewno warto coś zrobić, ale to tez nie jest na pewno panaceum na problem dzietności i demografii.

@Guitar Spot  O jaką przezystośc Tobie chodzi. Ile zarabia jako członek zarzadów róznych spółek wiadomo, oswiadczenie majatkowe złożył, reszta to sprawa dla prokuratury. Teraz bedzie to bardziej przejrzyste. Bedzie tylko tyle ile sam zarobił a transfery na inne konta bez problemu mozna sprawdzić. Myślę ze zupełnie niepotrzebnie akurat w tym przypadku doszukujesz sie drugiego dna. A mając na uwadze jak Ziobro bedzie próbował lub jego kompani dobrać mu sie do skóry, także bym zrobił taki ruch. Może i jest kłamliwym chujkiem ale na pewno nie jest nieprzytomnym matołkiem, który nie wie jak po nim jadą i jak bedą szukać przewałów szczegolnie teraz.
« Ostatnia zmiana: 16 Gru, 2015, 23:42:45 wysłana przez commelina »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Podobno z płodnością problemy ma około 10% Polaków w wieku z braku lepszych określeń, prokreacyjnym. To daje do 20% par, które mogą mieć problem mniejszy lub większy, więc nie taki margines. Wiadomo, że nie wszędzie od razu trzeba in vitro stosować, ale zawsze. Skala problemu jest coraz bardziej poważna, bo szeroki dostęp do antykoncepcji hormonalnej skutkuje różnymi próbami oszukania fizjologii (kobiety, które "pozwalają sobie" na okres raz w roku). A potem zdziwienie, że nie wszystko chce działać, jak trzeba. Albo noszenie telefonu w spodniach u facetów, też przekłada się realnie na układ hormonalny (zbadany spadek poziomu testosteronu o ~18%).

Patrząc z punktu widzenia państwa, 15k inwestycji w obywatela, który w ciągu swojego życia zwróci im się po wielokroć, o ile nie wyjedzie za chlebem to też nie najgorszy biznes. W tym przypadku też obstawiam uprzedzenia światopoglądowe nad aspektem ekonomicznym.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Wiadomo, że nie wszędzie od razu trzeba in vitro stosować, ale zawsze. Skala problemu jest coraz bardziej poważna, bo szeroki dostęp do antykoncepcji hormonalnej skutkuje różnymi próbami oszukania fizjologii (kobiety, które "pozwalają sobie" na okres raz w roku). A potem zdziwienie, że nie wszystko chce działać, jak trzeba. Albo noszenie telefonu w spodniach u facetów, też przekłada się realnie na układ hormonalny (zbadany spadek poziomu testosteronu o ~18%).

Sos poproszę, bom ciekaw czyje to badania.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@Guitar Spot  O jaką przezystośc Tobie chodzi. Ile zarabia jako członek zarzadów róznych spółek wiadomo, oswiadczenie majatkowe złożył, reszta to sprawa dla prokuratury. Teraz bedzie to bardziej przejrzyste. Bedzie tylko tyle ile sam zarobił a transfery na inne konta bez problemu mozna sprawdzić. Myślę ze zupełnie niepotrzebnie akurat w tym przypadku doszukujesz sie drugiego dna. A mając na uwadze jak Ziobro bedzie próbował lub jego kompani dobrać mu sie do skóry, także bym zrobił taki ruch. Może i jest kłamliwym chujkiem ale na pewno nie jest nieprzytomnym matołkiem, który nie wie jak po nim jadą i jak bedą szukać przewałów szczegolnie teraz.
Jeśli jest uczciwy i nie ma nic do ukrycia, to jest uczciwy i nie ma nic do ukrycia, koniec kropka.
Ale tutaj znowu pojawia się ta sama narracja, czyli zły Kamiński, Ziobro lub Macierewicz, który nawet krystalicznie czystego Petru zakuje w kajdany, bo Petru oczywiście jest krystalicznie czysty, a Kamiński, Ziobro i Macierewicz to wariaci.
Mógł się od razu ubrać w worek, kostur do ręki i na kartoflisko...
@commelina ja mam wrażenie, że ty sam nie widzisz tego, jak bardzo jesteś jednostronny, jak bardzo wpisujesz się w tą chorą narrację o złym pisie, którą raczono nas przez 8 lat...
« Ostatnia zmiana: 17 Gru, 2015, 08:35:52 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 kurde nie wyświetlasz mi sie ;) ale nic . Jestem zdecydowanie nastawiony negatywnie do Ziobro i Macierewicza i nie zamierzam tego ukrywać. W moim postrzeganiu świata może i chcą dobrze ale metody mają marne i nie koniecznie uznaję zasadę ze cel uświęca środki.
 Jeśli zaś chodzi o Petru to napisałem wyraźnie, jeśli jest winny od tego jest prokuratura, a nie my tutaj ! Nigdzie też nie napisałem ze jest krystalicznie czysty, po raz kolejny wmawiasz mi rzeczy których nigdzie nie sformułowałem.
Zaczynam odnosić wrazenie ze masz mnie w ignorowanych i nie czytasz dokładnie a przelatujesz "po łebkach" albo nie chcesz doczytać. Napisałem tutaj wielokrotnie ze chciałbym by PIS mnie pozytywnie zaskoczył, nie mam obowiązku ich kochać, zawiodłem sie na PO cholernie, Petru bedę tez oceniał po czynach. Także pisałem ze wychodzenie na ulice nie podoba mi sie. Proszę jeśli chcesz mi coś zarzucać to doczytaj do końca.
Zarzucasz mi jednostronność, przestań w takim razie wszystkich którzy głosowali czy na PO czy na Petru nazywać lemingami bo zwyczajnie krzywdzisz wielu ludzi lub obrażasz jak wolisz. Znam wielu ludzi porządnych w tych sferach i uogólnianie i wrzucanie wszystkich do jednego worka jest zwyczajnie nie w porządku.
A mnie zwyczajnie i po ludzku wkurza  osądzanie na podstawie czegoś takiego jak rozdzielnośc majątkowa, jak jakieś roszady na własnych rachunkach, jak kontakty osobiste nawet z prezesami banków o ile nie są szpiegami zagranicznych służb, kurcze co nas to obchodzi ? Tyle wyroków tutaj wydano i osądzeń ze nie jeden sąd miałby wolne przez kilka tygodni.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Może i absurdalnie a nie jest dla Ciebie absurdem to finansowanie wychodzenia na ulicę. Zawiadamianie na podstawie takiego nagrania to jest dopiero kuriozum. A skąd ja wiem czy koles najpierw nie dał stówy dziadkowi zeby ten podszedł i na oczach kamer zadał takie pytanie. No proszę Cię nawet mi nie podsuwaj takich rzeczy bo to kpina jest.
Co do Olejnik zadna nowość, ze to co mówi trzeba filtrować lub w ogóle nie słuchać, zmęczyła mnie dość dawno temu.
Wałęsa niestety dawno temu stracił w moich oczach, i faktycznie z lekka się oderwał, mogł wycofać sie z czynnej polityki po pierwszej prezydenturze wyszedłby z honorem a tak robi z siebie pośmiewisko, nawt mi go szkoda. Szkoda bo mógł być ikoną a tak hm...
No i po raz kolejny gdybyś czytał to co piszę doczytałbyś ze wkurwia mnie obłuda PO i Komorowskiego w temacie TK
pierdolenie o zamachu stanu itd itd . Ze Rzepliński Z Komorowskim najebali a Kropiwnicki zakończył. Ale widać nie dociera to do Ciebie.
Nie chce mi sie już udowadniać ze nie jestem wielbładem.

Edyta: Ty chyba nigdy nie zostałeś wystawiony na minę, nikt nigdy nie dowalił Tobie w internecie nie oczernił bez możliwosći szerszej Twojej interwencji i nie poszło w eter ze jesteś złodziejem oszustem itp.
A nie przepraszam było z grillem, przyjemnie było ? Posądzony o kradzież pomysłu pamietasz to na pewno bo wzburzenie Twoje było niemałe. Ja to też mam na okragło ze strony jednego naszego ulubieńca z Teksasu mam całą historię jego "tfurczości" na nasz temat. W Polsce czy w Europie dawno bym podał gościa do sądu i żadał odszkodowania takiego zeby sie nakrył nogami. Niestety poki co nie mam tam nikogo ale internet pamięta i to tez ma niestety dwa końce bo z jednej idzie opinia a z drugiej są dowody.
Zwyczajnie w takie nagrania z tym dziadkiem nie wierzę, ta akcja jest dla mnie tandetna zrobiona w jednym celu. Dowód zaden ale niepokój zasiany czy Ty tego na serio nie widzisz ?

« Ostatnia zmiana: 17 Gru, 2015, 11:04:33 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Petru to słup, koleś ma do wykonania określone zadanie, ma być katalizatorem niepokojów społecznych, podburzać, mącić i jątrzyć. Doprowadzić do przedterminowych wyborów.
Reprezentuje interesy lobby bankowego. I będzie działał tylko i wyłącznie w interesie banków.
Dziwi mnie, że ludzie nie odróżniają patrioty od zdrajcy.
Co do Wałęsy, to po takiej wypowiedzi utwierdził mnie tylko w jednym, że naprawdę jest "Bolkiem".

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tu chyba najłatwiej usłyszeć jakieś racjonalizujące działania naszego wspaniałego rządu wyjaśnienia - o co chodzi z tym "nocnym najazdem na centrum kontrwywiadu NATO" przydupasów Macierewicza? Przybyli tam po wrak tupolewa?

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
Petru - zdrajca, Macierewicz - demaskator polskich agentów - zdrajca, Wałęsa - Bolek, Tusk wróóóóóć.
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@gizmi7  działań jest więcej, takich jak te należało sie spodziewać. Ale z drugiej strony wczoraj rano IIIPR podał info o zdelegalizowaniu współpracy nieoficjalnie oficjalnej z GRU na podstawie której ci kolesie mogli całkiem swobodnie inwigilować nasz kontrwywiad więc jest cos na rzeczy. Jak do tegpo podepniesz sobie "niebezpieczne związki Komorowskiego" to jawi sie ciekawa całość. Lub raczej nieciekawa ( trzynasty tryumfuje :P )

Inne nieciekawe to np Jasiński w Orlenie i gdyby posłuchac co sam miał do powiedzenia na ten temat kilka lat temu ( 10 lat temu )można uznać to za przemianę znaczącą. Tu niestety kolesiostwo bierze górę.

No i to o czym zapewne nie bedzie głośno ale kazdy przedsiebiorca z nowym rokiem ma nowy pakiet BHP i innych przepisów prawa pracy do aktualizacji. Wydałem na to ok 10tys w ciągu roku bo musiałem bo takie przepisy ze musi i już. Dzisiaj zadzwoniła pani i poinformowała mnie ze są nowe wytyczne i dotychczasowe ustalenia i szkolenia trzeba aktualizować czyli kolejna kasa poleci i ze tej pani jest bardzo przykro ale... komuś kurwa bedzie przykro. Zasadniczo przepisy sie nie zmienią musi być tylko aktualizacja zgodna z rozporzadzeniem nowego ministra, kurwa gratulacje !

Jest jedna rzecz która łaczy PIS i PO punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia.
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2015, 11:23:59 wysłana przez commelina »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
@gizmi7  działań jest więcej, takich jak te należało sie spodziewać. Ale z drugiej strony wczoraj rano IIIPR podał info o zdelegalizowaniu współpracy nieoficjalnie oficjalnej z GRU na podstawie której ci kolesie mogli całkiem swobodnie inwigilować nasz kontrwywiad więc jest cos na rzeczy. Jak do tegpo podepniesz sobie "niebezpieczne związki Komorowskiego" to jawi sie ciekawa całość. Lub raczej nieciekawa ( trzynasty tryumfuje :P )

Inne nieciekawe to np Jasiński w Orlenie i gdyby posłuchac co sam miał do powiedzenia na ten temat kilka lat temu ( 10 lat temu )można uznać to za przemianę znaczącą. Tu niestety kolesiostwo bierze górę.

No i to o czym zapewne nie bedzie głośno ale kazdy przedsiebiorca z nowym rokiem ma nowy pakiet BHP i innych przepisów prawa pracy do aktualizacji. Wydałem na to ok 10tys w ciągu roku bo musiałem bo takie przepisy ze musi i już. Dzisiaj zadzwoniła pani i poinformowała mnie ze są nowe wytyczne i dotychczasowe ustalenia i szkolenia trzeba aktualizować czyli kolejna kasa poleci i ze tej pani jest bardzo przykro ale... komuś kurwa bedzie przykro. Zasadniczo przepisy sie nie zmienią musi być tylko aktualizacja zgodna z rozporzadzeniem nowego ministra, kurwa gratulacje !

Jest jedna rzecz która łaczy PIS i PO punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia.

W radiu mówili o jakiejś firmie wyłudzającej kasę od ludzi właśnie w stylu, że BHP straciło ważność, etc, sprawdź, czy ktoś Cię nie robi w jajo.

http://nidzica.wm.pl/188796,Nie-daj-sie-nabrac-na-obowiazkowe-szkolenie-BHP.html#axzz3ufSxSqix
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,17059692,Uwaga__Oszusci_podszywaja_sie_pod_PIP_i_chca_wyludzic.html?disableRedirects=true
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2015, 11:42:07 wysłana przez lwronk »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
I powoływali sie na PIP a nie na wymogi i obowiązujące przepisy, niestety.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Powiem szczerze, że wolałbym "nie triumfować", żeby to wszystko okazało się fikcją...

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zabawne, że o tym kim jest Swetru, mówił Konrad Daniel na swoim kanale w czerwcu :)

Robią nas w konia: Ryszard Petru i NowoczesnaPL -na czym polega szwindel

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Widzisz 13.Problem polega na tym ,że Ty należysz do osób świadomych i na podstawie różnych informacji wyrabiasz sobie własną opinię. Ile jest osób które czerpią wiedzę z mediów "głównego ścieku"...baaardzo dużo.Ale generalnie większość ma wyjebane i nie mają ochoty szukać własnej prawdy. Sądzę ,że nie można ich za to rugać, sam kiedyś taki byłem. A przeciwnik jest bardzo groźny i dobrze przygotowany z całą szafą narzędzi do manipulacji.Na każdego przychodzi pora...albo nie.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Ale ja tylko o tyle proszę. O zdobycie się na jakąś refleksję na temat otaczającej nas rzeczywistości, na podstawie przesłanek, którymi dysponujemy.

Z ostatniej chwili:

Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich przyznało Lisowi "nagrodę" Hiena roku 2015
http://telewizjarepublika.pl/sdp-tomasz-lis-hiena-roku-2015,27481.html
Sumliński uniewinniony!
http://telewizjarepublika.pl/zapadl-wyrok-w-aferze-marszalkowej-komorowski-sumlinski-jest-niewiarygodny,27403.html
A mnie wstyd, że 27 lat temu uwierzyłem "Bolkowi" a nie Annie Walentynowicz.
http://telewizjarepublika.pl/walesa-wstydzi-sie-za-prezydenta-kukiz-a-mnie-wstyd-ze-27-lat-temu-uwierzylem-quotbolkowiquot,27462.html

Nie zapomnijcie przeczytać komentarzy pod artykułami ;)

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Kukiz wyjął mi to z ust ale 27 lat temu to w głównej mierze wyjebani zostali moi rodzice.Jak dzisiaj zdobywam na ten temat wiedzę to tzw transformacja była pieprzonym majstersztykiem służb chyba na skalę światową.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ale ja tylko o tyle proszę. O zdobycie się na jakąś refleksję na temat otaczającej nas rzeczywistości, na podstawie przesłanek, którymi dysponujemy.
..........
Nie zapomnijcie przeczytać komentarzy pod artykułami ;)

Te komentarze to dla mnie szczyt chamstwa i braku kultury i gdy słyszę o mowie nienawiści ze strony PO to ogarnia mnie smiech bo to co czytałem w niezależnej to IMO niezły rynsztok. Jeśli tak jest mowa patriotów i chrześcijan nie daj Boże katolickich to bede musiał mocno zweryfikować swój pogląd na jakby nie patrzec moją religie.
Zeby jendak nie było @13 jesteś chooiem ;) zniszczyłeś mi dzieciństwo doprowadziłeś do tego ze pierwszy raz od trzydziestu lat jestem zdumiony ze znalazło sie coś co mi sie w pale nie zmieściło co mnie zdziwiło i sponiewierało. Nie wierzyłem, nie chciałem wierzyć, lub po prostu, takie rzeczy nie mieściły sie w mojej logice i postrzeganiu swiata. Do było dla mnie niemożliwe ze Polak niby patriota może tak po prostu oddac państwo obcym słuzbom i to ruskim, no kurde komu jak komu ale ruskim ?
Wstyd mi dzisiaj ze głosowałem na Komorowskiego i ze kiedykolwiek go broniłem .
Niestety nie zmienia to mojego zdania o metodach Macierewicza czy Ziobro. Rozumiem o co im chodzi ale metody iście harcerskie. Zdaje sie tez niestety ze Pis to jedyna opcja która to bagno może osuszyć.