Witajcie. Otóz napisałem już na 3 różnych forach ale widocznie moje pytania mają gdzieś głęboko.
Nie znam sie na sprzecie lampowym ale ciągnie mnie do jego brzmienia i możliwości.
Mam tylko 1300 zł, szukam czegoś co zagra ze mną na sali prób i na koncercie. Lubię różna muzykę, jednak brzmienie jakie kreuję to coś w stylu Acid Drinkers, Rammstein czy Sepultura.
W każdym z przypadków używają innych pieców. Acid do Peavey 5150 i Mesa, Rammstein to sama mesa a w Sepulturze teraz Andreas używał Orange, jednak to jest przecież nieważne
Przechodząc do rzeczy. Poszukuję :
-1300 zł
- Lampa
- Mocny przester, abym nie musiał używać dopałek
- Ma to dać rade na koncercie i na próbach
- Chciałbym żeby nie miał łącznie więcej niż 8 lamp, nie jestem zbyt kasiasty i nie wiem czy będzie stać mnie na wymianę 10 lub 12 lamp za ponad 500 zł
W oko wpadła mi Bugera 333 w combie 212, teoretycznie sprzęcik fajny, jednak martwi mnie fakt że są niby awaryjne i tutaj kolejne pytania :
- Jak rozpoznać serię która jest awaryjną a jak tą która jest bezawaryjna?
- Czym kierować sie przy wyborze takiego pieca?
- Jak długo mogą działać lampy?
- Czy jestem w stanie wymienić lampy samemu, oraz czy muszę kupować kwartę czy mogę kupić 4 takie same lampy na sztuki?
- Czym różnią się te Bugery, ponieważ widziałem wersje z 2 gniazdami low i high oraz z jednym gniazdem. Czy to jest jakiś wyznacznik rocznikowy czy coś?
- Czy już usterki które w Bugerach pojawiały się notorycznie zostały na 100% ogarnięte i ewentualnie ile kosztuję taka naprawa?
Wybaczcie jesli pytam o coś oczywistego, jednak chciałbym miec 100% pewności a wierzę że mi pomożecie bo fajni z Was ludzie
Pozdrawiam