multi czy multum kostek? trudne pytanie.
szczerze sam używałem, z racji finansowej /jak zwykle/, multi efektów - zooma dokładnie, musze powiedzieć ze to co oferuje zumik g1 z usb spokojnie wystarcza do nagrywania domowego, koszt nie wielki, jakość efektów, hmmm ,w sumie zadowalająca, jednak kostki do "przesterowań" takie jak, cyfry uber metal,zoom(!) tri metal czy analogi boss metal core czy stary hm3 dają to co ten zumik nie da...kopa ;-D, strasznie odczuwalne jest to na wzmaku. wiadomo, gdy nie chcesz używać wzmaka a podpinasz multi pod wieże to jest jakieś wyjście. dostajesz jakość na domowe warunki najniższym kosztem, sam mam wieże ,uwaga ,używkę za 3dychy plus baaaardzo stare głośniki unitry

z zumkiem taki zestaw stanowich alternatywę dla wzmaka z kostka

ale jak mówię, najniższym kosztem.
mutli moze nadać sie do grania live,ale mogą być problemy, kostek tradycyjnych nie zastąpi, sam wolę mieć wszystko na widoku /choć zumik wprowadza wersję multi z małym wyświetlaczem kostek efektów jakich obecnie używasz ;P/. zresztą wszystkiego nie będzie potrzebne, moze kiedyś, do nagrywania śmiesznych efektów,wstawek do utworów itp,
bym obstawiał tak: domowe warunki czy też nagrywanie (nie rezygnując z kostek które mozna podpiąć pod multi)- multi
występy live -kostki jednak
wiem dokładnie ze mój były zumik to nie wersja 7 czy 9.1 które są nastawione zdecydowanie na scene, ale wydatek na takie co to moim zdaniem równy jest 3-4 efektom które użyjesz na scenie, taka prawda, wszystko w multi nie będzie ci w grze raczej potrzebne, chyba ze się mylę