Ten mały Nux nie wygląda szczególnie solidnie, a ten większy kosztuje mniej-więcej tyle co pozostałe z tego co widzę.
Moze wyjasnię o co mi chodzi:
Przez ostatnie lata mój rig wyglądał tak:
Kaczka (bad horsie) - tuner (Polytune) - kompresor (analogman bicomp) - fuzz (daisho/lstr) - overdrive (Sweet Honey) - distortion (Friedman beod) - boost (pigtronix) - delay (dual blue delay) - reverb (source audio) - piec (twin reverb lub Kool Blue Sky plus paczka Mesa lone star).
W końcu na jednego joba awaryjnego pojechałem z wiosłem i tech 21 Fly Rig, którego wpiąłem bezposrednio w linię. Tak mi się spodobał koncept śmigania na granie z gigbagiem, w którym mam gitarę, mały pierdolnik i dwa kable, że odpuściłem granie z piecem, tym bardziej, że ten fly rig grał mi naprawdę wyjątkowo fajnie. No, ale brakuje mi możliwości gry na sluchawkach (nowy już zdaje się ma), pedału, możliwości użycia jako interfejsu, braku looper a, no i jednak dość ograniczone możliwości, choć i tak jestem fanem tego małego hovna.
Pomyślałem wiec, że można by iść nieco dalej i spróbować odtworzyc mój eks fizyczny rig, ale w wersji cyfrowej. Myślałem o Helixie, bo ogrywałem i był świetny, ale rozmiar, waga i cena mnie zniechęcają. Dlatego pomysł na jednego z tych maluchów. Tyle, że wiem o nich tyle, ile zobaczę na YT. No i może ktoś z Was uświadomi starszego pana czy da się to zrobić na powyższych. Zdaje sobie sprawę, że moze być trudne że względu na to, że będą miały za mało pstryczków żeby mieć dostęp do wszystkich tych efektów jak w normalnym pedalboardzie (compressor, Fuzz, od, dist, Rev, dly), ale może jakos kompromisowo to ogarnąc na zasadzie np. bank 1 i trzy presety: a - clean z kompresorem i reverbem, b - overdrive ze slapbackiem, c - distortion z delayem, bank 2 itd. Trzyma się to kupy?
No i pytanie jak to brzmi w realu, a nie na klipie z internetu? Z modelerow powyższych marek ogrywałem tylko dużego Helixa i byl zajefajny. Z mooerem mam tylko doświadczenie jeśli chodzi o stompboxy - jedne były ok, inne dramatycznie słabe. Hotone nie znam w ogóle, wiem tylko tyle, że kumpel który handlował ich gratami wspominał, że awaryjny temat i ma sporo reklamacji, ale to było przed erą modelerow. Zooma znam ze świetnych recorderow i tanich byle jakich Multi z początku 22 wieku.
Anyone?