Rozglądałem się kiedyś za footswitchem do mojego rolanda 30x ale jak zobaczyłem ich ceny to stwierdziłem ze jestem w stanie zrobić coś takiego samemu nie wydając przy tym aż tak dużej gotówki
Na necie natknąłem się na taki filmik:
.
Po jakimś czasie zawitałem do castoramy i zakupiłem kawałek sklejki, ładne złote śruby z nakrętkami oraz najważnięszą część tego projektu czyli:
Spoiler W celu zdobycia ostatniej części udałem się do Krakowskiego Amperka. Dostałem tam solidne gniazdo na dużego jacka za jakieś 8zł.
Zrobiłem kartonowy prototyp w skali 1:1, zamontowałem do niego wszystko i po stwierdzeniu ze działa tak jak należy zabrałem się za drewno
Nie mam niestety żadnych fot z "procesu tworzenia" ale po jakiś 2 dniach wszystko było już gotowe
W całość wtarłem cienkim papierem ściernym zwykły olej. Wiem że to może nie najlepszy sposób na poprawienie wyglądu drewna ale w miarę spełniło to swoje zadanie
Całkowity koszt:
1) 5zł za kawałek sklejki 40x40cm (koleś sprzedał mi taniej bo miała kilka sęków)
2) 8zł za gniazdo na jacka
3) 7.50zl za przełącznik (co wraca na miejsce czyli taki używany w dzwonkach do drzwi)
Co daje 20,50zł + jakieś grosze za nakrętki itp. za w pełni działającego footswitcha i masę radochy przy robocie
Tej sklejki zostało jeszcze sporo, wiec zacząłem robić kolejnego ale tym razem podwójnego footswitcha do VYPYRA 30. Niestety z powodu braku czasu projekt został wstrzymany w połowie prac i poczeka prawdopodobnie do wakacji...
FOTY:
Spoiler