Autor Wątek: Gitara StarSound za 300zł i bat-przemyślenia  (Przeczytany 71023 razy)

Offline JC

• Prawie użytkownik
  • Coffee Anal
Kurwa...

To ja też coś napisze. Już chyba z 10 razy ten post Zorra (ten długaśny ;) ) przeczytałem i w końcu do mnie coś dotarło. Mam 23 lata. Gram sobie na Epihponie LP Custom, którego kupiłem w zeszłym roku (udało się wyrwać za 1,8k ale już bez case). Gitarka stroi, gra się elegancko, ale cały czas (do dzisiaj) bolało mnie że nie ma napisu Gibson na główce. Nawet kumple z zespołu chwalili że jest zajebista itp. itd. Ale mnie to wkurwiało że nie ma napisu GIBSON i stwierdziłem( jako że wymarzony wzmak posiadam), że zaczynam oszczędzać na Gibola LP Customa (jest to mój święty gral, uważam je za najpiękniesze wiosło na świecie jakie kiedykolwiek powstało, kocham LP i wogólę muszę mieć). Do dzisiaj mam uzbierane 6k (robię 1,5 etatu zarabiam 1,8-2k PLN na rękę, starym płace za mieszkanie, rachunki, mam auto itp. sretete.) i mówiłem sobie:"a to się podratuje kredycikiem i marzenie spełnione". Ale stwierdziłem dzisiaj:"PO CO? KURWA PO CO?";)
W tym roku zagrałem 2 koncerty. Co chwila problemy z basistami, ale będę się pałował tym że mam LP Custom w chacie. 4 lata grałem na Pacyfice którą kupiłem za 360 zł używaną i nigdy nie narzekałem(do dzisiaj ją mam). Kumpel w bandzie ma kopie strata firmy Legend Guitars, nie wiem co to za firma nawet, niby USA (tak mówił sprzedający) kupiona za 4 stówy, progi lepiej zrobione jak w Epi przed szlifem, stroi cacy, brzmienie eleganckie. Za te 6k to sobie kupie drugiego epi na zapas na koncerty( jak będa jakieś:D ), zrobie szlif progów, wymienie siodełko i pikcupy, a za resztę to już można powoli uderzać do PASa żeby zrobił jakiegoś czarnego, jak kał szatana, barytona  :headbang: . Jako że miszczem gitary ani żadnym szredmajstrem nie jestem to chyba faktycznie lepiej usiąść na dupie, poćwiczyć i usłyszeć po koncercie:"kurwa widziałes, kolo na epi, a jak zpierdalał" niż "haha synek se kupił gibsona i nie potrafi grać hahahaha". A pozatym jestem młody i jescze se kupie Gibsona i bendem fajno grajoł ;)

Zorro - dobry człowiek z Ciebie.

Przepraszam wszystkich za taki długi osobisty wywód z tymi wszystkimi cyferkami i szczegółami ile zaoszczędziłem co mam a czego nie. Mało się wypowiadam na forach gitarowych, bo mało wiem. Czytam dużo bo można się dużo dowiedzieć (zwłascza tutaj na 7s.pl). Dusiło mnie mocno to napisałem i mi ulżyło.

Kocham ten portal w chuj  :-*

(to Wam ładnie dupki wylizałem na końcu ;)
Satanizm jest zajebisty! Sprzedam
It's only rock'n'roll but I like it