@13 weź Ty zluzuj poślady. Co Ty wpierdzielasz teksty o zagrozonej demokracji. Rozmowa toczyła sie o zamowieniach MON wrzuciłeś jako przykład zamówienie na CASA a teraz nagle nic nie obchodzą Ciebie smigłowce. Chłopie nie zamierzam z Toba nawet podnosić dyskusji o niepokojach społeczny, poniewaz wg mnie jestes tak sfokusowany ze to nie ma sensu.Mało tego nie czytasz co pieszę bo wielokrotnie pisałem ze KOD to dal mnie idiotyzm. Nie próbuje tez rozmawiać z Tobą o niczym innym do czego nie mam przekonania ale jak mi wyjezdzasz z pomowieniami i ogolnikami bez analizy szczegółow, chodzi o przetargi, to trudno mi takie cos ominąc bo zwyczajnie powielasz obiegowe kłamstwa w tej sprawie.
A co do niezłomnych to uważam ze to tez warto byłoby co nieco uspokoić, bo wsród prawdziwych niezłomnych niestety zaczynamy hołubić zwykłych morderców, patrz Zygmunt Szendzielarz "Łupaszka" .
Stalinowski prokurator było chowany z honorami , zgoda, to jakieś kurestwo, ale niestety dzisiejsza władza nie jest nic lepsza, Piotrowski i jemu podobni. Bądź ze chlopie odrobine obiektywny.
Posty połączone: 17 Paź, 2016, 16:17:34
Ale Bronek jak był ministrem obrony narodowej w latach 2000–2001 też kupował samoloty Casa bez żadnego przetargu i jakoś nikogo to nie bulwersowało, coś bardzo ich ciągnie do tego Airbus-a, przecież jest tyle firm.
cytat wiki.....Polska była pierwszym klientem eksportowym na C-295M. W 2001 roku zamówiono osiem sztuk.....
I to warto w koncu wyjaśnić, ale nikt nic z tym nie robi, to mnie trochę zastanawia dlaczego.
Z drugiej strony, być pierwszym klientem to jeszcze nie przestepstwo, i ocenianie wg takich kryterów to wg lekka przesada.