Autor Wątek: SinMix IR Pack 27 Cabinets [Mesa,Marshall,Bogner,Diezel,Hesu, Buzzaro,DL itd]  (Przeczytany 62555 razy)

Offline lordgreg33

• Gaduła
Dziś wreszcie znalazłem trochę czasu i posiedziałem nad impulsami, postanowiłem zrobić to rzetelnie i przez trzy godziny piłowałem tylko impulsy DLki. Użyłem dwóch gitar ( MMAxis z BKP BlackHawk i BurnySuperGradeLP z BKPNailbomb ) oraz dwóch odsłuchów: monitorów EVE SC204 i słuchawek ATH M50. Wrażenia po pierwszym zetknięciu są ok. ale prawdziwe ja tych impulsów pojawia się gdy zaczynamy je porównywać ze swoimi ulubionymi ( w moim przypadku Asem recto, Catharsis preshigh, Ownhammer HGE - meski i engle, GH This One ) i tu szok impulsy Sina ( a przynajmniej jeden DL SM ALONE 1 ) w mojej opinii jest/są przynajmniej na tym samym poziomie co topowe firmówy. Wyżej wymieniony DL SM ALONE 1 wydaje się na ten moment być jednym z najfajniejszych impulsów z jakimi miałem do czynienia. Faktycznie impulsy zbierane flagowym SM57 są najlepsze ale wcale nie skreślałbym PR20 a nawet PR30 ( jeszcze znajdę dla nich miejsce  :) ). W DLce jest jeden drobny szkopuł, ma ona nieprzyjemny fizz ale do zlikwidowania, ja robię to filtrem notch w okolicy 3kHz . Sam sound określiłbym jako organiczny, konturowy, wyraźny i żywy , najfajniej banglał mi alone 1 z fractalowym wreckerem 2. Jutro zabieram się za Hesu i też skrobnę słówko o swoich odczuciach a może niedługo nawet coś zapodam z najciekawszymi IR ? Reasumując uważam, że absolutnie warto zainwestować tych parę euro w paczkę impulsów , które dadzą każdemu użytkownikowi Fractala mnóstwo radochy  :headbang:

Posty połączone: 13 Lis, 2014, 00:14:16
Dodam, że bardzo fajnie przy użyciu impulsów DL wyłaził charakter używanych wzmaków ( no ich symulacji rzecz jasna ) z którymi wyżej wymieniona albo się zaprzyjaźniała albo bezlitośnie odrzucała ( czyli jeszcze jeden element który przybliża nam cyfrowy świat ku rzeczywistemu ). Dobranoc   :)
« Ostatnia zmiana: 13 Lis, 2014, 00:14:16 wysłana przez lordgreg33 »