Ograć za wszelką cenę, kupić / odesłać, jechać na drugi koniec Polski, choćbyś do 2kzł miał dopłacić 300 za transport. Wszystko, tylko nie podejmowanie decyzji po przewaleniu kilku textwalii i wypowiedzi "moim zdaniem..." znalezionych w internecie. Błagam, nie rób sobie krzywdy.
Z jednym wyjątkiem kupiłem tak wszystkie moje gitary i nigdy nie żałowałem No, czasem nawet pomijałem element przewalania textwalli "moim zdaniem"
Taa dlatego wszystkie lądują co rusz na allegro lub giełdzie
No jeżeli sądzisz, że po ograniu w sklepie/pół godziny u kogoś w domu wyrobisz sobie dokładną opinię na temat rozwiązań konstrukcyjnych danego wiosła (rodzaju), konfiguracji drewna i pickupów i milijona innych pierdół, które ja muszę dokładnie przewałkować w domowym/próbowym zaciszu, to ja zazdroszę percepcji
Lądują na giełdzie bo okazują się w perspektywie nie tym czego bym oczekiwał od gitary, nie widzę innej możliwości wyrobienia sobie preferencji i zdania na temat sprzętu jak porządnie ograć jak najwięcej rozwiązań konstrukcyjnych
emg w kazdej gitarze brzmia tak samo
Absolutnie nie.
W każdej brzmią chujowo
I znowu w każdym temacie "emg są chujowe", no ja jebię, zazwyczaj pomijam ale jak widzę po raz 39 to samo w innym temacie to mnie szlag trafia:) ... można ich nie lubić ale nie są chujowe! Mam je w każdym z 5 moich wioseł i jeśli ktoś twierdzi że np. mayones regius z emg 81 brzmi tak samo jak mój fernandes czy flame signum to jest pierdolnięty albo głuchy, przepraszam ale już nie mogę tego czytać
Nie brzmią tak samo, ale obydwa brzmiałyby stosunkowo lepiej z czymś innym niż EMG (chyba, że grasz thrash, ale to nigdy nie brzmiało dobrze).
W miksie... 2% populacji światowej pewnie usłyszy różnicę
(nie mówię tutaj o teście 1:1, choć wtedy też pewnie zamiast 2% byłoby z 7), tylko o tym, czy ktokolwiek zauważyłby faktyczną różnicę in+ na rzecz któregoś znich. W Regiusach płacisz za klon AAAAAAAA, hebą, mahą, nazwę, Bulba, nazwę, mit i jeszcze Bulba (ew tego kolesia z PoS). Gra faktycznie decha+gryf+progi+przystawki+to, że ktoś się przyłożył odrobinę bardziej przy sklejaniu tego w jedno. Czyli jakaś 1/3 ceny
I na koniec, nie chciało mi się wszędzie tego wtykać, więc jak znajdziesz w powyższej wypowiedzi cokolwiek co Cię zbulwersuje, wszędzie w domyśle jest IMO.