Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 394899 razy)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #375 04 Lis, 2011, 18:28:56 »
Dzisiaj pobiłem swój rekord, niestety Ksysia nie było bo pojechał do domu więc sam zrobiłem 125kg przysiad x5 rep :)

Lothar, nie żebym się wymądrzał, bo sam robię przysiad z mniejszym obciążeniem i gratulacje za obciążenie, ale mi doradzono robienie głębszych przysiadów, bo wbrew pozorom głębsze mniej obciążają kolano. Po kilku tygodniach faktycznie poczułem różnicę. Z resztą można też o tym poczytać np. tutaj: http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862
Hardcore ćwiczyć bez rękawiczek na siłowni, ale jeszcze większym hardcorem dla mnie jest nieużywanie stabilizatorów na kolana przy takich obciążeniach. Pomyśl o tym Lothar jak zaczniesz przekraczać 130 kg. Wyniku oczywiście gratuluję ;)

Rozmawiałem dzisiaj z trenerem, powiedział że nie zaleca uzywania pasów jeśli sam możesz utrzymać postawę.
Dzisiaj zrobiłem serie przysiadów 5x rep x 110/ 120/ 130kg
Przy 130 kg miałem już problemy z postawą lekkie więc wiem że to na razie mój limit, teraz myślę że będę robił 100/110/120 i robił coraz głębsze i dokładniejsze przysiady coby mieć lepszą technikę.
ale dzięki deely za link :)
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.