Autor Wątek: Mayones Regius 8/8M  (Przeczytany 200712 razy)

Offline Perfect

• Nowy użytkownik
Odp: Mayones Regius 8/8M
« Odpowiedź #225 10 Paź, 2011, 02:19:02 »
Witam Forumowiczów
Od wielu lat zastanawiam się, dlaczego w Polsce nie mamy uzdolnionej muzycznie młodzieży, zwłaszcza gitarzystów? Może inaczej - zdolne osoby może są, ale na ich potencjale sprawa się kończy. Odpowiedź po treści takiego wątku nasuwa się sama.
Większość osób, które chcą uchodzić za gitarzystów "traci życie" na wypisywanie farmazonów.
Ludzie, weźcie się za swoje gitary i zróbcie coś pożytecznego - od pisania głupot nie poprawicie swojej techniki, wyobraźni muzycznej, poczucia rytmu, pamięci muzycznej…, a o zachowaniu scenicznym nie wspomnę.
Patrzę na polskich gitarzystów np. w telewizji i zaczynam rozumieć, dlaczego ich nie pokazują podczas koncertów. Kiedyś myślałem, że to wina operatorów kamer i realizatora wizji, ale teraz dochodzę do wniosku - nie ma kogo i nie ma co. Oni w TV zrozumieli to chyba już w latach 70-tych. Lepiej podczas solówki gitarzysty pokazywać perkusistę, czy wokalistę, który też nie bardzo wie, co w takiej sytuacji, gdy nie śpiewa, ma robić. Ten wątek tak na marginesie.
Jeśli chcecie pisać coś o gitarach, to napiszcie coś mądrego!!!
I może na koniec - dlaczego to tutaj napisałem - mam Regiusa 8, 7, 6 (ten ostatni model w różnych wydaniach) i coś tam wiem na temat tych i kilku jeszcze innych gitar.
Ale wiem też jedno - gdybym tracił czas na pisanie bezsensownych postów, nigdy bym ich nie miał.
Polecam wszystkim konstruktywną i rzeczową pracę, a jeśli chcecie być muzykami i żyć z muzyki - czas na zmiany i ciężką pracę z gitarami!!!
Pozdrawiam