Autor Wątek: SERIALE czyli co oglądamy w odcinkach  (Przeczytany 190466 razy)

Offline Zomballo

• Gaduła
Do tych co polecali The Bear. Proszę oddajcie mi prawie 3h życia. Jestem po piątym odcinku i jedna z najbardziej mrożących krew w żyłach scen to zawał miksera. Nosz kuwa...!

Offline wuj Bat

• Pr0
"The Penguin". Cyk i już trzy odcinki za nami. Nooo, 9/10 jak nie lepiej!

https://youtube.com/shorts/Wx_xQMJEdLA

ED:
przemyślałem swoje zachowanie. Ten odcinek, nawet nie jak na TV show, o który nikt nie prosił - był 10/10!!

A Colin wjechał w rejony aktorskiego geniuszu.

« Ostatnia zmiana: 07 Paź, 2024, 22:19:23 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Skibodeptak

• Gaduła
Nowe na Apple TV+ - "Disclaimer" z Cate Blanchett - po pierwszym odcinku zapowiada się ciekawie.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Slow Horses / Kulawe Konie
Warto włączyć sobie AppleTV na miesiąc i obczaić. Jestem na początku III sezonu serial jest genialny! To inne 10/10 niż Shogun, ale robi to na swój sposób. Im dalej, tym lepiej. Polecam na full!

Ależ sztos serial. Włączyłem i nie mogłem wyłączyć. Trzyma równy poziom przez 4 sezony.

A jak ktoś się zastanawia jeszcze nad Apple TV, to oprócz Slow Horses są jeszcze takie perełki:
1. Severance - śmiem twierdzić, że lepszy niż wyżej wymieniony wyśmienity Slow Horses. Ale to się okaże w kolejnych sezonach.
2. The Silo

Offline Zomballo

• Gaduła
Andor - serio? Po recenzjach spodziewałem się czegoś - no nie wiem? Odcinek 6 można obejrzeć poza kolejnością i tyle. Cały sezon w jednym odcinku, reszta to teatr TV, takie gadanie o dupiemarynie. Fajna muza i klimat ale jak zobaczyłem AK47 to mi cringometer wyjebał wskazówką okno sąsiadom.

Offline wuj Bat

• Pr0
AK47 always and forever
Paczki z głów!

Offline Skibodeptak

• Gaduła
The Day of the Jackal na Sky Showtime - znakomity i muzyka świetna oraz  Landman na Amazonie - oba polecam

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Star Wars SKELETON CREW

Całkiem przyjemny serial. Dla dzieci, więc wiadomo, nie będzie tu mocnych akcji ale i tak jest git. Nie są to najlepsze stare warsy w historii ale biorąc pod uwagę ostatnie ich wypusty, to trzyma poziom.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Star Wars SKELETON CREW
( Obraz usunięty.)

Całkiem przyjemny serial. Dla dzieci, więc wiadomo, nie będzie tu mocnych akcji ale i tak jest git. Nie są to najlepsze stare warsy w historii ale biorąc pod uwagę ostatnie ich wypusty, to trzyma poziom.

Ocena ode mnie: bardzo mocne 9/10

Punkt odejmuję za finałowy odcinek, który no...po prosu można było jeszcze ciut więcej :D

Klasyczny przykład tego, że jak ktoś najpierw napisze dobrze scenariusz i postacie, a potem wrzuci to w konwencję SW, to rezultat będzie bardzo dobry. A nie na odwrót jak mieliśmy to w Kenobim, Bobie, Mando S3, czy hatfu Akolicie, gdzie próbowało się na siłę wciskać uniwersum i zapomniało reszcie rzeczy, które są istotne dla dobrej jakościowo produkcji telewizyjnej.

Jedna spójna historia od A do Z, rewelacyjnie napisane postacie dziecięce, Jod będący no jednak złym, ale mającym jakieś swoje motywacje. Tu się wszystko zgadzało. Nie będę używał opisów typu ,,Goonies w Star Wars" bo nigdy nie widziałem w całości Goonies XD Fajny, luźny ale i ciekawy serial przygodowy, osadzony IDEALNIE w uniwersum SW. Autentycznie chciałbym się jakoś rozpisywać i rozkładać to na czynniki pierwsze, ale nie ma po co. Seria kompletna, bez potrzeby na sezon drugi.

To jest ogólnie kolejny przykład, że jak się da po prostu fachowcom pracować, to wychodzą z tego dobre rzeczy. To samo było z Andorem. Nikt mi nie wierzył, jak mówiłem, że to będzie na poziomie Andora. Żodyn. Ale sprawdza się po raz kolejny zasada, że ja mam zawsze rację :D
« Ostatnia zmiana: 15 Sty, 2025, 11:21:45 wysłana przez Mother Puncher »
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.