Autor Wątek: SERIALE czyli co oglądamy w odcinkach  (Przeczytany 186798 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
To jak japoniarze mają inną wymowę głosek, od razu myślę o "Lost in Translation" :D

Mam takie wrażenie, że sceny np. sytuacji towarzyskich są znacznie naturalniejsze niż w serialach amerykańskich.
Też tak myślę. Ma się wrażenie, że chłopy faktycznie się lubią. Ale i zobacz: u nich pali się dalej w pomieszczeniach, plus przechodzą niektóre żarty, które w cywilizacji "I'm offended" już są społecznie "zabronione" groźnymi spojrzeniami hipsterów :)

Paczki z głów!

Offline Pronounce

• Pr0
Ano, i kobiety ładne ;)

Zapomniałbym jeszcze o jednym.

Jest taki motyw muzyczny w każdym chyba odcinku jak żywcem wyjęty z ostatniego Batmana w reżyserii Batmana.

Offline wuj Bat

• Pr0
Tak, aż szukałem ścieżki dźwiękowej :)

Dziś chyba obadam testowo "Unorthodox". A zakończyłem odmóżdżanko pt. "Dead to me", polecam :) Zalety: elementy humoru z Bundych (w końcu szefem jest tam Christina Applegate) i pokazują babeczki normalnie, ze wszystkimi początkami zmarszczek itd. :)
Paczki z głów!

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Z tego?

BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wuj Bat

• Pr0
Miałem to olać, ale po obejrzeniu paru poważniejszych rzeczy chciałem lżejszego posiłku: "Siły Kosmiczne", Netflix 2020.

Wnioski: Steve Carell jest naprawdę dobry w komedii (jako twórca i aktor), a John Malkovich to po prostu zwierzę aktorskie. Nawet w każdej mini scenie nie ma zbędnego gestu, a te które są, są dokładnie w punkt :) Myślę, że była niezła zabawa z wymyślaniem tych wszystkich absurdów, które potem widać na ekranie i trzymaniem poważnej twarzy w wielu scenach.

Pro tip no. 1: w tym przypadku tylko oryginalny dźwięk angielski i napisy
Pro tip no. 2: jeśli masz wykupiony max abo w Netflix, to na kompie nie oglądaj w aplikacji, tylko w nowej przeglądarce Edge, bo masz wtedy w 4k, a i tak ogólnie lepiej. 
Paczki z głów!

Offline excubitor

• Użytkownik
Pro tip no. 2: jeśli masz wykupiony max abo w Netflix, to na kompie nie oglądaj w aplikacji, tylko w nowej przeglądarce Edge, bo masz wtedy w 4k, a i tak ogólnie lepiej. 
Z produktów microsoftu to tylko MS Teams, a i po tym za każdym razem myję ręce i dezynfekuję się od środka. Przecież te chipy gatesa aktywują się tylko przy korzystaniu z ich produktów, bez tego jesteśmy bezpieczni.
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Miałem to olać, ale po obejrzeniu paru poważniejszych rzeczy chciałem lżejszego posiłku: "Siły Kosmiczne", Netflix 2020.

Wnioski: Steve Carell jest naprawdę dobry w komedii (jako twórca i aktor), a John Malkovich to po prostu zwierzę aktorskie. Nawet w każdej mini scenie nie ma zbędnego gestu, a te które są, są dokładnie w punkt :) Myślę, że była niezła zabawa z wymyślaniem tych wszystkich absurdów, które potem widać na ekranie i trzymaniem poważnej twarzy w wielu scenach.

Pro tip no. 1: w tym przypadku tylko oryginalny dźwięk angielski i napisy

A jak ładnie w Billions Malkovich zagrał  ;)

Offline theremin

• Pr0
John Malkovich jak grał Ruska, to mówił "maderfakier"

Offline wuj Bat

• Pr0
I tak powiedział i w tym serialu. Przewinąłem z 4 razy :D
Paczki z głów!

Offline Pronounce

• Pr0
Shtisel

Jakoś tak wyszło, że zaczynając od Orthodox, przez Faudę skończyłem na Shtisel ;)
A może po prostu muszę coś obejrzeć z drugiej strony barykady, arabów widuję na codzień ;)

Bardzo fajny "ciepły" serial obyczajowy, sporo absurdalnych dialogów, ciekawe żarty sytuacyjne, czasami wkrada się sporo takiej liryczności w scenach. Naprawdę dobrze się bawiłem.
ale...
trzeba przebrnąć przez pierwsze 1-2 odcinki, które mogą zniechęcić.

Offline cthsqd

• Prawie użytkownik
  • Cthulhu Squadron
    • You Tube / Cthulhu Squadron
"Devs", serial Alexa Garlanda (tego od Ex Machina i Anihilacja) na HBO GO. Potęga, jak ktoś lubi filozoficzne sf 8)

Offline wuj Bat

• Pr0
Dobrze, że przypomniałeś, bo napalałem się na to po zwiastunach i szukałem właśnie czegoś do obejrzenia. Dam znać jak było :)

Posty połączone: [time]03 Lip, 2020, 11:37:08[/time]
Obejrzałem pierwszy odcinek. Nie wiem jakie dalej będzie przesłanie itd., ale na teraz za sam odcinek dałem na IMDb 10/10
« Ostatnia zmiana: 03 Lip, 2020, 11:37:32 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline cthsqd

• Prawie użytkownik
  • Cthulhu Squadron
Znając Garlanda to łatwo nie będzie :D Ex Machina jeszcze w miarę klarowna, ale jeśli pójdzie jak w Anihilacji to można się wszystkiego spodziewać  :headache:

Offline wuj Bat

• Pr0
Zapewne w ten weekend dojadę do połowy sezonu :)
Paczki z głów!

Offline cthsqd

• Prawie użytkownik
  • Cthulhu Squadron
Takie perełki, typu Westworld, Black Mirror itd. wolę sobie dawkować, nie więcej niż jeden dziennie, żeby się dobrze przyjął  ;) zbyt szybki odbiór grozi przepaleniem zwojów, pożygiem, no i szkoda sobie zbyt szybko zabawę odbierać  ;)

Offline 7th

• Pr0
Czy ktos tu oglądał Dark? moim zdaniem mistrzostwo... Wiem, że nie każdemu przypadnie do gustu, ale czegoś tak spójnego i wciągającego nie widziałem nigdy :D
power to a being never dies

Offline wuj Bat

• Pr0
Pierwszy sezon. Bardzo na plus. Ale parę pierwszych minut drugiego i dałem sobie spokój ;)
Paczki z głów!

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
...a w trzecim przegięli bagietę  :facepalm:
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline theremin

• Pr0
 Eeee, trza mieć dobrą pamięć, to wtedy jest do ogarnięcia. Dla mnie spoko, chociaż w trzecim za dużo wątków wplątali niepotrzebnie, bo potem ich nie rozwijali, przez co doszły kolejne nieścisłości w fabule. Zakończenie w sumie trzyma się kupy, chociaż wyszło zbyt  tanio-melodramatyczne.
« Ostatnia zmiana: 03 Lip, 2020, 23:39:58 wysłana przez theremin »

Offline 7th

• Pr0
Eeee, trza mieć dobrą pamięć, to wtedy jest do ogarnięcia. Dla mnie spoko, chociaż w trzecim za dużo wątków wplątali niepotrzebnie, bo potem ich nie rozwijali, przez co doszły kolejne nieścisłości w fabule. Zakończenie w sumie trzyma się kupy, chociaż wyszło zbyt  tanio-melodramatyczne.

Yep, tarochę tandetne zakonczenie, ale niescisłości nie zauważyłem.
power to a being never dies

Offline wuj Bat

• Pr0
"Devs", serial Alexa Garlanda (tego od Ex Machina i Anihilacja) na HBO GO. Potęga, jak ktoś lubi filozoficzne sf 8)

Lecę z "DEVS"! Mega cios! (Odcinek 4 z 8 )
Paczki z głów!

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !

Lecę z "DEVS"! Mega cios! (Odcinek 4 z 8 )
Nie jest to serial na długie, listopadowe, deszczowe wieczory :-))))))) deprecha  ;D
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline wuj Bat

• Pr0
No, zakończyłem! Dla mnie 10/10, to była świetna rekomendacja!
Paczki z głów!

Offline cthsqd

• Prawie użytkownik
  • Cthulhu Squadron
Cieszę się że podeszło :) Trzeba trochę się tematem interesować bo inaczej może zmęczyć, ale dla mnie też Devs to top quality.

Posty połączone: 06 Lip, 2020, 10:32:20
A tu ciekawostka  8)
https://gry.interia.pl/newsy/news-amazon-zapowiedzial-serial-fallout-od-tworcow-westworld,nId,4590870#iwa_source=worthsee

Gdyby nie Todd Howard to bym miał wielkie nadzieje, a tak to zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: 06 Lip, 2020, 10:32:20 wysłana przez cthsqd »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Oglądał ktoś może The Boys? Wciągnąłem pierwszy sezon po tym, jak zareklamował mi się drugi i to najlepsze, co widziałem o superbohaterach od bardzo dawna.