Autor Wątek: Bash sidewinder MKV - przeciek prawie kontrolowany  (Przeczytany 148052 razy)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
ale nie trzeba czytać 9 stron tematu, wystarczyło jeden post osoby, której pogratulowałeś
Wstyd mi. :( :( :(

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ale nie trzeba czytać 9 stron tematu, wystarczyło jeden post osoby, której pogratulowałeś
Wstyd mi. :( :( :(

[przytul] ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
Byłem u Mondzia i pograł mi ładnie podpięty do Bash'a bo sam nie umiem. Już drugi dzień żyję przygnieciony wrażeniami. Jak się otrząsnę to napiszę coś sensownego. Jest zajebisty.
return to monke

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
No a więc tak. Jedyna próbka, jaką teraz usłyszycie, nie będzie zbyt długa, bo:
1. miałem mega problemy ze strunami cały dzień, dwie z nowego kompletu okazały się wadliwe,
2. odsypiałem po nieprzespanej nocy w pociągu,
3. jakoś nie w głowie było mi siedzieć i nagrywać milion próbek, więc po prostu sobie na nim grałem, pokazałem Jesusowi i jego kumplowi, także czas minął bardzo szybko,
4. nagrałem jeden cały numer, sześć ścieżek gitar, wszystkie możliwe kanały, po czym okazało się, że w 11R wybrałem nie to wejście... i w rezultacie zamiast nagrać czysty LINE OUT z Bash'a, nagrałem tenże LINE OUT z nałożoną w 11R symulacją wzmacniacza i paczki ze skręconymi volume na 0, co niesetety, brzmi kupiasto.

Niemniej, poniżej macie to, co Szymon kazał mi nagrać, kiedy przyjechał po wzmacniacz wieczorem. Po lewej pomarańczowy kanał, po prawej czerwony.

Wlacz osadzony player soundcloud

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Niemniej, poniżej macie to, co Szymon kazał mi nagrać, kiedy przyjechał po wzmacniacz wieczorem. Po lewej pomarańczowy kanał, po prawej czerwony.

Dublowane czy pojedyncze?

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Dublowane.

Jeżeli można to poproszę miks z pojedynczymi :D

Offline sylkis

• Pr0
doczycie sie z nami?:D
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Za mało mięsa. :D Ale fajny krancz, taki delikatny.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
No dla mnie kompletnie bez szału, czekam na więcej, bo i więcej się spodziewałem. No a może to wina głośników jakie tu mam? Jutro posłucham na monitorkach, więc wypowiem się więcej.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Ja Wam chłopaki powiem, na podstawie doświadczeń paromiesięcznych z Sajdem MKIV+, że takie próbki oddają bardzo niewiele z wygaru wzmaka, to trzeba na żywo usłyszeć. Jak ktoś chce, to mogę poszukać jakiegoś video z moim egzemplarzem, bo się nawet fajnie nagrał na aparat kiedyś pamiętam, może na starym kompie się uchowało.
« Ostatnia zmiana: 11 Lip, 2011, 20:25:43 wysłana przez Vlad The Vampire »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
A ja, na podstawie paromiesięcznych doświadczeń z Sajdem MKIV+ stwierdzam, że wcale dużo się to w sumie nie różni.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
Próbka nagrana przez mondo, to tylko sygnał nagrany z wyjścia line out z pieca + symulacja kolumny z 11R. Dlatego wg mnie nigdy to nie zabrzmi tak jak nagrane na żywo z prawdziwego mikrofonu.
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Więc przesłuchałem na monitorkach i dalej nie robi to na mnie szału, jest fajnie i ładnie, ale bez przesady. Generalnie czekam na coś zebrane mikrofonem.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Więc przesłuchałem na monitorkach i dalej nie robi to na mnie szału, jest fajnie i ładnie, ale bez przesady. Generalnie czekam na coś zebrane mikrofonem.
Chcesz coś wiedzieć o tym ampie to go na żywo posłuchaj, bo te wszystkie próbki, łącznie tymi ze strony Basha są niemiarodajne, nie oddają tego kopa, ani wygaru jaki amp ma. Ja mówię akurat o IV+, ale tutaj podejrzewam, że jest tak samo.
« Ostatnia zmiana: 12 Lip, 2011, 10:42:56 wysłana przez Vlad The Vampire »

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
Potwierdzam, jest tak samo. Trzeba na żywo usłyszeć
return to monke

Offline necrox

• Gaduła
  • Idzie luty twardną suty
    • http://www.codeunder.com
Ja mam IV+, więc jak będzie prezentacja w Krakowie, to mogę go przytaszczyć ze sobą i wtedy zrobimy porównanie na żywo. Bardzo jestem ciekaw, czy i jak mocno piece różnią się brzmieniem (pomijając oczywiście tryby, których w IV+ nie ma).

Pytanie, kiedy i gdzie przewidywana jest ta prezentacja?

Próbkę odbieram podobnie jak przedmówcy - jest ok, ale bez szału.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Dublowane.

Jeżeli można to poproszę miks z pojedynczymi :D

Ale z pojedynczymi w sensie jedna po lewej i jedna po prawej, czy tylko jedna albo druga czy w ogóle same gitary bez reszty?

Agrr, bo to nie miało być dla szału - to jest pierwsza próbka niewypuszczonego jeszcze wzmacniacza, a w zasadzie próbka możliwości wyjścia LINE OUT, a nie samego pieca. Podpięty do kolumny brzmi duuużo lepiej, a i tak to, co mi się nagrało to chyba najlepsze przesterowane brzmienie, jakie udało mi się uzyskać w domu. Także nie marudzić.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
to chyba najlepsze przesterowane brzmienie, jakie udało mi się uzyskać w domu.
To przez 11 raka ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Lip, 2011, 18:15:59 wysłana przez coin777 »
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Nie rozumiem żartu.

Offline Budzan

• Pr0
byłem również na owym pokazie. W prawdzie nie ogrywałem Basha tak solidnie jak Mondo (kurwa ile ja się naczekałem :D) ale cośtam popitoliłem. Ogólnie pojechałem na prezentacje z wielka rezerwą, miałem okienko na uczelni i w sumie nie było nic lepszego do roboty, a jako że żadnego sajda na żywo nigdy nie słyszałem.. no to siup.

Cóż tu mogę rzec, pomieszczenie do ogrywania tego potwora nie było zbyt fajne, ale dało się usłyszeć to co wzmak oferuje, czyli gruz i mięcho w fajnej postaci. Mi osobiście bardzo się podobało, nie bedę pisał czy gadał środkiem czy dołem, bo to i tak chuja Wam da :D wzmak gada po prostu fajnie, profesjonalnie, klasyczna buła prosto w ryj. Mógłby być trochę jaśniejszy IMO ale to pewnie jest do wysterowania eq. Ogólnie wzmacniacz wywarł na mnie bardzo duże, pozytywne, wrażenie. Bajery w postaci zabezpieczeń przed odłączeniem/niepodłączeniem kolumny, czy auto-wyłączanie się wzmaka są bardzo przydatne i w zasadzie niespotykane w innych ampach. O czystym kanale niewiele mogę powiedzieć, moim zdaniem gitara Monda nie nadaje się do ogrywania wzmaka na czystym :D w prawdzie gitar w mayo było kilka do wyboru, ale Szymon też mówił że czysty kanał jest taki jak w Studio Head - a tego małego skurwiela miałem i wiem jak brzmi, toteż niespecjalnie mi się chciało cudować ze zmianami gitar.

Bardzo fajnie że jest redukcja do 10wat, można sobie realnie pograć na jakiejś cichej próbie czy coś, bajery takie jak bramka szumów ogolnie jaknajbardziej na plus.

To co mnie w tym wzmaku przeraża to ilość gałek, pstryczków, pierdyczków - zauważyłem, że każda manufaktura tak ma, że musi jaknajwięcej upchnąć do jednego wzmaka. Dla jednych wada, dla innych zaleta, więc to musicie ocenić sobie sami. Na pewno każdy wpływa na brzmienie i nie jest tylko dla picu i na prawdę w tym wzmaku każdy mógłby znaleźć coś dla siebie..

tak cichaczem powiem, że dzisiaj z Szymonem już przeprowadziłem rozmowę odnośnie zakupu tego cuda bo na prawdę gra fajnie, teraz tylko pytanie czy finanse na to pozwolą...

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
O czystym kanale niewiele mogę powiedzieć, moim zdaniem gitara Monda nie nadaje się do ogrywania wzmaka na czystym :D

? IMO nadawała się najbardziej z całego Mayshopu, z racji posiadania piezo. Było mnie zawołać, to bym Ci pokazał, że pstryczek od niego masz pod nosem dosłownie ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
I tak krok po kroczku mondo stał się rzecznikiem Basha, a może i wkrótce endorserem!
Ja tam bym cisnął o pół-darmową końcówę do Elevena ;).
Paczki z głów!

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Peace. Love. Death Metal
    • Peace. Love. Death Metal
Swietna probka mondo! Mimo, nie zywa, to i tak ma moc.
Masz mozliwosc nagrania tego heada z paczka i mikrofonem?

Offline Pneumonia2

• Pr0
O czystym kanale niewiele mogę powiedzieć, moim zdaniem gitara Monda nie nadaje się do ogrywania wzmaka na czystym :D

? IMO nadawała się najbardziej z całego Mayshopu, z racji posiadania piezo. Było mnie zawołać, to bym Ci pokazał, że pstryczek od niego masz pod nosem dosłownie ;)
Petrucci? 6 miałem przez chwilę, najbardziej bezpłciowe wiosło jakie trzymałem w rękach, miałem wrażenie, że z gitary ma wyjść tylko sygnał który dalej musi zostać obrobiony przez masę efektów. Piezo ratuje trochę sytuację ale też nie zawsze, chciałem kupić wtedy to wiosło bo jest mega wygodne ale brzmienie mnie skutecznie odwiodło od tego pomysłu.

To co mnie w tym wzmaku przeraża to ilość gałek, pstryczków, pierdyczków - zauważyłem, że każda manufaktura tak ma, że musi jaknajwięcej upchnąć do jednego wzmaka. Dla jednych wada, dla innych zaleta, więc to musicie ocenić sobie sami. Na pewno każdy wpływa na brzmienie i nie jest tylko dla picu i na prawdę w tym wzmaku każdy mógłby znaleźć coś dla siebie..

No też nie do końca mi to pasuje, ale to przyciąga klientów, na szczęście zagraniczne butiki nam to rekompensują i wypuszczają wzmaki z jak najbardziej ograniczoną ilością gałek. Kiedyś każdy dojdzie do momentu w który stwierdzi, że więcej gałek to więcej kręcenia i szukania niż grania. Prawda jest taka, że jak osiągniemy pewien poziom to jakoś już nie potrzebujemy tylu gałek i nie wiadomo jak rozbudowanego wzmaka żeby zabrzmieć.