Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1428054 razy)

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
Tu problem niestety jest taki (jak mniemam ;x), że szaraki w tych yariskach, corollach, fabiankach itp. na ulicy nie są niczym innym jak kolejnym samochodem w szeregu ale jak ktoś wyjedzie S-klasą czy jakąś taką betką f10 lub f30 to momentalnie przecież co tam gościu będzie ustępował pierwszeństwa jakiemuś kurwa polo, przecie on ma BMW kurde fajans :D
Wiadomo że nie ma co generalizować bo tak właściwie w gruncie rzeczy chodzi tu po prostu o samochód z tej lepszej półki a że akurat BMW są u nas popularne...no cóż.
Co do buraków to są wszędzie, a lepsza fura po prostu wyolbrzymia ich cechy charakteru. Bo Fabią nie wpieprzysz się przed kogoś, nie wymusisz etc. bo nie masz zapasu pod nogą nawet. Ale z tym ustępowaniem to akurat jest w drugą stronę.
Na trasach na których jeżdżę, jak miałem Yarisa (TAK!!!) to zawsze mnie ktoś wpuszczał, a teraz jak jadę Bumą to stoję jak cioł na podporządkowanych, bo właśnie każdy Janusz w Corolli czy Polo ma ból lewego jaja i jak on moze jezdzic lepsza bryka. No i stoje... puszcza dopiero ziomek, ktory ma cos lepszej klasy, albo chce popatrzec na samochod :>
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline Dmaligator

• Pr0
Niezła klasyfikacja, mam bejce jestem ktoś. Wyznacznik czego to jest? Bo nie kumam. Spadajcie biedne śmieci bo ja BMW jadę. 
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline aciek_l

• Pr0
Co do kompleksów: Kilka lat temu zostałem zatrzymany za przekroczenie prędkości. Nic poważnego, miejsce wyglądało bardziej jak teren niezabudowany, ale trudno… Byłem nastawiony bardzo pokojowo, jak przekroczyłem, to przekroczyłem. Policjant nawet mi nie odpowiedział na „dzień dobry”, tylko od razu „uuuu, audi! Drogi samochód!” Co za burak. A to było zwykłe audi a3 z 1998r z gazem, pożyczone od kumpla. ;)

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
Niezła klasyfikacja, mam bejce jestem ktoś. Wyznacznik czego to jest? Bo nie kumam. Spadajcie biedne śmieci bo ja BMW jadę.
Nie rozumiesz, przesadzisz koleżkę z Corolli i może zrobić to samo co buc w germańcu, a póki co ogranicza go maszyna.

Offline aciek_l

• Pr0
Zwykle tak, ale też widziałem już na drogach pełno starych gruchotów i maleństw z silnikiem poniżej 1,6l kręconych pod czerwone pole i robiących slalom między innymi, żeby tylko być drugim na następnych światłach, a nie czwartym.

Offline blendamed

• Gaduła
Bo Fabią nie wpieprzysz się przed kogoś, nie wymusisz etc. bo nie masz zapasu pod nogą nawet.
A bzdura kompletna :D Zdziwiłbyś się ile można ugrać takim suzuki alto czy chevroletem spark z moturem 1.0 16v ;D Ale mniejsza bo jak tak dalej pójdzie to zaczną się gadki typu "EE ALE JA OSTATNIO HULAJNOGĄ JECHAŁEM I MI KUTAS NA WROTKACH WYMUSIŁ :< no wymusił chuj jeden", wszędzie są buce tylko w przypadku samochodów "bardziej dostępnych" jak wspomniane yariski wydaje się to być rzadszym zjawiskem. Nie mam na to żadnych badań statystycznych ale też nie odzywałbym się gdybym nie widział tu jakiejś tendencji w jednym kierunku. Sęk w tym, że ja nie szkaluję BMW tylko tak naprawdę ludzką psychikę bo stereotyp kierowcy tych samochodów obecny jest na całym świecie a nie tylko u nas.

Wiem jak to jest bo jeździłem niegdyś służbowo furami typu mietek w204 czy wspomniana już beta f10 i nie ukrywam, że jak pierwszy raz się siadło za kółko takiej gabloty to przez myśl przeszło jakieś "hjehje, patrzta gawiedź co to jedzie *zimny łokieć*", problem w tym że lubimy się chwalić i delektować jakby wyższym statusem. Każdy to jakoś w sobie tłamsi tylko niektórzy mają problem by to faktycznie w sobie stłamsić i jak mniemam stąd się biorą tego typu sytuacje na drogach i z tego też powodu rodzą się stereotypy.

Offline Dmaligator

• Pr0
Nie rozumiesz, przesadzisz koleżkę z Corolli i może zrobić to samo co buc w germańcu, a póki co ogranicza go maszyna.

Uwentualnie z Yarisa  ;)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl

Uwentualnie z Yarisa  ;)
Nie nie, jaris to był dawno, przesiadłem się z Suzi :) A poza tym to nie wiesz jok jode, wiec spierdalaj.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

..... Ale mniejsza bo jak tak dalej pójdzie to zaczną się gadki typu "EE ALE JA OSTATNIO rowerem JECHAŁEM I MI KUTAS NA rolkach WYMUSIŁ :< no wymusił chuj jeden",...
No kurde w myślach czytasz...  to ja byłem :D
A w temacie, to szokuja mnie takie rozważania co można w jakim aucie a jakim nie, wszak wiadomo ze dobry koń to i po błocie pociągnie ;)
Podoba mnie sie tez, a może i szokuje, zeby było w temacie, jak to nasi patrioci jebio na niemieckie sklepy ale fura musi byc niemiecka czytaj golf albo bmw. Ot logika .
Przy okazji przypomina mi sie przypowiastka, iż szarpanie golfa II na recznym to jeszcze nie drift :D
« Ostatnia zmiana: 19 Maj, 2016, 13:21:55 wysłana przez commelina »

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
W wyborze sklepu patrioci (ekonomiczni) mają wybór Jarek, bo polskie jeszcze są. Z samochodem już nie ma. Ot logika.
A fury najlepsze włoskie, powyżej 1M$, no ale bida, to i jak żyć, na kuń nie wsiądziem :) Zresztą, kuń jeszcze droższy w utrzymaniu :)
« Ostatnia zmiana: 19 Maj, 2016, 14:09:10 wysłana przez Guitar Spot »

Offline Dmaligator

• Pr0

Uwentualnie z Yarisa  ;)
Nie nie, jaris to był dawno, przesiadłem się z Suzi :) A poza tym to nie wiesz jok jode, wiec spierdalaj.

Prawda w oczka jebie
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Wczoraj wieczorem wracam z zajęć, paczam na środek głównej ulicy toruńskiej starówki, a tam czarna Skoda Superb i wokół niej kręci się zgraja smutnych panów w garniturach - okazało się, że premier Szydło się zachciało do McDonalda. :D

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl

Uwentualnie z Yarisa  ;)

Prawda w oczka jebie
Tobie ze jezdzisz skodą?

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Panowie, naprawdę warto się o takie rzeczy kłócić?

Offline Dmaligator

• Pr0

Uwentualnie z Yarisa  ;)

Prawda w oczka jebie
Tobie ze jezdzisz skodą?

Jedno zdanie,  cztery błędy.
Poziom BMW.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline blendamed

• Gaduła
Tobie ze jezdzisz skodą?
no to tak apropo przeżarcia mózgu przez banditmoturwagen :D

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
Lepsze niż przezarcie cebulą :) dla mnie eot bo na tak niskim poziomie aligator bije mnie doświadczeniem.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Mnie zszkowało, że Merlin MPH w pozycji mostkowej ma tyle pierdolnięcia. ;O
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline wuj Bat

• Pr0
Kultura ani klasa ABSOLUTNIE nie idą w parze z majętnością. Howgh.
Paczki z głów!

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Czyli jednak sobie poradziłeś? Z czym był problem ostatecznie?

Offline Mother Puncher

• Pr0

Czyli jednak sobie poradziłeś? Z czym był problem ostatecznie?

Nie powiem, bo się wstydzę :(
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
Do złudzenia przypomina to ConSensus ze Ślepowidzenia

EDIT: Oczywiście poza punktami i innym gównem któremu bliżej do tego o czym pisał P.K. Dick w jednym z opowiadań
« Ostatnia zmiana: 21 Maj, 2016, 19:19:11 wysłana przez inches666 »
www.soundcloud.com/inches666
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline Mother Puncher

• Pr0

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
E to pierdolę, po stokroć wolę zamówić Skerve ;D Teraz już przynajmniej nie mam skrupułów :D