Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1441321 razy)

Offline sylkis

• Pr0
A tam, pierdolenie.

Po prostu jak pokolenia wychowane w komunizmie charakteryzują się tendencją do raczej umiarkowanych poglądów w każdej z opcji, tak pokolenia nie sięgające pamięcią wstecz dalej, niż do lat '90 charakteryzują się dużą radykalizacją poglądów i im młodsze roczniki, tym bardziej to widać. W każdej opcji. Czyli mamy sporo szowinistów, ale radykałowie to nie tylko kwestia konserwatywno-narodowa, a i po "lewej" stronie też mamy ich coraz więcej. I to samo też ze wszystkimi innymi kombinacjami konserwa-postępowiec, social-liberał, imperialista-anarchista i jeszcze dałoby się więcej wymiarów znaleźć.

Nie ma już takiego oczywistego totalitarnego państwa-oprawcy (teraz każdy się zła w innych źródłach doszukuje), który by wszystkich jednoczył, więc jak gówniarze wchodzą w okres buntu, to się gryzą między sobą i później tak wyrastają i chowają kolejne dzieciaki w takim duchu :P
« Ostatnia zmiana: 09 Maj, 2013, 10:32:31 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Algiz

• Gaduła

Nie ma już takiego oczywistego totalitarnego państwa-oprawcy (teraz każdy się zła w innych źródłach doszukuje), który by wszystkich jednoczył, więc jak gówniarze wchodzą w okres buntu, to się gryzą między sobą i później tak wyrastają i chowają kolejne dzieciaki w takim duchu :P

Ten duch to się zmienia . Kiedyś młodzież uciekała z uczelni żeby przyłączyć się do insurekcji Kościuszkowskiej  . Ja pamiętam czasy jak ludzie zmieniali wyznanie  albo udawali chorych psychicznie żeby nie iść do wojska .  Jest też w tym kraju paru świrów którzy ucięli sobie palec wskazujący żeby armii uniknąć  . A teraz znów nie jeden by sobie pizdę suchą bułką ogolił żeby się dostać na trepa . Zresztą co by nie mówić , każde pokolenie ma swoich młodych gniewnych z których (jak mówi klasyk ) wyrosną starzy i wkurwieni i też będą się dziwić jaka ta dzisiejsza młodzież pojebana .

Offline sylkis

• Pr0
Ot co.
(\__/)    This is Bunny.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tja. Ale problem podpadającej pod faszyzm skrajnej prawicy to jest niestety coś poważniejszego, zresztą jakby nie patrzeć, to trochę sprzeczne z logiką. Olbrzymia część narodowościowych organizacji to są studenci, i to nie tylko jakichś wieczorówek na jakiejś pipidówie dla papierka, ale także renomowanych uniwersytetów, np. UW. Tam gdzie powinna być ostoja liberalizmu i wolności poglądów, szaleją nazikatole ze swoimi agresywnymi przekonaniami. W warunkach społecznego niezadowolenia rządzącymi powinny panować raczej nastroje prolewicowe... A dziś nawet w centrum dużego miasta najnormalniejszy w świecie murzyn robi widowisko i słyszy drwiny od paru gości w za luźnych spodniach i włosach obciętych razem z częścią mózgu. Panuje ciemnota i zabobon, a nikt z tym nie walczy, problem jest pomijany, "bo przecież ludzie są po prostu głupi, tego nie zmienisz". Tak się składa, że znam kilku naprawdę inteligentnych ludzi, którzy się w takie głupoty bawią. "Jebać lewaków", itp. - niektórzy biorą to trochę zbyt poważnie, a to tylko długa droga w dół. Przepraszam, że tak chaotycznie, ale jestem na lekkim kacu i nie mogę skupić myśli, a chciałbym powiedzieć 1000 rzeczy na raz.

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Ot co.
O kurwa! Jak krótko sylkis odpisał! WTF!? Gdzie textwall?! To chyba najkrótszy post w twojej karierze na forum :D Szokłę
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
i włosach obciętych razem z częścią mózgu.

:D :D :D :D :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Algiz

• Gaduła
Olbrzymia część narodowościowych organizacji to są studenci, i to nie tylko jakichś wieczorówek na jakiejś pipidówie dla papierka, ale także renomowanych uniwersytetów, np. UW. Tam gdzie powinna być ostoja liberalizmu i wolności poglądów, szaleją nazikatole ze swoimi agresywnymi przekonaniami. W warunkach społecznego niezadowolenia rządzącymi powinny panować raczej nastroje prolewicowe..

To nic nowego . Wystarczy spojrzeć czym były getta ławkowe które działały w latach trzydziestych na wszystkich Polskich uniwerkach, łącznie z UJ . Świetnie to było pokazane w filmie "Zezowate Szczęście " z Bogusławem Kobielą . A poglądy według mnie nie zależą od tego czy się jest studentem czy nie . Statystyka jest nieubłagana  i już dawno stwierdzono że odsetek kretynów jest taki sam wśród drwali jak wśród członków Polskiej Akademii Nauk . No może w sejmie ten procent  jest trochę większy .

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Bardziej mi chodzi o zestawienie uniwersytetów na zachodzie (w sumie wszędzie) i uniwersytetów w Polsce. Nawet np. katolickie uniwerki za granicą promują liberalizm i wolność myślenia (akceptują i szanują poglądy ludzi innych wyznań lub ateistów, na pewno nie wstydzą się o tym dyskutować), a u nas to wszystko jest jakieś takie bez sensu i bez tej oświeceniowej otoczki...

Offline grzyb666

• Prawie użytkownik

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
200V przy rosyjskim 220V sieciowym i 48V maksymalnym w złączu XLR to czad :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Ujawniono jaka jest oficjalna przyczyna śmierci Jeffa Hannemana. Okazuje się, że niewydolność wątroby nie była skutkiem ukąszenia przez pająka. Ponadto pogrzeb muzyka może przebiegać w napiętej atmosferze.
Mimo, że minęło już kilka dni od śmierci gitarzysty zespołu Slayer – Jeffa Hannemana – jej temat nadal budzi spore emocje. Niedługo po ogłoszeniu smutnej dla fanów metalu wiadomości, pisaliśmy (powołując się na amerykańskie źródła), że Hanneman czekał na przeszczep wątroby. Jak się jednak okazuje, muzyk nigdy nie był wpisany na listę osób oczekujących na przeszczep.

Z ujawnionych informacji wynika, że oficjalną przyczyną śmierci gitarzysty jest marskość wątroby spowodowana wieloletnim nadużywaniem alkoholu. Wykluczono, że bezpośredni wpływ na stan zdrowia miało martwicze zapalenie powięzi, z którym Hanneman walczył się od pewnego czasu. Choroba wpłynęła jednak na stan psychiczny muzyka, który coraz chętniej sięgał po alkohol. Bliscy gitarzysty nie byli świadomi jego stanu zdrowia aż do ostatnich dni przed śmiercią. Chwilowa poprawa zdrowia wynikała prawdopodobnie z podekscytowania związanego z pracą nad nowymi nagraniami.

źródło: terazrock.pl
« Ostatnia zmiana: 10 Maj, 2013, 18:10:04 wysłana przez niedziak »
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Czytałem o tym już parę dni temu i nie wiem co o tym myśleć... Czy kolejna sensacja żeby było głośno o Slayerze, czy prawda,
czy kompletnie wyssana historia przez prasę - dla mnie liczy się tylko to, że zmarła legenda metalu, człowiek który napisał kupe świetnego materiału.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No ok, ale czy tak na prawde któregoś z Was zdziwiło by to ze nadużywał ? I jakie to ma znaczenie dla sprawy, smierć człowieka cenionego przez innych zawsze bedzie tragiczna a i często zaskoczeniem. Szczerze powiedziaqwszy nic szokującego w tym nie ma, raczej szara rzeczywistość.

Offline smetny666

• Prawie użytkownik
Pytali się czy jadłem śniadanie, ponieważ miałem bardzo niski poziom cukru i czy w rodzinie były przypadki anemii.
W sumie faktycznie szybko wyszedłem z domu, jeszcze w dodatku było tak duszno-burzowo, chociaż z drugiej strony nigdy ni takiego mi się nie zdarzyło.
Miałem przy sobie portfel ze wszystkimi możliwymi istotnymi dokumentami, kartami, na szczęście nic nie zginęło :)
kurwa fart mi na zgonie pasek a nawet buty zajebali :'(

Offline sylkis

• Pr0
a u nas to wszystko jest jakieś takie bez sensu i bez tej oświeceniowej otoczki...
U mnie jeden koleś nie dał rady (sesji nie pozaliczał) na którymś roku BA, jak się przyznał otwarcie z dumą do rasizmu itd. ;) tzn. nie wiem, czy to miało związek (bo to już by były teorie spiskowe i takie tam), ale afera i różne jazdy były po tym jak wygłaszał swoje poglądy :D
Także myślę, że to kwestia też na jakich ludzi trafisz, jaki kierunek itd.

A z innej beczki, to piszę tutaj, bo nie wiem gdzie indziej :D
Dzisiejsza dyskoteka w podstawówce wyglądała mniej-więcej tak ;D
Na środku to jeden jedyny koleś z 6 klasy co przyszedł, reszta otaczające go laski z kilku klas :D i wiwijajoł też mniej-więcej tak samo ;D
« Ostatnia zmiana: 10 Maj, 2013, 21:11:22 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan

Okropieństwo. Aż tak mnie zszokowało, że nic więcej nie dodam.
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
http://www.jemsite.com/forums/f15/the-current-quality-of-chibanez-copies-106725-8.html

Jak Was znam, to pewnie już widzieliście, ale mimo wszystko ja widzę pierwszy raz i bezczelność mnie po prostu powaliła. Scroll down do fotek.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Wysłałem w piątek (3.05) paczkie do jednego z naszych kochanych forumisiów i ta doszła już w poniedziałek (6.05). Szybko, nie?
Spoiler
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline wuj Bat

• Pr0

To mnie zszokowało. Po pierwsze, że gra darmowa, ścigasz się w sieci, po trzecie, że... jest na telefon i naprawdę tak wygląda.
Paczki z głów!

bandit112

• Gość
Ale to musi mulić na telefonach nie-za-milion-złotych. :D

Offline wuj Bat

• Pr0
Mam za 129zł*

* no, w abomamemcie. W sumie ciekaw właśnie jestem jak chodzi na czym innym niż Nexus 4, co ma 4-rdzeniowy procek 1,5GHz, yeah!
Paczki z głów!

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture

To mnie zszokowało. Po pierwsze, że gra darmowa, ścigasz się w sieci, po trzecie, że... jest na telefon i naprawdę tak wygląda.

no gierka jest mega dobra- mikroopłaty w tej grze są chore więc spolecam zrobić hacka na kasę i gold bo bez tego zarobienie na normalne fajne i szybkie auto trwa wieki

Orange

• Gość
Ludzie dostają pierdolca jak usłyszą przymiotnik "ślubny". Lub funkcjonujący w naszej kulturze synonim - "weselny".

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Dodałbym jeszcze "komunijny", i w pewnym stopniu też "pogrzebowy" i "na chrzest".
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Mam za 129zł*

* no, w abomamemcie. W sumie ciekaw właśnie jestem jak chodzi na czym innym niż Nexus 4, co ma 4-rdzeniowy procek 1,5GHz, yeah!

Na poprzednim Nexus'ie z 2-rdzeniowym prockiem 1,2GHz chodziło mniej więcej tak jak na iPhone 4 (czytaj, dało się grać ale było dość wolno), za to na iPhone 4S (2x0,8GHz czyli mniej niż GNX) chodzi przyzwoicie (są ścinki, ale nie tak dramatyczne jak na dwóch poprzednich telefonach). Teoretycznie mogę sprawdzić jeszcze jakby to poszło na Galaxy SIII Mini.