Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1440667 razy)

bandit112

• Gość
ζ

Offline Winged

• Gaduła

bandit112

• Gość

Offline Winged

• Gaduła
Czyli to samo.
Heh, wspaniała rzecz. Już 154 lata minęły, a dowodu hipotezy dalej nie ma. Cholera, postawienie dowodu jest równoznaczne z wieczną glorią i nieśmiertelną sławą. Trzeba zapierdalać...

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Zszokował mnie temat na orgu dotyczący Terrormaszyny. To jak ludzie potrafią przypierdalać się do różnych aspektów wiosła którego nigdy nie będą mieli, tylko dlatego że jest kopią innego wiosła którego nigdy nie będą mieli, jest fascynujące, przerażające i obrzydliwe zarazem.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
Zszokował mnie temat na orgu dotyczący Terrormaszyny. To jak ludzie potrafią przypierdalać się do różnych aspektów wiosła którego nigdy nie będą mieli, tylko dlatego że jest repliką innego wiosła którego nigdy nie będą mieli, jest fascynujące, przerażające i obrzydliwe zarazem.
fix'd ;)

zaciekawiłeś mnie, więc idę poczytać :P
i always go full retard

Orange

• Gość
Szokłem, co tu przeczytałem:

http://niewygodne.info.pl/

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Szokłem, co tu przeczytałem:

http://niewygodne.info.pl/

Ale pierdolenie :facepalm:

Na dole masz artykuł gdzie podano że polska przekazała na wojsko w poprzednim roku TYLKO 252$ od obywatela.

Polska wydaje na armię 7 krotnie więcej niż na całą polską edukcję + służbę zdrowia, a nie jesteśmy teoretycznie w stanie wojny z żadnym państwem.
A i tak najlepszy dla obronności kraju jest powszechny dostęp do broni...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
MrJ, czemu uważasz, że powszechny dostęp do broni to zły pomysł? Selekcja naturalna i te sprawy. Od razu by się w kraju zrobiło czyściej.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
A co ma z selekcją naturalna wspólnego to, że tylko idioci ze spluwami by zostali?
B ( o ) ( o ) B S

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Wystrzelali by się pierw sami między sobą, o ile w ogóle. W domu masz niezliczoną ilość przedmiotów, z których jesteś w stanie zrobić sobie prowizoryczną broń przy użyciu której jesteś w stanie odebrać komuś życie. Większość obywateli w tym kraju ma taką możliwość. W zależności tylko od ilorazu inteligencji i obycia z książkami będzie to albo deska z gwoździem albo ładunek wybuchowy na napalmie kończąc. I co? Nadal w tym kraju są tylko sami idioci zdolni do zabijania? Oczywiście pomijam patologie i choroby psychiczne.

Offline sylkis

• Pr0
Ale to wymaga zachodu w większości przypadków, tak naprawdę w grę wchodzą co najwyżej noże. A tak, to cały motłoch miałby już wszystko gotowe pod ręką. Nie to, żebym szczególnie ich żałował, ale obawiam się, że zbyt wielu postronnych by na tym tez ucierpiało, a już na pewno sam bym nie chciał się znaleźć wśród nich... z resztą pierwsza lepsza strona z googla (nie wiem, na ile wiarygodna): http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_wit_fir-crime-murders-with-firearms jak dla mnie Polska jest tam zdecydowanie za wysoko i tak :(

Choć z drugiej strony prawo polskie jest rzeczywiście w przeciwnym kierunku posrane względem tego co ci wolno w ramach samoobrony, a co nie - bo praktycznie wolno ci stać i dać się pobić, lub obezwładnić bez pomocy narzędzi i to też jeśli nie uprawiasz sportów walki. No chyba, że się mylę, to sprostujcie.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ale że co? że jak będzie powszechny dostęp do broni to BANDYCI też ją będą posiadali?

Oni już mają. To normalni ludzie nie mają czym się bronić. A za próbę obrony najczęściej są skazywani oni a nie napastnicy :facepalm:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Jeśli kiedyś w Polsce będzie można posiadać broń palną to od razu stąd spierdalam. Nożem mi już grożono ale nikt do mnie nie strzelał.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline sylkis

• Pr0
To normalni ludzie nie mają czym się bronić. A za próbę obrony najczęściej są skazywani oni a nie napastnicy :facepalm:
To prawda, o tym też napisałem. Jest to chore i wymaga zmiany.

ALE.

Nie wszyscy bandyci mają dostęp do broni, mimo wszystko. I jest cała masa ludu, która "aspiruje" na bandytyzm, jednak właśnie... nie ma broni. Tyczy się to głównie gównarzerii ze slumsów - sądzę, że przy ogólnej dostępności broni te środowiska stałyby się jeszcze bardziej niebezpieczne, niż już są - i to o wiele.
Nie wspominając o tabunach alkoholików i innych życiowych nieudaczników, którzy będą sobie w ten sposób przedłużać kutangę i z już w chuj szkodliwych i potencjalnie niebezpiecznych staną się nieprzewidywalną, chodzącą śmiercią.

Mogę nie mieć racji, ale martwi mnie własnie najbardziej ta "szara strefa" między normalnymi ludźmi, a już uzbrojonymi bandytami, stanowiąca mam wrażenie grupę o liczebności co najmniej porównywalnej z normalnymi.
« Ostatnia zmiana: 05 Mar, 2013, 15:20:42 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Wystrzelali by się pierw sami między sobą, o ile w ogóle. W domu masz niezliczoną ilość przedmiotów, z których jesteś w stanie zrobić sobie prowizoryczną broń przy użyciu której jesteś w stanie odebrać komuś życie.

Oczywiście, jak będe chciał to nawet łyżeczką do herbaty mogę wykorzystać jako przedmiot którym moge zabic. Ale zapoznaj sie z czymś takim jak efekt broni. Przedmioty codziennego uzytku, pomimo że mogą służyc jako narzędzie zbrodni, mają inne przeznaczenie przez co używając ich uruchamiane sa inne schematy zachowań. Biorąc wspomnianą łyżeczkę raczej pierwsza myślą nie jest wydłubanie oka, wbicie w krtań czy cokolwiek w tym guście. Broń palna natomiast wręcz przeciwnie. Jak złapiesz pistolet to pomyślisz o tęczy i jednorozcach? Pomieszaniu nią herbaty? Czy pociągnięciu za postrzelaniu (chociażby na strzelnicy co przecież jest bardzo fajną zabawą). Człowiek zdenerowany robi wiele nieprzemyślanych rzeczy. Naprawdę wierzysz że ogólny i bezproblemowy dostep do broni, albo jej posiadanie nie spowoduje problemów? Ucierpia na tym głównie bezbronni, bo sąsiad pod wpływem impulsu za hałasy w mieszkaniu nad sobą nie poójdzie setny raz z awanturą tylko z bronią. Ojciec bijący rodzine pod wpływem alkoholu nie weźmie pasa albo kabla tylko pistolet. I tak dalej. Uważasz że idioci sie pozabijają? Idioci najpierw zabiją bezbronnych, których winią za swoje niepowodzenia, a potem dopiero siebie nawzajem, bo nie bedzie juz kogo winić.

Z bronią jak z narkotykami - ten kto chce mieć dostęp i tak go ma (i nie jest to żadna wiedza tajemna, bo to wszystko jest chociażby w internecie czy na ulicy), więc po co robic to jeszcze z błogosławieństwem ogółu?
B ( o ) ( o ) B S

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Jak złapiesz pistolet to pomyślisz o tęczy i jednorozcach?

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Polecam wszystkim przeczytać to:
http://kryzysowo.pl/?p=4313
oraz następne części.
(pod Next są następne artykuły z serii)

Bardzo dobry poradnik pisany przez człowieka, który zna się na rzeczy.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Zapominacie o jednej rzeczy, że 'bezbronny' będzie miał takie samo prawo do posiadania broni jak 'napastnik'. W tym monecie wszyscy są równi.
Drugą sprawą o jakiej zapominacie jest fakt, że legalne posiadanie broni oraz jej legalne użycie może być tylko w celu samoobrony.
A to, że pijany ojciec czy wkurwiony sąsiad sięgnie po broń, to odpowiedzą jak za morderstwo z premedytacją, czyli w tym kraju od 25 lat w górę. Większość z nas jest chyba świadoma swoich działań oraz ich konsekwencji.

G-zs, wiem czym jest 'efekt broni'. Naturalnym odruchem jest, że biorąc do ręki broń myślisz o strzelaniu, bo do tego to jest. Podobnie mam, że kupując prezerwatywy myślę o bzykaniu, taki świntuch ze mnie! Ludzie w ekstremalnej większości przypadków, którzy nie przeszli specjalistycznego szkolenia (czyt. pranie mózgu w wojsku, policji itp.) nie będą w stanie pociągnąć za spust jak już dostaną broń do ręki z poleceniem odstrzelenia człowieka. W dużej części przypadków człowiek nie będzie w stanie pociągnąć za spust celując w człowieka, który w znaczeniu szeroko rozumianym wyrządził mu jakąś krzywdę. Taka jest prawda. Przeszedłem szkolenie wojskowe i to wszystko nie jest takie łatwe jak się wydaje.

Z bronią jak z narkotykami - ten kto chce mieć dostęp i tak go ma (i nie jest to żadna wiedza tajemna, bo to wszystko jest chociażby w internecie czy na ulicy), więc po co robic to jeszcze z błogosławieństwem ogółu?

Abym mógł się legalnie bronić, gdy ktoś na ulicy celuje we mnie i żąda np. portfela i telefonu. Po to to wszystko.
« Ostatnia zmiana: 05 Mar, 2013, 17:54:59 wysłana przez Niedziak »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Zapominacie o jednej rzeczy, że 'bezbronny' będzie miał takie samo prawo do posiadania broni jak 'napastnik'. W tym monecie wszyscy są równi.
Drugą sprawą o jakiej zapominacie jest fakt, że legalne posiadanie broni oraz jej legalne użycie może być tylko w celu samoobrony.
A to, że pijany ojciec czy wkurwiony sąsiad sięgnie po broń, to odpowiedzą jak za morderstwo z premedytacją, czyli w tym kraju od 25 lat w górę. Większość z nas jest chyba świadoma swoich działań oraz ich konsekwencji.

G-zs, wiem czym jest 'efekt broni'. Naturalnym odruchem jest, że biorąc do ręki broń myślisz o strzelaniu, bo do tego to jest. Podobnie mam, że kupując prezerwatywy myślę o bzykaniu, taki świntuch ze mnie! Ludzie w ekstremalnej większości przypadków, którzy nie przeszli specjalistycznego szkolenia (czyt. pranie mózgu w wojsku, policji itp.) nie będą w stanie pociągnąć za spust jak już dostaną broń do ręki z poleceniem odstrzelenia człowieka. W dużej części przypadków człowiek nie będzie w stanie pociągnąć za spust celując w człowieka, który w znaczeniu szeroko rozumianym wyrządził mu jakąś krzywdę. Taka jest prawda. Przeszedłem szkolenie wojskowe i to wszystko nie jest takie łatwe jak się wydaje.

Abym mógł się legalnie bronić, gdy ktoś na ulicy celuje we mnie i żąda np. portfela i telefonu. Po to to wszystko.

Też byłem kiedyś przekonany, że oddanie broni w ręce ludu to dobry pomysł.
Po głębszych przemyśleniach zdecydowanie zmieniłem zdanie. Mam w rodzinie lekarzy i opowiadali niestworzone historie o tym, co ludzie potrafią zrobić innym tylko i wyłącznie przez własny debilizm i pod wpływem emocji. Jedna śmierć więcej spowodowana przez debila z bronią już byłaby jedną za dużo.
« Ostatnia zmiana: 05 Mar, 2013, 18:02:52 wysłana przez pivovarit »

Offline sylkis

• Pr0
Przypominam, że mówimy o różnych psycho- i socjopatach, nierzadko pod wpływem używek (w tym IMO najgorszej z nich - alkoholu). Co mi po tym, że ktoś pójdzie siedzieć na 25 lat, jeśli ja lub ktoś mi bliski umrze? Idąc dalej tym tropem: piszesz, że "większość" będzie mieć problemy z pociągnięciem za spust. Tyle, że ja się nie boje normalnych ludzi z bronią, a właśnie takich wariatów, którzy teraz uzbrojeni nie są (przynajmniej nie w broń palną), tudzież gówniarzy, którzy jeszcze nie do końca panują nad tym, co robią.
(\__/)    This is Bunny.

Offline Frantic

• Pr0
Nie dawno w mojej okolicy dwóch bandytów próbowało okraść sklep spożywczy, podczas napadu do sklepu wszedł klient, jeden z bandziorów spanikował i zaatakował go gazem pieprzowym, ciekawe co by zrobił gdyby miał przy sobie broń palną.

Oni już mają.
Ktoś groził Ci kiedyś pistoletem?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Oni już mają.

Mojemu ojcu dresiarze pukali w szybę gnatem po tym jak się z nimi drażnił na trasie.

Tak czy owak "bandytów", którzy już mają gnaty to bym się nie bał akurat.
Bałbym się tych, którzy teraz chcieliby mieć, ale nie mogą.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Czy po alkoholu ludzie nie robią podobnych debilizmów? Wzrost agresji po spożyciu i szukanie zaczepki 'bo tak', czy wsiadanie za kółko i wpierdalanie się w przystanki pełne ludzi.
Ja tam się nie boję iść ciemną uliczką obok jakiegoś typa, umiem sobie poradzić jak ktoś podejdzie do mnie z nożem albo przystawi mi gnata do skroni, ale przykładowo moja matka już sobie nie poradzi w takiej sytuacji, a wszyscy doskonale wiemy jak w tym kraju kończy się wołanie o pomoc.
Oczywistym jest fakt, że nie uniknie się sytuacji typu strzelanie do niewinnych ludzi przez idiotów, ale idąc takim tokiem rozumowania powinniśmy zabronić wszystkiego w tym kraju. Przede wszystkim w/w alkoholu, bo ile już było nieszczęść przez tą, jakby nie patrzeć, truciznę? Mamy mózgi, więc ich używajmy!
« Ostatnia zmiana: 05 Mar, 2013, 18:14:08 wysłana przez Niedziak »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Oni już mają.

Oczywiście że tak. Kilkukrotnie również bejsbolem, nożem i siekierą.

Tylko że chyba nikt nie skumał o jakim dostępie do broni pisałem. Myślicie że w Norwegii albo Usa z gnatem po ulicy można chodzić?

Broń w domu! Ktoś mi wchodzi w nocy do mieszkania/domu/ogródka=czapa.