Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1425232 razy)

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Jeszcze się z tym bujasz? :facepalm:
synkopy to guwno

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
A jaką? ???
synkopy to guwno

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
I co? Nie pasuje?
synkopy to guwno

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Ale które wymiary konkretnie? A zamocować możesz i tak na 2 sposoby. Trzeciego nie znam.
synkopy to guwno

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Tego z ebaya też powinno dać się zamocować od dołu. Chyba, że to jakaś flojdrosopodobna licencjonowana tandeta w której otwory na wkręty nie mają gwintu M4. Ale i to nie jest jeszcze tragedia. Nagwintować dziada powinno się dać. W normalnym komplecie do blokady z OFR zawsze dodawali 2 wkręty do drewna i 2 śruby do montażu od dołu.
Nad szerokościami bym się za bardzo nie spuszczał. Najważniejsze, że nie jest szersza. Siodełka 47.6mm normalnie wstawia się do szyjek 48mm i nikt się nie pierdoli z dwiema dziesiątymi na stronę. Tym bardziej, że wypadałoby jakiś offset zawsze zachować aby struny nie zjeżdżały z podstrunnicy. No chyba, że o tą drugą szerokość chodzi, choć i z tym można sobie poradzić, tym bardziej, że to nie sa duże różnice.
Z wysokością może być troszkę problem bez umiejętności i dobrej frezarki. Ale zdaje się, że chcesz zachować gitę w oryginalnym stanie, więc możesz poradzić sobie w inny sposób, choć tu przydałaby się odpowiednia szlifierka. Ewentualnie jak masz wolny dzień to dobry ostry szeroki pilnik do metalu lub spora równa decha z grubym płótnem ściernym i jedziesz aż skubańca dopasujesz.
synkopy to guwno

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Isu, podeślij wiosło Vicolowi razem z blokadą i powinien Ci to fachowo zrobić ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline sylkis

• Pr0
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Przychlast

• Pr0
Jaka jest przepaść pomiędzy podem 2.0podłączonym do przodów a do wzmacniacza gitarowego.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Isu, podeślij wiosło Vicolowi razem z blokadą i powinien Ci to fachowo zrobić ;)
synkopy to guwno

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Isu, przyjedź lepiej osobiście mu dać to pogadamy :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Ok.
synkopy to guwno

bandit112

• Gość
Spoiler

:o

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Spisałem swoje GASy do arkusza w Excelu... 71000zł  :headbang:

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Masz chociaż kapelę? :D
Jakbym podliczył moje GASy to by się pewnie zamknęły w 5k.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline sylkis

• Pr0
Jakbym podliczył swój realny GAS, to by było kolo chyba z 3,5k.
Jakbym podliczył swoje marzenia... o kurwa. Idę po bilet w totka ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Czekaj, eleven rack, zoom h2, LTD f-4? 6k nówki czyli pewnie z używanym elevenem taniej by wyszło. Zresztą wciąż nie wiem czy on czy x3 może...
No ale na razie to wszystko jest nieistotne - kasy brak :D Ale jak już będzie to zoom w pierwszej kolejności wskakuje.

Offline sylkis

• Pr0
POD HD500 i jakiś aktywny odsłuch. Majątku by to nie wciągnęło, nawet za nówki. Bardzo powoli zbieram się do zarobienia na to.

A w wersji marzeniowej do tego Bash MK5, jakaś paka, Dwarfcraft the Internet Overdrive, ewentualnie Digitech Whammy, Dwarfcraft Lovebuzz (nie wiem po chuj), Mi Audio Tubezone (nie wiem po chuj), Blackstar HT DistX (nie wiem po chuj) - póki co jeszcze nie jest tragicznie, choć nigdy nie będzie mnie pewnie już nawet na to stać :D
Ale do tego mi się marzy kolekcja z całym szeregiem gitar typu offset-waist (nie wiem po chuj, ale mam na ich punkcie zboczenie), głównie z rodziny barytonów-basów typu Bass VI, Jaguar Baritone Custom VI, Hellcat VI, Ultra VI i jeszcze spoooro tego było, choć nie pogardziłbym i krótkimi skalami z Jaguara itp... :D
« Ostatnia zmiana: 11 Kwi, 2012, 12:46:13 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Masz chociaż kapelę? :D
Jakbym podliczył moje GASy to by się pewnie zamknęły w 5k.
Tak, ale nie widzę związku ;)

Jakbym podliczył swój realny GAS, to by było kolo chyba z 3,5k.
Jakbym podliczył swoje marzenia... o kurwa. Idę po bilet w totka ;)

Nie wiem, ja tam nigdy nie miałem marzeń a tylko dosyć obszerną listę ToDo;) Nawet jakbym wygrał w totka to nie wydaje mi się, żebym się zajebał sprzętem. Tylko raczej kupił dom pod Warszawą, połowę hajsu zainwestował a resztę życia spędził na zostawaniu wirtuozem gitary, basu, skrzypiec, klawiszy i wiolonczeli  :-[
Chociaż w sumie to mam tylko jedno marzenie - zostać batmanem.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwi, 2012, 13:13:53 wysłana przez pivovarit »

Offline sylkis

• Pr0
Tak na serio to też bym pewnie zainwestował w dom i życie, ale zakładając, że miałbym odpowiednio duży % z inwestycji na dalsze utrzymanie się, pewnie systematycznie bym budował kolekcję po kawałku ciesząc się każdym gratem z osobna ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Jeśli kiedyś nauczę się grać to będę myślał nad jakimś pro sprzętem.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Tak na serio to też bym pewnie zainwestował w dom i życie, ale zakładając, że miałbym odpowiednio duży % z inwestycji na dalsze utrzymanie się, pewnie systematycznie bym budował kolekcję po kawałku ciesząc się każdym gratem z osobna ;)
milion złotych na koncie rentierskim daje Ci już ok 3000zł miesięcznie do końca świata :)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
W temacie:

http://avhguitarrepair.com/?page_id=284

to mnie zszokowało, zwłaszcza Ibanez
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .