muzyka popularną wg książkowej regułki to tak. I tak to dziwne ale tak musi być. Ten rodzaj muzyki jest na pewno popularny :-)
Locco oczywiście, że są sprawy ważne i ważniejsze i nikt nie stara się na siłe niczego nauczyć w żadnej szkole o charakterze umuzykalniającym.
Chłopcy spuśćcie powietrze z jaj, nie ma sensu się kłócić, mam lepszy pomysł. Pan szkoła Rocka ma okazję się wykazać i poprowadzić Topic założony przeze mnie. Co Pan na to Panie szkoła Rocka?? Podoła Pan zadaniu? Czy nie robi Pan niczego z czego nie płyną pieniądze, skoro tak mocno walczy Pan o warsztat, to ma Pan niepowtarzalną okazję, wykazać się swoją wiedzą z Teorii, jakże pożądaną na tym forum, mocno propagowaną przez Pana, na razie tylko w potyczkach słownych.
Jeśli chodzi o pytanie czy warsztat pomaga zrobić karierę w Polsce, to należało by zapytać Dodę, Feel'a, Ich Troje, Boys, Mandarynę, i nie wiem kto jeszcze jest na topie obecnie w Polsce. Prawda jest taka że jest popyt na chłam, i chłam się sprzedaje, gdyby społeczeństwo było bardziej świadome muzycznie i interesował ich warsztat, to poszliby sobie w kierunku Acid Drinkers, Lipali, Flap Jack, Kat, etc. Oczywiście część ludzi tak robi, choć nie wydaje mi się żeby specjalnie zwracali uwagę na to w jakim metrum grają chłopaki z Acid Drinkers, jeśli byłeś na koncercie Acid Drinkers, to sam wiesz że po 2 min. nie wiesz jak się nazywasz, bo kopniak energetyczny jest tak potężny że urywa pupę. Głowa przestaje być integralną częścią ciała i robi co jej się podoba
Generalnie muzyka dzieli się na dobrą i złą, nie na dobrą technicznie, warsztatowo i bla bla... Tu jest link do Topic'u, zapraszam serdecznie do poprowadzenia go, jeśli będzie interesujący z pewnością każdy z użytkowników (nie zlinczujcie mnie za to że wypowiadam się w imieniu ogółu) wpłaci po 10 groszy ( a może jeszcze kiedyś ponegocjujemy;)) na wskazane przez Pana konto, pieniądz niewielki, ale liczba użytkowników ogromna. Więc rachunek dość prosty
Link:
http://forum.sevenstring.pl/warsztat/teoria!-podstawy!/Pozdrawiam serdecznie i życzę owocnej pracy
Edit: Kurs dla gitarzystów i basistów - Wszystko w kontekście praktycznym! Interwały, budowa akordów, nuty, tonacje, skale, improwizacja, rytm, artykulacja... Czyli podstawy niezbędne zarówno dla początkujących i jak i zaawansowanych!
Kurs ułożony powinien być w taki sposób, by kolejne zagadnienia łączyły się w logiczną całość. Pokazując jak to, czego się uczymy przekłada się na budowanie świadomości muzycznej i w efekcie na nasza grę.