Podsumowanie w cyferkach 1RM @78kg (wyniki od ostatnich testów, niektóre na dzień dzisiejszy mogłyby być nieznacznie wyższe):
Deadlift 160kg
Front Squat 110kg
Bench Press 92,5kg
Overhead Press 55kg
Cele 1RM na czerwiec 2017:
Deadlift 185kg
Front Squat 140kg
High Bar Squat 155kg
Bench Press 120kg
Overhead Press 70kg
Amen.
Minął drugi rok i cóż... trochę przesadziłem z zaplanowanymi 1RM, mimo, że cały rok ciężko pracowałem i nie opuściłem żadnego treningu. Myślę, że przy szacowaniu zmyliły mnie newbie gainsy, ale już się przekonałem, że im dalej w las tym ciężej o nowy wynik. Myślę, że byłoby więcej, ale w maju zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy i w szczycie formy musiałem zmienić drastycznie dietę i rozpocząć terapie hormonalną (i to nie taką jakby się chciało
) co wpłynęło na spadek siły (przynajmniej tymczasowo). Wyniki,
które testowałem mają się tak:
Deadlift 175kg (180 podniosłem bez pasa, ale przy blokowaniu mi uciekła - myślę, że z pasem to tylko formalność, bo z kalkulatora 1RM z serii treningowych wychodzi mi regularnie 1RM ok. 195-200kg)
Squat 135kg (to było w kwietniu, teraz czuję się na 140-145, ale dopiero w tym tyg mi wypadają testy)
Front Squat 110kg (tutaj nie żyłowałem nic, zrobiłem to 110kg bez pasa i to ze sporym zapasem, więc myślę, że faktyczny max jest bliżej 120kg)
Bench Press 100kg (i tutaj mnie gryzie sumienie, bo miałem spotera jełopa i mi pomógł kiedy podnosiłem, ale czułem, że wycisnę... w następnym tygodniu spróbuję znowu, żeby to przypieczętować)
Overhead Press 60kg
Cele na czerwiec 2018, zakładam wyniki bardziej realne:
Deadlift 200kg
Squat 160kg
Front Squat 130kg
Bench Press 110kg
OHP 65kg
no i jak w zeszłym roku tak i w tym prezencik motywacyjny: