Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 380831 razy)

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1775 17 Lip, 2015, 13:17:58 »
Martwy ciąg dalej zaczynasz od 140 kg?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1776 17 Lip, 2015, 13:22:09 »
@niedziak na masę będę wracać ale z tego co na razie wywnioskowałem to chyba jednak zostanę przy reversie

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1777 17 Lip, 2015, 13:23:46 »
Z tą masą to ja sobie wesoło trollowałem ;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1778 17 Lip, 2015, 13:23:56 »

Nie mam w obecnym treningu martwego. Chcę go za jakiś czas włączyć, ale najpierw ogarnąć dobrze technikę na małym obciążeniu.

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #1779 17 Lip, 2015, 15:39:34 »
Ja od tygodnia na siłce. Wyciskanie 5x5 z ciężarem  55 kg... Co za żal. ;D Ale liczę na szybkie postępy, bo przed przerwą progresję kończyłem na 95 (ważąc 74).

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1780 17 Lip, 2015, 16:47:14 »
Ja od tygodnia na siłce. Wyciskanie 5x5 z ciężarem  55 kg... Co za żal. ;D Ale liczę na szybkie postępy, bo przed przerwą progresję kończyłem na 95 (ważąc 74).

dobrze, że istnieje ta cała pamięć mięśniowa :D

Nie mam w obecnym treningu martwego. Chcę go za jakiś czas włączyć, ale najpierw ogarnąć dobrze technikę na małym obciążeniu.

poka foto, chce zobaczyć jak wygląda taki skurwiel 100kg
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1781 17 Lip, 2015, 19:01:34 »

Pokażę, jak zjadę z tłuszczem poniżej 15%, póki co jeszcze szału nie ma wizualnie. Ale jestem zadowolony, do nie ma też takiej tragedii, jak miesiąc- dwa temu.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1782 17 Lip, 2015, 19:02:02 »

Pokażę, jak zjadę z tłuszczem poniżej 15%, póki co jeszcze szału nie ma wizualnie. Ale jestem zadowolony, do nie ma też takiej tragedii, jak miesiąc- dwa temu.

to ile teraz jest?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1783 17 Lip, 2015, 19:03:43 »

to ile teraz jest?

Koło 20%. Miesiąc temu, było 25%.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1784 18 Lip, 2015, 00:25:41 »
Przy takiej masie i BF powinieneś być większy ode mnie ;)

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1785 18 Lip, 2015, 00:44:28 »
Przy takiej masie i BF powinieneś być większy ode mnie ;)

Trochę czasu się nie widzieliśmy, a miałem taki niechlubny czas między 09.2014, a 01.2015, kiedy przybrałem 12 kg i niestety nie masy mięśniowej... Plan jest taki, żeby dojechać do 95 przy 10-12% BF, trochę to zajmie, ale motywacja jest póki co mocna. ;)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1786 18 Lip, 2015, 01:47:14 »
i na zawody lol
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1787 18 Lip, 2015, 02:29:52 »
i na zawody lol

W sensie crossfit, czy kuturystyka? Pierwszego nie wykluczam, chociaż jak już, to nie prędko, drugie to zupełnie nie moje klimaty i BF'a by trzeba było mieć w granicach 7-8%, co mi się średnio widzi.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1788 19 Lip, 2015, 14:28:36 »
Stwierdziłem, że przyda mi się odmiana w treningu. Od listopada jadę Starting Strenght, zatem siady 3 x tygodniu. Jestem zadowolony z czerwcowych 1RM, co dodatkowo motywuje mnie do jakiejś zmiany. Kumpel zainspirował mnie do 5/3/1 + Boring But Big, więc sobie rozpisałem na pierwsze 4 tygodnie i dziś zaczynam. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Ktoś już tego próbował?

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1789 19 Lip, 2015, 16:05:08 »
Piszecie o tych planach treningowych i za każdym razem zastanawiam się o co chodzi :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #1790 19 Lip, 2015, 16:14:03 »
Czy zrzucenie 10 kg i nabranie kształtóf mniej opływowych jest sciśle związane z tą jakże obcą mi nomenklaturą ?

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1791 19 Lip, 2015, 17:43:11 »
Czy zrzucenie 10 kg i nabranie kształtóf mniej opływowych jest sciśle związane z tą jakże obcą mi nomenklaturą ?

Do tego wystarczy dobry dietetyk i sporo samozaparcia ;)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #1792 19 Lip, 2015, 18:24:02 »
ja bym dał samozaparcie na pierwszym miejscu, bo o to często najtrudniej ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1793 19 Lip, 2015, 18:40:51 »
Rady dietetyka można sobie wysadzić w buty
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1794 19 Lip, 2015, 19:12:06 »
ja bym dał samozaparcie na pierwszym miejscu, bo o to często najtrudniej ;)

Nieukierunkowane samozaparcie może wywoływać zaparcia, więc dietetyk się przyda ;)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1795 19 Lip, 2015, 21:03:54 »
Może jednak lepiej ktoś z praktycznym doświadczeniem, a nie chuderlawy fanatyk soji, kiełków i jedzenia 18posiłków co pół godziny?
Chyba, że takich już nie ma. Ale z tego co czytam w internecie to nadal tacy przeważają
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1796 20 Lip, 2015, 01:15:52 »
Może jednak lepiej ktoś z praktycznym doświadczeniem, a nie chuderlawy fanatyk soji, kiełków i jedzenia 18posiłków co pół godziny?
Chyba, że takich już nie ma. Ale z tego co czytam w internecie to nadal tacy przeważają

Moja mama od marca schudła 15 kg bez ćwiczeń chodząc do dietetyczki co 2 tygodnie i odżywiając się całkiem znośnie, bez głodówek. Je 5 posiłków dziennie i chwali sobie ten system. Zresztą, różnicę widać, obecnie chyba ma podobny BF do mnie, a była mocno opływowa przez ostatnie kilka lat, od wycięcia woreczka żółciowego. Także da się.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1797 20 Lip, 2015, 01:29:15 »

Moja mama od marca schudła 15 kg bez ćwiczeń chodząc do dietetyczki co 2 tygodnie i odżywiając się całkiem znośnie, bez głodówek. Je 5 posiłków dziennie i chwali sobie ten system. Zresztą, różnicę widać, obecnie chyba ma podobny BF do mnie, a była mocno opływowa przez ostatnie kilka lat, od wycięcia woreczka żółciowego. Także da się.

Jasne, że się da i to oczywiście działa! Sam mam kolegę, który poszedł do dietetyka i kazał mu odrzucić mięso, a tłuste to już w ogóle fe! No i wpierdala kotlety sojowe i mówi, że mu nawet smakują.
Żeby chudnąć trzeba zrobić jedną ważną rzecz... obliczyć zapotrzebowanie i jeść poniżej tej granicy. Bum, magia! A dorabianie do tego tej całej błędnej ideologii, którą tworzą dietetycy to po prostu kpina. Sam od 5 lat studiuję te magiczne sztuki i nauczyłem się jednej ważnej rzeczy... Każdy jest inny. Jedna dieta działa na jednego mega full wypas, a na drugiego wcale. Niestety jedyną drogą aby to opanować jest samemu zgłębić wszystkie tajniki i obserwować swoje ciało. Przez całe życie wmawiali mi w szkołach, że tłuszcze są fe, że trzeba jeść małe posiłki, że śniadanie jest najważniejsze. Wszystko kłamstwa. Sam byłem na połączeniu IFie z dietą zaczerpniętą z CKD i też chudłem. Jedząc 2 ogromne i mega tłuste posiłki, bez żadnych aerobów, jedynie siłka 3x w tyg. Jak słucham tego jak dietetycy straszą kwaśniewskim i dukanem to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera, naczytali się starych książek i idę o zakład, że nigdy w życiu nie byli na żadnej takiej diecie. Jeden to mnie nawet straszył, że umrę bo jem 5 jajek dziennie i już pewnie mam cholesterol powyżej normy. XD
Jeżeli dietetyk to tylko młody, który ogarnia bardzo dobrze angielski i jest na bieżąco z zagranicznymi badaniami.

aha i żeby nie było, wcale nie neguję systemu 5 posiłków dziennie. Po prostu nie ma to znaczenia ile posiłków dziennie :)
Od siebie polecam dietę MŻ i trochę ruchu. Bo może i faktycznie da się schudnąć siedząc przed telewizorem to jednak warto się poruszać. Lepiej dla ciała i dla samopoczucia.
« Ostatnia zmiana: 20 Lip, 2015, 01:48:26 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1798 20 Lip, 2015, 17:53:20 »
Dziś udało mi sie podnieść 2x180kg w martwym ciągu, (4koła zaliczone, jej!), do końca roku mam nadzieje zrobić minimum 1RM 200kg.
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #1799 20 Lip, 2015, 18:01:33 »
Dziś udało mi sie podnieść 2x180kg w martwym ciągu, (4koła zaliczone, jej!), do końca roku mam nadzieje zrobić minimum 1RM 200kg.
grubo albo wcale ;)
ja po ostatniej sesji z martwym to myślałem, że odlecę (serie z 110, czyli nie dużo). 140 sobie wyobrażam bo w zimie poszło, ale 180 to jakaś abstrakcja.
Szacun!
"Poznał też mowę zwierząt i posiadł umiejętność czytania w ludzkich myślach, ale jedno i drugie okazało się gówno warte"