Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 381099 razy)

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1625 24 Lis, 2014, 23:10:53 »
Pany, macie jakieś fajne przepisy na cycki z kurczaka, albo rybę taką, co to rybą nie smakuje? Jeszcze żeby dało się na zimno wpierdalać :D

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1626 24 Lis, 2014, 23:15:34 »
Kurczak 350g + sól + pieprz
Ryż naturalny 125g
Brokuły 350g-500g (w zależności od upodobań)

Smacznego :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
« Odpowiedź #1627 24 Lis, 2014, 23:47:01 »
Takie podstawowe danka mam już, że tak powiem, obcykane, liczyłem na coś bardziej sophisticated :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1628 25 Lis, 2014, 16:36:36 »
Takie podstawowe danka mam już, że tak powiem, obcykane, liczyłem na coś bardziej sophisticated :D

Dodaj kurkumy do kurczaka. Smakuje lepiej i wzmacnia działanie kapsaicyny z pieprzu.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1629 25 Lis, 2014, 22:38:08 »
A ja teraz robię lekką redukcję do świąt, święta - sylwester standardowo a od stycznia: 5x5 FBW 3x w tygodniu, masa i pilnowanie michy, czyli tym razem żaden hardcore bulk tylko z głową. Mam plan w przyszłym roku, gdzieś w okolicach lipca/sierpnia podejść do Smolova no i 90 na czysto mięcha zrobić. Łi szal si!

A tymczasem, podniosłem swojego maksa w siadach, czyli teraz na spokojnie jest 4x110kg!

Popierdoliłem redukcję, zjechałem z fatem trochę w półtora miesiąca; od niedzieli zacząlem Madcow 5x5. Siady 3x w tygodniu - coś wspaniałego!
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1630 05 Gru, 2014, 00:12:56 »
Znalazłem jeszcze filmik jak podchodziłem do challenge'u wykonania 1000 burpees w jednej sesji treningowej. Tutaj urywki z bicia 300stu... Co tydzień zwiększałem o 100 ale jak przekoczyłem 500 zaczęło mnie to nudzić i koniec końców zrezygnowałem :P

Po pierwsze zwiększ masę!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #1631 05 Gru, 2014, 08:42:50 »
96,8 -> 90,4

od września :D

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1632 05 Gru, 2014, 11:51:17 »
Znalazłem jeszcze filmik jak podchodziłem do challenge'u wykonania 1000 burpees w jednej sesji treningowej. Tutaj urywki z bicia 300stu... Co tydzień zwiększałem o 100 ale jak przekoczyłem 500 zaczęło mnie to nudzić i koniec końców zrezygnowałem :P

Już nie dziwie sie, że crossfitowcy nie robią żadnych gejnów, skoro na treningach ćwiczą pajacyki.
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #1633 05 Gru, 2014, 12:34:18 »

Już nie dziwie sie, że crossfitowcy nie robią żadnych gejnów, skoro na treningach ćwiczą pajacyki.

Bo nie od tego jest crossfit

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #1634 08 Gru, 2014, 21:33:59 »
Wróciłem na redukcję. Wcześniej była "masa", więc serniczki się fajnie wpierdalało i wbiłem się na 82kg mniej więcej. Obecnie 76, a wyniki poszły ładnie w górę. Klata 80x1, martwy ciąg 90x6, przysiad 70x6. Boję się bencz presu i skłatu :P. Sześciopaku nadal nie ma, walczymy.

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1635 08 Gru, 2014, 23:48:51 »
Panowie, chodzę 2 miesiąc na siłkę, wiem już mniej-więcej co i jak, szukam jakiegoś solidnego programu treningowego. Jestem chudym leszczem :D. Co możecie polecić?

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1636 09 Gru, 2014, 00:08:49 »
You want to look like a monster - you have to eat like a monster ;)

A tak już będać chujem i egoistą - próbował ktoś IF?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #1637 09 Gru, 2014, 07:17:45 »

Rzeczywiście jesteś chujem i egoistą - w temacie jest trochę na ten temat

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #1638 09 Gru, 2014, 08:03:13 »
Ja próbowałem przez jeden dzień, jak się pokłóciłem z nerwów przez głód to odpuściłem. Nie mówię nie, może jeszcze spróbuję się przełamać.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1639 09 Gru, 2014, 11:13:36 »
Panowie, chodzę 2 miesiąc na siłkę, wiem już mniej-więcej co i jak, szukam jakiegoś solidnego programu treningowego. Jestem chudym leszczem :D. Co możecie polecić?

dobre 5x5, na necie masz kilka fajnych; nie chcesz być chudy - zacznij wpierdaleo. Nie bój się dobrych węgli, wpieprzaj dużo a urośniesz. Dobry trening i heja

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1640 09 Gru, 2014, 23:36:48 »
próbował ktoś IF?
A co to?

Spoiler

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1642 12 Gru, 2014, 20:50:16 »

Tu się z Tobą zgodzę coin, duża część crossfitowców to może nie szczuplaki ale goście po 70-kilka kg.
Sam znam kilku koni ~100-110kg ale to kwestia genetyki. Przede wszystkim aby był gain musisz mieć michę a crossowcy aż w takim stopniu do tego uwagi nie przywiązują, bo priorytetem jest siła, wydolność i dynamika. Mówimy oczywiście o amatorach, bo na zawody rangi international to w pro startują same zwierzaki po 70+ w udzie i 45+ w łapie na żyle. Sam na crossie zacząłem zjeżdżać z wagi DOPIERO bo ścięciu węgli i kalorii, więc utrata tkanki tłuszczowej (i mięśni) była nieunikniona.
Jeśli chodzi o sport to z niejednego pieca chleb jadłem i moim zdaniem ograniczanie swojej aktywności fizycznej TYLKO do siłowni w rozumieniu takiego typowego treningu split, jeśli ktoś nie jest zawodowcem (trójboista, kulturysta) to zwykłe kalectwo. Trening siłowy wykonywany bez wiedzy prowadzi do zaniku mobilności i dynamiki. Wystarczy wejść na pierwszą lepszą siłownię i większość gości >90kg to takie drewniaki, że zrobienie przez nich chociażby najprostszego przewrotu w przód jest jednoznaczne ze złamaniem sobie karku.
Oczywiście można być jednocześnie i wielkim i sprawnym ale to inny temat...  ;)
Po pierwsze zwiększ masę!

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1643 14 Gru, 2014, 11:45:45 »
Minął miesiąc odkąd wróciłem na siłownię i jem lin gejsowo. Na siłowni zwiększam powoli obciążenia, przy czym mam jeszcze spory zapas do maksymalnych. Waga i metr wskazują -2kg i -4cm w pasie, co imo pokazuje, że realizuję założony cel - spokojna rekompozycja bez drastycznych zmian. Przy czym ludzie mówią mi, że widać, że zgubiłem kilka ładnych kilogramów. Gdzieś w połowie lutego powinienem dojść na siadach do mojej wagi - to takie "założenie-cel".

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1644 14 Gru, 2014, 17:15:54 »

Tu się z Tobą zgodzę coin, duża część crossfitowców to może nie szczuplaki ale goście po 70-kilka kg.
Sam znam kilku koni ~100-110kg ale to kwestia genetyki. Przede wszystkim aby był gain musisz mieć michę a crossowcy aż w takim stopniu do tego uwagi nie przywiązują, bo priorytetem jest siła, wydolność i dynamika. Mówimy oczywiście o amatorach, bo na zawody rangi international to w pro startują same zwierzaki po 70+ w udzie i 45+ w łapie na żyle. Sam na crossie zacząłem zjeżdżać z wagi DOPIERO bo ścięciu węgli i kalorii, więc utrata tkanki tłuszczowej (i mięśni) była nieunikniona.
Jeśli chodzi o sport to z niejednego pieca chleb jadłem i moim zdaniem ograniczanie swojej aktywności fizycznej TYLKO do siłowni w rozumieniu takiego typowego treningu split, jeśli ktoś nie jest zawodowcem (trójboista, kulturysta) to zwykłe kalectwo. Trening siłowy wykonywany bez wiedzy prowadzi do zaniku mobilności i dynamiki. Wystarczy wejść na pierwszą lepszą siłownię i większość gości >90kg to takie drewniaki, że zrobienie przez nich chociażby najprostszego przewrotu w przód jest jednoznaczne ze złamaniem sobie karku.
Oczywiście można być jednocześnie i wielkim i sprawnym ale to inny temat...  ;)

Z racji bycia crossfitowcem przez dobry rok, bycia sędzią na zawodach etc itd itp pozwolę sobie dorzucić trzy grosze:

Co do koni crossfiterowców - oni mają więcej wspólnego z trójboistami aniżeli z crossfiterowcami, wszyscy trzymają michę maksymalnie dopiętą, a jeśli chodzi o prosów "PRO" to tam też tak czysto nie jest :) Żaden z nich nie robi treningów crossfitowych które, z perspektywy, są po prostu niebezpieczne i często idiotyczne, no ale cóż - moda.

Co do tego, że ludzie kłody - jak mają nie być kłody skoro co drugi nie robi rozgrzewki, rozciągania po, nie odpoczywają tylko klata, plecy, barki? :D

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1645 16 Gru, 2014, 03:56:31 »
Kusi mnie ostatnimi czasy insanity workout. Potrzebuję czegoś sensownego, żeby zrzucić tłuszcz nie tracąc specjalnie mięśni. Od jakiegoś czasu chodzę co prawda na kung-fu, gdzie treningi też bywają umiarkowanie mordercze, ale 2 razy w tygodniu to trochę mało, gdy ma się do zrzucenia 15-20 kg. Próbował ktoś może tego zestawu?

Posty połączone: 16 Gru, 2014, 21:36:53
Rozpocząłem dzisiaj insanity. Wyniki fittestu:
Switchkicks   120
Powerjacks   55
Powerknees   97
Powerjumps   65
Globejumps   29
Suicidejumps   22
Pushupjacks   20
Lowplank           87

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 16 Gru, 2014, 21:36:53 wysłana przez lwronk »

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
« Odpowiedź #1646 19 Gru, 2014, 13:32:09 »

Przestawilem sie na IF kilka miechow temu.
Jak dla mnie swietnie:
- jem do syta, ale rzadko
- nie czuje sie glodny mimo dlugiej przerwy
- nie mam spadkow nastroju zwiazanych z glodem
- spadlo pare kg z wagi
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1647 19 Gru, 2014, 18:35:10 »
Kusi mnie ostatnimi czasy insanity workout. Potrzebuję czegoś sensownego, żeby zrzucić tłuszcz nie tracąc specjalnie mięśni. Od jakiegoś czasu chodzę co prawda na kung-fu, gdzie treningi też bywają umiarkowanie mordercze, ale 2 razy w tygodniu to trochę mało, gdy ma się do zrzucenia 15-20 kg. Próbował ktoś może tego zestawu?

Switchkicks   120
Powerjacks   55
Powerknees   97
Powerjumps   65
Globejumps   29
Suicidejumps   22
Pushupjacks   20
Lowplank           87

Spoiler

Trochę mięśni stracisz ale sprawność, którą nabędziesz jest tego w chuj warta

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1648 19 Gru, 2014, 18:52:04 »

Switchkicks   120
Powerjacks   55
Powerknees   97
Powerjumps   65
Globejumps   29
Suicidejumps   22
Pushupjacks   20
Lowplank           87

Spoiler

Mam nadzieję że nie za dużo. Wydolność skacze mocno, prawda, ale najcenniejsze dla mnie w tym treningu jest rozciąganie. Bo to właśnie póki co jest moją największą po tłuszczu bolączką. Po tych kilku dniach już czuję poprawę w zasięgu ruchu kilku stawów, co w kung fu uniemożliwia mi póki co wiele ćwiczeń.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1649 19 Gru, 2014, 18:54:01 »

Switchkicks   120
Powerjacks   55
Powerknees   97
Powerjumps   65
Globejumps   29
Suicidejumps   22
Pushupjacks   20
Lowplank           87

Spoiler

Mam nadzieję że nie za dużo. Wydolność skacze mocno, prawda, ale najcenniejsze dla mnie w tym treningu jest rozciąganie. Bo to właśnie póki co jest moją największą po tłuszczu bolączką. Po tych kilku dniach już czuję poprawę w zasięgu ruchu kilku stawów, co w kung fu uniemożliwia mi póki co wiele ćwiczeń.

To jak chcesz się rozciągnąć to na chuj bierzesz się za HIIT zamiast za yogę/rozciąganie stricte?