Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 380976 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1650 19 Gru, 2014, 18:58:55 »
Bo nie mam do tego cierpliwości, a tutaj jest tego akurat w sam raz. Na kung fu też mamy rozciąganie, tyle że tylko dwa razy w tygodniu. A wziąłem się za to, bo robię redukcję. Rozciąganie jest miłym bonusem, ale nie głównym celem ;)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1651 20 Gru, 2014, 18:25:20 »
Chopy, poleci ktoś coś na rozciąganie dwugłowego uda?

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1652 20 Gru, 2014, 19:21:38 »
Chopy, poleci ktoś coś na rozciąganie dwugłowego uda?

Coś w ten deseń, tylko głębiej i bez hantli.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1653 22 Gru, 2014, 21:07:01 »
Byłem dziś po raz pierwszy w życiu na krosficie - jestem wyjebany jak koń po westernie.

Spoiler

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1654 28 Gru, 2014, 13:31:38 »
Dobra, koniec roku, więc podsumowanie:

Waga: 95kg
Rozmiary: nie liczę, mam je w dupie :D

I teraz wyniki siłowe - wszystkie są to moje ciężary z ostatniego treningu, z ostatniej serii, pięć powtórzeń:
Siady: 110kg
Martwy: 130kg (poprawiam technikę + cały czas bez pasa)
Ławka: 85kg
Wiosło: 75kg
Wyciskanie żołnierskie: 60kg

A z celów na przyszły rok - siad 1RM przynajmniej 140kg, na ławce przynajmniej 100kg, martwy 2xBW, poprawić motorykę ciała (rozciągnięcie, stabilność), poprawić łapy, wzmocnić obręcz barkową i poprawić wytrzymałość organizmu. Dużo tego, ale będzie przynajmniej co robić :D
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #1655 13 Sty, 2015, 09:35:42 »
Przestawilem sie na IF kilka miechow temu.
Jak dla mnie swietnie:
- jem do syta, ale rzadko
- nie czuje sie glodny mimo dlugiej przerwy
- nie mam spadkow nastroju zwiazanych z glodem
- spadlo pare kg z wagi

Możesz napisać coś więcej? Jakiego rodzaju IF stosujesz, lean gains czy może coś innego? Czy po prostu jesz w określonych godzinach a nie patrzysz do końca na makra i inne pierdoły, czy masz wyliczone kalorie i makra na dni treningowe i nietreningowe i jesz jak trzeba?

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
« Odpowiedź #1657 14 Sty, 2015, 11:02:22 »
Przestawilem sie na IF kilka miechow temu.
Jak dla mnie swietnie:
- jem do syta, ale rzadko
- nie czuje sie glodny mimo dlugiej przerwy
- nie mam spadkow nastroju zwiazanych z glodem
- spadlo pare kg z wagi

Możesz napisać coś więcej? Jakiego rodzaju IF stosujesz, lean gains czy może coś innego? Czy po prostu jesz w określonych godzinach a nie patrzysz do końca na makra i inne pierdoły, czy masz wyliczone kalorie i makra na dni treningowe i nietreningowe i jesz jak trzeba?

O IF czytalem tylko na lena gains. Nie stosuje sie jakos niezwykle rygorystycznie.
Generalnie przestalem w siebie wmuszac sniadania i zamiast kilku niesatysfakcjonujac ych posilko
jem w zasadzie 2.5 raza dziennie (12 obiad, potem jakies przegryzki i wieczorem konkretna kolacja).
Staram sie trzymac stale okno czasowe, ale nie jest ono jakos idealnie regularne.
Najczesciej wychodzi mi przerwa ok 13-14 godzin, czasem wiecej.

Zywiac sie w ten sposob czuje sie naprawde dobrze. Rano nie odczuwam glodu,
nie mam tez spadkow nastroju spowodowanych niejedzeniem itd.
Nawet niedawno mialem kompleksowe badania krwi i jest ok.

Poza tym staram sie po prostu odzywiac dobrze/zdrowo.
Co do makro, to nie licze niczego na kartce.
Staram sie jesc mozliwie duzo bialka i dobrych tluszczow, a wegli niewiele.
Do tego ofc duzo warzyw i regularnie owocow.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1658 21 Sty, 2015, 13:18:34 »
Dobra, koniec roku, więc podsumowanie:

Waga: 95kg
Rozmiary: nie liczę, mam je w dupie :D

I teraz wyniki siłowe - wszystkie są to moje ciężary z ostatniego treningu, z ostatniej serii, pięć powtórzeń:
Siady: 110kg
Martwy: 130kg (poprawiam technikę + cały czas bez pasa)
Ławka: 85kg
Wiosło: 75kg
Wyciskanie żołnierskie: 60kg

A z celów na przyszły rok - siad 1RM przynajmniej 140kg, na ławce przynajmniej 100kg, martwy 2xBW, poprawić motorykę ciała (rozciągnięcie, stabilność), poprawić łapy, wzmocnić obręcz barkową i poprawić wytrzymałość organizmu. Dużo tego, ale będzie przynajmniej co robić :D

No, to dziś 1RM z zapasem w siadzie - 125kg. Dwa miesiące i 140 :D

Offline Winged

• Gaduła
« Odpowiedź #1659 04 Lut, 2015, 21:54:35 »
Takie małe pytanko. Jak wykonujecie martwy ciąg, to ile tak mniej więcej trwają u Was odstępy między powtórzeniami w serii? W sensie, czy odkładacie, puszczacie, chwytacie i do góry, czy między puszczeniem, a ponownym chwyceniem jest jakaś chwila?
Zaczynam się obawiać, że moje 1*5 zaczyna się przekształcać w 5*1 i stąd pytanie.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1660 04 Lut, 2015, 22:22:41 »
Takie małe pytanko. Jak wykonujecie martwy ciąg, to ile tak mniej więcej trwają u Was odstępy między powtórzeniami w serii? W sensie, czy odkładacie, puszczacie, chwytacie i do góry, czy między puszczeniem, a ponownym chwyceniem jest jakaś chwila?
Zaczynam się obawiać, że moje 1*5 zaczyna się przekształcać w 5*1 i stąd pytanie.

Nie liczę + zależy od ciężaru w serii. Jak robię 5x5 to te przerwy w serii są bardzo krótkie, często tylko żeby poprawić grip i nic więcej. Między seriami maksymalnie do dwóch minut.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1661 08 Mar, 2015, 16:36:55 »
Coś tu podejrzanie długo cicho...

Chopy, back squat low bar czy high bar? Złapałem się ostatnio na tym, że w zasadzie to robię "coś pomiędzy" i pracuję nad low bar, przy czym dalej moje dwugłowe ud są do tego za mało rozciągnięte. Dodatkowo na youtubowych tutorialach znalazłem pewną niekonsekwencję do do ułożenia głowy: Mike Rippetoe mówi "paczeć w dół!", każdy inny "przedsię" albo nawet "lekko w górę".

Od ok 3,5 miesiąca z powodzeniem cisnę Starting Strenght, kiedyś bardzo mi podpasował ten program, dlatego teraz go kontynuuję. Jestem całkiem zadolony z klatki, gdzie na płaskiej w seriach pracujących (3x5) przekroczyłem już moją wagę ciała i... mam jeszcze zapas. Podobnie ma się sprawa z dipsami - cisnę na poręczach 5x5 z dowieszonym talerzem 20kg i mógłbym sobie jeszcze dołożyć. Nie jestem do końca zadowolony z siadu i z MC: siad musiałem zresetować na 77,5kg, natomiast MC na 85kg. Cóż, jak byłem w liceum trenowało się zawsze zestaw dyskotekowy i nigdy nogi - i to jest tego rezultat. Obecnie zamiast power clean robię wiosłowanie wg Pendlaya, ale chciałbym się na PC przerzucić - muszę tylko znaleźć kogoś, kto mi dobrze pokaże "z czem to sie je", a następnie skoryguje to u mnie.

Michę trzymam, kalorię liczę. Przed tygodniem robiłem sobie po 3,5 miesiąca pomiar tłuszczu (szczypce, metoda 3 punktowa):
Przed: 84kg
Zawartość procentowa tłuszczu 23.78 %
Ilość tłuszczu 19.97 kg
Podstawowa waga 64.03 kg

Teraz: 80kg
Zawartość procentowa tłuszczu 13.94 %
Ilość tłuszczu 11.15 kg
Podstawowa waga 68.85 kg

W brzuchu straciłem 10cm, w klatce przybyło 5cm.

Na tym oczywiście nie poprzestaję, ćwiczę i trzymam michę dalej. Cel: dalsza rekompozycja i zwiększenie siły.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1662 09 Mar, 2015, 08:18:01 »
Coś tu podejrzanie długo cicho...

Chopy, back squat low bar czy high bar? Złapałem się ostatnio na tym, że w zasadzie to robię "coś pomiędzy" i pracuję nad low bar, przy czym dalej moje dwugłowe ud są do tego za mało rozciągnięte. Dodatkowo na youtubowych tutorialach znalazłem pewną niekonsekwencję do do ułożenia głowy: Mike Rippetoe mówi "paczeć w dół!", każdy inny "przedsię" albo nawet "lekko w górę".

Ja jestem za high barem, w sumie zawsze robiłem - low bar nie dość że wydaje mi się trochę przesadzony to go po prostu nie lubię :D Co do Power Cleanów - najważniejsza jest sztanga; często tymi sztangami na normalnych siłowniach to można się pobawić w jedi a nie w pc

Offline Winged

• Gaduła
« Odpowiedź #1663 09 Mar, 2015, 18:58:59 »
Ja nie mam problemu z wyborem: wszystkie moje podejścia do low bar kończyły się bólem barku, jak tylko robiło się ciężko(rzecz jasna relatywnie ciężko, bo ciężkociężko nigdy nie było, ale przynajmniej idzie teraz w górę ;p). Chyba tak naprawdę najlepiej się kierować tym, jak Tobie jest wygodnie. Nuckols jakiś czas temu machnął artykulik o tym: http://www.strengtheory.com/high-bar-and-low-bar-squatting-2-0/.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
« Odpowiedź #1664 09 Mar, 2015, 19:47:40 »
Pany, jak robicie siady, to opuszczacie dupsko poniżej linii bioder, czy zaraz przed? Widziałem typów co biorą po 120-140 kg, ledwo się uginają, a jak spytałem dlaczego nie schodzą do końca to mnie wyśmiali :D

« Ostatnia zmiana: 09 Mar, 2015, 19:51:46 wysłana przez majkelk »
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1665 09 Mar, 2015, 21:07:34 »
Pany, jak robicie siady, to opuszczacie dupsko poniżej linii bioder, czy zaraz przed? Widziałem typów co biorą po 120-140 kg, ledwo się uginają, a jak spytałem dlaczego nie schodzą do końca to mnie wyśmiali :D

( Obraz usunięty.)

Jest tylko jedna DOBRA szkoła robienia siadów

DUPA DO ZIEMI. I ŻADNA, ALE TO KURWA ŻADNA INNA.

Albo cięzko pracujemy i robimy nogi, albo po prostu udajemy :D

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1666 09 Mar, 2015, 21:48:58 »
Dzięki @Winged , poczytam sobie. Próbuję czasami sobie gdzieś w seriach rozgrzewkowych inne techniki siadu - czy to high bar czy front. Ale właśnie na high barze nie umiem sobie sztangi dobrze ułożyć - ściągam z racka ładnie na kapturach, a jak przychodzi co do czego, to mi leży niezbyt wygodnie na kręgach.

Co do PC, to dowiedziałem się dziś, że jeden z trenerów na mojej siłowni może to ogarniać - dowiem się następnym razem :)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1667 10 Mar, 2015, 01:27:39 »
Poćwicz nad kapturami.

Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #1668 15 Mar, 2015, 17:47:03 »

( Obraz usunięty.)

Nieładnie tak się zachowywać. Nie można sie śmiać.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale:
Otóż dlatego ze jak schodzisz dalej niż 90 stopni Celsjusza to zaczynają ci pracować poślady. Chcesz miec duza dupe(jedrna, soczysta) to schodzisz. Nie to nie.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1669 19 Mar, 2015, 14:11:36 »
@youshy natchłeś mnie pierwszy trening z włączeniem przysiadów. W sumie rozgrzewka 40kg x 12, potem dwie robocze po kolei 50kg x 12 i 60kg x 10, umieram ale jest zajebiście :D

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1670 19 Mar, 2015, 14:37:34 »
@youshy natchłeś mnie pierwszy trening z włączeniem przysiadów. W sumie rozgrzewka 40kg x 12, potem dwie robocze po kolei 50kg x 12 i 60kg x 10, umieram ale jest zajebiście :D

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1671 19 Mar, 2015, 17:49:07 »
Wczoraj miałem pierwszy trening z trenerem w temacie power clean. Okazało się, że gość trenował wcześniej podnoszenie ciężarów i faktycznie zna się na rzeczy. Póki co mogę powiedzieć tylko, że jest to skomplikowane, ale spodobało mi się i zamierzam to opanować! Po godzinie machania sztangą byłem wyjebany jak koń po westernie, a dziś mam zakwasy w kapturach. Następny raz w poniedziałek!

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1672 19 Mar, 2015, 19:38:18 »
Wczoraj miałem pierwszy trening z trenerem w temacie power clean. Okazało się, że gość trenował wcześniej podnoszenie ciężarów i faktycznie zna się na rzeczy. Póki co mogę powiedzieć tylko, że jest to skomplikowane, ale spodobało mi się i zamierzam to opanować! Po godzinie machania sztangą byłem wyjebany jak koń po westernie, a dziś mam zakwasy w kapturach. Następny raz w poniedziałek!

Ja mam w planach powrót do power cleanów i trójboju za jakieś kilka miesięcy (przypuszczalnie na wakacje) - tylko muszę zmienić siłownię na taką, gdzie te gryfy i obciążenia POZWOLĄ na robienie czegoś więcej, niż wyciskania na ławce...

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1673 22 Mar, 2015, 21:39:51 »
Zasubskrybowałem całkiem niedawno ciekawy kanał na YT, pojawiają się tam najczęściej filmiki konfrontujące różnych sportowców w różnych dyscyplinach, np. jak weightlifter bez żadnych pasów rozpierdala wszystkich w siadach:

Dziś pojawił się filmik o poprawie techniki siadu i gość, który to prowadzi jest magikiem:

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1674 22 Mar, 2015, 23:11:41 »
Jazz, Lounge, Downtempo