Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 381145 razy)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1600 01 Paź, 2014, 22:39:36 »
Nieprawda. Każdy ma indywidualne zapotrzebowanie.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1601 01 Paź, 2014, 22:48:21 »
Kretka utrzymuje stan anaboliczny poprzez zatrzymanie większej ilości wody w komórce, czyli generalizując w ten sposób zwiększa jej objętość. Dodatkowo w niektórych przypadkach lubi być ciężko filtrowana przez nerki co dodatkowo wymusza przyjmowanie większej ilości wody.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1602 01 Paź, 2014, 23:19:05 »
Oczywiście, że wymaga większej ilości wody. Sam to wcześniej napisałem. Wyrażam tylko sprzeciw przeciwko takim sztywnym zasadom "musisz pić 3l wody dziennie"
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1603 22 Paź, 2014, 18:14:10 »
Forma z połowy lipca... koniec redukcji, 81-82kg (176cm). Redukowałem z 93kg w 3 miesiące. Nieskromnie mówiąc forma była siekiera, gorzej z siłą czego skutkiem była dieta: 2500kcal dziennie i ww na poziomie 150-200g - w 3 miesiące siła na siadach i ciągach spadła monstrualnie, co zawdzięczam prawdopodobnie sporej redukcji objętości nóg.
« Ostatnia zmiana: 22 Paź, 2014, 18:16:06 wysłana przez MMAchu »
Po pierwsze zwiększ masę!

Offline Zelman

• Gaduła
  • http://trylionband.com
    • Trylion
« Odpowiedź #1604 23 Paź, 2014, 08:29:18 »
Wczoraj pierwszy dzień na siłowni w moim życiu  ;D

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1605 30 Paź, 2014, 23:49:21 »
Ja wczoraj też w zasadzie pierwszy raz :D. Co prawda na klatę  biorę śmieszne ciężary i koledzy się ze mnie śmiejo, ale zważyłem się na pro wadze i wyszło mi 11,6% tłuszczu w organizmie, więc nie jest najgorzej. Trzeba kupić białeczko i CISNĄĆ!

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1606 05 Lis, 2014, 09:21:22 »
Nie przejmuj się i chodź systematycznie. Staraj się powoli zwiększać ciężary. Zobaczysz, że za jakiś czas będziesz w stanie podnieść znacznie więcej.

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1607 05 Lis, 2014, 09:37:12 »
Hahah, ofc, że się nie przejmuję. Ważę 67,5 kg, całe życie robiłem sporty wytrzymałościowe, genetycznie też raczej jestem szczypiorkiem :).

Dzisiaj plecy i nogi :).

Offline biz666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1608 05 Lis, 2014, 10:06:25 »
Dwie duze partie razem, na poczatek? Chyba srednia opcja :) Lepsze polaczenie - plecy/biceps, nogi same lub z barkami

Ja obecnie sie tne. Plan: do konca roku wycinka (na razie -7kg), zejsc do 85kg (teraz 90kg, 185cm wzrostu), potem dwa miesiace lekkiej masy z suplementami i dalej ciecie na wiosne i lato. A potem smialo bez koszulki na plazy w Miami ;)

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1609 05 Lis, 2014, 10:35:10 »
Hahah, ofc, że się nie przejmuję. Ważę 67,5 kg, całe życie robiłem sporty wytrzymałościowe, genetycznie też raczej jestem szczypiorkiem :).

Dzisiaj plecy i nogi :).

Misiu: klata/biceps, plecy/triceps, nogi, barki/kaptury; brzuch trzy razy w tygodniu. I napierdalaj
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline october

• Pr0
  • Oct.
« Odpowiedź #1610 05 Lis, 2014, 11:40:16 »
Plecy i nogi. <zajebiście>
Aż mi sie przypomniały chłopaki z osiedla w dresach z 10 lat temu, co robili tak. Plecy i nogi - 1 trening. W tym nogi z reguły z 3-4 serie maks.  Efekt. Nogi wielkości rąk. lol256.
007

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1611 05 Lis, 2014, 21:58:50 »
Od początku: w zeszłym roku przez 4 miesiące robiłem Starting Strengh w połączeniu z żywieniem w stylu IF/LG. W tym czasie waga mi spadła o kilogram, poziom tłuszczu z 19 do 12% - stałem się przy tym wyraźnie szczuplejszy, ale i mięso bardziej widoczne. Zaczynałem od przysiadów z 30kg na plecach i doszedłem do mojej wagi, czyli wtedy ok 75kg. Niestety z uwagi na emigrację musiałem odpuścić siłownię, długo starałem się uważać na jedzenie, ale w pewnym momencie zacząłem żreć słodycze i teraz, po ponad roku ważę... 84kg, 24% tłuszczu. Na szczęście udało mi się tu już na tyle ogarnąć(praca, mieszkanie, kurs językowy kończę jutro), że mogę sobie pozwolić na wielki kombek. Startuję w sobotę z michą, w czwartek w przyszłym tygodniu z siłownią i cieszę się jak mops. Zamierzam ponownie działać w tym samym systemie, no może z ciut większym deficytem kalorycznym na starcie, żeby szybciej brzuszek poleciał (mam problemy z dopinaniem spodni...). Cel? Rekompozycja. Wrócić do stanu sprzed roku - to po pierwsze. Jak już zacznę się mieścić we wszystkie spodnie, to podbiję ciut kalorię.
W chwili obecnej jestem pełny optymizmu i motywacji. Mam nadzieję, że mi tak zostanie.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1612 06 Lis, 2014, 00:16:27 »
Plecy i nogi. <zajebiście>
Aż mi sie przypomniały chłopaki z osiedla w dresach z 10 lat temu, co robili tak. Plecy i nogi - 1 trening. W tym nogi z reguły z 3-4 serie maks.  Efekt. Nogi wielkości rąk. lol256.

Podobno na czterech łapach się wtedy szybciej biega ;)

Wczoraj byłem na pierwszym treningu kung-fu, na który dałem się namówić mojej Lubej. Podobało mi się, sporo elementów w sumie takich samych, jak miałem na capoeirze, za to bardziej sensownie rozłożonych. Od przyszłego tygodnia wraca na rozkładówkę do kompletu tabata i robimy redukcję... No i ofc dieta  :'(

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #1613 06 Lis, 2014, 07:41:36 »
Jadę na systemie żywieniowym LG od września. Trochę się pochorowałem w październiku i musiałem ćwiczenia odpuścić, ale -4kg do tłuszczu i +0,5kg do masy mięśniowej :D

Swoją drogą, LG jest idealny dla mnie. Mieszkam sam i przeważnie mam w domu pustą lodówkę, więc okno żywieniowe pokrywa mi się idealnie z okresem, kiedy siedzę w biurze.

Offline biz666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1614 06 Lis, 2014, 10:28:04 »
Mieszkam sam - pusta lodowka - znam to :lol:
A jak cos, to ciagle tylko serki wiejskie, piersi kurczaka, warzywa, jaja, mleko (do kawy ;) )*

*i piwo czasem :lol:

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1615 06 Lis, 2014, 13:06:05 »
Mieszkam sam - pusta lodowka - znam to :lol:
A jak cos, to ciagle tylko serki wiejskie, piersi kurczaka, warzywa, jaja, mleko (do kawy ;) )*

*i piwo czasem :lol:

Piwo do kawy? Extravaganza! :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1616 06 Lis, 2014, 13:15:22 »
Jakąś dietę polecacie może do systemu szkolnego? Zwykle kończę około 16, a nie mam możliwości nosić ze sobą żarcia na cały dzień niestety :( Porady, uwagi? Na siłowni w sumie FBW lekko pode mnie zmodyfikowane (nastawione na biceps, plecy i klatkę, nogi na każdym treningu po 3 serie na każdy mięsień żeby nie było :D )

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1617 13 Lis, 2014, 22:54:07 »
To inaczej - jakieś dobre jakościowo białko?

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #1618 14 Lis, 2014, 01:00:57 »
Hi-Tec Whey C6 (?)
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #1619 14 Lis, 2014, 19:55:02 »
dieta na co? masę? redukcję? narobiło się teraz MarianówTrenerówPer sonalnych od groma, w necie masa informacji jest (fakt, że w sporej części nieweryfikowane bzdury no ale...) łącznie z prostymi szybkimi przepisami. Podobno ten lansowany IF spełniałby tak myślę, Twoje oczekiwania. Sprawdź poczytaj, popróbuj no i przede wszystkim bądź zdrowy, bo chyba o to w tym wszystkim chodzi.
gwiazdeczki jutuba wypaczyły chyba troszeczkę całą sport ideę. Ale co mi tam w sumie, niech każdy robi co lubi i z czym się dobrze czuje.
"Poznał też mowę zwierząt i posiadł umiejętność czytania w ludzkich myślach, ale jedno i drugie okazało się gówno warte"

Offline jaccqu

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #1620 14 Lis, 2014, 21:27:19 »
Dobra Pany, ja po poradę  ;D
Otóż trochę się zapuściłem przez ostatnie 2 lata. Wcześniej siłownia, jakiś meczyk i to szło, maks 72kg i było wporzo  :Dale teraz wskazówka staje na 94kg i powoli do okrągłej setki zmierza co przy 182cm wzrostu trochę się uwidacznia. Próbowałem coś ogarnąć ale trochę brakło mi motywacji, no może raz przed weselem w sierpniu gdzie spodnie na dupe nie właziły to 5kg w 2 tygodnie poszły  ;D ale później odrobione, nic w naturze nie ginie.
Co ja mam teraz robić ? Ja wiem, dieta. Ale ciężko mi trochę się do niej stosować bo praktycznie codziennie przez dojazdy na uczelnię w godzinach 6-18 jestem poza domem. Coś niecoś ogarniam, wcześniej prawie 2 letni staż na siłowni miałem więc wolałbym stosować na razie sam deficyt kaloryczny około 400-500kcal a jak przestanie spadać to powoli cardio dorzucać. Jest to dobra opcja ? Czy może po prostu ograniczyć fastfoody, słodkie napoje itp ? Mały krok uczyniłem już i z paroma znajomymi w halówkę zaczęliśmy grać weekendowo. Zastanawiam się też nad powrotem na siłownię chociaż wiem, że na redukcji to progresu nie zrobię. Anyone ?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #1621 14 Lis, 2014, 22:24:29 »
Strasznie przechorowałem się przez listopad i odpuściłem ćwiczenia. Brałem w międzyczasie ciężki antybiotyk.
Na koniec miesiąca pokazało mi -1,4kg do masy mięśniowej i - 0,6kg do tłuszczu. Shit happens?
« Ostatnia zmiana: 14 Lis, 2014, 22:33:04 wysłana przez pivovarit »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1622 14 Lis, 2014, 22:35:04 »
Chłopaki, nie ma co pierdolić, efekty same nie przyjdą. Ja mam bardzo noobowskie podejście - żreć tak, żeby się dobrze czuć (nieprzejedzonym), żreć zdrowo (czyli chleb chuj, ziemniaki chuj, tłusta świnina chuj, słodycze chuj, czipsy i inne carbo - chuj) a przy tym dawać z siebie wszystko na treningach. 4x na siłkę tygodniowo i jest wypas. Samopoczucie, kondycja, siła - wszystko jest czego chcę. :)

Można oczywiście się spuszczać nad kaloriami, nad trzymaniem się sztywno godzin posiłków, liczeniem co do sekundy przerw między powtórzeniami w serii... nie mam nic przeciwko. Jeśli tylko komuś SIĘ CHCE i da mu to szczęście. ;) Mi nie daje. Stosuję Ignorancką Brzytwę Okhama. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1623 15 Lis, 2014, 19:02:53 »
A ja teraz robię lekką redukcję do świąt, święta - sylwester standardowo a od stycznia: 5x5 FBW 3x w tygodniu, masa i pilnowanie michy, czyli tym razem żaden hardcore bulk tylko z głową. Mam plan w przyszłym roku, gdzieś w okolicach lipca/sierpnia podejść do Smolova no i 90 na czysto mięcha zrobić. Łi szal si!

A tymczasem, podniosłem swojego maksa w siadach, czyli teraz na spokojnie jest 4x110kg!
« Ostatnia zmiana: 15 Lis, 2014, 20:39:51 wysłana przez youshy »
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1624 22 Lis, 2014, 22:00:41 »
https://www.dropbox.com/s/toa80xs7lg4i7de/2014-11-22%2013.39.44.jpg?dl=0

Wow, serniczek bardzo, wow, wow, protein tak dużo, wow, stosunek makroskładników taki dobrany, wow, wow, słodkie śniadanko, wow, uszanowanko dla lean gains, wow