Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 378526 razy)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #675 03 Cze, 2012, 17:26:32 »

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #676 03 Cze, 2012, 17:33:08 »
Ale drań. Dobrze wyglądałeś już na pierwszej fotce! Z zawiści powiem tylko: ogól się ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #677 03 Cze, 2012, 17:34:00 »
Z zawiści powiem tylko: ogól się ;)

Mówię mu to co siłownię... :-\

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #678 03 Cze, 2012, 17:39:16 »
Jakbym sobię ogolił klatę to musiałbym też brzuch a jak brzuch to także nogi. Więc elo, 1h dziennie na golenie się. Jeszcze mnie nie pojebało ;)
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #679 03 Cze, 2012, 18:02:44 »
Loth, moja Miła właśnie podzieliła moje zdanie. zrobiłbyś furorę w gejowskim internecie :D

facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #680 03 Cze, 2012, 18:04:39 »
Loth, moja Miła właśnie podzieliła moje zdanie. zrobiłbyś furorę w gejowskim internecie :D

A to u nas się już nie liczy? ;)
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Peace. Love. Death Metal
« Odpowiedź #681 03 Cze, 2012, 18:11:26 »
Lothar, jak odnajduejsz diete leangains? Jestes zadowolony?

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #682 03 Cze, 2012, 19:08:21 »
Lothar, jak odnajduejsz diete leangains? Jestes zadowolony?

bardzo :) co prawda, nie odzywiam sie za "zdrowo" ale tryb takiego jedzenia idealnie mi odpowiada.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Matt-Carnage

• Pr0
« Odpowiedź #683 03 Cze, 2012, 19:55:09 »
Heh nie za zdrowo, a wyglądasz i tak świetnie! :)
Kawał dobrego treningu.
Ja jem dobrze, ale nie trenuje zbytnio, więc wyglądam nieciekawie. Moze sprobuje LG i jakis mocnych treningow po obronach... :)
Dajesz motywacje na wakacje! :)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #684 03 Cze, 2012, 23:42:37 »
Najwięcej zajebistości dodała broda.
Paczki z głów!

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #685 03 Cze, 2012, 23:51:19 »
[...]
Dajesz motywacje na wakacje! :)

miło :) takie miał zamierzenie Lord, tworząc ten topic :)

Najwięcej zajebistości dodała broda.

;)
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #686 04 Cze, 2012, 00:05:37 »
Jak ktoś chce zerknąć, poniżej plan treningowy którym aktualnie się posługujemy:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ava2qQcZF7B6dGRFRTN1d3NqY0FsbXdJbDlqQl9BdHc

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #687 04 Cze, 2012, 00:07:01 »
Ahh, Lothar będę brał Cię w piątek <3
Klasa, nie mam pytań :tak:

Też zacząłem się stosować po części do LG. Po części, bo nie umiem i nie do końca mogę zmienić tak radykalnie nawyków żywieniowych i stosuję się tylko do jedzenia w określonych przedziałach czasowych. Rezultaty? 2-3 cm mniej w pasie, mięśnie skośne brzucha mocno zarysowane i na wadze plus 2-3kg. To działa!
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #688 04 Cze, 2012, 00:10:37 »
2-3 cm mniej w pasie, mięśnie skośne brzucha mocno zarysowane i na wadze plus 2-3kg. To działa!

Paczki z głów!

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture
« Odpowiedź #689 04 Cze, 2012, 16:41:03 »
Jak ktoś chce zerknąć, poniżej plan treningowy którym aktualnie się posługujemy:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ava2qQcZF7B6dGRFRTN1d3NqY0FsbXdJbDlqQl9BdHc

myślałem że lg zakłada bardziej siłowe ukierunkowanie treningu. jak to w końcu jest?

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #690 05 Cze, 2012, 19:11:20 »

myślałem że lg zakłada bardziej siłowe ukierunkowanie treningu. jak to w końcu jest?
Ułożyłem taki plan bo zdecydowanie lepiej mi się tak ćwiczy. Jest on inspirowany planem treningowym Steve Reeves'a. Przy treningu dużymi obciążeniami miałem wrażenie że przeciążam CNS, czasami zdarzało się też że bolały mnie stawy (jestem dosyć "delikatnie" zbudowany). Przy takim treningu - mimo jego długości - mam niesamowitą frajdę z siłowni.

Z naukowego punktu widzenia ciężko ocenić jak objętość i intensywność treningu wpływa na przyrosty. Tutaj można przeczytać, że trening o większej objętości z mniejszym obciążeniem stymuluje bardziej syntezę protein, niż trening o małej objętości z dużym obciążeniem. Dotyczy to jednak krótkoterminowego badania, które badało tylko markery syntezy protein, więc można tylko spekulować że taki trening jest lepszy na dłuższą metę...

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #691 05 Cze, 2012, 20:28:09 »
Ja ostatnio zacząłem zwiększać obciążenia :) Średnio 10kg w górę... Ale przez tą pogodę znowu jem dużo :/
Ssiecie.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #692 05 Cze, 2012, 22:07:38 »
Ja ostatnio zacząłem zwiększać obciążenia :) Średnio 10kg w górę... Ale przez tą pogodę znowu jem dużo :/

To dawaj sobie mocniej wpierdol na treningu :)

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #693 05 Cze, 2012, 23:01:23 »

To dawaj sobie mocniej wpierdol na treningu :)
To oczywiste, że tak robię ;) A po za tym zacząłem urozmaicać treningi. Np. podciągnięciami i ćwiczeniami na maszynach :)
Ssiecie.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #694 05 Cze, 2012, 23:56:41 »
Przyspieszam teraz (znaczy się po piątku hehe) proces chudnięcia, bo chcę zobaczyć jak nieestetycznymi mięśniami brzucha obdarowała mnie natura ;) Fotka startowa (głównie dla mojej motywacji):
Spoiler
Ktoś może zacznie ze mną? Pierwszy update na koniec czerwca.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #695 06 Cze, 2012, 00:18:21 »
Znów wpadłem w kompleksy :(

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #696 06 Cze, 2012, 00:42:46 »
Spoko Niedziak, jeszcze dogonimy Lordzia :)
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture
« Odpowiedź #697 06 Cze, 2012, 02:01:55 »

Ułożyłem taki plan bo zdecydowanie lepiej mi się tak ćwiczy. Jest on inspirowany planem treningowym Steve Reeves'a. Przy treningu dużymi obciążeniami miałem wrażenie że przeciążam CNS, czasami zdarzało się też że bolały mnie stawy (jestem dosyć "delikatnie" zbudowany). Przy takim treningu - mimo jego długości - mam niesamowitą frajdę z siłowni.

Z naukowego punktu widzenia ciężko ocenić jak objętość i intensywność treningu wpływa na przyrosty. Tutaj można przeczytać, że trening o większej objętości z mniejszym obciążeniem stymuluje bardziej syntezę protein, niż trening o małej objętości z dużym obciążeniem. Dotyczy to jednak krótkoterminowego badania, które badało tylko markery syntezy protein, więc można tylko spekulować że taki trening jest lepszy na dłuższą metę...

a jak oceniasz ten system LG? nie wiem ile już to stosujecie, ale fajnie by było jakbyś spróbował jakoś obiektywnie opisać rezultaty wady i zalety :)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #698 06 Cze, 2012, 08:20:57 »
Przyspieszam teraz (znaczy się po piątku hehe) proces chudnięcia, bo chcę zobaczyć jak nieestetycznymi mięśniami brzucha obdarowała mnie natura ;) Fotka startowa (głównie dla mojej motywacji):
Spoiler
Ktoś może zacznie ze mną? Pierwszy update na koniec czerwca.

O panie, jakie motylki wskoczyły :D
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #699 06 Cze, 2012, 13:01:40 »

a jak oceniasz ten system LG? nie wiem ile już to stosujecie, ale fajnie by było jakbyś spróbował jakoś obiektywnie opisać rezultaty wady i zalety :)
Zbyt krótko i niedokładnie korzystam z Lean Gains żeby cokolwiek sensownego napisać o tym. Ogólnie LG jest dla mnie naturalne; prawie zawsze omijałem śniadania i jadłem 2-3 duże posiłki dziennie. Dla mnie znacznie bardziej praktyczne niż "zalecane" 6+ posiłków dziennie, na które pracując w korporacyjnych godzinach mało czasu. Po prostu wtryniam jeden ogromny posiłek dziennie (często zawierający ok. 80g białka) i w zależności czy jest to dzień nietreningowy czy treningowy dodaję dodatkowe posiłki żeby znaleźć się pod lub nad dziennym zalecanym spożyciem kalorycznym.

Na pusty żołądek trenowałem tylko kilka razy (przed pracą) i nie wpłynęło to negatywnie na trening (prócz tego że nie potrafię trenować w godzinach porannych).